Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם העברה של הילוך דרייב לרברס בזמן נסיעה(לא עמידה מוחלטת)יכול לפגוע בתפקוד הגיר?

ההרגל הזה הגיע מנסיעה של שנים על גיר ידני וממשיך איתי בגיר האוטומט.

תודה לעונים.

RZR Polaris 800 2010

Mazda 3 1.6 2004

פורסם

זה הרגל של המון ישראלים ואני לעולם לא עשיתי את זה ברכבים שרציתי לשמור על חייהם (יותר נכון אורך חיי הגיר)

זה בהחלט פוגע, גם אם זה במידה קטנה.

Miata ND2

פורסם

גם בגיר ידני צריך להתחיל נסיעה ברוורס ממצב עצירה מוחלטת.

כנגד, התחלת נסיעה קדימה בהילוך ראשון, כאשר הרכב קצת מידרדר אחורה פחות בעייתית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
האם העברה של הילוך דרייב לרברס בזמן נסיעה(לא עמידה מוחלטת)יכול לפגוע בתפקוד הגיר?

ההרגל הזה הגיע מנסיעה של שנים על גיר ידני וממשיך איתי בגיר האוטומט.

תודה לעונים.

אני חושב שהתשובות שקיבלת קיצוניות ונחרצות מדי.

זה בוודאי תלוי במהירות הנסיעה של הרכב קדימה בעת השילוב לרברס, ובסל"ד המנוע, ואני משער שבגירים מודרניים שמנוהלים על ידי מחשב, הגיר מוגן (ע"י האלקטרוניקה) מפני שילוב כזה שיכול לגרום נזק (הפקודה לשסתומים לשלב את הרברס לא תגיע כל עוד התנאים מסכנים את הגיר).

אבל רציתי לשאול לגבי מקור ההרגל הזה שלך - אתה אומר שברכב ידני אתה יכול לשלב לרברס כשהרכב בתנועה קדימה?

הגיר לא מגרגר וחורק ומתנגד לכך?

כי הרי אין סינכרומש להילוך האחורי.

זה כמעט כמו לשלב לראשון בתנועה, רק יותר גרוע, כי בשילוב לראשון עוד אפשר להעלות את סל"ד המנוע לנקודה שמהירויות הגלים בגיר יתאימו. בשילוב לרברס בעת תנועה קדימה גם זה לא אפשרי.

פורסם
כנגד, התחלת נסיעה קדימה בהילוך ראשון, כאשר הרכב קצת מידרדר אחורה פחות בעייתית.

למה?

ממה נובע ההבדל בין זינוק קדימה כשהרכב מתדרדר אחורה, לבין זינוק אחורה כשהרכב מתדרדר קדימה?

פורסם

אני מתייחס רק לגיר ידני:

מזה שההילוך האחורי הוא ללא סנכרון, בניגוד לראשון.

לכן, אם הרכב עדיין בתנועה קדימה, ותכניס רוורס - תשמע חריקות . אתה בעצמך כתבת את זה (עם שגיאות כתיב, אבל כתבת).

אבל אם הרכב קצת מתגלגל אחורה, ותכניס הילוך ראשון, לא תשמע שום חריקה.

כמובן, אין סיבה לערוך ניסויים ולראות מה, מתי וכמה מזיק בכל אחד מהמצבים.

אין גם סיבה מיוחדת להתחיל נסיעה קדימה כאשר הרכב זז אחורנית. לוקח עוד שנייה עד לעצירה מוחלטת ע"י הבלמים.

אני מדבר על משהו שקורה בטעות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מתייחס רק לגיר ידני:

מזה שההילוך האחורי הוא ללא סנכרון, בניגוד לראשון.

לכן, אם הרכב עדיין בתנועה קדימה, ותכניס רוורס - תשמע חריקות . אתה בעצמך כתבת את זה (עם שגיאות כתיב, אבל כתבת).

אבל אם הרכב קצת מתגלגל אחורה, ותכניס הילוך ראשון, לא תשמע שום חריקה.

כמובן, אין סיבה לערוך ניסויים ולראות מה, מתי וכמה מזיק בכל אחד מהמצבים.

אין גם סיבה מיוחדת להתחיל נסיעה קדימה כאשר הרכב זז אחורנית. לוקח עוד שנייה עד לעצירה מוחלטת ע"י הבלמים.

אני מדבר על משהו שקורה בטעות.

שגיאות כתיב?!:eek: אתה יכול להראות לי איפה?

אתה התייחסת קודם להתחלת נסיעה כאשר הרכב מתדרדר בכיוון הנגדי (ולזה התייחסה שאלתי), לא לשילוב הילוך כאשר הרכב מתדרדר.

פורסם
סינכרומש

לא לכאוס, התכוונתי למילה הזאת בלבד.

פורסם

גליאור-

בקשר לשאלתך הראשונה המהירות היא מהירות נמוכה, ההרגל בא לידי ביטוי בזמן חניית הרכב בלבד.

כנראה מהסיבה הזאת אני לא שומע חריקות (כמו שאמרת סל"ד נמוך).

לשאלה השנייה, ההרגל אכן הגיע מנסיעה על אוטו ידני ולא לא שמעתי חריקות גם בגיר הידני כנראה מאותה סיבה שפירטתי למעלה סל"ד נמוך.

האם זאת המסקנה? (יצאתי קצת מבולבל) והאם עצם זה שאני לא שומע חריקות אני לא פוגע בגיר? או שכן..ואם אני כן פגוע איך זה בא לידי ביטוי מכאנית?(שאלה שמישהו שאל פה ולא קיבל תשובה)

ודבר נוסף, אמרת שבגיר האוטומוט החדש יש מערכת שמגנה על הגיר איך זה בא לידי ביטוי? האם בפעולה כזאת של העברת הילוך מדרייב לרוורס וההפך בזמן נסיעה ההילוך לא ייכנס?

vladclar -

לכעוס*

מובן לי שהכנסת הילוך ראשון בהידרדרות לצד השני לא תפגע בגיר (זה בעצם כמו זינוק בעלייה) למה הפעולה ההפוכה כן פוגעת בגיר?(אני מתייחס פה לגיר ידני)

RZR Polaris 800 2010

Mazda 3 1.6 2004

פורסם

ראשית, יש הרבה מאוד תיבות הילוכים ידניות עם סינכרון או בלם תנועה להילוך אחורי, זה מונע את רעשי התנגשות גלגלי שיניים בזמן שילוב ההילוך.

לגבי התיבות האוטומטיות, נכון יש לרוב התיבות האוטומטיות המודרניות הגנה מפני שילוב הילוך אחורי כאשר הרכב בתנועה מעל מהירות מסויימת, אך עדיין שילוב להילוך אחורי בזמן תנועה קדימה, גם אם היא איטית, תגרום לבלאי מואץ למצמדים שפועלים להפעלת ההילוך האחורי ולכן רצוי מאוד להמנע מכך, כנ"ל לגבי שילוב הילוך קדמי כאשר הרכב בתנועה לאחור.

פורסם
לא לכאוס, התכוונתי למילה הזאת בלבד.

אני בוודאי לא כואס, וגם לא כועס. אם בגלל הסמיילי הזה :eek: חשבת שאני כועס, אז זו פשוט אי-הבנה, כי זה אמור להיות סמיילי של "מופתע", כי כתוב לידו surprised.

שנית, אם לדעתך במילה "סינכרומש" יש שגיאת או שגיאות כתיב, אתה כנראה לא מכיר את המושג synchromesh, כי אני לא מכיר דרך יותר טובה לכתוב אותו באותיות עבריות.

• תוכן חדש...