Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע עבור רנו סניק 2004 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא רנו סניק II שנת 2004 מנוע 2.0 ליטר בנזין הזרקה אטמוספרי.

מדריך היינס מצטט:

Engine oil, SAE 5W-30, 5W40, 10W30 or 10W-40, to specification ACEA A1, A3 or A5

ברשותי גלון של דלקול (דלק)

SUPER 10W-40 SJ חצי סינטטי

באתר של דלק מצאתי:

דלקול סמי סינתטי 10W40

API SJ

ACEA A2, B3

השאלה שלי – האם למרות אי ההתאמה לכאורה בתקנים, בכל זאת אפשרי להשתמש בגלון שיש לי.

מהי משמעות ההבדל?

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ניתן להשתמש בשמן שציינת.

ההבדל בתקנים נובע לא רק מהצמיגויות אלא גם מכמות התוספים שיש בשמן וגם מכמות המזהמים המקסימלית שנפלטת מהרכב עקב השימוש בשמן הנ"ל.

אני ממליץ לך לבדוק בספר הרכב בנוסף לספר של היינס, לדעתי ספר הרכב באנגלית הוא הקובע.

פורסם

השמן שרכשת ירוד בכל פרמטר ולא מתאים לרכבך, יש סיבה לתקן אותו דורש היצרן. אם בכל זאת תשתמש בשמן הנ"ל אתה עלול לחוות בעיות עם זיהום האוויר, הריסת חיישני חמצן או ממיר קטליטי ובמקרים חמורים יותר גם נזק ממשי למנוע עד השבתתו, וזה תרחיש בכלל לא אפוקליפטי.

החזר השמן לחנות והחלף אותו באחד שעומד בתקן הרלוונטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השמן שרכשת ירוד בכל פרמטר ולא מתאים לרכבך, יש סיבה לתקן אותו דורש היצרן. אם בכל זאת תשתמש בשמן הנ"ל אתה עלול לחוות בעיות עם זיהום האוויר, הריסת חיישני חמצן או ממיר קטליטי ובמקרים חמורים יותר גם נזק ממשי למנוע עד השבתתו, וזה תרחיש בכלל לא אפוקליפטי.

החזר השמן לחנות והחלף אותו באחד שעומד בתקן הרלוונטי.

איתמר.

מאסטר, למה השמן לא טוב לו? הרי הוא 10W-40 חצי סינטטי.

שמן מנוע מתאים לרכב שלך הינו 5w40 סינטטי.

למה אתה ממליץ לו דווקא על 5W-40 כאשר היצרן מבקש בתור עדיפות ראשונה 5W-30?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה שמן זול שעומד בתקן API עתיק ולא רלוונטי. למשל, שמן בתקן SJ מכיל כמות גדולה מאוד של תוספים מונעי שחיקה (אבץ וזרחן) שמזיקים למנוע מודרני, בעיקר לכל הקשור למערכות זיהום אוויר.

השמן גם לא עומד בתקן ACEA רלוונטי (עומד רק בתקן A2 ולא באחד התקנים הנדרשים לרכב הספציפי).

בקיצור - שמן זול שלא מתאים לרכב מודרני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מאסטר, למה השמן לא טוב לו? הרי הוא 10W-40 חצי סינטטי.

למה אתה ממליץ לו דווקא על 5W-40 כאשר היצרן מבקש בתור עדיפות ראשונה 5W-30?

א. היצרן אף פעם לא מבקש.

ב.איפה ראית ש 5w30 בארץ נמצא בתור עדיפות ראשונה?

פורסם

אתה צודק, היצרן אולי לא מבקש אבל הוא באמת ממליץ על שמן בעל צמיגות כזו או אחרת בתור עדיפות ראשונה. בשבילי זה נקרא לבקש.

פתח ספר רכב של טיוטה קורולה ותראה ששם היצרן ממליץ "בחום" על שמן בדרגת צמיגות 5W-30 עם API של SJ לפחות. אם אתה מוכן להמתין כמה שעות אני אשמח לסרוק ולעלות את התמונה כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

רועי, תקרא שוב פעם. התגובה שלי התייחסה לזה ששאל ממתי יצרן "מבקש" סוג של שמן אחד על משניהו?

אז רשמתי לו שטיוטה "מבקשים" 5W-30 לקרולות שלהם וכנראה שגם לשאר הרכבים.

פורסם

חזרתי לחנות חלפים. החלפתי ל Prestone 10W-40 SN. האופציה הכי נורמלית שהיתה לו.

רשום שם SAE 10W-40 SN

Prestone Synthetic Blend Motor Oil

Meets all requirements for API Service Categories SN, SM, SL

האם בזה אני יכול להשתמש עבור הסניק?

זה מקביל ל ACEA A1 או A3?

פורסם

אם זה כל מה שרשום על המיכל אז הוא לא מתאים לך. בכלל, שמן עלום שם גם לא הייתי ממלא בסובארו DL.

תחזיר, קח את הכסף חזרה ורכוש מיכל מחברה מוכרת שעומד בתקן הרלוונטי. באמת שאני לא מבין מה הסתבכת כל כך.

איתמר.

פורסם
אם זה כל מה שרשום על המיכל אז הוא לא מתאים לך. בכלל, שמן עלום שם גם לא הייתי ממלא בסובארו DL.

תחזיר, קח את הכסף חזרה ורכוש מיכל מחברה מוכרת שעומד בתקן הרלוונטי. באמת שאני לא מבין מה הסתבכת כל כך.

איתמר.

תוכל להסביר בבקשה קצת יותר מדוע אינו מתאים?

סך הכל על פי התקן האמריקאי הוא בקטגוריה הכי גבוהה, ואני מניח שהוא לא מציין תקן אירופאי כי מיוצר בארה"ב לשוק האמרקאי.

• תוכן חדש...