Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)  

113 הצבעות

1. 1. האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)

• צם, כדת וכדין.
      37
    • צם, מארוחה לארוחה.
      76

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באדיקות את מה שרשמת, ואין לי מנוס מלהגיד את זה.

למה אתה חושב שהרוב כן שומר כיפור? לפי סקרים מראים ש-62 אחוז מהאוכלוסיה היהודית לא צמה בכיפור(ואני בטוח שזה יותר, כי יש כאלה שכול כך מושפעים מהדת, שהם מרגישים שזה סוג של בושה אפילו לספר על זה)

אז איפה פה בדיוק רוב האוכלוסיה?

עוד טעות שלך, המדינה הזאת קמה בשביל העם היהודי, לא בשביל הדת היהודית! והיא קמה ע"י אנשים חילונים לגמרי, שהחליטו שנמאס להם והם רוצים לקחת את גורלם בידיהם. בניגוד לאנשים הדתיים שחיו פה שהתקיימו על תרומות ועל חסדיהם של התושבים הערביים(שטבחו בהם מאוחר יותר)

יום כיפור זה יום קונצנזוס שנכפה על החילוניים בניגוד לרצונם, בדיוק כמו שהשבתות נכפו פה ע"י הדתיים והמסורתיים עד שהעלייה הרוסית הגיע לפה בשנות ה-90 ושינתה קצת את העניינים.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי אמר שאני לא מכבד? אמרתי מילה רעה על האנשים שלא צמים? מישהו אמר לך לא לנסוע באופניים? שזה פוגע בכבוד של הצמים?

הילדים של כל האנשים שצמים גם הם מתרוצצים על אופניים ואוכלים בחוץ חטיפים ושותים מיצים.

העניין הוא שפה הכל בהקצנה.

אני גירשתי אותך? סתם נתתי הצעה, הרי בכל יום חופש אחר היית קופץ על הזדמנות כזאת לנפוש ופתאום זה הופך לכפיה וגירוש.

זאת בדיוק הגישה שאני מדבר עליה.

אני בוחר להתעלם ממה שאתה כותב? תסתכל שוב על מה שאני רושם ואיך אפילו אנשים מדתות אחרות מכבדים מנהגים אלה ואחרים במדינות שהם מוטות לדת שונה משלהם או שהם אפילו מהגרים/צאצאים למהגרים שכבר אזרחי מדינות אלו ונותנים את הכבוד.

ופה במדינה שלנו שתרצה או לא מבוססת על הדת והדת הזאת היא מה שמייחד אותנו ושומר עלינו מגובשים, אז אנשים מתוכינו מתקוממים ומתלהמים על מנהגים מבית.

סלח לי אבל לא הרצפה שלי עקומה.

ידידי היקר, למרות שאני אתאיסט גמור אני ישראלי ויהודי בהשתייכות הלאומית שלי ואני מכבד את המסורת של העם הזה מתוקף היותה השורשים שלי ולא מתוקף היותה חובה דתית. אני לא נוסע בכיפור מבחירה ולא מאונס ותאמין לי שאם ותעורר צורך (צורך זה לא רצון) אני אסע גם באמצע מאה שערים. אני לא שומר חמץ בפסח אבל בליל הסדר יהיו רק מצות על השולחן ונקפיד לקרוא אתההגדה (בלי כיפה).

גם בשבבתות וחגים אני אשתדל לא לעבור עם האוטו ליד בית כנסת גם אם זה יגזול ממני עוד כמה דקות למרות שרגלי לא תדרוך בתוכו לעולם (שוב מתוך כבוד למתפללים. זו לא הצגה ולא נכנסים לשם ללא אמונה במה שקורה שם).

עכשיו תסביר לי מה יהיה כל כך נורא אם אותה דת שאני מכבד מאוד למרות שאני לא מאמין בה ויש לי הקבה ביקות עליה ועל מה שנעשה בשמה לא יכולה לכבד אותו רק קצת ולאפשר לי בבית שלי לאכול מה שאני רוצה, לעבוד מתי שאני רוצה ולנסוע מתי שאני רוצה תוך קצת הבנה שאני לא אנצל את הכבוד הזה כדי לפגוע בדתיים?

ודבר אחרון, אם יאסרו בחוק את הנסיעה ביום כיפור אני אסע תוך התעלמות מוחלטת מהחוק ואשמח לשלם את הקנס שאקבל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ידידי היקר, למרות שאני אתאיסט גמור אני ישראלי ויהודי בהשתייכות הלאומית שלי ואני מכבד את המסורת של העם הזה מתוקף היותה השורשים שלי ולא מתוקף היותה חובה דתית. אני לא נוסע בכיפור מבחירה ולא מאונס ותאמין לי שאם ותעורר צורך (צורך זה לא רצון) אני אסע גם באמצע מאה שערים. אני לא שומר חמץ בפסח אבל בליל הסדר יהיו רק מצות על השולחן ונקפיד לקרוא אתההגדה (בלי כיפה).

גם בשבבתות וחגים אני אשתדל לא לעבור עם האוטו ליד בית כנסת גם אם זה יגזול ממני עוד כמה דקות למרות שרגלי לא תדרוך בתוכו לעולם (שוב מתוך כבוד למתפללים. זו לא הצגה ולא נכנסים לשם ללא אמונה במה שקורה שם).

עכשיו תסביר לי מה יהיה כל כך נורא אם אותה דת שאני מכבד מאוד למרות שאני לא מאמין בה ויש לי הקבה ביקות עליה ועל מה שנעשה בשמה לא יכולה לכבד אותו רק קצת ולאפשר לי בבית שלי לאכול מה שאני רוצה, לעבוד מתי שאני רוצה ולנסוע מתי שאני רוצה תוך קצת הבנה שאני לא אנצל את הכבוד הזה כדי לפגוע בדתיים?

ודבר אחרון, אם יאסרו בחוק את הנסיעה ביום כיפור אני אסע תוך התעלמות מוחלטת מהחוק ואשמח לשלם את הקנס שאקבל.

מאותו ההגיון מגיעה גם ההשקפה שלך על המצב.

אני לא בא להגיד שהכל תקין ויפה אלא רק שבמקרים אחרים אף אחד לא מתלהם כך כלפי אותם נושאים, שבכלל אתם עושים מהם כלכך גרועים למרות שכל האכיפות והכפיות שאתם מתלוננים עליהם בכלל לא תקפות וכל מה שהתלוננתם שחסר לכם בר השגה בקלות יתרה מהרבה דברים אחרים אבל אתם עדיין בוחרים בלהתלונן כמה הדת עושה רע ומפלה.

אין לי רצון לריב פה עם אף אחד ומקווה שלא תהיה סוג של טינה ביננו אבל אני רואה שהוויכוח הזה לא ייגמר לעולם ואני בוחר שלא להגיב יותר בנושא זה.

רק נקודה באמת שהכי כואבת לי וזאת הדוגמה של דתות אחרות במדינות אחרות (דוגמת הכריסטמס), בהחלט זאת נקודת מחשבה לכם וכל מי שחושב כמוכם, חבל שמתוכינו יש את הקרע העמוק הזה יותר ממה שבחוץ.

פורסם

באיזו מדינה דמוקרטית הדתות מחייבות את האזרחים לקיים את חוקי הדת?

אתה גם חוזר כל הזמן לזה שניתן להשיג חמץ בפסח אבל מתעלם מהעובדה שהמוכר חוטף קנסות ואתה הופך את כל הקונים לעבריינים. למה אני צריך להיות עבריין כדי לחיות לפי אמונתי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...