Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטודנטית מחפשת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גולף 1998 ואני רוצה למכור אותו ולקנות רכב אחר

מה הייתם ממליצים לי? רכב לא יקר, חסכוני בדלק

ואם אתם שומעים על מישהו שמעוניין לקנות ממני תרכב שידבר איתי:)

פורסם

החלקים שלו מאוד יקרים, הייתי אצל כמה מוסכניקים והם אמרו שזה לא רכב בשבילי.. בחורה סטודנטית

אני רוצה רכב שיהיה לי קל איתו, נוח, חסכוני

פורסם
החלקים שלו מאוד יקרים, הייתי אצל כמה מוסכניקים והם אמרו שזה לא רכב בשבילי.. בחורה סטודנטית

אני רוצה רכב שיהיה לי קל איתו, נוח, חסכוני

אוץ' "לא רכב בשביל בחורה, בואי נמכור לך סיפור".

כמה מוכר.

לפעמים נוכחות של גבר (גם כזה שלא מבין כלום במכונאות) עושה הבדל משמעותי ביחס של מוסכניקים ובכמות התקלות שיש צורך לתקן דחוף.

מה התקציב שלך?

פורסם

יש לי מוסכניק שמצאתי לאחורה דרך האקס שלי והוא אמין יותר מכל מי שהכרתי... הייתה לי בעייה שמוסכניק תיקן לי שטויות ולא התעסק לי בבעיה והוציא לי 2000 שקל.. ובסוף זה היה הבלמים

אז הוא אמר לי שהרכב לא בשבילי.. ובתיקונים אני מרגישה תהוצאות

תיקנתי בו מלא דברים

אני רוצה משהו בסביבות ה10000

פורסם

הגולף רכב מצוין... אם תדירות התיקונים נסבלת הייתי ממליץ לך לשמור עליו, כי רכב בעשר אלף שקל שלא מקרטע זה לא קל למצוא, כמובן שיש יפניות שיכולות להתאים לתקציב ולטיפולים אבל הרכב גדול ודי מיותר לטעמי (סטודנית = רוב הנסיעות לבד/עם חברה אחת או שתיים והניידות עירונית??)

אם ממש לא חשובה לך תחושת הנהיגה אולי תוכלי למצוא גטס או דייהטסו ישנה וכמה דגמי יונאי, אבל אם אפשר בתקציב דומה להביא את הגולף למצב יציב ובטוח (בהנחה שהיא יחסית שמורה כרגע) אולי זו האופציה העדיפה. קחי בחשבון שבתקציב כזה גם לא תעלי הרבה בשנתון...

פורסם
יש לי מוסכניק שמצאתי לאחורה דרך האקס שלי והוא אמין יותר מכל מי שהכרתי... הייתה לי בעייה שמוסכניק תיקן לי שטויות ולא התעסק לי בבעיה והוציא לי 2000 שקל.. ובסוף זה היה הבלמים

לזה בדיוק התכוונתי... רואים בחורה - רואים פראייר.

אם תמשיכי לתת לזה לקראת, אז לא משנה אז רכב יהיה בידך.

ב-10,000 את לא תקני משהו יותר טוב.

את הרכב שלך את כבר מכירה, את כבר יודעת מה הבעיות שלו, וכפי שהבנתי - רובן טופלו.

כשתקני רכב אחר בתקציב כזה (לא גבוה) תצטרכי לעשות "יישור קו" וקשה לצפות כמה זה יעלה ומה יצוץ ומתי.

ועדיין יהיה עליך גם לעשות טיפולים תקופתיים (שזה פחות או יותר אותו דבר בכל הרכבים הישנים).

מן הסתם, רכב בתקציב כזה לא תקחי לבדיקה במכון בדיקות ב-400 ש"ח

ואם תקחי - תקבלי דו"ח לקוים ארוך.... כי אין מה לעשות, בתקציב כזה ניתן לרכוש רכב בן 10 והוא כבר לא רכב חדש.

שורה תחתונה, במקום חתול בשק - תשארי עם החתול הישן המוכר.

אלא, אם את צופה שהוא או-טו-טו מתחיל להתפרק לך לחתיכות.

ועל תתני למוסכניקים לעבוד אליך.

פורסם
ומה עם החלפה במגרש?

ומה עם מאזדה לאנטיס 323?

מאזדה לנטיס 323 היתה סוס עבודה, די פשוטה לאחזקה, סבירה מינוס בנוחות ובנהיגה, לא חסכונית אבל סבירה מבחינת דלק.

בתקציב של 10 אלף תקבלי רכב שנת 99 במקרה הטוב, עם ק"מ של 150-180 אלף.

מה זה מקדם אותך לעומת הרכב שלך?

לדעתי כלום.

כפי שציינתי קודם, תבזבזי זמן על חיפושים, תצטרכי ללמוד (או לקחת איתך מישהו שמבין) לפסול רכבים במצב לא טוב, אחר כך - לקחת כמה רכבים לבדיקה במכון (או מוסך) בעלות של 200 (או 400 ש"ח במקרה של מכון)

ואחר כך, סביר להניח, תצטרכי להוציא עוד סכומים על יישור קו (קרי, תיקון תקלות קטנות).

תוסיפי לפה כאב ראש עם מכירת הרכב הקיים (ועל תצפי שזה יקרה מהר ובמחיר מחירון).

שווה לך?

שכחתי להתיחס לנושא מגרש -

על רכב שלך תקבלי במגרש גרושים (סביב 50% מהמחירון, אם בכלל ירצו להתעסק בו) - כי הם צריכים להרוויח משהו

ועל רכב שאת קונה תשלמי קצת יותר מאשר בשוק יד2 חופשי (כי הם צריכים להרוויח משהו)

ולא, זה לא יתן לך בטחון או אחראיות לגבי מצב הרכב,

כי על רכב בן 10-13 אף מגרש לא יתן לך אחריות.

פורסם

אם לא מפריע לך גיר ידני,

דייהטסו סיריון 99 או פיאט פונטו 2002.

רכבים טובים ואמינים מנסיון.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

עד לפני 3 שבועות מכרתי פיאט פונטו ספייס דור 2 ידנית עם טסט ל-3 שבועות לפני טיפול ב-13,800 במצב מעולה!, ללא בעיה. :cry:

ממש אהבנו אותה, 0 תקלות, חסכונית ונוחה. לאור הרחבת המשפחה רכשנו את "יסמין" (רנו מגאן יפייפיה).

לאור זאת, נראה לי שלמצא ב-10000 ש"ח אחת טובה משנתון 2004 יהיה קשה עד בלתי אפשרי.

מה עוד ששנתונים 2002 - 2003 נחשבים גם כן אמינים ומוצלחים.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

עדי שלום,

בת דודתי הייתה סטודנטית עם גולף, והסתדר לה מצוין. אל תקשיבי לסיטגמות.

לדעתי, רכישת רכב ב10K זה אומר שאת תצטרכי להשקיע גם כמה אלפים ב"ישור קו", ולכן אני ממליץ לתת לגולף הזדמנות נוספת, במיוחד אם כבר תיקנת את המפגע - הבלמים, וכעת הרכב נוסע בסדר.

כמו כן, מומלץ להישאר עם הרכב הנוכחי כשממה שאני מבין המטרד הכספי הוא "רק" עלות חלפים, ולא דברים כמו: צריכת דלק, מחירי ביטווחים וכו'...

ממה שאני רואה, הבעיה העיקרית שלך זה שהמוסכניק שלך, קצת פישל, ושילמת על זה, ולכן, אם את מאזור המרכז, יש בפורום המלצות על מוסך שמתמחה ברכבי VAG (פולקסווגן, סיאט, אאודי וסקודה), ואני לא יודע אם המחירים יהיו זולים יותר, אבל אם אני בטוח שאף אחד לא יעשה עלייך "קומבינות" שם, גם אם את אישה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אוקיי, צודקים

תיקנתי ברכב הזה

משאבת מים+ כמה צינורות שם

בלמים ובולמים

"הקפיצים" של הגלגלים איך שלא קוראים לזה

ועוד כמה דברים שלא זכורים לי..

אני צריכה לעשות סוף החודש טסט וטיפול 10000

• תוכן חדש...