Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו הצליח לדפוק לי את הטמבון במהירות איטית. (ידעתי שאסור לתקן את השריטה מקדימה).

הנזק כנראה רק קוסמטי ויחליפו את הטמבון כי זה רכב חדש.

יש את כל הפרטים של הפוגע והפוליסה ואני יודע שאני צריך לפנות לשמאי.

זו פעם ראשונה שזה קורה לי ויש כמה נקודות לא ברורות לי:

הייתי רוצה שאת החלפת /צביעת הטמבון החדש יעשה מישהו שאני מכיר (פחח עם ידי זהב ליד רחובות). מצד שני אני רוצה שאת חוות הדעת על נזק (אולי לשלדה) יעשה בוחן (זה "בוחן"? אני אפילו לא יודע) במוסך המרכזי בבני ברק (האם זה קריטי?).

האם זה מכוסה - טיפול ב2 מקומות שונים רק כי אני רוצה? (אני מבטוח באיילון ושם אמרו לי שזה יבחן- לא יכלו לתת תשובה כעת).

האם זה מקובל לטרטר את השמאי בין רחובות לבני ברק? (אני לוקח שמאי של חברת הביטוח- אלא אם כן תגידו שזה לא כדאי ומישהו ימליץ על שמאי טוב ואמין מאזור ת"א ואז אני אאלץ לשלם לו).

האם טמבון חדש שהמוסך המרכזי מזמין (מהיבואן או מי שזה לא יהיה) מגיע כבר בצבע המקורי של הרכב ורק מרכיבים אותו? או שהם צובעים במקום לפי צבע הרכב?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

טמבון לא מגיע בצבע המקורי אלא מגיע בצבע יסוד וצובעים אותו לפי צבע הרכב.

שמאי אתה זכאי לקחת באופן פרטי, רק תבדוק עם חברת הביטוח כמה מקובל לשלם כדי שהוא לא ידרוש מחיר גבוהה ממה שחברת הביטוח מוכנה לשלם ואז אתה תצטרך להוסיף את ההפרש.

אני לא חושב שניתן לבצע את התיקון ב-2 מוסכים שונים ואין לזה כל הצדקה.

אם השמאי יאשר לך טמבון חדש מהחברה אז הבחור שאתה רוצה לתקן אצלו את הרכב יוכל להזמין טמבון חדש מהחברה, גם אם הוא לא מוסך מורשה.

פורסם
טמבון לא מגיע בצבע המקורי אלא מגיע בצבע יסוד וצובעים אותו לפי צבע הרכב.

שמאי אתה זכאי לקחת באופן פרטי, רק תבדוק עם חברת הביטוח כמה מקובל לשלם כדי שהוא לא ידרוש מחיר גבוהה ממה שחברת הביטוח מוכנה לשלם ואז אתה תצטרך להוסיף את ההפרש.

אני לא חושב שניתן לבצע את התיקון ב-2 מוסכים שונים ואין לזה כל הצדקה.

אם השמאי יאשר לך טמבון חדש מהחברה אז הבחור שאתה רוצה לתקן אצלו את הרכב יוכל להזמין טמבון חדש מהחברה, גם אם הוא לא מוסך מורשה.

שאלה של מתחילים: אני מוטרד בעיקר האם יש נזק לשילדה. האם השמאי בודק את זה לבד? (ויכול לעשות את זה אצל הפחח בלי להעזר במכונאי ולהיכנס למוסך המרכזי/ מוסך אחר) או שחייב בוחן/ מכונאי של מוסך והשמאי רק מאשר את הנזק (ואז אני חייב להיכנס בעצם למוסך שיש לו מחלקה טכנית ומחלה לפחחות)?

• ספונסר פורום
פורסם

שמאי בהחלט מספיק. אם אתה לא סומך על השמאי של הביטוח אתה יכול להזמין שמאי פרטי שלך שאתה סומך עליו.

אין שום צורך בבוחן אחר.

פורסם

למיטב ידיעתי, אתה מקבל רשימת שמאים מבחרת ביטוח - קובע אם אחד מהם במוסך "שלך" וזהו.

רק תבדוק כמה חברת ביטוח משלמת עבור שמאי.

במקרה ואתה משתמש בביטוח של הצד הפוגע - אזי, הם שולחים לך שמאי מטעמם (בדרך כלל) למוסך הסדר שלהם.

אתה יכול לסרב, לתקן לבד (מול חברת ביטוח שלך, כפי שתואר בשורות הראשונות) ואז להגיש לחברת ביטוח של הפוגע תביעה על נזקים.

• תוכן חדש...