Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצית לרכב זה אביזר נחוץ ויכול לשמש ככלי הגנה בפני תקיפה של פולשים לרכב !

נניח ומישהו מאיים לחטוף אותך מהרכב ? מצית לוהט לפרצוף משתק את החוטף מידית.

איזה כייף לי :)

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דיון מהותי משהו.....:roll:

כול כך משנה וקריטי לך אם יש או אין מצת? זה מה שמפריע לך ברכב? זה מדיר שינה מעינייך?

על זה פותחים דיון? :shock:

ולדעתי האישית: שיהיה מצת, למי זה מפריע?! מי יישמע זה גוזל לי מקום, כסף ודלק, כול עוד הוא לא תקוע לי מול הפרצוף ממש לא מזיז לי.

"פרטים קטנים עושים את השלמות והשלמות איננה פרט קטן"- אלברט אינשטיין

כמובן שלא מדובר ברכיב קריטי ברכב, אבל כאוהב מוטוריקה כל רכיב, אפילו הקטן ביותר ראוי להתייחסות ובהחלט אינו נופל בכבודו מדיון בפורום מכובד זה.

נכון הדבר שבעתיים כאשר מדובר באביזר אשר מהותו קשורה ליצירת טמפרטורות קיצוניות בסביבת הנהג.

זמין 8)

פורסם
בהרבה מכוניות חדשות כבר אין מאפרה וגם אין מצת. יש את השקע 12 וולט אך אין את האביזר שמייצר חום, והשקע משמש להטענת טלפונים וכו'...

הייתי בטוח שזה דיון מלפני 10 שנים שמישהו הקפיץ.

יש די הרבה מכוניות שיוצאות מהמפעל בלי מצית.

עד כמה שאני זוכר במכוניות הונדה אין מצית-כל הדגמים.

קרסו מחליפים את שקע V12 לשקע מצית בכמה דגמים.

אייל

פורסם

צריך להחליף את המצית בשקעי USB (הרי אין משהו שלא נטען היום באמצעות USB).

ועם המקום המיותר שהמאפרה תופסת לעשות מתקן שיחזיק את הפלאפון.

פורסם

לדעתי ב4-5 שנים אחרונות ישנם לא מעט רכבים היוצאים מהמפעל ללא מצית. כנ"ל ברכבי.

ואגב, מצית רגילה בטיחותית יותר ממצית הרכב הקבועה, שכן היא לא מתלהטת ולא תגרום לך כל נזק אם תיפול בין הרגליים בזמן נסיעה.

אני הייתי מחליף את שקע המצית בשקע USB, ומייצר מקום קבוע למצית רגילה באיזור התא עליו משעינים את היד. אולי אף כזאת התסופק עם הרכב במקום הנוכחית.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אבל אך תתמודד עם מצית לוהטת שנופלת מהידיים לכיוון איבריך המוצנעים בכביש המהיר ? :onfire:

אם אתה מספיק קלוץ בשביל שזה יקרה לך, אל תעשן. גם אל תשתה לימונדה כי היא יכולה להשפריץ לך לעין, אל תאכל צלעות כי יש בהן חלק חד שראשך עלול ליפול עליו ולהשתפד, וכמובן אל תשכח לא לאכול באופן כללי, כי אתה עלול להפריח נאד רטוב.

מצד שני, אני חושב שלהיפטר מהסלולארי זה יותר חשוב מאשר מהמצית, אם כבר...

אני מעשן, ומשתמש בתדירות נמוכה במצת הרכב. יש לי מצית זיפו בתוך נרתיק ייעודי, ואני כבר מתורגל מאד בהוצאתה והדלקת סיגריה איתה בנוחות ובלי הסחת דעת. במצת הרכב אני משתמש כשאני נתקע בלי דלק (לזיפו...) או כשהזיפו ממאנת להידלק מחמת רוח או סיבה הזוייה כלשהיא.

מצית לרכב זה אביזר נחוץ ויכול לשמש ככלי הגנה בפני תקיפה של פולשים לרכב !

נניח ומישהו מאיים לחטוף אותך מהרכב ? מצית לוהט לפרצוף משתק את החוטף מידית.

ייקח למצית כמה שניות טובות להתחמם, כך שזה לא הכי יעיל בעולם למצב הזה. יש מספיק דרכים אחרות :twisted:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חברים אתם מפספסים לחלוטין את רוח הדיון ! :-o

אני לא מנסה לברר את פשר סוגיית העישון ברכב. השאלה היא אחרת לחלוטין !

אני אמקד: יצרני הרכב מוסיפים לרכבים אביזר אשר בפוטנציאל יכול לגרום לתאונות בצורת חלק נייד שמתחמם לטמפרטורות גבוהות מאוד ויכול להוציא נהגים משליטה על הכביש.

אכן ישנם רכבים שמגיעים ללא מצת חשמלי אבל נכון להיום הם לא רבים יחסית.

ברווז: אחת הטעיות הגדולות בכל תעשייה זה לעשות הנחות, אשר מתבססות על עצמך כנקודת יחס; תמיד צריך לעשות חישוב סטטיסטי להסתברות של תסריטים הזויים לחלוטין כדי לשפר בטיחות בכל מוצר ובמכוניות בפרט.

בקשר למצתים שקונים בחנויות:

א. מצתים סגנון זיפו- מצת שלא כדאי להשתמש בו במכונית בגלל שנשאר בוער ללא מגע יד. במקרה של זיפו דולק נופל אל מתחת לכיסא הנהג הדבר יכול להוביל למצבים לא נעימים במיוחד.

ב. מצת גז- מכילים גז נוזלי דחוס שאסור להחזיק בטמפרטורה גבוהה דוגמת מכונית שחונה בקיץ בחניון פתוח.

זמין 8)

פורסם

אני לא מסכים איתך,המון רכבים מגיעים היום ללא מצת,ברובם ישנה מאפרה נשלפת בצורת כוס ומעין דמוי מצת המושחל בשקע החשמלי.

בחו''ל המצת הינו בגדר אופציה - תוספת תשלום.

אני הפסקתי לעשן אך לעיתים חיוני שיש מקור אש\בערה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אמקד: יצרני הרכב מוסיפים לרכבים אביזר אשר בפוטנציאל יכול לגרום לתאונות בצורת חלק נייד שמתחמם לטמפרטורות גבוהות מאוד ויכול להוציא נהגים משליטה על הכביש.

מנוע?

:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
^ טענתך מובנת, אך ברצוני להתווכח איתך. 8)

לדעתי כל אביזר קבוע שנמצא ברכב חייב לתמוך במשימתו אליה הוא מיועד- נהיגה (כמובן רצוי שתהיה מהנה ונוחה, מכאן הרדיו).

לפי תגובתך אני מבין שגם אתה חושב שעישון בזמן נהיגה זה דבר לא ממש בטיחותי, לכן הבאת את הדוגמא בה נתקעת לכאורה בצידי דרך.

אם להמשיך את קו מחשבתך, ראוי שכל הרכבים יראו כמו רכב RV, הרי אז חווייתך בצידי הדרך תהיה הרבה מעל המצופה :lol:

מצורפת תמונה:

מיותר לציין שRV גמו בתמונה עולה כמו איזו דירה נחמדה ואפילו יותר, צריכת הדלק עומדת על 2-7 מייל לגלון, אין לי כוח לחשב אבל תחשוב על ק"מ אחד לליטר.

בפנים זה כבר נראה יותר טוב מדירה, למען ההגינות אני כותב מהסוויטה הזוגית של אחד כזה כרגע, לא מפואר כמו בתמונה אבל ללא ספק יותר גדול, מודל 2008, מגניב דווקא.

tiffin-phaeton-motorhome-interior-1-large.jpg

לגביי המצית, אני מעשן באוטו אבל לא משתמש במצית, היא זרוקה איפהשהוא בתא כפפות, יש לי תא קטן במרכז הקונסולה שמכיל בתוכו פנקס, עטים ומצתים, יש בתא גם קופסאת גפרורים, אז לגבי מצב שנתקעים בצד הדרך... יש קופסאת סיגריות ספייר בתא כפפות, ויש מצית וגפרורים כמעט בכל תא :)

ולמי אכפת שהאוטו מסריח, יש לי 2 חורים בשטיח מסיגריות, גם בריפוד של התקרה עשיתי סימן, אבל הלו, אני נוהג 4-6 שעות ביום ועם כל הכבוד, האוטו צריך לשרת אותי :) לא מתאים לו שאני מעשן? שיתחיל לשתות פחות דלק ולעשות לי קפה בבוקר.

haters will hate

פורסם
חברים אתם מפספסים לחלוטין את רוח הדיון ! :-o

אני לא מנסה לברר את פשר סוגיית העישון ברכב. השאלה היא אחרת לחלוטין !

אכן ישנם רכבים שמגיעים ללא מצת חשמלי אבל נכון להיום הם לא רבים יחסית.

ברווז: אחת הטעיות הגדולות בכל תעשייה זה לעשות הנחות, אשר מתבססות על עצמך כנקודת יחס; תמיד צריך לעשות חישוב סטטיסטי להסתברות של תסריטים הזויים לחלוטין כדי לשפר בטיחות בכל מוצר ובמכוניות בפרט.

א. מצתים סגנון זיפו- מצת שלא כדאי להשתמש בו במכונית בגלל שנשאר בוער ללא מגע יד. במקרה של זיפו דולק נופל אל מתחת לכיסא הנהג הדבר יכול להוביל למצבים לא נעימים במיוחד.

ב. מצת גז- מכילים גז נוזלי דחוס שאסור להחזיק בטמפרטורה גבוהה דוגמת מכונית שחונה בקיץ בחניון פתוח.

יואו איזה פרנואיד אתה, תקנה ריקשה!

יש לך מיכל של נוזל דליק מתחת למושב האחורי, הסתברות של תסריטים הזויים, על בעירה ספונטנית שמעת?

יש גם סיכוי שבזמן הליכה ברחוב יפול עליך גלגל של מטוס.

בקיצור, אני שונא שיצרנים לא שמים מצית, אני גם ממש שונא את המדבקות האלה של האסור לעשן ברכבים שכורים יש לי אוסף של מדבקות כאלה שגירדתי ממכוניות שכורות והדבקתי על המאפרה הניידת שלי :)

haters will hate

פורסם

אתה מנסה לרמוז לי שמה שתיארתי בתגובתי לא היה מספיק הזוי?!

Challenge-Accepted.png

זה לא יקרה עכשיו, אלא יותר מאוחר היום. אבל זה יקרה. אני אמצא לך כמה תסריטים הזויים.

זיפו: א', אם כבר ייפול, רוב הסיכויים שלא יישאר דלוק. יש לה נטייה להיכבות מנפילה. ב', אני מעשן מעל חצי מהחיים שלי, שזה בערך 16 שנה, מתוכם 15 שנה עם זיפו. מצית זיפו דלוקה לא נפלה לי מהיד אפילו פעם אחת. לא נשלפה טוב מהנרתיק ונפלה, קרה- אבל לא כשהיא דלוקה. אני אומר שוב: צריך להיות קלוץ מושלם כדי שזה יקרה. ואם אתה קלוץ מושלם, סביר להניח שיקרו לך דברים יותר גרועים אם תצא לרחוב- אני כבר לא מדבר על לנהוג. מכיר את ה-MEME של "bad luck Braien"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי המצת, אולי שברכב יהיה תיק/קופסת אביזרים שבו הוא יתכסן בנוסף לכל מיני אבזרים אחרים/חלקים תחלפיים.

כמו שיש את הערכה של החלפת גלגל חלופי.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

^ ברווז: אתה שוב חוזר על אותה נקודה .

העובדה שזה לא קרה לך- לא אומרת שזה לא יקרה הסתברותית לאחוז מסויים מהאנשים על הכביש !

זמין 8)

פורסם

הבאתי פה הצעה שהמכונית תסופק כבר עם מצית רגילה ותושבת, ולא זאת שמשתמשת בשקע הטענה. כמובן, אם כבר היצרנים יספקו כזאת - היא תותאם גם לחום של מכונית בחניון פתוח, בקיץ.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...