Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לנוכח הדרישות שלך כנראה הייתי בוחר בדיזל,

פלואנס דיזל יכולה להיות טובה, אמנם היא ידנית, אך מדובר בשילוב אמין למדי ובנתיים הפלואנס מראה אמינות טובה למדי, ואם המכונית שלך תהיה עם ק"מ סביר, היא גם תמכר טוב, כי אנשים מחפשים מכוניות דיזל, עם ק"מ סביר ולא ק"מ בשמיים של נהג מונית.

יכול להיות גם שהקליאו דור IV תגיע עם מנוע DCI (טורבו דיזל) של 90 כ"ס, ותמכר במחיר טוב, שישאיר לך עודף יפה בכיס ועדיין תחסוך הרבה בהוצאות הדלק ותקבל אוטו בטיחותי, נוח, חסכוני ומאובזר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פלואנס דיזל אוטומטית תעלה כ-130K ש"ח, אבדוק גם אותה למרות שזה נשמע לי הימור כספי גדול (דיזל צרפתי אוטומטי).

כמו כן אשמח לשמוע קצת על היאריס ההיברידית החדשה.

לא יודע איך הגעתי לזה, אבל היום הייתי בסוכנות הונדה בעפולה לגבי הג'אז ההיברידית. ביום ראשון בעז"ה נסיעת מבחן.

בכל אופן, אין ספק שהתלהבתי מהרכב עצמו - קטן מבחוץ, גדול מאוד מבפנים, עיצוב רענן. אמא שלי נורא אהבה אותה כמובן.

החסרונות - קצת רכב בהרבה כסף (במחיר ~1.2TSI/DSG), אני כמעט בטוח שלא אהיה מרוצה מהסחיבה (מקריאת ביקורות).

מה לגבי היאריס ההיברידית החדשה?

מישהו יודע אולי לתת קצת מידע?

האם ניתן לבצע נסיעת מבחן?

עד עכשיו כותבים כאן בפורום שהיאריס החדשה עדיפה, וגם זולה יותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אז תקנה את הידנית, היא תחסוך לך בדלק ולא תצטרך לנחש איך יהיה הגיר, כי הצרפתים יודעים לבנות גירים ידניים נורמליים שלא מתקלקלים כמו AL4. :roll:

חוץ מזה שהגיר הוא לא אוטומטי אלא רובוטי כפול מצמד. :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אם כואב לך לראות 6,000 ש"ח הפרש בהוצאות דלק, וזאת הסיבה להחלפת הרכב,

אין שום היגיון ברכישת רכב חדש או כמעט חדש.

כל שנה תפסיד הרבה יותר בירידת ערך, במיוחד ברכב דיזל.

אני במקומכם הייתי מחפש כיוון אחר, למשל ג'אז מהדגם הקודם, מודל 2007, במצב שמור.

רכב יחסית מרווח, חסכוני מאוד, אמין מאוד ומבוקש.

אין ירידת ערך גבוהה, לא צריך לשלם עכשיו מעל 100 אלף ש"ח, אחזקה צפוייה להיות יותר זולה מאשר בורה העתיקה.

במיקרה הזה כן תראה היגיון בהחלפה וחיסכון כולל.

אתם גם לא מתרגשים ולא מפחדים מרכבים יחסית ישנים (גם לא מקילומטראז' גבוה, אבל זה לא שייך).

אם פשוט בא לכם להתפנק ברכב חדש, זה כבר סיפור אחר, אבל לא כך משתמע מהודעת הפתיחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אבל לרכב חדש יש יתרון, אתה קונה רכב חדש מהניילון, עם ק"מ 0, מה שאומר שאתה לא צריך ליישר קו או לתקן כל מיני דברים שמתבלים עם הק"מ או עם הזמן, לרכב יש אחריות, אתה נוסע בראש שקט בידיעה שהרכב אמור לעבור רק טיפולים ותדלוקים ולא כל מיני תקלות שצצות לאחר מספר שנים, כי אין מה לעשות, הגיל של הרכב, הק"מ והחום הישראלי לא מקלים פה על שום רכב.

אז נכון, יש איבוד ערך יותר גדול, אבל לטעמי זה שווה את השקט הנפשי ואת האחריות.

פורסם
אם כואב לך לראות 6,000 ש"ח הפרש בהוצאות דלק, וזאת הסיבה להחלפת הרכב,

אין שום היגיון ברכישת רכב חדש או כמעט חדש.

כל שנה תפסיד הרבה יותר בירידת ערך, במיוחד ברכב דיזל.

אני במקומכם הייתי מחפש כיוון אחר, למשל ג'אז מהדגם הקודם, מודל 2007, במצב שמור.

רכב יחסית מרווח, חסכוני מאוד, אמין מאוד ומבוקש.

אין ירידת ערך גבוהה, לא צריך לשלם עכשיו מעל 100 אלף ש"ח, אחזקה צפוייה להיות יותר זולה מאשר בורה העתיקה.

במיקרה הזה כן תראה היגיון בהחלפה וחיסכון כולל.

אתם גם לא מתרגשים ולא מפחדים מרכבים יחסית ישנים (גם לא מקילומטראז' גבוה, אבל זה לא שייך).

אם פשוט בא לכם להתפנק ברכב חדש, זה כבר סיפור אחר, אבל לא כך משתמע מהודעת הפתיחה.

עד אתמול הייתי בקו מחשבה שאסור לקנות חדש, אתמול פעם ראשונה יצא לי לשבת ברכב "עם הניילון" בסוכנות.

מצד אחד אתה משלם יותר (ולא בהכרח כי רכב ישן חסכוני קצת פחות וגם תיקונים אפילו עתידיים / טיימינג וכיוב').

מצד שני רכב חדש זה עולם אחר, 3 או 5 שנות אחריות זה לא מעט או סתם, ואם קורה משהו לא צפוי יש למי להתלונן.

והכי חשוב, לראות את אמא שמחה לשבת ברכב חדש וצעיר.

Just daily

פורסם

אני נוהג על מנוע 2.0 דיזל 140 סוסים של VAG,עבר כבר 300K ועדיין טס אוכל 1:18 מחוץ לעיר,הרכב גם מהיר 9.5 שניות ל 100.. אם תצליח להביא גולף עם המנוע הזה היא מאיצה ב 9 שניות,הרבה כח 32,קגמ ב 1700 סלד .. (הרכב שלי טולדו 06)

כמובן אני מדבר על יד שנייה,חדש כנראה חורג מהתקציב

ויש גם סיאט איביזה 1.2 TSI,חבר שלי קנה משומשת לא מזמן אוכלת 1:15 מחוץ לעיר ודי זריזה ביחס למנוע 9.5 שניות ל 100.

אני חושב שאלה מכוניות שמשלבות גם כח וגם חסכון

פורסם

מחצי מבט, גם לפי דעתי VAG מנוע 1.2TSI וגיר DSG משלב כוח וחיסכון, מה לגבי האמינות של ה-TSI?

כשטענתי בפני הנציג של סקודה כי מנועי TSI לא אמינים, הוא אמר שזה לא נכון וזה לגיטימי שמנוע טורבו קטן יצרוך שמן כי זה חלק ממערכת הקירור שלו - יש משהו בדבריו?

Just daily

פורסם
פלואנס דיזל אוטומטית תעלה כ-130K ש"ח, אבדוק גם אותה למרות שזה נשמע לי הימור כספי גדול (דיזל צרפתי אוטומטי).

כמו כן אשמח לשמוע קצת על היאריס ההיברידית החדשה.

אז תקנה את הפלואנס הידנית.

אגב מעניין אותי לדעת מי הסוכן שאמר שדיזל שנסע מעט קילומטר לא יהיה מבוקש, שייתן מבט בלוחות ויראה עד כמה הרכבי דיזל חרושים בקילומטר, אם יהיה לך רכב דיזל עם קילומטרג' נמוך ושמור היטב הוא ייחטף.

רכב בנזין יותר מבוקש? בודאי רק תתכונן למכור אותו במחירי שחיטה של חברות הליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אז תקנה את הפלואנס הידנית.

אגב מעניין אותי לדעת מי הסוכן שאמר שדיזל שנסע מעט קילומטר לא יהיה מבוקש, שייתן מבט בלוחות ויראה עד כמה הרכבי דיזל חרושים בקילומטר, אם יהיה לך רכב דיזל עם קילומטרג' נמוך ושמור היטב הוא ייחטף.

רכב בנזין יותר מבוקש? בודאי רק תתכונן למכור אותו במחירי שחיטה של חברות הליסינג.

זה גם מה שאמרתי לאבא שלי,

אין לו נסועה שנתית גדולה מדי, משהו כמו 12-15K ק"מ בשנה,

ואין לו בעיה ולא לאמא שלי עם ידני. (וגם לי לא אם יצרפו אותי לביטוח, היחידה שצריכה להשלים את התצריף המשפחתי היא אחותי שתוציא רישיון סביר להניח בעוד כשנה)

רכב דיזל עם ק"מ נמוך יחסית ולא קרוע זה מוצר מבוקש שיחטף עוד כמה שנים כמו לחמניה חמה.

ואכן עם רכב בנזין יש תחרות קשה עם חברות ליסינג, בעיקר כשרוב המשפחתיות נפוצות בליסינג, חוץ מדגמים נורא ספציפיים כמעט כל דבר אפשר למצוא בליסינג. בעיקר יונדאי, טויוטה, פורד וכו'.

פורסם

יונדאי ולוסטר, 115K ש"ח במחירון. אשמח לשמוע חוות דעת לרגל אירוע המכירות בסופ"ש הקרוב!

Just daily

פורסם

הולוסטר לא מופיעה בפרסומים ורוב הסיכויים שלא תשתתף במבצע, אולי בהנחות מינמליות כמו ה-I35, השתיים האלה זוכות לרשימת המתנה וביקוש דיי גבוהה כך שהיבואן כנראה לא רואה טעם להציע אותן במבצע.

פורסם

כרגע הכיוון שלי הוא טויוטה יאריס היברידית החדשה.

דילמה שעברה עלי היום: נסעתי בסיאט איביזה SC שנת 2009, ואמרתי לעצמי "@#$%, על מה משלמים כל כך הרבה כסף לרכבים חדשים?".

לדוגמא (לעומת הבורה): הגה חשמלי לא מתקשר, מושבים ללא תמיכת גב-תחתון, איכות חומרים בינונית, והופיע גם נתון של "14/100KM/L".

האם יש הצדקה לתוספת של 100,000 ש"ח עבור החלפת ה-"קרוזרית" שלי ברכב סופר-מיני-יפני-היברידי?

Just daily

פורסם

בכל הנוגע לחויית נסיעה כמו גם נוחות, איכות חומרים ותחושה כללית, התשובה שלילית. אני אפילו הייתי מרחיק לכת ואומר שגם אם לא צריך להוסיף גרוש, לא בטוח שאתה הולך להשתדרג מהבחינות שציינתי, כנראה להיפך. כמובן שבכל הנוגע לצריכת דלק ופוטנציאל אמינות ושקט נפשי, אוטו חדש כזה נותן מה שאוטו בן עשר ומעלה לא יכול גם אם הוא נורא רוצה.

פורסם

לדעתי- ההמלצה הטובה ביותר שתיתן את התמורה הגבוהה לשקל היא שתנסה לחפש לך פיאט בראבו ידנית.

אתה תקבל רכב טורבו מפנק, מאובזר, מעוצב במחיר מצחיק. ורוב הבראבוים שמצאתי היו עם פחות מ40K ק"מ ל2009.

fiat-bravo.jpg

אין בעיית אמינות במיוחד בגירסה הידנית ואתה תהנה מהגיר ביגלל שהרכב טורבו(בידיוק 21 קג"מ :-) )ולא איזה איביזיה של 70K ידנית עם מנוע חלש.

מצד אחד אני מבין את הרצון לשידרוג לרכב חדש בשביל להימנע מהוצאות התחזוקה של התיקונים והאפשרות לחיסכון בדלק- אבל אני לא מבין מה ההיגיון ליזרוק בתקופה הזו 120K לרכב חדש בטענה של החיסכון בדלק! כמה עשרות שנים צריכים לעבור בשביל שתחסוך 120K בדלק ותיקונים?

בשביל להישתדרג ברכב מודרני עם סלון מעוצב מספיק ליקנות רכבים החל מ2008 במצב שמור ואז תשקיעה אפילו 5K על יישור קו ותיקונים וקוסמטיקה ואת ה40K-60K שים בכיס ליום גשום (עתיד כלכלי לא ידוע/מילחמות וכו').

למשל בקטע של מקס' חיסכון בכסף בדלק, טיפולים, ביטוח,ללא היתפשרות על בטיחות ומודרניות הייתי קונה גרנדה ידנית 2008 בכ30K ומשקיע עוד אפילו 5K ביישור קו+קוסמטיקה ושם בצד עוד 5K לתיקונים - וחוסך 80K מהתקציב.

ונכון מדובר בעגלה אבל יחסית לפולו דיזל שהייתה לך היא תיהיה זריזה יותר ובעדכון תוכנה פשוט (בזמנו היה כ1600 שקל) ה1.2L מקביל ל1.4L- אבל זה רק עם רוצים מקס חיסכון וראש שקט באמינות בלי להיתפשר על הבטיחות!.

וכמו שציינתי- אופציה של רכב ביצועים ופינוק תיהיה הבראבו שניתן להשיג בכ60K במצב שמור כמו חדשה.

אני לא ניכנס לכיסו של אף אחד- אבל לא מבין מדוע להוציא 120K בישביל לחסוך כמה מאוד שקלים בחודש בהוצאות הדלק!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...