Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מוכר את הסיטרואן C5 2004 שלי.

מחפש המצלה לרכב אוטומט אשר אצטרך להוסיף כ10,000 לתקציב לאחר מכירת הסיטרואן. מעריך כי יהיה מדובר ב33000 שקל תקציב.

אני מאלו שמעדיפין שנתון וקילומטראז' חדש יותר ברכב אירופאי על פני יפני עם שנתון וקילומטראז ישנים יותר.

תודה על העצות החכמות,

מודלה

פורסם

למה לא להתקדם עם c5?

לך לדגמים החדשים יותר, שנת 2005 וצפונה לאחר מתיחת הפנים.

לא תמצא בתקציב שלך משהו טוב יותר.

אגב, אני התחדשתי לי השבוע בc5 שנת 2004...תענוג!

פורסם

מודלה, תתכנן למכור בסביבות 17-18 אם תהיה בר מזל. זה ייקח לך המון המון זמן, למעט הפתעות מרעישות כמו מישהו שחולם על רכב בדיוק כמו שלך (קורה, אבל לא הרבה).

כמו שנאמר לעיל, יש מגאניות שמורות בתקציב סביר מבחינתך, אבל קח בחשבון בעיות נפוצות שידרשו תיקון (בעיקר גיר).

אם הרכב לא במצב משברי, אני מציע לך ליישר קו ולהמשיך איתו עוד שנה שנתיים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם כך שכרך יצא בהפסדך: תחליף רכב שעונה על צרכיך ברכב לא מוכר, שיעלה לך עכשיו 10K במזומן, לא יחסוך לך הרבה יותר דלק ויעקוץ אותך בתיקונים שרכבך הנוכחי כבר עבר.

חוזר על המלצתי - השאר עם הרכב שלך, הוא לא כזה צרחן דלק (אם הוא מתוחזק כראוי).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תחשוב על זה, תנסה לכמת את החיסכון שלך בדלק לאורך שנתיים נניח, ותשווה את זה לעלות המהלך שאתה עושה, לאור השיקולים.

לדעתי אתה הולך לשלם 15 אלף ש"ח רק כדי להגיע למצב אפס - רכב תקין שרכשת. עכשיו מזה תתחיל להוריד את החסכון בדלק ותראה מתי תגיע לברייק איוון ולחסכון אמיתי במזומן.

שמח שאתה שוקל את המהלך.

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מציע לך חשיבה קצת שונה.

אם אתה מוכן לעבור מרכב גדול ומפנק לרכב קטן, שקול את האפשרות של מעבר לקיה פיקנטו.

במקום 1:8 עירוני, תקבל 1:13 עירוני.

עכשיו - כאן תצטרך לספר לנו כמה אתה נוסע בשנה.

על כל 10 אלף ק"מ שאתה נוסע, החיסכון הוא 480 ליטר, או נכון להיום 3960 ש"ח.

ז"א שלאדם הממוצע, שנוסע 20 אלף ק"מ בשנה, מעבר מרכב כמו שלך לרכב קטן שווה כמעט 8000 ש"ח בשנה, או סביבות 650 ש"ח בחודש.

זה עוד לפני שאנחנו משקללים למשוואה רכב חדש מול רכב ישן, רכב באחריות מול רכב שצריך לתקן מפעם לפעם וכו'.

תבדוק כמה יעלה לך מימון לרכישת רכב חדש, בקיזוז עם טרייד אין לסיטרואן שלך - ואולי תגלה שהחיסכון בדלק יכול לממן לך רכב חדש לגמרי. אם תכניס למשוואה עלות אחזקה (בכ"ז יש לך סיטרואן מזדקנת), זה דיל משתלם.

פורסם

הבעיה עם החישוב המלומד שלך שבכדי להגיע לקיה פיקנטו הוא יצטרך להוציא 45000 ש"ח מיותרים לגמרי ולנסוע ברכב שאין שום קנה מידה להשוותו ל-C5.

ירידת ערך של רכב ששוה כמעט כלום היא כלום וגם אם הדלק עולה לו עוד 4000 ש"ח זה מתקזז יפה עם שאר ההוצאות.

זה בערך מה שאני מסביר לאשתי כשהיא מתלוננת שה-S70 היומיומית שלה שתיינית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הבעיה עם החישוב המלומד שלך שבכדי להגיע לקיה פיקנטו הוא יצטרך להוציא 45000 ש"ח מיותרים לגמרי ולנסוע ברכב שאין שום קנה מידה להשוותו ל-C5.

ירידת ערך של רכב ששוה כמעט כלום היא כלום וגם אם הדלק עולה לו עוד 4000 ש"ח זה מתקזז יפה עם שאר ההוצאות.

זה בערך מה שאני מסביר לאשתי כשהיא מתלוננת שה-S70 היומיומית שלה שתיינית.

מי מדבר על ירידת ערך?

הרכב נרכש בתשלומים חודשיים - ז"א שאם הוא מקבל 15 אלף ש"ח עבור הסיטרואן שלו (זה המחיר הריאלי) הוא צריך להוסיף עוד 61 אלף ש"ח כדי להגיע לפיקנטו.

את 61 אלף השקלים האלה מחלקים ל-60 חודשים + ריבית נמוכה - וזה יוצא סביבות 1100 ש"ח לחודש.

מזה, כמו שאמרנו - מקזזים 650 ש"ח על דלק (בהנחה והוא נוסע 20K בשנה) ונותרת עם 450 ש"ח בחודש.

קח בחשבון גם שהרכב נמכר בסוף התקופה, בוא נגיד במחיר של 20K בערך, זה יוצא 300 ש"ח קיזוז מה-450 הנוספים ששולמו מדי חודש - או במילים אחרות - בגמר התקופה, יצא שהוא שילם 150 ש"ח בחודש על הרכב לעומת מה שהוא משלם עכשיו.

זה אומר ששנתית הוא מוסיף 1800 ש"ח כדי לנסוע ברכב חדש - מזה אתה מקזז את הוצאות האחזקה (שברכב כמו סיטרואן בת 8 יכולות להגיע לסכומים נכבדים, הרבה יותר מ-1800 ש"ח) ואתה מגלה שנסיעה בפיקנטו חדשה עולה אותו דבר כמו נסיעה ב-C5 מזדקנת, ואולי אפילו יותר זול.

(לא נכנס להשוואות ברמת הנהיגה, נוחות או מרווח - אלה דיבורים שכבר לא רלוונטיים לימים של 8.25 ש"ח לליטר)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבחור רצה בסך הכל להוסיף 15-10K על הסכום שיקבל ממכירת הסיטרואן ולרכוש משהו דומה אך חסכוני יותר ואתה מציע לו להתחייב לשלם כל חודש עוד 1000 ש"ח במשך 5 שנים על רכב שכנראה הוא ימכור הרבה לפני שיסתיימו לו התשלומים עליו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
1:10.5 נסיעה מעורבת בעירוני ובין עירוני. הקליאו 2002 1:17 רק עירוני.

אני עדיין שוקל. פרסמתי למכירה, אבל מקבל את ההערות וההמלצות.

אתה מדבר פה על קליאו דיזל ידנית, כן?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
הבחור רצה בסך הכל להוסיף 15-10K על הסכום שיקבל ממכירת הסיטרואן ולרכוש משהו דומה אך חסכוני יותר ואתה מציע לו להתחייב לשלם כל חודש עוד 1000 ש"ח במשך 5 שנים על רכב שכנראה הוא ימכור הרבה לפני שיסתיימו לו התשלומים עליו.

אז אני מסביר לו בצורה יפה ששכרו ייצא בהפסדו, וגם אם יקנה משפחתומטית רגילה, ההפסד מהמכירה והקנייה של רכב משומש אחר יקזז בקלות את החיסכון המזערי בדלק.

בדיוק כמו שאמר אחד המשתמשים לפני, שאין לו סיבה להחליף את הוולוו השתיינית שלו, במשהו טיפה יותר קטן.

האופציה הטובה ביותר לחיסכון, בלי להתפשר על האוטומט, זה רכב כמו קיה פיקנטו.

אם הוא מוכן להתפשר על ידני, יש קליאו ידנית, יש פיאט פנדה החדשה - יש כל מיני רכבים שהם לא קטנים ודי מרווחים, חסכוניים מאוד.

• תוכן חדש...