Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מומלץ להחליף שמן גיר לקמארו דור 3 בהנחה שלא הוחלף מעולם או שעדיף לא לגעת ולהשאר עם השמן הקיים(הגיר כרגע מתפקד מצויין)?

במידה ומומלץ להחליף, על איזה שמן ושל איזה חברה הייתם ממליצים ?

אין כמו קמארו עצבנית

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנושא זה שמעתי פעם עצה מבני ל., ואני מביא דבר בשם אומרו.

הוא טוען שאם השמן לא הוחלף במועד, לאורך תקופה ארוכה - ההחלפה יכולה לגרום לנזק, עד כדי השבתת התיבה.

לפי דעה זאת - אל תיגע.

עודד

פורסם

גם אני שמעתי לא פעם את הדעה הזאת ממביניי עניין בתחום ולכן שאלתי טרם ההחלפה.

בכל אופן תודה ואשמח לשמוע עוד דעות בעניין.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

יש לבדוק מה הוא השמן המקורי ולהחליף רק אליו, במידה ותחליף.

נשמע לי קצת מוזר לא להחליף בכלל בגלל שלא החליפו. בשביל זה יש הוראות יצרן.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

שלום

נכון החיים מוזרים והנסיון חיים יותר מוזרים!!!

אם הוחלף שמן גיר אוטומטי בזמן ולפי הוראות יצרן אין שום בעיה ומומלץ להחליף אבל!!!

אם לא הוחלף שמן ועל אחת כמה וכמה אם לא הוחלף מספר שנים , אסור להחליף שמן גיר, הגיר ילך בעקבות גורלו המר לשיפוץ מלא.

ולמה? אם השמן עתיק, אז הוא צבר במשך השנים מישקעים ושחק של הדסקיות ודבר זה גורם לשמן להיות יותר "סמיך".

אם תחליף את השמן לשמן חדש , השמן החדש דליל יותר וזה יגרום לקריסה הידראולית [נפילת לחץ השמן בגיר] והגיר ילך כמו שאמרתי קקן.

בברכה בני ל.

אגב הרבה התעקשו והיום יש להם גיר משופץ דלוקס

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

סתם תהייה.

אם באמת משאירים את השמן הישן, השיפוץ בכל מקרה יגיע בסופו של דבר, אבל אז הוא יעלה יותר בגלל נזקים מצטברים. לא ככה?

פורסם

אני הייתי מחליף + מוסיף קולר לגיר ופילטר שמן

אם יש לך חופשים כמו שבני אומר בדיסקיות

והשמן הסמיך הוא זה שגורם לגיר שלך לתפקד

לא רחוק היום שזה ישרף.

ואם הפילטר שלך סתום אז גם אז הגיר יכול להישרף

ואם השמן ממש מטונף אז לא בטוח שמגיע שמן לכל המקומות .

קיצור זה צאנס לשתי הכיוונים לאורך זמן

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

הכל עניין של מזל.אני החלפתי אחרי שנים שלא נגעו ברכב,לפני שנה כשקניתי את הרכב...הכל תקין.עניין של מזל.בזמן ההחלפה התברר שהתיבה היתה מלאה בלא יותר מ 2 ליטר שמן כשהמקסימום צריך להיות 4 ליטר (TH350),שלא לדבר על צבע השמן שהיה בגוון שחור-חום מלא בוצה...הכל עניין של מזל.אצלי נשאר הכל תקין.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

אצלי, רכב שנת 1992, BMW, הוחלף בשנת 2010 שמן גיר אחרי שאף פעם לא החליפו- ק"מ היה 230 אלף, השמן יצא עם חלקיקי מתכת.

אכן, פחדתי.

שמתי שמן מקורי שקניתי מBMW, של חברת ESSO עם התוספים שחברת BMW מבקשת לשים,צבע צהבהב.

היום אני על 260 אלף ק"מ. הכל תקין ונוסע טוב יותר.

למה החלפתי?

היה נזילה.

אם לא הייתה נזילה לא הייתי מחליף.

רבים אמרו לי את אותו הדבר, אם לא החליפו - אל תחליף. כי תיבת פנדורה תיפתח.

וכמו שאומר רון. {הנסיך.} כל עוד זה עובד, אל תיגע!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=362134&highlight=%D7%A9%D7%9E%D7%9F+%D7%92%D7%99%D7%A8

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

קודם כל את בני ל אני לא מכיר אישית אבל אני יודע שהוא אנציקלופדיה של מידע לרכבי אספנות.

דבר שני אני הייתי כן מחליף את השמן, כתור אחד שעבד ב UMI חלקים מקוריים לשברולט זה רק AC Delco

לרכב שלך אתה צריך שמן ATF TYPE III, לא יודע איזה גיר יש לך בקמרו, אבל תברר איזה דגם הגיר או שאתה יודע ותקנה דרך איביי אטם לקרטר + פילר שמן גיר לי לדוגמא יצא הסט 70 ש"ח כולל משלוח ותוצרת USA.

דרך אגב באיזה צבע השמן שלך עכשיו ואם יש לו רח שרוף ?

דייב

פורסם

צבע השמן כרגע הוא חום/בורדו קצת כהה לא ממש אדום יפה כמו דקסרון 3 חדש, והריח שלו מריח תקין לא שרוף, והגיר מתפקד מצויין מחליף הילוכים חלק ובזמן לא מחליק/בועט ואפילו נותן קיקדאון בקיצור מרגיש תקין וחזק.

בנוסף, מישהו יודע איזה שמן מנוע מתאים למנוע סמול בלוק 305 V8 GMבמצב טוב/סביר לא אוכל שמן ולא מעשן?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

שלום,

אני הייתי מחליף.

אסביר את ההגיון המנחה אותי בעניין:

1. דווקא כשהשמן עתיק ומלא חלקיקים הייתי מצפה לפילטר שמן סתום או כמעט סתום ולכן אז לבעיות בלחץ השמן
  2. דיסקיות שחוקות / חלקים בלויים לא משפרים את מצבם בשמן שאיבד את תכונותיו אלא להיפך הבלאי מואץ יותר
  3. עד היום לא שמעתי שום הסבר הגיוני מדוע עדיף להשאיר את השמן הישן

בלי להתלבט הייתי מחליף,

כנראה יותר מפעם אחת - עד שהשמן ינוקה,

וכמובן שאת הפילטר הייתי מחליף בכל החלפת שמן.

אלעד.

פורסם
צבע השמן כרגע הוא חום/בורדו קצת כהה לא ממש אדום יפה כמו דקסרון 3 חדש, והריח שלו מריח תקין לא שרוף, והגיר מתפקד מצויין מחליף הילוכים חלק ובזמן לא מחליק/בועט ואפילו נותן קיקדאון בקיצור מרגיש תקין וחזק.

בנוסף, מישהו יודע איזה שמן מנוע מתאים למנוע סמול בלוק 305 V8 GMבמצב טוב/סביר לא אוכל שמן ולא מעשן?

אם זה הצבע סימן שהוא באמת הרבה מאוד זמן לא ראה אור וישן, אם אין רח של שרוף אז הגיר לא עבר התעללות הכוונה לא התחמם לטמפרטורות קיצוניות אז השן מתחיל להשבר ולאבד מהאיכות שלו.

לגביי השמן מנוע זה כבר אני לא זוכר לדגם מנוע הזה אז אני לא ימליץ סתם אבל מציע לך שתי אופציות אחת זה ללכת ל UMI הקרוב לאזור מגורך ולשאול אותם אופציה שניה לחפש באתר בשם Auto Data או שמשהוא כאן מהפורום יודע ויענה לך.

מקווה שאיך שהוא עזרתי לך.

דייב

שלום,

אני הייתי מחליף.

אסביר את ההגיון המנחה אותי בעניין:

1. דווקא כשהשמן עתיק ומלא חלקיקים הייתי מצפה לפילטר שמן סתום או כמעט סתום ולכן אז לבעיות בלחץ השמן
  2. דיסקיות שחוקות / חלקים בלויים לא משפרים את מצבם בשמן שאיבד את תכונותיו אלא להיפך הבלאי מואץ יותר
  3. עד היום לא שמעתי שום הסבר הגיוני מדוע עדיף להשאיר את השמן הישן

בלי להתלבט הייתי מחליף,

כנראה יותר מפעם אחת - עד שהשמן ינוקה,

וכמובן שאת הפילטר הייתי מחליף בכל החלפת שמן.

אלעד.

היי אלעד אם אתה מתכוון על חלקיקים שהם שבבים של מתכת אז בשביל זה יש מגנט קטן בקרטר של הגיר שאליו נדבקים השבבים,

ושוב אני חוזר להחלפת השמן יש לך שמן בקרטר בטורק ואם יש לך קולר גיר אז גם בו ובצינורות של הקולר את השמן שבצינורות ובקולר אתה יכול להוציא כמו כן גם בקרטר הבעיה היא להוציא את השמן מהטורק.

• תוכן חדש...