Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בסה"כ נגדים - תקנה כאן בארץ.

אני קניתי דרך מדיסאונד כי על הדרך קניתי גם רכיבים לקרוס עצמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לטוויטרים עד היום השתמשתי בנגדי חול (לבנים מלבניים כמו שאתה רואה בתמונות) בעמידות של 10 עד 25 וואט, עד היום עוד לא נתקלתי במצב שנשרף לי אחד.

אפשר גם נגדים קרמיים, הם עולים פי ארבע בערך אבל זה עדיין עסק זול.

נגדים חלולי ליבה ונגדים עם גוף קירור זה כבר יקר אבל זה גם אובר קיל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אתה יכול באמת לפרט על סוגי נגדים מתאימים? לאילו תכונות יש לשים לב (חוץ מהתנגדות)? למה הנגדים שלך נראים כאלה מפלצתיים?

פורסם

הגורם העיקרי בנגד שאמור להשפיע על אודיו זה גורם ההשראות מצד אחד וכמובן גורם הדיוק מצד שני.

הנגדים שאני משתמש בהם נקראים נגדי חול ויש להם אחוז השראות וחוסר דיוק גדולים יחסית לנגדים קרמיים - יותר נכון ביחס לנגדים קרמיים - לקרמיים יש פחות השראות.

הנגדים היותר מדוייקים ואלו שפחות סובלים מהשראות יש ליבת אוויר בדרך כלל אבל אנחנו מדברים על 20 דולר לנגד... בודד.

העניין הוא שנושא ההשראות של נגדי החול אפילו, בתחומי תדר של אודיו - לא אמורים להיות שמיעים לאזניים שלנו לפי מה שאני יודע. ובאמת - אני משתמש בנגדי חול ופה ושם בקרמיים ולא שמתי לב למשהו מיוחד, הם מצויינים.

הבעיה העיקרית עם נגדי החול הינה הגודל הפיסי - הקרמיים קטנים יותר בדרך כלל.

אפרופו - אני חושב שמצאתי פתרון לנושא תכנון מעגלי זובל - נזכרתי שחבר מהצבא פתח כאן שרשיר פעם על מודד השראות לסלילים - LCR מולטימטר -> אפשר למדוד איתו את ערך הLE של הסליל של הרמקול ובכך לחשב לו מעגל זובל.

ברכב הבא שלי אני רוצה לעבור לסט 3WAY פסיבי וסאב על גישורים בלוויתן - זה ידרוש קרוס רציני ביותר :-D

אבל התכנון הוא לעוד שנתיים או אולי אפילו שלוש אז יש לי הרבה זמן לשיעורי בית 8)

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי.

אני יעודד אותך.

בהמון קרוסים מקצועיים. של רמקולים פול ראנג'. (חברות כמו E.V. / EAW / RCF / ועוד כמה.)

ראיתי שימוש בנגדי חול בקרוסים. לרוב לשימוש של הטוויטרים.

וזה על טיווטרים לא של 20W. לטווטרים של 50W RMS ו150W אפילו.

והם מראים אמינות מדהימה. ועמידות גבוהה למכות ותזוזות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

זה בסה"כ חול דחוס עם רכיבים מוליכים עד כמה שידוע לי - אין כאן הרבה מקום לנקודות כשל.

Pioneer TS-X150

פורסם

קראת איך עובד LPAD?

כן.

תכנס לBCAE1.com ותקרא איך פועלת השיטה של שימוש נגד בטור ביחד עם נגד במקביל.

קראתי. כתובים שם דברים שונים קצת ממה שאמרת.

המטרות של הLPAD הינן ליישר את ההתנגדות שהקרוס יראה ולהנחית את ההספק שיגיע אל הרמקול.

לא בדיוק. על כל פנים זה לא מה שכתוב שם. ראה בהמשך.

מעגל זובל אכן עושה אותה פעולה אבל הוא לא מנחית.

לא אותה פעולה. מעגל זובל מפצה שינויים בעכבה של הרמקול תוך כדי פעולתו, LPAD מפצה על תוספת נגד טורי (הנחתה). אינו משפיע כלל על שינויי עכבה של הרמקול, אם כי מקטין את השפעתם בגלל תוספת התנגדות.

שיטת העבודה של הזובל היא אכן מדוייקת יותר אבל גם הLPAD עושה עבודה נהדרת מהנסיון שיש לי עם זה עד היום.

טוב ויפה, אבל התיאור שלך לא מדוייק.

לגבי השאלה איך זה משפיע - זה מונע מנקודת החיתוך לעלות ביחד עם תחום התדר ומונעת היווצרות של בורות וגם מאפשרת לרמקול לעבוד יציב יותר באזור החיתוך

פה הטעות. נגד בלבד אינו יכול לעשות דבר כזה, ולכן במעגל זובל משתמשים בקבלים ו/או סלילים. שים לב שהטענה הזו שלך אינה מופיעה בדף של ה-LPAD באתר של BCAE1.

מה שהם כן כותבים זה שהמעגל הזה (LPAD) מאפשר להנחית את הרמקול בלי לשנות את העכבה שלו כתוצאה מההנחתה. הם לא אומרים אף מילה על שינויים בעכבה שאינם קשורים להנחתה. זה הענין.

רמקול שמגיב בצורה לינארית ישמע טוב יותר אם החיתוך שלו יהיה יציב יותר היות ונקודת חיתוך מטיילת תשפיע על התגובה שלו באופן ישיר.

נכון מאד; וזו בדיוק הסיבה שאדון זובל המציא את המעגל שלו, שפועל בצורה שונה מ-LPAD.

אפרופו - יש בעיונת אחת קטנה עם מעגלי זובל - בשביל לחשב אותם אתה צריך לדעת את ערך הסליל של הרמקול במילי הנרי - לא כל יצרן מפרסם את זה.

אפשר למדוד את זה.

דני

פורסם

נכון

הזמנתי היום LCR מולטימטר בכדי למדוד השראות סלילים בכדי שאוכל גם להתחיל לבנות מעגלי זובל לקרוסים שלי.

הLPADים עושים עבודה יפה מאוד גם מבחינת חיתוך הרמקול וגם מבחינת ההנחתה וזה מאפשר שני דברים בעיקר -

1. איזון ההספקים בין הרמקולים בסט - רוב סטי שני החלקים תמיד סובלים מזה שהטוויטר צעקני מידי בכדי שהמידבאס יבוא לידי ביטוי או בדיוק ההפך, הטוויטר נשמע טוב אבל המידבאס בכלל לא מנוצל.

2. חיתוך מדוייק יותר בין שני האלמנטים.

במדריך הזה הדגמתי בניה של LPAD בכדי להראות עד כמה זה פשוט וזול - מה גם שלא צריך להשתמש כאן במכשור כלשהו בכדי למדוד דברים.

כאשר מד ההשראות שהזמנתי יגיע - אני אתחיל לעבוד על יצירה של מעגל זובל ואעלה לפורום.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...