Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ ה403 שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז אתמול, זה קרה. אחרי חודשי המתנה רבים הגעתי למלאכת פרוק המנוע.

בעזרת המנחה שלי, הופשט המנוע מחלקיו שלב אחר שלב. המנוע מצדו לא גילה התנגדות ומרבית הברגים שוחררו ללא קושי. הלוואי וכך היו ממשיכים הדברים אבל...

העניין התחיל כבר כשהגיר נפרד מהמנוע. התגלה חופש בגל הארכובה שאפשר את תנועתו לפנים ולאחור. משאבת המים השיבה נשמתה לבורא ואפילו נתגלה פקק מים שניתק ממקומו וחסם חלק מהכניסה למשאבת המים. בהמשך, פרוק הראש ובחינה של הפלאגים התקועים בו (על מנת לשחרר את הפלאגים השקועים יש צורך בכלי שהשגנו מאוחר יותר). התברר שפלאג אחד היה עקום כאילו קיבל מכה חזקה אך לא נראתה סיבה ברורה מדוע (בתמונת הראש, פלאג שני משמאל). מאוחר יותר כשהבוכנות ראו אור לראשונה, הסתבר גם שלשלוש מתוך ארבעת הבוכנות יש רינגים שבורים. אני מניח ששבב רינג שניתק הוא זה שפגע בראש הפלאג ועיוות אותו.

לאחר ששטפנו את הבלוק בחומר ממיס שומנים שמנו פעמינו לסדנת החריטה ושם המשיך היום הרע...באחת הבוכנות נראו סימנים של שחיקה הנובעת מהתחממות יתר. הסליבים אינם חלקים האופן שווה (יש מדרגה) וגם גל הארכובה דורש חריטה (קלה) במייסבים הראשיים. הראש התגלה בעובי 87 מ"מ שזה נמוך מנתוני יצרן שהם בין 90 מ"מ ל88.5מ"מ.

בקיצור, המון עבודה וחלקים שצריך לאתר: סט בוכנות/סליבים, רינגים, מייסבי טלטל 0.3 מייסבים ראשיים 0.5, וכו'. אשמח אם למישהו יש יכולת לעזור...

ועכשיו לשאלות למומחים: האם יש למשהו השערה מדוע נשברו הרינגים? האם הראש שנתגלה נמוך מהמותר הוא האקדח המעשן? מה עושים עם ראש נמוך מהתקן? האם "ממלאים" אותו עד לגובה הרצוי או שהראש פסול?

תמונות להנאתכם...

IMAG2156_1.jpg

IMAG2164_1.jpg

IMAG2167_1.jpg

IMAG2168_1.jpg

IMAG2170_1.jpg

IMAG2179_1.jpg

IMAG2183_1.jpg

IMAG2185_1.jpg

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המשך תמונות.

1) הבלוק ללא משאבת המים. רואים את הפקק שניתק ממקומו וחסם חלק מפתח המשאבה.

2) סעפת הפליטה פורקה.

3) הראש, הוי הראש. כואב לי הראש... הפלאג השני מימין זו הסיבה?

4) הבלוק. מעברי המים ראו ימים יפים יותר...

5) הזוג לאחר ההפרדה.

6) גל הארכובה

7) לידת הבוכנות.

8) למישהו יש חלקים?

IMAG2189_1.jpg

IMAG2196_1.jpg

IMAG2199_1.jpg

IMAG2201_1.jpg

IMAG2203.jpg

IMAG2236_1.jpg

IMAG2242_1.jpg

IMAG2248_1.jpg

פורסם

שלום,

השבוע נלקחו לשיפוץ זוג תופים אחוריים + סנדלים, רדיאטור מנוע, רדיאטור חימום (בתמונה) וטנק דלק.

רדיאטור החימום גמור ולא ניתן להצילו. רדיאטור המנוע במצב קשה. האמבטיה התחתונה שלו מתפוררת מבפנים ויש לשחזר אותה. יש גם לשחזר את רשת הקירור (3 שורות) ואני שוקל להוסיף שורה (מה דעתכם?). המחיר יוצא מאוד לא זול ואני מחפש אלטרנטיבות. יש למישהו רדיאטור ל403 במיקרה? למזלי (שאינו בא בשפע בכל הנוגע ל403) טנק הדלק חף מחלודה ודורש ניקוי וצבע בלבד.

1) רדיאטור החימום מבט על. בדגם המוקדם של ה403 רדיאטור החימום ישב באגן המנוע בתוך קורה בגוף. מאוחר יותר הבינו המהנדסים הצרפתים שזה רעיון לא כ"כ טוב והעבירו אותו לפנים הרכב מתחת לדש-בורד.

2) הרדיאטור עדיין במקומו

3) הרדיאטור בחוץ ומסתבר בדרכו האחרונה...

חג שמח!!

IMAG2263.jpg

IMAG2264.jpg

IMAG2266.jpg

פורסם
שלום,

השבוע נלקחו לשיפוץ זוג תופים אחוריים + סנדלים, רדיאטור מנוע, רדיאטור חימום (בתמונה) וטנק דלק.

רדיאטור החימום גמור ולא ניתן להצילו. רדיאטור המנוע במצב קשה. האמבטיה התחתונה שלו מתפוררת מבפנים ויש לשחזר אותה. יש גם לשחזר את רשת הקירור (3 שורות) ואני שוקל להוסיף שורה (מה דעתכם?). המחיר יוצא מאוד לא זול ואני מחפש אלטרנטיבות. יש למישהו רדיאטור ל403 במיקרה? למזלי (שאינו בא בשפע בכל הנוגע ל403) טנק הדלק חף מחלודה ודורש ניקוי וצבע בלבד.

1) רדיאטור החימום מבט על. בדגם המוקדם של ה403 רדיאטור החימום ישב באגן המנוע בתוך קורה בגוף. מאוחר יותר הבינו המהנדסים הצרפתים שזה רעיון לא כ"כ טוב והעבירו אותו לפנים הרכב מתחת לדש-בורד.

2) הרדיאטור עדיין במקומו

3) הרדיאטור בחוץ ומסתבר בדרכו האחרונה...

חג שמח!!

יש לי גם חבר שעכשיו משפץ רדיאטור ושאמבטיה התחתונה אכולה אני יכול לתת לך את הטלפון של הבחור לא יקר ...

פורסם

גובה ראש נמוך נגרם כתוצאה מהשחזת משטח המגע עם הבלוק על מנת לישר אותו. התופעה נפוצה יותר בראשי אלומיניום הנדרשים לתיקון באמצעות ריתוך ומילוי באזור מעברי המים ואחר כך מתבצע יישור השטח שמוריד חומר.

לדעתי לא צריך ראש מנוע חלופי כי אפשר ליצר אטם ראש עבה יותר וכך יגדל תא השריפה. לפני שנים הייתה לי בעיה דומה בפז'ו 404 פרטית ואז הרכבנו שני אטמי ראש והרכה נסע מצוין שנים רבות.

בכל מקרה יש לבדוק את הראש הנוכחי ולישר שטח שוב כולל בדיקות לאי המצאות סדקים ואטימת שסתומים.

ראש נמוך מדי יגרום לצילצולים בזמן מאמץ המנוע וזה לא מוסיף לבוכנות והרינגים אורך ימים. יכול להיות שהרינגים ניזוקו גם מהשלכות אלו אך נראה לי שהגורם העיקרי היה אי תפקוד כהלכה של משאבת המים בגלל הפקק שהתפרק דבר שגרם להתחממות יתר באזור הסליבים.

כל המשטח ממול לגלגל הכנפונים של משאבת המים חייב להיות אטום וכל חור בו ככל שיגדל יפגע בכושר שאיבת המים של המשאבה.

גם אם תושבת הפקק נאכלה לא להתיאש אפשר לפתור את הבעיה באמצעות השתלת פלטה שטוחה שתאטום את המשטח.

חילצתי בזמנו 404 טנדר שמי הקירור היו מגיעים למצב של רתיחה כל כמה קילומטרים .וכך עשיתי פירקתי את משאבת המים ,גזרתי פח מפחית שימורים ובעזרת מקדחה שהשאלתי ו 3 ברגי פח קובעה הפחית לראש האלומיניום המשאבה הורכבה והרכב נסע כך מאות קילומטרים בלי להתחמם.

המשך הנאה מהשיפוץ וגרום גם לנו הנאה באמצעות התמונות

בברכה אריק

פורסם

נפח המנוע הנומינלי הוא 1468 סמ"ק דהיינו נפח כל צילינדר הוא 367 סמ"ק. יחס הדחיסה הנומינלי הוא 1:7 (מתאים לבנזין עם אוקטן 80 בערך), ומכאן שנפח תא השריפה הנומינלי הוא 52.4 סמ"ק. הקטנה של גובה הראש במ"מ תביא להקטנת נפח תא השריפה בפחות מאחוז (תא שרפה המיספרי) ותגרום ליחס דחיסה של 7.1 בערך שלא יגרור שום צלצולים בדלק של היום (אוקטן 95). לעומת זאת ביצועי המנוע ישתפרו בטיפ-טיפונת. שים לב שבוכנות בקוטר 30 OS מעלות את הנפח בכ 2% ואת יחס הדחיסה בהתאם - ואין עם כך שום בעיות.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

ה-403 הייתה הרכב הראשון שלי, מודל 64, ברשותי בשנים 1978-1981.

טיפלתי בה במוסך מירון ליד צומת וולקן.

אם אתה מתעניין במומחה בעל ידע, שהוגדר כ"אבא של ה-403" בחיפה, נסה לפנות למוסכניק בשם שחאדה. ליד ביתו מול מערת אליהו, היו גרוטאות של 403. פגשתי אותו לאחרונה ב-1984 במוסך באזור התעשיה בלו בנד, רחוב חלוצי התעשיה כמדומני. גם אז חנתה שםגרוטאה של 403.

אם הוא פעיל עדיין, יש לו הידע, ויתכן וגם חלפים.

בברכה

משה (עזריאל)

פורסם
שלום

ה-403 הייתה הרכב הראשון שלי, מודל 64, ברשותי בשנים 1978-1981.

טיפלתי בה במוסך מירון ליד צומת וולקן.

אם אתה מתעניין במומחה בעל ידע, שהוגדר כ"אבא של ה-403" בחיפה, נסה לפנות למוסכניק בשם שחאדה. ליד ביתו מול מערת אליהו, היו גרוטאות של 403. פגשתי אותו לאחרונה ב-1984 במוסך באזור התעשיה בלו בנד, רחוב חלוצי התעשיה כמדומני. גם אז חנתה שםגרוטאה של 403.

אם הוא פעיל עדיין, יש לו הידע, ויתכן וגם חלפים.

בברכה

משה (עזריאל)

תודה עזריאל.

אבדוק את מערת אליהו...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

הרכב נצבע אחר כבוד וממתין להרכבות.

מחפש חלון משולש קדמי שמאלי (נהג) של רכב משנת 60 ומעלה.

אם מישהו יודע על המצאות גופה של 403 זה יעזור לי מאוד (אני זוכר שמישהו בזמנו צילם 403 מוזנח בקצרין).

תודה.

IMAG0833.jpgIMAG0834.jpgIMAG0835.jpgIMAG0836.jpgIMAG0837.jpgIMAG0838.jpg

פורסם

איזה יופי של שיפוץ, שאפו! בסוף אוקטובר יהיה במוזיאון אגד שוקעתיק של מועדון החמש למרות שאני חושב שיש סבירות נמוכה מאוד שתמצא שם חלון נהג ל403.

תהיה השקה כשהשיפוץ יסתיים?

האתר שלי: asfanoot.weebly.com

בלוג, צור קשר ותמונות מתצוגות ומוזיאונים של רכבי אספנות

סירטונים, ראיונות וסקירות בקרוב :king:

פורסם

יפייפיה אמיתית ,המשך שיפוץ מהנה.

האם החלון שטוח ? והאם יש לך את המסגרת כי אז אפשר לייצר כזה באמצעות חיתוך.

אגב מזל טוב על הגיר.

בברכה אריק

• תוכן חדש...