Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)  

113 הצבעות

1. 1. האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)

• צם, כדת וכדין.
      37
    • צם, מארוחה לארוחה.
      76

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית בשבילי זה החג הכי טוב בשנה!

לא צריך לסוע להורים, לא צריך לסוע להורים של האשה. פשוט להינות משקט בבית, לאכול טוב ולראות מלא סרטים! (אני לא עושה רעש, הטיוי על ווליום בינוני בלבד ולא שותה קפה במרפסת, מכבד את השכנים)

אני גם דוקא ממש אוהב את זה שהכבישים ריקים, סוף סוף יש אויר נקי לכמה שעות ושקט (החדר שינה שלי על רחוב ראשי)

מצד שני מצחיק אותי כל פעם מחדש איך מדינה שלמה משותקת בקלות כזו בשם הדת!

נראה שהאנושות לקחה קצת ברצינות מדי את עניין הדתות :roll:

אין מצב שההוא למעלה לא צוחק עלינו :twisted:

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה טועה. גם במשטרים הכי נאורים שיש בעולם קיימים חוקים שמגבילים את חופש הפעולה של האזרחים כי מה לעשות, אי אפשר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. תן לי מדינה נורמלית אחת בעולם שבה השלטון לא מונע מאזרחיו שום דבר. אפילו בנאורות שבמדינות אירופה יש חוקים נגד שימוש בסמים קשים או אינס קטינות.

נכון שיש הגבלות אבל זה כדי להגן על בטחון האזרחים.

חוק החזיר לא מונע ממך לאכול חזיר. העובדה שבמגוון רחב של מסעדות בארץ מוכרים בשר חזיר מוכיחה זאת.

חוק החמץ לא מונע ממך לאכול חמץ בפסח. העובדה שבפסח האחרון אנשים אכלו לידי פיתות ולחמניות מוכיחה זאת.

אני מציע שתלמד טוב יותר על ההגבלות שמטילים החוקים האלו ולא תשכתב לי מניפסטים של כל מיני ארגוני פסדו-זכויות אדם.

זה שזה לא נאכף זה לא אומר שזה לא קיים וכל עוד החוק הזה קיים אז הוא חוק שכופה את הדת.

ולגבי נסיעה ביום כיפור - למרות מה שאולי נדמה לך, עדיין יש רוב של אנשים ששומרים על קדושת היום הזה ומפריע להם לשמוע מכוניות שצופרות מתחת לחלון או רינגטונים של משה פרץ ביום הספציפי הזה. אני לא מצפה ממך לכבד את העניין מהבחינה הדתית שלו, אבל אני כן מצפה ממך לכבד את המסורת של רוב האנשים במדינה הזאת ולא לעשות דווקא רק כי לך מתחשק. הדווקא הזה מזכיר לי את האחיינית בת הארבע שלי.

למה אני צריך לגרוע מעצמי כדי שלאנשים שזה מפריע תהיה הרגשה טובה יותר בקשר למשהו שאני לא מאמין בו, למה זה לא יכול להיות הדדי וכל אחד יעשה עם עצמו מה שהוא רוצה?(וזה גם לא דווקא, מה אם יחליטו שתיאסר כל הנסיעה ושימוש במכשירים חשמליים בכל שבת הרי זה רק 24 שעות וצריך לכבד את הדתיים)

מדינת ישראל קמה, מיומה הראשון, כמדינה לעם היהודי. ברגע שתפריד את הדת מהמדינה אתה הלכה למעשה מסלק את כל ההצדקה שהייתה להקמת המדינה הזאת ומסיר כל הצדקה עתידית להמשך קיומה. אני יודע שיש הרבה אנשים שאומרים שזה לא אסון גדול, יש בזה משהו. אבל לפני שזורקים משפט מפוצץ שכזה לאוויר כדאי לחשוב טוב על ההשלכות שלו לא רק כלפיך אלא כלפי כל שאר אזרחי המדינה.

המדינה קמה כדי שיהיה מקום בטוח לעם היהודי ולא לדת היהודית כי הרי האנטישמיות לא מבדילה בין יהודי לא מאמין למאמין אלה פוגעת בכולם ולכן היה צריך את המדינה.

12345

פורסם

משה, לא נוסעים יום אחד לא בגלל הדת אלא בגלל המסורת ולא יקרה כלום אם תתחשב.

לא עוצרים כלום בשבת כולל תחבורה ציבורית (חוץ מאואובוסים סדירים יש הכל) וגם לא שמים לך חזן בסלון.

תעשה מה שאתה רוצה בביתך וכבד את הרוב במרחב הציבורי. לא מתים מקצת התחשבות.

חוק החזיר זה כבר משהו אחר לגמרי ופה אני איתך באופן מלא. אפשר לדרוש שכל מקום שמוכר חזיר או כל דבר לא כשר אחר ידאג לשים שלט בולט שאנשים לא יתבלבלו אבל לא לעצור את המכירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ביום כיפור הזה, לא הייתי רחוק להיות במצב שאין לי אוכל בכלל(מקרר לא זמין, ולא משנה איך בדיוק). למזלי זה נמנע.

אבל חשבתי לעצמי, מה לעזאזל הייתי עושה?

אם זה היה שבת, מילא, הייתי לוקח את הרכב ונוסע לאיזה "טיב טעם" ושם קונה מה שבא לי ומסתדר.

אבל מה ביום כיפור?

הייתי צריך לצוד חתולי רחוב? או שאולי לנסוע באופניים עד לכפר הערבי הקרוב אלי?

ניראה לי זה מסכם הכול:

מצד שני מצחיק אותי כל פעם מחדש איך מדינה שלמה משותקת בקלות כזו בשם הדת!
פורסם

היית יכול לנסוע מוקדם בבוקר לפני שהתנועה מתחילה ולקנות מה שאתה רוצה בכפר הערבי הסמוך או פשוט לבקש מהשכנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כן, כמובן.

לכול דבר יש פתרון. לצוד חתולים זה כניראה מוגזם מדי, אבל לבקש מהשכנים כמו איזה הומלס זה כניראה בסדר.

ועוד ביום כיפור.

"מה, אתם גם ככה לא אוכלים את זה!" :lol:

פורסם
יש משהו מאוד יפה ומיוחד בחגים היהודיים מנקודת מבט חילונית ,

אני לא רואה כפייה דתית כי אולי אני לא מחפש אותה .

אולי כי אתה נאטם מפניה אבל היא קיימת ואף אחד לא יכול להכחיש את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מריח. אין לי חוש ריח. מבחינתך זה בסדר שאשב לידך באוטובוס ואפליץ כל הדרך?

לא? אבל זה עושה לי טוב, כמו שאמרת בעצמך -

אני צריך לגרוע מעצמי כדי שלאנשים שזה מפריע תהיה הרגשה טובה יותר בקשר למשהו שאני לא מאמין בו, למה זה לא יכול להיות הדדי וכל אחד יעשה עם עצמו מה שהוא רוצה?

לאף אחד זה לא יפריע אם תנהג ביום כיפור. מבחינת ההלכה אסור גם לרכב על אופניים ביום כיפור, ראית פעם מישהו שזה מפריע לו?

בעניין החזיר יש בזה סוג של כפייה, וגם החמץ, למרות שמי שרוצה יכול להשיג חזיר וחמץ בלי שום בעיה ואף אחד לא יכניס אותך לכלא על זה. חבל שלאשר שינויים בנפח המנוע או להתקין טורבו על רכב אטמוספרי זה לא כזה פשוט כמו לקנות חזיר ופיתות בפסח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש אנשים, והם רוב הציבור במדינה (לפי נתוני למ״ס) שחשוב להם הצביון היהודי של המדינה. אפשר להתווכח על פרטים כמו למכור חזיר ולסמן כלא כשר או איסור למכור וכו׳ אבל יש דברים שהם קרוב לקונצנזוס כמו נסיעה ביום כיפור. המעניין הוא שדווקא זה לא חוק.

בקיצור, באופן אישי אין שום דבר שאסור באופן אישי למעט שוד ורצח ועוד כמה. יש דברים שקשורים לאופי המרחב הציבורי וכמובן נגזרים מהתנהגות הפרט - אין מה לעשות ועדיף להתייחס בהבנה והכבוד גם אם ללא הזדהות אישית.

פורסם

למען גילוי נאות, אני אינני דתי וגם לא שומר שבת, מגיע מבית מסורתי ושומר כיפור.

ממבט כללי, יש פה פשוט קבוצה שבאה להוציא את התסכול שלה על כל המצב במדינה והדת בה על יום חג אחד שמקודש לרוב האנשים בארץ.

אני מקדש את יום השואה ויום הזיכרון לחללי מערכות ישראל באותה מידה ובשירותי שירתתי כלוחם בצבא, ולא רחוק היום שנראה שרשורים דוגמת : למה בערב יום השואה\יום הזיכרון סוגרים את החנויות וכל העסקים?

אה כן זה לא יקרה כי הנושאים האלו כנראה נוגעים גם לכם, אבל שזה עניין דת שאתם לא בזיקה אליה אז אפשר לעשות עליהום ולהתלונן.

אתם גם לא רואים מנגד אנשים שמתלוננים למה חוגגים פה סילבסטר וראש שנה אזרחי עם זיקוקים והמולות (למרות שלמחרת יום עבודה לכל) למרות שאין לנושא שום קשר אלינו.

כמו שנאמר לפני המדינה הזאת קמה כמדינה יהודית ומבוססת לפי הדת כמו גם הצבא שלנו.

זה המצב ומי שלא מתאים לו כנראה לא במקום הנכון.

פורסם

אני לא חושב שלאנשים מפריע שאחרים צמים. שכל אחד יעשה את שלו. אני גם אוהב את חגי ישראל ואין לי שום בעיה עם קצת מסורת יהודית פה ושם.

אבל הרי כולנו יודעים שזה לא המצב... נכון??

לאנשים שלא מאמינים ברוחות רפאים פשוט קצת נמאס לחיות במדינה ולממן מדינה שבה נדמה שהכל מנוהל ע"י הדת.

כאילו אלי ישי וחבריו מחזיקים את ביבי וחבריו בביצים ממש ממש חזק.

ומה שאתה אומר אגב מעט מקומם, זו מדינה ליהודים, לא מדינת דת יהודית!

או לפחות ככה אני משלה את עצמי :lol:

עריכה* - כן, נכון להיום המדינה מבוססת על הדת, וזה ממש... אבל ממש ממש הזוי!

פורסם
אני לא מריח. אין לי חוש ריח. מבחינתך זה בסדר שאשב לידך באוטובוס ואפליץ כל הדרך?

לא? אבל זה עושה לי טוב, כמו שאמרת בעצמך -

לאף אחד זה לא יפריע אם תנהג ביום כיפור. מבחינת ההלכה אסור גם לרכב על אופניים ביום כיפור, ראית פעם מישהו שזה מפריע לו?

אם תפליץ לידי אז אתה תהיה גס רוח ואני אעבור מקום אבל מה שקורה ביום כיפור זה שאני מפליץ ואתם אומרים לי לעבור מקום ושאני לא אפליץ בפומבי.

אני לא יודע איפה אתה גר שקיימת כל כך הרבה סובלנות אבל אם אני אנהג ברכב בכיפור יכול להיות מאוד שאני אפגע.

פורסם

לכל אלה שנגד הכפייה הדתית-

מה עושה אתכם שונים מהנוצרים ומהמוסלמים? מה בעצם עושה אתכם יהודים?(ואל תגידו לי ברית מילה כי היהדות היא כ"כ הרבה מעבר לזה)

• תוכן חדש...