Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנתיים האחרונות החזקתי 2 רכבים בו-זמנית.

פולו קלאסיק SDI שצורכת 1:20 שלי, בורה 2.0 בנזין שצורכת 1:9.5 של אמא.

אמא כבר לא צריכה רכב צמוד, אז יצא שהפולו נמכרה ראשונה במחיר מעולה יחסית.

בשלושת החודשים האחרונים אני מתנייד בבורה, כ-1100 ק"מ בחודש.

אם בפולו הייתי משלם כ-450 ש"ח לתדלוק חודשי, בבורה זה 950 ש"ח.

הבעיה: אני לא מרגיש "סיפוק" מ-6000 ש"ח שאני "מפסיד" בשנה שלמה.

כלומר הבורה רכב מעולה, אולם לא אגרסיבי מספיק בכביש לנהג חובב נהיגה.

אז החלטתי סופית שאני מוכרח להשתדרג! שדרוג משמעותי לפי סדר עדיפויות:

- רכב חסכוני מאוד, לפחות 1:18 או 1:17 (במשולב כ-70% בין-עירוני).

- מומנט גבוהה, לפחות 21 קג"מ (בשאיפה מתחת ל-2K סל"ד).

- אמינות מכאנית ושרידות גבוהה, פלסטיקה פנימית באיכות גבוהה.

- זריזות ורצוי בכל מהירות מבלי למשוך (לא אוהב טורים גבוהים).

- עדיפות לתיבת הילוכים אוטומטית, ידנית במקרה "קיצוני".

- ירידת ערך הגיונית ורצוי גם ביקוש גבוהה בעוד כ-3 שנים.

התקציב הוא עד כ-120K ש"ח עם שאיפה לכמה שפחות וגם יד 2 זה בסדר.

חשבתי על אוקטביה/פאביה ספייס 1.6TDI מהחברה או קיה ריו 1.4CRDI (שבע שנות אחריות?).

אשמח לשמוע המלצות וחוות דעת, כי כבר איבדתי כל כיוון הגיוני.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי פביה אין לי מה לחדש לך והיא גם ידנית ... אוקטביה בתקציב הזה תהיה רק משומשת, 1:18 לא תקבל איתה כנראה, 1:16-1:17 סביר להניח שכן. הייתי במצב דומה, אך לא פסלתי גיר ידני, כי מבחר האוטומטיות עם דיזל די מצומצם. יש את הפלואנס, אבל כעבור 3 שנים הרכב יהיה שווה 50% כמיטב המסורת הצרפתית, ואז כל החסכון בדלק ירד לטמיון.

יש גם אופל אסטרה דיזל, רכב מעניין מאוד עם מנוע של ״מטוס״, 160 כ״ס בשילוב מומנט חזק. אולי שווה בדיקה, למרות שחורג מהתקציב באיזה 15K.

פורסם

לא פרטת אבל אני מניח מתוך צריכת הדלק של הבורה שהבאת, שהמדובר בנסיעה משולבת בתנאי דרך וצפיפות שונים. אם צריכת הדלק חשובה לך, רק דיזל, הייבריד או מיקרו מסוגן של אלטו ודומותיה, יצליחו לארגן צריכת דלק חסכונית דומה לזו שקיבלת בדיזל שלך. בתקציב הזה שהבאת שווה להערכתי לבדוק את הג'אז או אינסייט הייבריד, רנו פלואנס דיזל, יונדאי או קאיה שמביאות לזכרוני כמה דגמי דיזל במחירים סבירים וזהו. גירסאות הדיזל או ההייבריד של שאר היבואנים יקרות משמעותית מהתקציב שהבאת כאן להערכתי.

פורסם

אם אתה מוכן לספוג את הירידת ערך של חדש חדש אז כמובן שחדש.

לפי מה שאתה מבקש אתה מחפש דיזל או הייברידי.

תחפש את אחיותיה של הפולו קלאסיק שהייתה לך, פאביה דיזל, אולי ג'טה דיזל משומשת.

גם אופל אסטרה דיזל יכולה להיות מעניינת.

בקטגוריית ההיברידיות הייתי בוחן את הונדה אינסייט והונדה ג'אז.

פורסם

סיטרואן C3 דיזל תתאים לדרישותיך בדיוק - ותותיר בידך כמה אלפי שקלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קפצתי היום לסוכנות סקודה בעפולה לראות את האוקטביה והפאביה ספייס.

ביקשתי הצעות מחיר מבוססות TDI ונציג המכירות ניסה לשכנע אותי בתוקף שדיזל לא מתאים לי משלל סיבות:

מתקלקל ובעיקר למי שנוסע קצת כמוני, ביטוחים וטיפולים יקרים מאוד, ובקיצור לטענתו לקנות רק 1.2TSI/DSG.

את אמא שלי היה קל לשכנע, אותי לא אבל לא התווכחתי.

TDI ידני 143K ש"ח על הכביש, 1.2TSI/DSG ב-123K ש"ח.

אם כבר TSI אז באותו כסף יש היום 1.8TSI/DSG (לאון), לא?

ואחרי הכל, 1.8TSI/DSG כנראה לא יעמוד בדרישה המרכזית והיא חיסכון משמעותי בדלק.

כמו כן ה-DSG אפילו שבאחריות ל-5 שנים, לא כל כך יוסיף לערכו במחירון בעוד מס' שנים.

לטענתו גם, TDI ידנית שלא נסעה הרבה לא תהיה מבוקשת במיוחד בעוד כ-3 או 5 שנים.

(אבל, הגעתי לסכונות לקנות חדש רק בגלל שלא מצאתי דיזל משומשת עם ק"מ של בנזין...)

בכל אופן אני קצת מבולבל, מחר אקפוץ לראות סיטרואן C3 דיזל (אני מאוד אנטי-צרפתי ברכבים).

היא קלה יותר, מומנט סביר, חסכונית יותר על הנייר וגם התלהבתי מהשמשה הענקית (רלוונטי לדיזל?).

הפיצ'ר של כיבוי המנוע מטריד אותי מאוד - ניתן להעיף את זה? כמו כן ירידת הערך / תקלות מטריד מאוד.

Just daily

פורסם
קפצתי היום לסוכנות סקודה בעפולה לראות את האוקטביה והפאביה ספייס.

ביקשתי הצעות מחיר מבוססות TDI ונציג המכירות ניסה לשכנע אותי בתוקף שדיזל לא מתאים לי משלל סיבות:

מתקלקל ובעיקר למי שנוסע קצת כמוני, ביטוחים וטיפולים יקרים מאוד, ובקיצור לטענתו לקנות רק 1.2TSI/DSG.

את אמא שלי היה קל לשכנע, אותי לא אבל לא התווכחתי.

TDI ידני 143K ש"ח על הכביש, 1.2TSI/DSG ב-123K ש"ח.

אם כבר TSI אז באותו כסף יש היום 1.8TSI/DSG (לאון), לא?

ואחרי הכל, 1.8TSI/DSG כנראה לא יעמוד בדרישה המרכזית והיא חיסכון משמעותי בדלק.

כמו כן ה-DSG אפילו שבאחריות ל-5 שנים, לא כל כך יוסיף לערכו במחירון בעוד מס' שנים.

לטענתו גם, TDI ידנית שלא נסעה הרבה לא תהיה מבוקשת במיוחד בעוד כ-3 או 5 שנים.

(אבל, הגעתי לסכונות לקנות חדש רק בגלל שלא מצאתי דיזל משומשת עם ק"מ של בנזין...)

בכל אופן אני קצת מבולבל, מחר אקפוץ לראות סיטרואן C3 דיזל (אני מאוד אנטי-צרפתי ברכבים).

היא קלה יותר, מומנט סביר, חסכונית יותר על הנייר וגם התלהבתי מהשמשה הענקית (רלוונטי לדיזל?).

הפיצ'ר של כיבוי המנוע מטריד אותי מאוד - ניתן להעיף את זה? כמו כן ירידת הערך / תקלות מטריד מאוד.

נכון, אם תבחר בביצועים (לאון), צריכת דלק טובה לא תקבל. זה או זה, או זה. על תאוצה של 7 שניות ב0-100 צריך לשלם.

סי 3 רכב חסכוני מאוד ללא ספק, אבל האם ישמור על ערכו כאן כבר יש ספק. צרפתיות לא מצטיינות בזה, בלשון המעטה.

לגבי הסוכן רכב לא הבנתי מה הוא עישן היום. מה ז״א אם רכב לא נסע הרבה לא יהיה לא ביקוש ??? כנראה באמת השיג חומר איכותי.

לגבי ביטוח גם לא ממש נכון, ביטוח הוא יותר פונקציה של נהג ולא של איזה סוג מנוע יש. תקלות במנוע ביטוח לא מכסה (יש כמובן כאן גם אהבה של מגזר מסויים לאוקטביות דיזל, אבל זה בעיקר בדרום).

טיפול - 15000 עלה לי 700 שקל. לא זול, נכון. בבנזין היה עולה 100 שקל פחות :)

האם שווה לשלם 20 אלף שקל יותר על דיזל ? תעשה חשבון, זה 2500 ליטר דלק במחירים של היום. בנזין tsi עושה 1:13 במשולב בפועל, דיזל יעשה 1:17 בפועל, ז״א על כל 100 ק״מ תחסוך 2 ליטר דלק לפחות. כלומר, צריך לנסוע 125000 ק״מ.

אם אתה לא עושה הרבה ק״מ, בהחלט יתכן שלא שווה לך. אבל אם הרבה נסועה, תחזיר את ההפרש ב3-4 שנים.

הנחתי כאן הנחה, שמחיר מחירון של שני הדגמים כעבור 4 שנים יהיה שווה, אבל בתכלס מחירון של גרסת דיזל אמור להיות יותר גבוה מבנזין, כמובן לא ב-20 אלף המקוריים, אבל בכל זאת יותר גבוה בכמה אלפים. לכן כנראה כבר אחרי 100 אלף ק״מ תתחיל להרוויח מהדיזל. מקרה קצת גבולי, לדעתי, לכן אישית בחרתי בפביה ספייס כי הפרש בין דיזל לבנזין היה הרבה יותר קטן - כ-10 אלף שקל, לכן מספיקים כ-50 אלף ק״מ להחזרת ההשקעה, בחצי שנה כבר עשיתי כמעט 18 :)

פורסם

מה בנוגע ליאריס ההיברידית החדשה?

חסכונית מאוד-מבחן בחו"ל הראה על ממוצע של 27 ק"מ לליטר!

ואני מאמין שהרכב ישמור על הערך שלו יותר יחסית למקבילים שלו בשוק + יחסוך לך כ8000 שקל בשנה בדלק לפחות.

לא ראיתי עדיין את הרכב- תנסה לברר מידע על נסיעת מבחן.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
נכון, אם תבחר בביצועים (לאון), צריכת דלק טובה לא תקבל. זה או זה, או זה. על תאוצה של 7 שניות ב0-100 צריך לשלם.

מקריאה קצת בפורום בדקות האחרונות הבנתי שהלאון תצרוך כ-1:10 :shock: לא רלוונטי בכלל.

סי 3 רכב חסכוני מאוד ללא ספק, אבל האם ישמור על ערכו כאן כבר יש ספק. צרפתיות לא מצטיינות בזה, בלשון המעטה.

קראתי גם עליה וכל התערובת של צרפתי עם מנוע שמתכבה בעצירה, גיר רובוטי, רק 3 שנות אחריות ומעל 100K ש"ח - לא מרגיש טוב בבטן.

בכל אופן אין ספק שהתלהבתי מהשמשה הקדמית הענקית, מאוד מרענן לעומת סקודה 2012 שמרגישה בדיוק כמו הבורה 2001 שלי!

לגבי הסוכן רכב לא הבנתי מה הוא עישן היום. מה ז״א אם רכב לא נסע הרבה לא יהיה לא ביקוש ??? כנראה באמת השיג חומר איכותי.

לגבי ביטוח גם לא ממש נכון, ביטוח הוא יותר פונקציה של נהג ולא של איזה סוג מנוע יש. תקלות במנוע ביטוח לא מכסה (יש כמובן כאן גם אהבה של מגזר מסויים לאוקטביות דיזל, אבל זה בעיקר בדרום).

טיפול - 15000 עלה לי 700 שקל. לא זול, נכון. בבנזין היה עולה 100 שקל פחות :)

האם שווה לשלם 20 אלף שקל יותר על דיזל ? תעשה חשבון, זה 2500 ליטר דלק במחירים של היום. בנזין tsi עושה 1:13 במשולב בפועל, דיזל יעשה 1:17 בפועל, ז״א על כל 100 ק״מ תחסוך 2 ליטר דלק לפחות. כלומר, צריך לנסוע 125000 ק״מ.

אם אתה לא עושה הרבה ק״מ, בהחלט יתכן שלא שווה לך. אבל אם הרבה נסועה, תחזיר את ההפרש ב3-4 שנים.

הנחתי כאן הנחה, שמחיר מחירון של שני הדגמים כעבור 4 שנים יהיה שווה, אבל בתכלס מחירון של גרסת דיזל אמור להיות יותר גבוה מבנזין, כמובן לא ב-20 אלף המקוריים, אבל בכל זאת יותר גבוה בכמה אלפים. לכן כנראה כבר אחרי 100 אלף ק״מ תתחיל להרוויח מהדיזל. מקרה קצת גבולי, לדעתי, לכן אישית בחרתי בפביה ספייס כי הפרש בין דיזל לבנזין היה הרבה יותר קטן - כ-10 אלף שקל, לכן מספיקים כ-50 אלף ק״מ להחזרת ההשקעה, בחצי שנה כבר עשיתי כמעט 18 :)

הוא טוען שאוקטביה TDI ידנית שתוצע למכירה בעוד מס' שנים עם ממוצע של 13K ק"מ בשנה, זה לא נחשב למציאה גדולה בשוק המשומשות.

מבחינת עלות הביטוח הוא צדק ומבדיקה קצרה באתר WOBI ההצעה הנמוכה ביותר עומדת על כ-10K ש"ח למקיף וזה מחסל את החיסכון.

וסתם לצורך העיניין - רק 4300 ש"ח ל-C3.

מה בנוגע ליאריס ההיברידית החדשה?

חסכונית מאוד-מבחן בחו"ל הראה על ממוצע של 27 ק"מ לליטר!

ואני מאמין שהרכב ישמור על הערך שלו יותר יחסית למקבילים שלו בשוק + יחסוך לך כ8000 שקל בשנה בדלק לפחות.

לא ראיתי עדיין את הרכב- תנסה לברר מידע על נסיעת מבחן.

אתה מדבר איתי על דגם שלא קיים עדיין בארץ כמו שהבנתי, בכל אופן אני משער שכדאי לבדוק.

דרך אגב, זה נכון שהמחירים אמורים לעלות בתחילת השנה הבאה ואולי עדיף לי להזדרז עם הקניה?

אם התשובה היא כן - האם ניתן לקנות רכב בסוף 2012 במחירון "הנמוך" ולעלותו לכביש בינואר 2013?

נכון לרגע זה אני מבולבל אפילו יותר ואיבדתי כל כיוון...

Just daily

פורסם

הדרישות שלך נוגדות את הצרכים שלך, זה מקור הבלבול.

אתה נוסע מעט, דיזל של VAG יקר, הביטוח שלו גם יקר, כלכלית זה טיפשי לקנות. פלואנס דיזל יותר הגיונית אבל גם היא מאוד מיותרת.

אתה מחפש חסכון בנסועה מעטה, ומנגד מחפש רכב חדש, ירידת הערך החודשית של רכב כזה היא 1500 ש"ח בחודש לפחות, ירידת ערך של רכב משומש היא 500-600 ש"ח, הרבה פחות.

פורסם

10 אלף מקיף לא הגיוני אלא אם כן אתה עבריין תנועה כבד בן 20, נהג חדש + צעיר, עם רישום פלילי וכמה תביעות לביטוח בשלוש שנים אחרונות וגם מתגורר באיזור צפון הנגב, המבין יבין :) מקווה שלא כך המצב. אני על רכב ששווה חדש 122, משלם 3.2 מקיף כולל החלפת ישן בחדש בשנה ראשונה. בלי זה המקיף היה 2.9. אני יכול לשלוח לך פרטים של הסוכן שלי בה״פ.

פורסם

לא יודע איך הגעתי לזה, אבל היום הייתי בסוכנות הונדה בעפולה לגבי הג'אז ההיברידית. ביום ראשון בעז"ה נסיעת מבחן.

בכל אופן, אין ספק שהתלהבתי מהרכב עצמו - קטן מבחוץ, גדול מאוד מבפנים, עיצוב רענן. אמא שלי נורא אהבה אותה כמובן.

החסרונות - קצת רכב בהרבה כסף (במחיר ~1.2TSI/DSG), אני כמעט בטוח שלא אהיה מרוצה מהסחיבה (מקריאת ביקורות).

מה לגבי היאריס ההיברידית החדשה?

מישהו יודע אולי לתת קצת מידע?

האם ניתן לבצע נסיעת מבחן?

עד עכשיו כותבים כאן בפורום שהיאריס החדשה עדיפה, וגם זולה יותר.

Just daily

• תוכן חדש...