Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ ברווז: אתה שוב חוזר על אותה נקודה .

העובדה שזה לא קרה לך- לא אומרת שזה לא יקרה הסתברותית לאחוז מסויים מהאנשים על הכביש !

אני אומר, שאם יש למישהו נטייה שדברים כאלו יקרו לו, אז הוא בבעייה ואולי הוא לא צריך להתעסק עם שטויות בנהיגה או במקרים קיצוניים עם הנהיגה עצמה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מעשן ועדיין אני רוצה 'smokers' package'.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יופי, ה PC הגיע גם לתחום הרכב:| בתור מעשן אני שמח מאוד להתקן כזה (עדיף ובטוח בהרבה על מצית רגיל) ומסיק מדיברי חז"לנו "זה נהנה וזה אינו חסר" כי מצית סיגריות ברכב מסייע למעשנים שבינינו ושימושי ללא מעשניםכך שאני לא מוצא סיבה להסיר אותו ממפרט הרכב. סכנה? נשפך עליכם פעם קפה רותח תוך כדי נסיעה? זו סכנה.

פעם חשבתי כי עם ההתקדמות הטכנולוגית ברכב נגיע למצב של סטנדרטיזצייה של חיבורי מודולים ברכב כך שלדוגמה במקום מודול המאפרה יהיה חור גדול עם חיבורי חשמל/מחשב בו יהיה ניתן לנעוץ כל התקן קצה שהוא, נאמר מאפרה+מצית או יחידת GPS או תושבת טלפון. טעיתי, משיקולים כלכליים כל יצרן מאלץ התאמה יחודית של התקן הקצה כדי למנוע תחרות ושימוש חוזר. חבל, זה היה פותר כאן את הבעייה.

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה מכל האבזור בעולם שאפשר לשים באוטו, דווקא מצת הוא זה שמגיע לרוב הגדול של המכוניות. בשביל מיעוט שעדיין מעשן- מתקינים מצת לכוווולם, אבל למשל שקע AUX שכולם ישמחו לו - זה משהו יחסית נדיר.

לטעמי לשים באוטו דווקא מצת זה כמו שיצרן מסויים יחליט שבמקום מצת הוא שם שמה מחליק לשיעור, כאילו למה דווקא זה? מה זה קשור לאוטו? אם אתה מעשן במילא יש לך מצית בכיס, וממזמן עברו הזמנים שלעשן זה נורמה אצל רוב האנשים.

לפי דעתי צריך שבאוטו יהיה את התקע 12 וולט הסטנדרטי (ולא יזיק אם ישנו לו את הצורה [עם סטנדרט חדש שיבוא עם מתאם לישן] כי הוא אף פעם לא יושב טוב) ומי שרוצה דווקא מצית בתקע שלו ילך לחנות ויקנה כזאת בכמה שקלים, ומי שירצה שמה מטען USB יקנה ומי שירצה מחמם כוסות שמה יקנה... דווקא מצית?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לדעתי מצית הרכב זה מן שארית פרהיסטורית של תעשיית הרכב; בערך כמו התוספתן בגוף האדם, אנחנו לא צריכים אותו יותר, אבל עדיין מקבלים אותו כחלק מהאבזור הסטנדרטי . :lol:

זמין 8)

פורסם
מה שאני לא מבין זה למה מכל האבזור בעולם שאפשר לשים באוטו, דווקא מושבים אחוריים מגיעים לרוב הגדול של המכוניות. בשביל מיעוט שעדיין מסיע יותר מאדם אחד נוסף- מתקינים לו"ז לכוווולם, אבל למשל מושב אחורי ייעודי לנוסעים שכולם ישמחו לו - זה משהו יחסית נדיר.

לטעמי לשים באוטו דווקא מושבים אחוריים זה כמו שיצרן מסויים יחליט שבמקום מושבים הוא שם שמה ארון קבורה, כאילו למה דווקא זה? מה זה קשור לאוטו? אם אתה היחיד באוטו ממילא אין לך צורך במושבים, וממזמן עברו הזמנים שלהסיע חמולות זה נורמה אצל רוב האנשים.

לפי דעתי צריך שבאוטו יהיה ארון קבורה סטנדרטי (ולא יזיק אם ישנו לו את הצורה [עם סטנדרט חדש שיבוא עם מתאם לישן] כי הוא אף פעם לא יושב טוב) ומי שרוצה דווקא מושבים שילך לחנות ויקנה כאלה בכמה שקלים, ומי שירצה שמה ארון קבורה מעוצב יקנה ומי שירצה מחמם כיסאות, שמה יקנה...

שיכתבתי לך קצת.

אתה לא מעשן? יופי. יש לך קרוב משפחה מעשן? לא? יופי. חברה שלך מעשנת? לא? יופי. חברים שלך מעשנים? לא? יופי. אז החייל הטרמפיסט יעשן, ובדיוק ייתקע בלי אש. מרפי הבן אלף.

לא עבר הזמן של מצת ברכב, לא חסרים מצבים של נהג מעשן שיזדקק למצת הזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שיכתבתי לך קצת.

אתה לא מעשן? יופי. יש לך קרוב משפחה מעשן? לא? יופי. חברה שלך מעשנת? לא? יופי. חברים שלך מעשנים? לא? יופי. אז החייל הטרמפיסט יעשן, ובדיוק ייתקע בלי אש. מרפי הבן אלף.

לא עבר הזמן של מצת ברכב, לא חסרים מצבים של נהג מעשן שיזדקק למצת הזה.

הצחקתני.

למה ארון קבורה? שים מקרר, מלא אותו בקרטיבים ומכור בפקקים, בעצם, שים תנור ומכור פיצה.

ולעיניינו, למי שמעשן יש מצת ואין לו צורך במצת של הרכב. באילו עוד מצבים יש צורך במצת (האם נתקע באי בודד עם המכונית?).

רעיון יצירתי - מיכל פנימי עם מים שמתקרר/ מתחממם בעזרת המזגן ובמקום המצת פיה - מים קרים ביום חם וחמימים ביום קר. והפיתוח הבא מכונת קפה .

פורסם

papikian

תן לאוטו להשוויץ קצת, הוא יודע להבעיר אש ! בחייך ,תפרגן לו קצת .

רק שהפוסט לא יעלה לך יותר מידי בבריאות,אני כבר מדמיין אותך :

נוהג ברכב על כביש החוף

יד ימין על ההגה בשעה 2 יד שמאל בשעה 10

אתה מוריד מבט כלפי המצת וחוזר לכביש

מציץ שוב וחוזר לכביש

"למה,למה? מה הוא עושה כאן? ,אני מתעלם,אני לא מתייחס,הוא לא קיים"

לפתע קול קורא "תיק מקפיץ" ואתה מוציא קול בהלה - איזה "אוי" קטנטן

לא,זה לא קרה,אתה מדמיין .

בצד הדרך עומד חייל טרמפיסט,אתה עוצר ומוריד את החלון

החייל רוכן אל החלון הפתוח ובקול צרוד וערסי : "יש'ך אש??!"

"לאאאאאא" אתה בורח ומשאיר ענן של אבק.

אני הייתי זורם לכיוון אחר,

במקום להוריד ,הייתי משדרג!

בכל פעם שהמצת קופץ - סך השמש יורד אוטומטית וסיגריה מתגלגלת לכיוונך.

או שמשהו אחר !

בכל פעם שהמצת קופץ הוא מנגן את השיר "the roof,the roof,the roof is on fire"

שנה טובה ! :-D

Gn'f'R

פורסם

^ בהחלט העלית לי חיוך על הפנים. :lol:

תשמע אני לא עד כדי כך :sissies: - סתם רציתי לנהל דיון נחמד אודות אבני הצור שברכבנו.

אגב אני הייתי מעשן עד לפני כשנתיים (כחצי חפיסה ליום). הפסקתי, התחלתי להתאמן וגם עשיתי בשביל הכיף קופת הפקדה חודשית בבנק לכסף שהיה הולך לסיגריות.

תוצאות: גוף, בריאות, 7,000 ש"ח . סביר להניח שלא הרווחתי מי יודע מה תוחלת חיים, אבל איכות חיים הרווחתי ביושר. ממליץ בחום להפסיק לעשן. :wink:

קוסטא

זמין 8)

פורסם

אל תהיה "פלצן". ניגש אלי אדם בחניה שאל אם יש לי מצית, כוונתי לומר שאין לי ואז נזכרתי שיש את מה שבא עם האוטו. הבנאדם היה מבסוט בסוף. בכלל, אני חושב שכל הקמפיין נגד עישון יצא מכלל שליטה והפך למין מסע צלב כנגד משענים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

^ חלילה. למה מסע צלב ?

סתם שיתפתי בחוויה האישית שלי.

עישנתי 10 שנים ואחרי שהפסקתי איכות החיים האישית שלי השתפרה עד מאוד.

אין לי כוונה להטיף אודות סוגיית העישון, במיוחד בפורום רכב, כל אדם זכותו לגופו ובריאותו.

קוסטא

זמין 8)

פורסם

איזה כיף היה פעם שהיה אפשר לעשן במטוס אחחחחח תענוג לבקש אש מהדיילת.

היום כולם מעשנים בשירותים של המטוס כמו עכברים

אולי בעתיד יהיה מטען לסיגריה אלקטרונית ברכב במקום מצית

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

פורסם

1. משהו מוזר בשרשור - מדוע מתיחסים למצית בלשון נקבה?

2. המצית מיותר, שקע המצית הפך לסטנדרט למטענים למיניהם, לכן אינו מיותר.

3. פאפיקיאן - אם תתמיד - הוספת לתוחלת החיים שלך כמה שנים.

4. מיש חשב שהתוספתן מיותר - כנראה שבשנים האחרונות תפקידו מתגלה, יש לו משמעות במערכת החיסונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדוע המצית מיותר? יש שקע ברכב, שאתה יכול להשתמש בו במגוון דרכים.

במקום לחסוך עליך ולתקוע שם חתיכת פלסטיק שלא עושה כלום חוץ מלמנוע ממטומטמים לדחוף שם אצבעות היצרן כבר סיפק לך מצית חשמלי שסוגר את החור הזה.

לדעתי קיים פיצ'ר הרבה יותר מיותר ברכב וזה החיווי של הטמפרטורה בחוץ.

צריכה להיות רק נורה שמראה על טמפ' של קיפאון כדי להזהיר את הנהג וזהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...