Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי תודה רבה קובי, אני מחר ארכוש שמן 5/50 סינטטי של חברה מוכרת(יש לך חברה ספציפית שעדיפה עליך?)+פילטר שמן מקורי של ACDELCO ואבצע את ההחלפה ביום שישי ביחד עם הטיפול לגיר.

שמניי 5/50 נפוצים בחנויות החלפים? לא קשה להשיגם בשוק?

אין כמו קמארו עצבנית

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמן מנוע

לפי הספר: 5/30

המהדרין:5/50

המהדרין מן המהדרין:10/60

היום חיפשתי בכמה חנויות חלפים רציניות את השמן 5/50 אך לצערי לא מצאתי בשום מקום, בסוף אפילו פניתי ישירות לUMI והמחסנאי אמר לי שהם לא מחזיקים בכלל את השמן הזה והשמן המתאים ביותר לרכב שלך (קמארו 92)לפי ספר יצרן הוא 5/30 סינטטי מלא ואין איתו שום בעיה באקלים של הארץ,האם כדאי לשים 5/30 של חברה מוכרת ואייכותית ולסגור עניין או שעדיף להשאר עם 20/50 מינרלי שיש כרגע במנוע?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

5/50אתה יכול להשיג אצל איציק ראובני

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

קובי,מהכרותי איתך אני מבין שאתה אומר את זה בציניות,נכון? אני אמשיך לחפש את ה5/50 (בכל זאת אני נוטה להקשיב לך בכל הקשור למנועיי V8 ע"ס היידע הנרחב שיש לך בתחום)גם היום בתקווה למצוא אותו.

איציק ראובני משתמש ב5/50 במנועים הללו? במידה וכן אני רגוע.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כן, תשמע, אני יסביר את זה שוב, האות שלפני הW לא מעניינת ולא רלוונטית לארץ

מה שכן תחפש שמן סיננטטי בצמיגות 50 , אם לא גם מינרלי זה בסדר גמור, רק הייתי משנה את הדחיפות של ההחלפה של השמן.

שמן מנרלי זה לא איזה שמן שפסול להשתמש בו פשוט צריך לקחת בחשבון את "הבלאי" שלו .

שורה תחתונה אתה יכול להישאר עם השמן שלך, או לעבור לסננטי זה לא משנה, רק תקפיד להחליף בזמן גם אם הרכב עומד הרבה אז לפחות פעם בשנה,רוצה לשמור ממש על חיי השמן והמנוע, תתקין קולר חיצוני לשמן .

בהצלחה.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מצאתי בסוף, רכשתי שמן מנוע אייכותי 5/50 סינטטי מלא של ולווליין 5 ליטר מהסדרה VR1 המכיל בתוכו כבר כל מיניי תוספים ובין הייתר את הZDDP הידוע לטובה.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

תתחדש רק תזכור שה ZDDP לא בריא לממירים קטליטים.

לכן גם תמצא אותו בשמנים המיועדים ל RACING

בהצלחה.

פורסם

לדבריי המוכר בחנות השמן שרכשתי מיועד ל RACING (גם רשום עליו) ולכן גם מחירו הגבוה בהתאם.

אגב, אני בספק רב אם הממיר הקטליטי שברכב עדיין מתפקד אחריי 20 שנה.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אפשר לדעת כמה על לך השמן והאם הוא שמן סינטטי?

האם הוא יכול להתאים לרכבים ישנים לא ספורטיבים בשימוש יום יומי

שעל פי המלצת היצרן צריכים להשתמש בשמן 20w50 ? 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הנה תמונה של השמן שרכשתי היום, בבקשה:3312431.JPGהשמן אכן סינטטי מלא ומיועד לרכבים "חזקים" במיוחד ונחשב לשמן מעולה ואייכותי ביותר בעולם, המחיר ששילמתי 259 ש"ח ל 5 ליטר(אחד השמנים היותר יקרים שהיו בחנות),מחר נשים אותו ברכב בנוסף לפילטר חדש מקורי ונקווה שיעשה את העבודה נאמנה ויצדיק את מחירו הגבוה.

לגביי שאר השאלות ניתן למומחים (קובי) להגיב.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
לדבריי המוכר בחנות השמן שרכשתי מיועד ל RACING (גם רשום עליו) ולכן גם מחירו הגבוה בהתאם.

אגב, אני בספק רב אם הממיר הקטליטי שברכב עדיין מתפקד אחריי 20 שנה.

נדמה לי שעל פי החוק רכב בגילו לא חייב ממיר.

אם אתה בספק אם הוא עובד. תוריד אותו. תחסוך משקל. ודלק.

זינוק טוב יותר וכו...:-D

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

שמן מעולה,לדעתי אתה תראה הבדל משמעותי בנפילה של הלחץ שמן אחרי נסיעה ממושכת ומאמץ.

ואין מה לעשות הוא יקר , 250 זה מחיר לא רע בכלל, עניין הממיר ציינתי רק מפני שאם ממליצים על משהו צריך לתת את כל ההבטים

פורסם

עדכון:

העבודה בוצעה,הוחלף שמן מנוע+בורג ניקוז ושייבה נחושת +פילטר AC מקורי ושמן גיר אוטומט+פילטר מקורי ואטם קרטר.

השמן שייצא מהגיר נראה חום/בורדו קצת כהה ללא שבביי מתכת(להזכירכם השמן לא הוחלף לפחות ב10 השנים האחרונות) אך מריח טוב מאוד ותקין ללא ספק דבר המעיד על מצב טוב/סביר של התיבה.

הייתכן שבעת פירוק הקרטר+הפילטר (הורדתי לכלי נקי ומשם העברתי לגלון של 5 ליטר)ירד רק 4 ליטר שמן גיר?

בעת מילוי השמן החדש נכנס 4.5 ליטר בלבד בדיוק לפי הסימון במדיד(המדידה התבצעה כמובן במנוע מונע וידית הילוכים בפארקינג),הייתכן?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...