Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגביי נזילות,בדקתי טוב לאחר ההחלפה הרכב היה מונע על הליפט כרבע שעה לפחות ואכן הכל היה נקי ויבש לחלוטין, בקולר שמן (המקורי שבדוד השמאלי ברדיאטור)נכנס לדעתי לא יותר מליטר אחד של שמן, כמה שמן גיר בסה"כ יש בגיר 700R4 ?

לגביי השמן מנוע,הייתכן שבמנוע כשלי (V8 305 TBI ) נכנס רק 4.3 ליטר כולל הפילטר?

קובי, בזמן העבודה על הגיר הבחנתי שהתושבת האחורית קרועה/מנותקת לגמריי ממקומה ורק יושבת על הגשר מה שלמעשה מתבטא/מורגש במכה עצומה בכל שילוב להילוך,יש מצב למצוא תושבת כזאת בארץ?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

לגבי התושבת גיר , אני בטוח שכן תעשה חיפוש באוטוליין זה חלק שחולק המון מודלים ורכבים שונים לבית gm

לגבי הכמות של השמן , אמורה להיות גלון במנוע, הסימון במדיד תקין ?

לגבי כמות השמן בגיר , דפדף אחורה , רשמתי כבר.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לגביי השמן מנוע, אכן הסימון תקין והמדיד מקורי, אם אתה אומר שצריך להיות בסביבות גלון אחד במנוע אז למעשה המצב תקין לחלוטין מכיוון שנכנס בערך 4 ליטר כולל הפילטר.

לגביי השמן גיר, אמרת שלמיטב זכרונך הכמות הכוללת בגיר היא 11 ליטר, הייתכן שרק בטורק יש כ-5 ליטר שמן?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אוקיי תודה קובי, מילוי השמן החדש נעשה כמקובל והמדידה הסופית התבצעה לפי הסימון על המדיד המקורי,אז אני מניח שהמדיד לא משקר והכמות שנמצאת כרגע בתיבה היא הנכונה/מדוייקת.

אגב,למי שלא יודע/מכיר את התיבה הזאת(700R4 )אז בעת ריקון/החלפת שמן הגיר יש חובה(אם ירצה או לא)לפרק קרטר(ולשים חדש בעת ההרכבה) מכיוון שבמקור אין בורג ניקוז ,דבר הנעשה כנראה בכוונה ע"י היצרן ע"מ לחייב את המבצע/המכונאי בהחלפת הפילטר בנוסף לשמן בעת פירוק הקרטר. שמעתי מבעל מוסך וותיק שהתעסק לא מעט עם הגירים האלה בעבר שהוא היה מבצע קידוח והברגה בקרטר ושם בורג ניקוז ובכך למעשה פתר את הבעיה למי שמתעצל/שאינו מעוניין גם בהחלפת הפילטר בעת החלפת השמן, מה דעתכם מקובל/מומלץ?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
אוקיי תודה קובי, מילוי השמן החדש נעשה כמקובל והמדידה הסופית התבצעה לפי הסימון על המדיד המקורי,אז אני מניח שהמדיד לא משקר והכמות שנמצאת כרגע בתיבה היא הנכונה/מדוייקת.

אגב,למי שלא יודע/מכיר את התיבה הזאת(700R4 )אז בעת ריקון/החלפת שמן הגיר יש חובה(אם ירצה או לא)לפרק קרטר(ולשים חדש בעת ההרכבה) מכיוון שבמקור אין בורג ניקוז ,דבר הנעשה כנראה בכוונה ע"י היצרן ע"מ לחייב את המבצע/המכונאי בהחלפת הפילטר בנוסף לשמן בעת פירוק הקרטר. שמעתי מבעל מוסך וותיק שהתעסק לא מעט עם הגירים האלה בעבר שהוא היה מבצע קידוח והברגה בקרטר ושם בורג ניקוז ובכך למעשה פתר את הבעיה למי שמתעצל/שאינו מעוניין גם בהחלפת הפילטר בעת החלפת השמן, מה דעתכם מקובל/מומלץ?

-

אני בעד

אבל לא בגלל חיסכון בפילטר

פשוט יותר נוח לרוקן שמן מהגיר ואז לפרק את הקרטר

פילטר עולה 5 דולר תזמין שיהיה לך במלאי 2

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
לגביי השמן מנוע, אכן הסימון תקין והמדיד מקורי, אם אתה אומר שצריך להיות בסביבות גלון אחד במנוע אז למעשה המצב תקין לחלוטין מכיוון שנכנס בערך 4 ליטר כולל הפילטר.

לגביי השמן גיר, אמרת שלמיטב זכרונך הכמות הכוללת בגיר היא 11 ליטר, הייתכן שרק בטורק יש כ-5 ליטר שמן?

בטורק נכנס 4 ליטר שמן איך שרשם לך קובי תוסיף את הצנרת + הקולר זה יוצא בסביבות ה-11 ליטר.

-

אני בעד

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

פורסם
-

אני בעד

גם אני מיד חשבתי שזה רעיון מעולה כששמעתי על האופציה של ההברגה בקרטר אך מפאת חוסר זמן (יום שישי לפניי שעות העבודה)החלטתי לפרק את הקרטר בדרך המקורית(גם ככה הייתי צריך להחליף את הפילטר והאטם),זה נכון בהחלט שכאשר יש בורג ניקוז בקרטר הפעולה הרבה יותר נוחה/פשוטה ונקייה, טוב בכל אופן ביצעתי רק החלפה חלקית מתברר אז בהחלפה הבאה אני כבר יעשה את הבורג בקרטר כחלק מהטיפול.

אגב, רכשתי את הפילטר גיר+האטם קרטר מהספק חלקיי גירים אוטומטיים שמספק סחורה למוסך שלנו בעלות של 80 ש"ח.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

קובי, אחריי שהושלמה העבודה על החלפת השמנים(גיר ומנוע)הגיע הזמן להחליף גם פלאגים/מצתים, איזה דגם מצתים היית ממליץ לי לשים שהכי מתאימים למנוע שלי ?

במנוע הזה (8V) הגישה הכי טובה/נוחה להחלפת המצתים היא מלמטה של הרכב ,נכון?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בדקתי היום בהיינס לגביי המצת המתאים ביותר לרכבי ושם כתוב מפורשות שהמצת המתאים ביותר למנוע הזה הוא CR45TS ACDELCO אך מצד שני דיברתי עם כמה אנשים מביניי עניין בתחום והם המליצו לי בחום ללכת על מצת מדגם CR43TS ACDELCO ,אז איזה מבין שניי הדגמים הללו באמת יותר מתאים/יעיל למנוע הזה בתנאיי הארץ?

מה בכלל ההבדל בין שניי הדגמים?

האם באמת תורגש הרעה בביצועיי/תפקוד המנוע במידה ואבחר במצת הפחות מתאים?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...