Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

שאלה: אם שמן מנוע של 10/40w lm mos2 מתאים לניסאן אלמרה פרפקט 2006? או תציעו לי איזה שמן מנוע מומלץ

תוודה ...מחכה לתשובה לכם.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם השמן בדרגת SJ לפחות אז הוא מתאים

לא מדויק לגמרי. ישנם שמנים מינראליים שהיום נמכרים בדרגת SN שהיא הגבוהה ביותר. למרות כל זאת שמן מינראלי, איכותי ככל שיהיה עדיין נחות משמן על בסיס סינטטי ובכלל נחות משמן סינטטי מלא.

פותח השירשור צריך לבדוק מה היצרן מבקש עבור הרכב. לשים לו 10W-40 כאשר היצרן מבקש 5W-20 או 5W-30 זה מיותר לגמרי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה אכפת לי מנרלי או סינטטי כל עוד רמת האיכות מתאימה והחלפת השמן היא בזמן ובהתאם לשימוש ברכב

לפי הטבלה בספר היצרן לאקלים חם מומלץ 20W40 או 20W50

פורסם

פעם ואחת ולתמיד בוא נעמיד את הדברים על דיוקם. השמן הטוב ביותר עונה על הקריטריונים הבאים:

א. שמן סינתטי מלא

ב. שמן ממותג טוב של חברה מוכרת

ג. שמן בדירוג או קבוצת האיכות הגבוהה ביותר

ד. רצוי שמן "Premium"

ה. אם יש תקן או המלצה של יצרן הרכב לשמן מסוים - עדיף.

צמיגות השמן צריכה להתאים בעיקר למרווחי הסיכה ברכב ולתנאי מזג האוויר - גם מבחינת צמיגות "קרה" וגם מבחינת צמיגות "חמה." במזג אוויר ים-תיכוני כמו שלנו, ברוב המכוניות מדובר על שמן 5W40 או 10W40. שמן צמיגי יותר סתם יפריע לזרימת השמן במנוע בהתנעת הבוקר ובזמן עבודה, ושמן דליל יותר (גם בדירוג ה"קר") לא יספק הגנה טובה ואף לא ייצור את הלחץ הרצוי במעברים הרחבים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה אכפת לי מנרלי או סינטטי כל עוד רמת האיכות מתאימה והחלפת השמן היא בזמן ובהתאם לשימוש ברכב

לפי הטבלה בספר היצרן לאקלים חם מומלץ 20W40 או 20W50

חבר, אם אתה חושב ששמן מינראלי ברמת API SJ שווה לשמן חצי סינטטי או סינטטי מלא באותה דרגת API אז צר לי לבשר לך את הבשורה המרה שאתה טועה ומטעה.

בטח שצריך להיות איכפת לך אם שמים לך שמן מינראלי או סינטטי אפילו אם שניהם באותה דרגת API.

עוד דבר, אתה צריך להבין ששמן 20W-50 אינו ממש יותר טוב מ 10W-40. להיפך, שמן 20W-50 הוא "כבד" מאוד ובדך כלל משתמשים בו במנועים עייפים שצברו כברת דרך.

טיוטה למשל ממליצה בחו"ם על 5W-30 למרות הקיץ הישראלי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אתה כנראה לא מבין מה זה דירוג איכות של שמן.

מצידי שהשמן יהיה עשוי מחומוס ועמבה אם הוא עומד בדירוג איכות שאותוו קבע היצרן אז הוא מתאים לשימוש.

לגבי צמיגות שציינתי אלו הצמיגויות המופיעות בספרות היצרן ואתה בא להגיד שזה לא מתאים.

למה, עשית בדיקות מנוע כפי שהיצרן עושה כדי לקבוע איזה צמיגות מתאימה?

פורסם

מצטער לומר לך אבל שמן מינראלי בדרגת API SN (שהיא המתקדמת ביותר הקיימת היום) הוא נחות משמן על בסיס סינטטי או שמן סינטטי מלא שמתאימים לתקן נחות ממנו.

במילים אחרות, שמן מינראלי בדרגת SN נחות יותר מכל הבחינות משמן על בסיס סינטטי או סינטטי מלא בדרגת SJ, SL או SM (שאלה הן דרגות נמוכות יותר).

תרצה או לא תרצה אבל זוהי האמת.

פורסם

באוטו דיפו מוכרים עכשיו שמנים של חברה גרמנית RHEINOL במחירים נוחים מאוד, גם בצמיגות 10-40W וגם 5-30W בדרגת איכות מתאימה למפרט היצרן.

אני משתמש כבר 3 שנים בשמנים שלהם - אתה לא צריך יותר מזה לאלמרה 2006.

http://www.bdror.co.il/apage/45424.php

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מצטער לומר לך אבל שמן מינראלי בדרגת API SN (שהיא המתקדמת ביותר הקיימת היום) הוא נחות משמן על בסיס סינטטי או שמן סינטטי מלא שמתאימים לתקן נחות ממנו.

במילים אחרות, שמן מינראלי בדרגת SN נחות יותר מכל הבחינות משמן על בסיס סינטטי או סינטטי מלא בדרגת SJ, SL או SM (שאלה הן דרגות נמוכות יותר).

תרצה או לא תרצה אבל זוהי האמת.

איך יכול להיות נכות? דרגת איכות קובעת את ביצועי השמן הכללים לפי תקן בנלאומי ולכן ממש לא חשוב ממה השמן עשוי

פורסם
איך יכול להיות נכות? דרגת איכות קובעת את ביצועי השמן הכללים לפי תקן בנלאומי ולכן ממש לא חשוב ממה השמן עשוי

נחות (מבחינת חלש או פרמיטיבי) ולא נכות (של ביטוח לאומי).

אין בעייה גבר, לך תגיד לבעלים של מכוניות עם מנועים חזקים ששמן מינראלי של פרסטון בדרגת API SN (הכי גבוהה שאפשר למצוא היום) הוא מתאים יותר מאשר שמן על בסיס סינטטי (נקרא בטעות חצי סינטטי) או סינטטי מלא בדרגת API נמוכה מ SN לדוגמה, SJ

מישהו יכול להביא לי קישור לטבלת דירוג של API ? שאני יכול לראות את כל הדירוגים מהגרוע לטוב ביותר לדוגמא ...

בשנות ה 80 המאוחרות התחילו עם SE עם השנים הדרגות עלו והגיעו (משמאל לימין) SF, SG, SH SJ, SL, SM וכאמור, היום הדרגה הכי גבוהה שאפשר למצוא היא SN.

אתה יכול לקרוא על זה כאן.

http://en.wikipedia.org/wiki/Motor_oil#American_Petroleum_Institute

פורסם
מישהו יכול להביא לי קישור לטבלת דירוג של API ? שאני יכול לראות את כל הדירוגים מהגרוע לטוב ביותר לדוגמא ...

זה לא קשור ל"גרוע" ו"טוב". כל כמה שנים ה API מחדש את התקן ומכתיב אותו תוך שיתוף יצרני הרכב.

תקן API גבוה למשל כלל לא בטוח שמיטיב עם רכבי אספנות. כחלק מהמאצים להפחתת זיהום האוויר הופחתו במרוצת השנים כמויות האבץ והזרחן בשמן, תוספים התורמים להפחתת השחיקה במנוע. אני לא זוכר את המספרים המדוייקים, אבל למיטב זכרוני בתקן SJ או SL היה מותר ריכוז של עד 1,200PPM (חלקיקים למליון) בשמן בעוד בתקן SN העדכני הריכוז המותר הוא עד 600, כלומר מחצית. נכון שיש במקומם חומרים מונעי שחיקה אחרים שפחות הרסניים לממיר הקטליטי אבל במנועים ישנים לא בטוח כלל ששימוש בשמן מתקן API גבוה אכן מיטיב עם המנוע.

לעניין המקורי של השרשור, אם היצרן מאשר שימוש בשמן בעל סיומת 30 - שמן 5W30 יהיה האידאלי הן מבחינת ההגנה על המנוע והן מבחינת צריכת הדלק והביצועים. רוצה להיות שקט ובטוח? שים 5W40 סינטטי מלא מחברה מוכרת ושעומד בתקן API גבוה, אין שום סיבה בעולם לשים שמן מצמיגות אחרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...