Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

וובכן אני מדבר המון לאחרונה על מנחת מסוג LPAD.

מה הLPAD עושה ומה מטרתו?

LPAD עושה שתי פעולות:

1. מנחית הספק לרמקול.

2. גורם לקרוס אובר לראות התנגדות קבועה ולכן מקבע על הדרך את נקודת החיתוך של הקרוס אובר.

מה צריך לעשות בכדי לבנות LPAD סטטי?

שני נגדים!

איך מחברים?

R1 בטור על רגל הפלוס ומיד לאחריו R2 במקביל (הכי קרוב לרמקול)

איך מחשבים את הערכים?

מחשבון LPAD כגון -

http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm

הLPADים שאתם רואים בתמונות היו אמורים להבנות במקור בעבור הרכב של אבא שלי (מוראל הייבריד אוביישן) אבל לבסוף החלטנו לרכוש BIT TEN של אודיסון בכדי לכוון את הסט בעזרת אקולייזר שליש אוקטבה.

היום הרכבתי אותם (הלחמות ובידוד) בעבודה וחיברתי לרמקולים במערכת שיש לי בעבודה - עובד נפלא!

יתכן והLPADים הללו יבחנו בקרוב על סט הרץ היי אנרג'י - יהיה מעניין :-D

סה"כ כל נגד כזה עולה 60 סנט - המשלוח טיפה יקר אבל זה עדיין פתרון זול מאוד להנחית את הטוויטרים במקום פשוט לעבור להגברה אקטיבית.

חוסך מכם:

1. הוספת מגבר.

2. הוספת חיווט.

3. רכישת פרוססור או HU עם DSP אם כל מה שרציתם זה רק להרגיע את הטוויטרים.

4. הרבה מאוד כסף וזמן על כוונים.

תהנו - שאלות חופשי

photo1.JPG

photo2.JPG

photo3.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה פחות יותר אחד הדברים הבסיסיים ביותר שניתן לעשות - באמת.

תחשוב כמה כסף אנשים מוציאים על מעבר לאקטיבי רק בכדי לאזן את שני האלמנטים של הסט במקום פשוט ליצור כמה LPADים כאלה בערכים שבין -3 ל -9 דציבל למשל

כמה כבר עולים 12 נגדים? כמה דולרים בודדים.

אבל "הדרך הקלה" שהיא לעבור לאקטיבי ולהוציא מאות עד אלפי שקלים פשוט עדיפה משום מה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שהסיבה היא לא רק לאזן את הסט ת אלה גם נסויים חדשים, התעסקות בתחום. עד שאתה מגיע לרמת הידע שאתה יודע בתחילת הפרוייקט מה ואיך אתה הולך לבנות לפני זה כנראה היו הרבה ניסויים.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

נכון,

זה נכון מאוד - אבל היום בניגוד לתקופה שאני נכנסתי לפורום, הידע הזה קיים וזמין - רק צריך לחפש אותו כאן.

את מסכת השדרוגים שאני עברתי אתם יכולים לחסוך רק מלקרוא דברים שכתבתי כאן.

אני היום נמצא בשלבים שאחרי שעברתי שלל סט-אפים אקטיביים אני חוזר אחורה להגברה פסיבית ומה שאני מגלה זה:

כל עוד יש לך HU עם יכולת TC + אקולייזר שליש אוקטבה לכל אלמנט

כל מה שנשאר לך זה לחבר מגבר מספיק חזק ונקי על סט רמקולים עם קרוס מתוכנן היטב.

מי שעושה את זה בצורה הכי מדהימה היום זה לאון.

אפרופו - הבחור מתכנן הפתעות שיפילו לכם לסתות - הוא לא נורמלי!

Pioneer TS-X150

פורסם

היי , אני רק שאלה .

יש לי מגבר ישן של גנסיס (Q200X) , זה מגבר 4 ערוצים , איכות מדהימה, כרגע הוא מזין את כל המערכת (הייבריד 2 , וסאב של קנווד)

עכשיו אין לי ראש וכסף לעבור לאקטיבי , אבל אני חושב לחבר את הקומפוננט עם הקרוסים בגישור (המגבר נותן 253W RMS X2 בגישור) , שזה קצת יותר מידי בשביל הקומפוננט , ולחבר לסאב מונו .

בגדול המטרה היא לעשות "הפרד ומשול" בין הקומפוננט לסאב ועל הדרך לספק לקומפוננט משהו כמו 160W RMS

האם זו בעצם המטרה של ה LPAD?

SCANSPEAK

פורסם

לא, המטרה של הLPAD היא להנחית את האלמנט שהוא יושב עליו ולקבע לו את נקודת החיתוך.

אם כל מה שאתה רוצה זה להוריד את ההספק למגבר אתה יכול פשוט לשים נגד בכניסה לקרוס - אבל למה?

אתה יכול גם לעבוד בגישור ולא יקרה לסט שום דבר כל עוד אתה עובד בטווח תדר שלא יעשה לו נזק.

Pioneer TS-X150

פורסם

היות וזה סט של מוראל - מנסיון - אתה תהנה ממנו הרבה יותר אחרי שתגביר אותו בגישור.

יש לוופרים שלהם נטיה בלתי מוסברת לזלול הספק. כנראה שזה תוצאה של סלילים גדולים ורמקולים לא נצילים במיוחד בסדרות הגבוהות יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא אמורה להיות לך בעיה כל עוד הרמקול חתוך נכון

Pioneer TS-X150

פורסם

2. גורם לקרוס אובר לראות התנגדות קבועה ולכן מקבע על הדרך את נקודת החיתוך של הקרוס אובר.

זה לא מדוייק, כי אם ההתנגדות (עכבה) של הרמקול משתנה, אז ההנחתה תשתנה וגם ההתנגדות שיראה הקרוס תשתנה. אם לא, אז זה סימן שההתנגדות של הרמקול לא משתנה באופן משמעותי בתחום התדרים שבהם הוא מופעל ולכן אין מה ליישר.

מעגל שמיישר או "מחביא" את השינוי בעכבה של רמקול נקרא "זובל" על שם ממציאו, וכולל גם קבל ו/או סליל אחד לפחות. כמו כן הוא נבנה לרמקול מסויים בתיבה מסויימת ולא באופן כללי.

לגבי הנחתה - נכון למעט הבעיה של שינוי בטון (טרבל).

דני

פורסם

DNY

קראת איך עובד LPAD?

תכנס לBCAE1.com ותקרא איך פועלת השיטה של שימוש נגד בטור ביחד עם נגד במקביל.

המטרות של הLPAD הינן ליישר את ההתנגדות שהקרוס יראה ולהנחית את ההספק שיגיע אל הרמקול.

מעגל זובל אכן עושה אותה פעולה אבל הוא לא מנחית.

שיטת העבודה של הזובל היא אכן מדוייקת יותר אבל גם הLPAD עושה עבודה נהדרת מהנסיון שיש לי עם זה עד היום.

לגבי השאלה איך זה משפיע - זה מונע מנקודת החיתוך לעלות ביחד עם תחום התדר ומונעת היווצרות של בורות וגם מאפשרת לרמקול לעבוד יציב יותר באזור החיתוך - רמקול שמגיב בצורה לינארית ישמע טוב יותר אם החיתוך שלו יהיה יציב יותר היות ונקודת חיתוך מטיילת תשפיע על התגובה שלו באופן ישיר.

אפרופו - יש בעיונת אחת קטנה עם מעגלי זובל - בשביל לחשב אותם אתה צריך לדעת את ערך הסליל של הרמקול במילי הנרי - לא כל יצרן מפרסם את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

נשמע כאילו זה שווה נסיון, יש נגדים נורמלים באיביי? פשוט במדי סאונד המשלוח עולה בהרבה יותר מכל הנגדים.

אודה לך אם תעזור לי למצוא באיביי נגדים איכותיים יחסית.

• תוכן חדש...