Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)  

113 הצבעות

1. 1. האם אתה צם ביום הכיפורים ? (סקר אנונימי)

• צם, כדת וכדין.
      37
    • צם, מארוחה לארוחה.
      76

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם תפליץ לידי אז אתה תהיה גס רוח ואני אעבור מקום אבל מה שקורה ביום כיפור זה שאני מפליץ ואתם אומרים לי לעבור מקום ושאני לא אפליץ בפומבי.

אני לא יודע איפה אתה גר שקיימת כל כך הרבה סובלנות אבל אם אני אנהג ברכב בכיפור יכול להיות מאוד שאני אפגע.

ומה עם הזכות שלך לשבת באוטובוס? נגיד זו נסיעה ארוכה וכל המקומות תפוסים, תעמוד כל הדרך? לא יותר פשוט שאני יכבד אותך, כי אני יודע שלך זה כן מפריע ויתאפק?

ד"א סבלנות, אתמול לתפילה בצהריים מישהו הביא את האבא הקשיש שלו במכונית כמעט עד לבית הכנסת, אתה חושב שזה הפריע למישהו?

חבל שבאמת שיש מקומות שבהם ערסים "צדיקים" שולטים לאנשים בחיים. כל מה שאני יכול לעשות זה להצטער בשבילך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכל אלה שנגד הכפייה הדתית-

מה עושה אתכם שונים מהנוצרים ומהמוסלמים? מה בעצם עושה אתכם יהודים?(ואל תגידו לי ברית מילה כי היהדות היא כ"כ הרבה מעבר לזה)

ומי אמר שאנחנו שונים מהם?

אני קודם כל אדם, אחר כך ישראלי והרבה אחרי זה יהודי. הזהות שלי היא יהודית ישראלית לאומית ולא יהודית דתית. בשבילי הלא יהודים שחיים בצמוד אלי (ואולי זה יפליא אותך אבל יש הרבה מאוד לא יהודים שאתה אפילו לא יודע שהם לא יהודים. העולם לא מתחלק רק לישראלים ולגויים) הם חלק מהעם שלי הרבה יותר מאותו יהודי לא ציוני בברוקלין. זה ששנינו אמורים להאמין באותה הדת לא הופך אותנו לעם אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה עושה אתכם שונים מהנוצרים ומהמוסלמים? מה בעצם עושה אתכם יהודים?(ואל תגידו לי ברית מילה כי היהדות היא כ"כ הרבה מעבר לזה)

מתגובתך אני מבין שלא ראית את שרשור ברית המילה, למזלך.

לצערי אני נדהם כל פעם מחדש מכמה שהרוב המוחץ בפורום הוא אנטי דת/מסורת בצורה מאוד קיצונית.

מקווה רק שזה לא מייצג את רוב האזרחים במדינה.

פורסם

תסלח לי אבל לא כל מי שלא משתחווה לכל נאד של איזה רבי הוא אנטי דת.

אני מכבד את שומרי המסורת אבל למה שומרי המסורת לא מסוגלים לכבד אותי?

פורסם

שוב, הסברתי את עמדתי חלקית בהודעה הראשונה שלי בשרשור.

אני גם מתנגד להרבה שטויות שמפילים עלינו כל מיני פרשנים לפי המצב רוח שלהם, וכל אחד מפרש את הכתוב כראות עיניו.

אני תמיד מתווכח למשל על נושא שמירת הזמן בין אכילת חלב-בשר/בשר-חלב כשבספר נכתב סך הכל לא לבשל את השניים יחדיו.

והכי מסתכל אותי שהרוב של המאמינים בארץ והקיצוניים בינהם בדר״כ אפילו לא מבינים את מה שהם עושים אלא הולכים באמונה עיוורת אחרי כל מיני הוראות שהרבנים שלהם פוקדים עליהם, בלי שום עניין אפילו למה עושים ובשביל מה או מה ההגיון מאחורי זה.

ממש כמו סוס עם כיסוי עיניים.

אבל, וזה אבל גדול, תמיד שיש נושא של דת, קופצים כולם ומתלהמים ועל נושאים שבד״כ אף אחד לא היה מתעסק בהם אם קרו/קורים בסיטואציות אחרות.

פורסם

הסיבה לכך היא שההתחשבות תמיד חד סיטרית.

מדוע לא קם אף נציג ציבור דתי ויוצא נגד חוק החזיר למשל?

למה הם לא מוחים נגד סגירת עסקים בשבתות ובחגים?

למה הם לא דורשים להשתיק את בתי הכנסת ע"י בידוד טוב יותר לרעש כדי שלא ישמעו אותם בקולי קולות 4 בניינים מהם?

התחשבות צריכה להיות הדדית וכשהיא לא כזו כל דבר קטן מדליק את המדורה שממילא דולקת.

פורסם

"היכונו לתשובת סוציולוג הפורום!"

אז ככה:

בניגוד לדתות אחרות, היהדות היא לא רק דת, אלא גם מסורת ותרבות.

אבל יותר מזה, כיום, אחרי אלפי שנים של פיזור בעולם ואבולוציות תרבותיות ששונות בכל קהילה, זה שילוב של המון מסורות והמון תרבויות, עם נורמות קצת שונות.

אבל!

בתוך כל זה אפשר למצוא כמה קווי מתאר שמשותפים לכולם במבנה המשפחתי, צורה שבה רואים את העולם, אינטראקציות חברתיות ולפעמים אפילו בתנועות גוף.

התרבות מוטבעת בגוף עצמו ומועברת מדור לדור.

זה לא ברמה הביולוגית, אלא מתוך זה שילדים לומדים את תהליכי החיברות שלהם מהמבוגרים והסביבה, אז גם ילד מאומץ שלא יהודי אבל גדל בבית יהודי, יסגל את זה לעצמו.

אי אפשר לענות על השאלה של "מה עושה אותך יהודי" בלי לתת הסבר ארוך מאוד ועמוק. זה לא רשימת מכולת אלא הסתכלות יותר עמוקה על ערכים, צורת חשיבה וזהות עצמית.

אני לא מעז להגיד למישהו שהוא לא יהודי אם הוא לא יהודי "כמו שאני רוצה". אין לאף אחד את הסמכות להגיד את זה.

פורסם
הסיבה לכך היא שההתחשבות תמיד חד סיטרית.

מדוע לא קם אף נציג ציבור דתי ויוצא נגד חוק החזיר למשל?

כבר עקפו את החוק הזה ממזמן אני לא מבין מה הצורך לחזור על המנטרה הזאת כל הזמן.

למה הם לא מוחים נגד סגירת עסקים בשבתות ובחגים?

שוב אותו הדבר יש שלל מקומות שפתוחים ועובדים בשבת, אם מפריע לך יום חופש בשבת דבר עם הבוס ותגיד שאתה רוצה שעות נוספות (באמת כאילו כמה אפשר לחפש? לכל דת יש את היום הזה אצלנו שבת נוצרים ראשון וכו', זה כבר קטנוני)

למה הם לא דורשים להשתיק את בתי הכנסת ע"י בידוד טוב יותר לרעש כדי שלא ישמעו אותם בקולי קולות 4 בניינים מהם?

קצת הגזמת אני חושב בתי הכנסת הם לא מסגדים שמשמיעים את התפילות ברמקולים ענקיים לכל הסביבה.

התחשבות צריכה להיות הדדית וכשהיא לא כזו כל דבר קטן מדליק את המדורה שממילא דולקת.

כשמחפשים מתחת לאדמה תמיד מוצאים.

ושוב המדינה הזאת קמה בשביל העם היהודי שזה כולל את דתו והדבר מצויין כאחד מאבני היסוד בהצהרת העצמאות.

זאת המהות של המדינה וחבל שאתם מחפשים להתנגח בזה כל הזמן.

דרך אגב הצעה לכל מי שמשתעמם, אני יודע על מלא אנשים שפשוט מנצלים את היום וחצי חופש ונוסעים למקומות בטבע לטייל (הכנרת מלאה אני בטוח), בתור מדריך צלילה לשעבר באילת אני גם יכול להעיד שכל החוף הדרומי מלא באוהלים ואנשים משכירים כמות מיכלים מספקת גם ליום הצום עצמו.

ואם לא אז סתם עם אוהלים בחוף.

בקיצור לא חסרות אופציות ולא חסר מה לעשות אבל מי שממורמר תמיד ירצה לצעוק שמחייבים אותו ורודים בו.

פורסם

למה בכלל צריך לעקוף חוק במקום לקרוכ לביטולו? חוק לא מוסרי ולא מידתי מקומו לא בספר החוקים.

אתה נדבק למגילת העצמאות (שאין לה שום תוקף חוקי) אבל בוחר מה שאתה רוצה. היא גם קובעת שכולם יחיו פה כשווים בין שווים. אתה מוכן שיקימו מסגד בבני ברק או ברמת אביב?

איפה השוויון כשאוכלוסיות גדולות מאד לא יכולות לאכול את מה שהם רוצים?

לבוא להגיד "אבל לא הצליחו לכפות עליכם" לא פוטר מאחריות לניסיון.

אני גם לא צריך לברוח כדי לחיות לפי אמונתי. למה שאתה לא תברח למאה שערים?

פורסם

לא מוסרי ולא מידתי מבחינתך. (תסתכל לפעמים מנקודת מבט הצד השני).

גם אזרחי מדינות אחרות שלאו דווקא מאמינים באמונת הרוב (לדוגמה המוסלמים בארה״ב) יכולים להתלונן על הפסקת הפעילות של רוב העסקים בחג הכריסטמס.

אין מה לעשות אבל זה עמוק בטבע שלנו הישראלים לבכות כל הזמן על מר גורלנו וכמה דפקו אותנו מבלי להסתכל מסביב.

כמו העובדה שאני מצהיר לפנייך שאני מאוד רחוק מאדם דתי ואתה אומר לי לעבור למאה שערים.

אין פלא שכולם שונאים אותנו הרי השנאה הפנימית אצלנו היא לא פחות קטנה.

בתקווה לעתיד טוב יותר וברכת שנה טובה לכל חברי הפורום ללא הבדלי דת גזע ומין:wink: .

פורסם

אתה בוחר לקרוא מה שאתה רוצה.

אתה גירשת אותי לאילת ולכינרת ואני אמרתי שלמה שאתה לא תלך למאה שערים ביום כיפור. מזה הסקת שאני מגרש אותך.

מעניין מה עמדתך על איסור שחיטה כשרה בהולנד ואיסור ברית מילה בגרמניה.

אתה שופט אנשים בשחור ולבן. אני לא צם אבל לא מחמם אוכל כדי לא לעשות ריחות, אני לא נוסע ולא רוכב על אופניים מתוך כבוד לצמים ומאותה הסיבה הבנות שלי שהן ילדות קטנות לא יאכלו בחוץ ולא יסתובבו עם בקבוק מיץ. רק בקבוק מים.

אני בא בגישה של חיה ותן לחיות ואתה בגישה של חייה כמוני או אל תחייה. למה אתה לא מסוגל לכבד אותי כמו שאני מכבד אותך ואת אמונתך?

פורסם

מי אמר שאני לא מכבד? אמרתי מילה רעה על האנשים שלא צמים? מישהו אמר לך לא לנסוע באופניים? שזה פוגע בכבוד של הצמים?

הילדים של כל האנשים שצמים גם הם מתרוצצים על אופניים ואוכלים בחוץ חטיפים ושותים מיצים.

העניין הוא שפה הכל בהקצנה.

אני גירשתי אותך? סתם נתתי הצעה, הרי בכל יום חופש אחר היית קופץ על הזדמנות כזאת לנפוש ופתאום זה הופך לכפיה וגירוש.

זאת בדיוק הגישה שאני מדבר עליה.

אני בוחר להתעלם ממה שאתה כותב? תסתכל שוב על מה שאני רושם ואיך אפילו אנשים מדתות אחרות מכבדים מנהגים אלה ואחרים במדינות שהם מוטות לדת שונה משלהם או שהם אפילו מהגרים/צאצאים למהגרים שכבר אזרחי מדינות אלו ונותנים את הכבוד.

ופה במדינה שלנו שתרצה או לא מבוססת על הדת והדת הזאת היא מה שמייחד אותנו ושומר עלינו מגובשים, אז אנשים מתוכינו מתקוממים ומתלהמים על מנהגים מבית.

סלח לי אבל לא הרצפה שלי עקומה.

פורסם
כי מבחינתו זה נוח לו, מתאים לו, כי הוא שומר צום/שבת, וכשאתה לא עושה כך ומתעמר בעקבות כך , אתה פוגע בנוחיות שלו ולפי כך אתה בכיין/אנטי דתי/שקר כלשהו אחר.

אתם כנראה באמת קוראים מה שבא לכם, בפעם השלישית לא שומר שבת, לא דתי ורחוק מזה.

כיפור כן שומר, וגם אם לא הייתי שומר הייתי רחוק מאוד מלהתלונן על יום אחד בשנה שמקודש מאוד לרוב האזרחים במדינה.

לא מפריע לי גם שתשחק כדורגל באמצע הפארק או שתעשה מנגל עם חזיר.

תפסיקו להכניס לאנשים מילים לפה ולשנות את המציאות.

• תוכן חדש...