Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז דיי ברור לי שהמזדה 2 טובה יותר בהרבה מהפרמטרים וגם ברור לי שהן לא מאותה קטגוריה ( לא משנה בשבילי).

השאלה שלי היא כזאת אחרי כמה הצעות מחיר בחברות ליסינג מציעים לי יונדאי 2009 ב52 אלף. המאזדה 2 באותו השנתון בכ-8 אלפים יותר.

אני נהג חדש וצעיר בן 18 בסך הכל שמחפש רכב ראשון, מה ההמלצה, האם ההפרש שווה את המוצר ? עם מה הייתם זורקים נהג צעיר לכביש ?

המאזדה 2 כבר חרשתי כל אשכול וכל כתבה וחוות דעת עליו ( דיי מוצא חן בעיני), האקסנט- אין ! אשמח שתספרו לי קצת על הרכב, על הבעיות שלו, על הצריכת דלק שלפי כל אתר מראה נתון שונה !

ועוד משהו, מה קורא אם קיה ריו נכנסת בתמונה, הבנתי שאין הבדל בינה לבית האקסנט כל כך:?:

פורסם

מה אתה מחפש ברכב? בגדול בתור נהג חדש\צעיר עם מאזדה2, נהנתי ממנה והיא אכן תספק את הסחורה מבחינתך (זריזה, קטנה, נכנסת לכל חור כמו קטנוע, לפעמים אלכוהליסטית, טיפולים לא זולים אבל לא יקרים, אמינה ללא דופי, אבל מקרקשת כבר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זהו כשנהג חדש אין לי מושג מה לחפש ברכב, הבנתי שהמאזדה היא כיף מוטורי ( במובנים של הקטגוריה שלה), והאקסנט היא פשוט רכב אפור בלי יחודיות. השאלה האם ההפרש הזה בין המאזדה ליונדאי שווה את זה ועוד לנהג חדש בלי ניסיון והבנה במוטוריקה.

אני מחפש רכב קומפקטי ויפה, לא טוחן דלק ושאחרי שנה אני אעשה לעצמי טובה שאני אעלה עליו.

פורסם

מזדה 2 מכונית מאוד חמודה בהרבה מובנים, יש לה אחיזת כביש טובה, מנוע נחמד על משקל יחסית נמוך. גיר אוטומטי קצת לא חכם - אבל נהג יכול להשלים את החוסר הזה על ידי בורר ההילוכים, זה אפילו מוסיף לחויית הנהיגה במובן מסויים.

מזדה 2 לא חסכונית יחסית לגודלה, צפה במשולב 1 ל12 עם רגל קלה על הגז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האופצייה היחידה שאני יכול לחשוב עליו בתור התלבטות היא הסוזוקי סוויפט דומה מאוד למאזדה 2 עם התנהגות כביש טובה, מנוע זריז אולי טיפה יותר מה-2 גם לא הכי חסכונית בדלק אבל יחסית מה-2 היא כן, לגבי האבזור אם אני לא טועה היא קצת יותר מאובזרת.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

לדעתי ה-2 עדיפה על האקסנט (כל עוד גודל תא מטען לא משחק תפקיד). היא מהנה יותר, קלה יותר, צריכת הדלק זהה (או שאולי אפילו יותר טובה), נוחות טובה, איכות סבירה, ביצועים טובים ותחושת זריזות גם בליטוף הדוושה. האקסנט חסרת כל אופי, מחוספסת ומשעממת. היתרון שלה הוא במרווח וגודל תא מטע. המאזדה 2 גם קטנה יותר וקלה יותר לחניות.

בנוסף אני מצטרף להמלצה על הסוויפט. היא אכן מכונית קטנה, זריזה, מהנה, חסכונית יותר מה-2 ומאובזרת יותר. בהחלט אופציה שכדאי לשקול.

פורסם

אני נהג חדש וצעיר בן 18 בסך הכל שמחפש רכב ראשון, מה ההמלצה, האם ההפרש שווה את המוצר ? עם מה הייתם זורקים נהג צעיר לכביש ?

המאזדה 2 כבר חרשתי כל אשכול וכל כתבה וחוות דעת עליו ( דיי מוצא חן בעיני), האקסנט- אין ! אשמח שתספרו לי קצת על הרכב, על הבעיות שלו, על הצריכת דלק שלפי כל אתר מראה נתון שונה !

ועוד משהו, מה קורא אם קיה ריו נכנסת בתמונה, הבנתי שאין הבדל בינה לבית האקסנט כל כך:?:

מאזדה 2 מכונית זריזה יותר כך שזאת הכוונה כנראה בהתנהגות הספורטיבית שאתה מדבר עליה.

בינו לבין האקסנט, לנהג צעיר, הייתי בוחר באקסנט. יש לזה סיבה עיקרית אחת - באקסנט יש 6 כריות אוויר כסטנדרט בעוד במאזדה 2 יש בדרך כלל 2 כריות אוויר ורק בדגם המאובזר (והנדיר יותר) יש 6 כריות אוויר. צריכת הדלק דומה בשני הרכבים, בסביבות 10 קילומטרים לליטר בעיר וקצת יותר אם אתה נוסע גם מחוץ לעיר. שני הרכבים נחשבים לרכבים מאוד אמינים כך שמהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע לגמרי.

פורסם

נדיר יותר? יש בשפע גם בלוחות וגם בליסינג את הדגמים המאובזרים של ה-2. אגב, ספורטיבי יותר הכוונה מבחינת התנהגות כביש ולאו דווקא רק מבחינת חוזק מנוע.

הסוויפט גם תהיה טובה לנהג חדש, היא וה-2 כמעט זהות מרוב הבחינות (כבר ציינו זאת).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קודם כל חברים תודה על התגובות, ועדיין לא כל כך התייחסתם לשאלה שלי. אני גם מעדיף את המאזדה ה2 בכל הבחינות, אבל האם היא כל כך יותר טובה מהאקסנט שהיא עולה יותר ?! ושוב האם התוספת למחיר כל כך החרכית מבחינתי כנהג חדש ..??

פורסם

אני לא מבין אותך אתה נהג חדש בן 18 מה לך ולאקסנט? מה אתה צריך אוטו כזה, אתה נוהג רוב הזמן לבד במקסימום +2 במגבלות הרישיון ה-2 או הסוויפט יתאימו לך בול. דעתי מי שיותר עושה לך את זה תבחר בה אישית אני אוהב את הסוויפט, מבחינת מנוע היא אפילו אם אני לא טועה טיפה יותר מהירה מה-2 שזה גם מה שצעירים מחפשים.

גיא, בעל הוולוסטר אתה זה שהיה או עדיין יש לו את ה-2 יכול לומר מי יותר מהירה? הסוויפט או ה-2.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

המזדה מתאימה לך יותר אך בתקציב הזה אני לא רואה שום חסרון לאקסנט ושלא יספרו לך סיפורים, הביצועים של אקסנט 1.6 הם בסדר גמור לא מדובר בעגלה שלא נוסעת וגם לא ברכב ששותה דלק בצורה לא סבירה. בהנחה ואתה לא גר במרכז ת"א אתה מקבל רכב אמין ונוח שאתה יכול לנסוע איתו לכל מקום בכיף ולהוסיף לסיפור 4 חברים והמון תיקים בתא המטען. אם הכסף פה הוא עניין, אין שום סיבה להוסיף יותר למזדה 2...אני זוכר נהגים צעירים שכל 4 גלגלים שתתן להם הם יהיו מבסוטים, אז אקסנט שזה כמעט משפחתי אבל מוקטן? מה רע. 8)

פורסם

כאחד שנוהג על שתיהן - והרבה.

המאזדה תהיה מהנה יותר.

האקסנט תהיה כדאית יותר כלכלית.

הבחירה לחלוטין שלך. מה שאני כן ממליץ לבדוק זה שהרכבים האלה לא היו בבעלות משרד הבטחון (המאזדה לא, כי הן נכנסו רק בשנתיים האחרונות) האקסנט יכולה מאוד להיות עם קריירה בטחונית, מה שמגביר את הסיכוי לזה שקרעו אותה.

אני ממליץ ,שלא משנה באיזה רכב אתה בוחר, תיקח אותו למכון בדיקות אמין מטעמך (שחברת הליסינג לא תבלבל לך את השכל שכבר עשו בדיקה).

דרך צלחה וסע בזהירות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האקסנט עגלה (1.6), המאזדה רחוקה מזה. המאזדה עדיין בבעלותנו, ונדמה לי (לא עניין כלכך קריטי) שהיא מעט יותר זריזה מהסוויפט (אולי זו התחושה). שוב, אני אישית הייתי הולך על אחת מהן.

משום מה, ה-2 זה רכב שבנות אוהבות (הכוונה "מתלהבות" ממנו שיש לך אחד כזה).

ZOOM-ZOOM

פורסם

הקיה ריאו מאותו שנתון דומה מאוד ליונדאי- אני זוכר שהיה לה שקע USB שאין ביונדאי. לי אישית היה יותר נוח לשבת ביונדאי, מבחינת המושבים. היונדאי גם מעט פחות רועשת.

הן פחות או יותר די דומות, בצע נסיעת מבחן, ואם לא תמצא הבדל משמעותי, מי שתמצא יותר שמורה, לך עליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...