Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך "שיפוץ" קטנטן שאני עושה, לאחר גשם אני מגלה שלולית מים בתא המטען, בהתחלה חשדתי שזה בגלל פלסטיקים שפירקתי ועדיין הבעיה חזרה לאחר שהם הותקנו במקומם.

אחרי שפירקתי בערך את כל הפלסטיקים כדי להבין מאיפה הנזילה הארורה הזאת, מצאתי את נקודת הכניסה , אחרי בחינה של הפח החיצוני הגעתי למסקנה שאין למים שום מקום להכנס חוץ מהפנס.

פירקתי את הפנס, והנה אני שופך מים ישירות והם מחלחלים לתוך הבאגז, צירפתי תמונה עם 2 נקודות מסומנות שלפי החשד שלי הם הבעיה, השאלה היא :

1. האם כדאי לאטום את הפנס כולו כשהוא מותקן ולמנוע חדירת מים לאזור החוטים לגמרי (כלומר אטימה מחודשת כשצריך לפרק אותו להחליף מנורה) או לאטום רק את האזור שדרכו מחלחלים המים ?

2. האם יתכן כי הנקודות אשר סימנתי (אשר הם היחידות שנראות כ "פתוחות") בכלל לא הבעיה ויש חור בלתי נראה/חלחול דרך הפח ?

3. באיזה חומר אטימה להשתמש? האם סיליקון רגיל יעשה את העבודה?

4. מה זה החומר הלבן שמרוח שם? זפת קר אולי ?

תודה מראש.

IMG_1153.jpg

IMG_1155.jpg

פורסם

בוקר טוב,

איזה אוטו מדובר?

ברוב המקרים חדירת מים לתא המטען היא דרך הבקליות האחוריות

בדרך כלל המרזבים של התא מטען יורדים על הבקליות ועם הגומי קצת יבש או לא מספיק אטום אז כל המים בתא מטען.

קרה לי מקרה בדיוק כזה חודש שעבר בגשמים החזקים

בסובארו איפרזה 97

פירקתי 2 בקליות ניקיתי את הסיליקון השחור והגומיות

מרחתי שכבה מכובדת מאוד של סיליקון החזרתי את הבקליות וסגרתי את הברגים

עכשיו הכל יבש :)

בהצלחה

פורסם

שרייד 2000.

הבעיה היא שלא ראיתי שום סיליקון, ואם אני לא טועה גם לא גומי.

השאלה היא אחרת, בכל פעם שיש צורך להחליף מנורה, צריך לפתוח את האטימה ולחדש אותה, אז למה לאטום את הבקליות כשאפשר לאטום את המרכב עצמו ?

תוך כדי כתיבה אני קולט שאם אני אוטם אז פשוט יצטברו לי מים בפנים ויעשו קצר, אז צריך בעצם לאטום את הכל.

השאלה היא האם סיליקון רגיל יעשה את העבודה? קראתי במספר פוסטים שצריך להשתמש בחומר אחר (בוסטיק אמרו?).

פורסם

אצלי ברכב ההחלפה של הנורות מתבצעת מתוך התא מטען ללא פירוק הבקליות

לא יודע בדיוק איך זה אצלך מורכב

אם תוכל תפרק את הבקליה תצלם איזה 2 תמונות שנראה איך זה מורכב שם.

וגם תוכל לבדוק האם האזור שם רטוב.

פורסם

אצלי זה חתיכה אחת חיצונית לגמרי, הבקליות מחוברות לפלסטיק אחורי שביחד מרכיבים את המנורה, היחידה עצמה (לדעתי אטומה) וכדי להחליף נורה צריך לפרק את המנורה (כמו שרואים בתמונה) ואז לפרק את הפלסטיק.

רכשתי סופר 7 לצורך האטימה, בהוראות רשום שהוא גם מתחבר לפלסלטיק והוא ברמה יחסית גבוהה יותר מסיליקון רגיל.

אני אבצע 2 אטימות, האחת במרכב עצמו והשניה את המנורה למרכב, תודה רבה.

פורסם

אוקיי, לאחר אטימת כל היקף המנורות וייבוש של החומר, גיליתי היום להפתעתי נזילות נוספות, אמנם כמות המים פחותה ממה שהייתה (ולא גלשה לאזור המושב האחורי) אך ייתכן שפשוט לא היה יותר מדי גשם.

בכל מקרה, לאחר שפיכת 4 בקבוקי מים ונסיון להבין מאיפה הנזילה, גיליתי אזור סדוק (שלא ייחסתי לו כלל חשיבות בתחילה) ושפיכת מים ישירות על האזור הזה גרמה לכניסת מים, הסדק הוא אזור חיבור של הכנף עם חתיכת פלסטיק/פח נוספת, ייתכן ובכלל זה חלק מהכנף שעשו לו מגרעת כחלק מעיצוב הרכב והוא נסדק.

בצידו השני של הרכב החיבור/מגרעת הזאת במצב תקין.

לצערי אין לי כרגע מצלמה להראות בדיוק למה הכוונה, זה יושב בדיוק מתחת לפנס וכשמים נוזלים על הפנס בסוף מגיעים לשם.

פירקתי גם קצת את הטמבון ונראה כי כל הטמבון מבפנים ספוג ורטוב (בצד השני יבש).

הבעיה הגדולה/קטנה היא שהחיבור הוא בצבע הרכב (כסף), ואילו סופר 7 (שאיתו השתמשתי לאטימה) הוא לבן. כמו כן אצטרך לקלף/לשבור את מה שיש כרגע כדי לאטום הכל מחדש.

בכוונתי כמה חודשים קדימה לצבוע את הרכב ולכן כרגע זה לא כל כך קריטי שזה יהיה לבן, אך השאלה האם זה פתרון סביר ?

כמו כן האם יש השלכות לכך שפנים הטמבון ספוג ? האם יש צורך להוציא אותו ולנקות אותו או שזה סתם OVERKILL של אדם פדנט ?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יצאתי מדעתי !!!

אטמתי, אטמתי, אטמתי ואטמתי, עדיין יש נזילה !

אטמתי מבפנים, אטמתי מבחוץ, אטמתי מסביב למנורה, אטמתי בכל חיבור בין שני פחים, אטמתי **שוב פעם** את אותו האזור וכל דבר קטן שיכול להוות חיבור, נאטם!

בצד הרכב (מתחת למנורה) יש שני פטמות, המים אם נכנסים לאזור הזה אמורים לצאת משם, יש שם פתח שינזלו למטה.

הנזילה בוודאות לא מכיוון הדלת/גומיות, היא מהחלק התחתון יותר.

בדקתי גם את מכסה התדלוק, הוא בכלל בצד שאם כן יש שם נזילה היא תגיע לאותו האזור שיש לו פתח למטה.

הפגוש פורק כמעט כולו, כל חלק קטן נאטם, אני אובד עצות.

התזתי מים בלחץ (האזור החשוד מתחת לפגוש), למרות שאטום מכל הכיוונים בכל דבר שאפילו מזכיר סדק/חיבור - עדיין יש נזילה.

הצילו !

• תוכן חדש...