Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי לשמן 5W40 יש רק יתרונות על פני השמנים שציינת, אולי למעט סעיף המחיר.

בהרבה פעמים היצרן או היבואן ממליץ על מה שהוא חושב שקיים בשוק, לאו דווקא על השמן האידאלי.

בשנת 2006 מבחר השמנים הסינטטיים בשימוש מסחרי (כלומר נפוץ) לא היה מפותח, המחירים היו גבוהים ולא היה בשוק מבחר גדול.

היום המצב השתנה ואפילו בהום-סנטר ניתן למצוא 5 ליטר שמן סינטטי מלא ב 100 ש"ח, זה ממש לא היה המצב עד לפני שנתיים-שלוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא גם ממליץ על צמיגות של שמן 5W30 לאקלים קר בלבד אז היו ב 2006 שמנים אחרים ובכל זאת יצרן מכובד ורציני ממליץ על צמיגות אחרת לאקלים חם בניגוד לדיעות שלך

פורסם

אם היצרן הגביל שימוש בשמן 30 לאקלים קר בלבד לא הייתי לוקח את הסיכון ומשתמש ב 40.

אם היצרן אישר שימוש בשמן 30 גם באקלים ממוזג (וישראל נופלת להגדרה הזו למרבה ההפתעה) אין כל מניעה משימוש בשמן 5W30.

לא טענתי שב 2006 לא היו שמנים כאלו, טענתי שהמבחר היה נמוך יחסית ובטח בישראל המפגרת מוטורית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מבחינת היצרן אני נחשבים אקלים חם (ממוצע עונתי של יתר מ 30 מעלות ) עוד דבר מעניין שמצאתי בספרות יצרן של ניסאן שהוא איסור על שימוש בצמיגיות נמוכות מ 30 לרכב שנוסע במהירות גבוהות לזמן ממושך

אגב מניסיון עם האלמרות אני לא מציע לרדת לצמיגות הזו בכלל אחרת תהיה תצרוכת שמן

פורסם
אם היצרן הגביל שימוש בשמן 30 לאקלים קר בלבד לא הייתי לוקח את הסיכון ומשתמש ב 40.

אם היצרן אישר שימוש בשמן 30 גם באקלים ממוזג (וישראל נופלת להגדרה הזו למרבה ההפתעה) אין כל מניעה משימוש בשמן 5W30.

לא טענתי שב 2006 לא היו שמנים כאלו, טענתי שהמבחר היה נמוך יחסית ובטח בישראל המפגרת מוטורית.

איתמר.

איתמר, אני לא יודע מאיפה אה שואב את המידע, אבל אחרי שאתה מעבד אותו הוא מעוות ומטעה, אתה חושב שכל מנוע בנוי לעבוד עם שמן סינטטי מלא 5W30 או 5W40 וחושב שזה השמן המיטבי למנוע.

אז אתה טועה ומטעה יש מנועים שלא תוכננו לעבוד עם שמן דק, ואין קשר להתקדמות ה"טכנולוגיה" לייצור שמנים.

שמן מנוע בוחרים אך ורק ע"פ דרישות היצרן, אם היצר דורש שמן 15W40 חצי סינטטי אין זה אומר שניתן להשתמש ב 5W40, נכון שהמספר 40 מציין את צמיגות השמן במנוע חם, אבל מה לגבי מנוע קר אתה פשוט מתעלם מנתון זה שהתנעת מנוע קר גורמת לבלאי בעיקר.

ולידיעתך יש יצרנים משנת 97 שהמלצת היצרן היא לשמן 5W30 או 10W30.

נימאס לי לקרוא הודעות שלך שלכל רכב אתה ממליץ סינטטי מלא בצמיגות 5W30 או 5W40, לפני שאתה ממליץ תבדוק בהוראות היצרן איזה שמן היצרן של אותו רכב דורש.

יש לקחת בחשבון שיצרן שבשנות ה 90 המליץ על שמן 10W30-5W30 כמעט ולא תקף להיום ויהיה טוב יותר להשתמש בצמיגות 10W40, וזאת משום שעם הזמן נוצרים חופשים במנוע ושימוש בזמן 5W30 פשוט תקצר את אורך חיי המנוע, משום שהשמן בורח מהמרווחי שימון ולחץ השמן יורד.

משאבת השמן עם הזמן מקבלת גם היא חופש והגלגלי שיניים שלה לא יכולים "לדחוף" שמן בצמיגות 30W והיא פשוט לא מייצרת את הלחץ הדרוש וזה גומר על המנוע.

ככל שהמנוע מזדקן ומתחיל לצרוך יותר ויותר שמן יהיה נכון להעלות צמיגות ולא לרדת כפי שאתה כל הזמן ממליץ למרות כל התקנים והטכנולגייה לייצור שמנים, המנוע זקן שימוש בזמן דליל פשוט יהרוג אותו.

ותסביר לי מה יקרה אם בהייחסות למקרה של פותח האשכול מדוע שלא להשתמש בשמן 10W40 או 15W40? ולהשתמש כפי שהמלצת ב 5W40, פשוט למה?!

מה שמן 10 או 15 חצי סינטטי הוא שמן שנחשב גרוע? או מה בדיוק?

למה כל הזמן להשתמש בסינטטי מלא, אתה חושב ששמן חצי סינטטי או מינראלי לא יכול לשמן ולהגן מספיק טוב על המנוע עד כדי כך שאתה ממליץ להשתמש רק בסינטטי מלא?- אז אתה רק חושב וטועה.

שמן 10W40 חצי סינטטי איכותי מייצרן ידוע לאקלים בארץ מתאים לרוב המכוניות הלא גודשות(כ98%) כולל מכוניות שיצאו ברגע זה מהמפעל, ללא גרימת כל נזק/בלאי מוגבר.

פורסם

אני לא אתחיל לדון כאן על האקלים, 3 השנים האחרונות באוניברסיטה הספיקו לי.

מהירויות גבוהות (ולא מדברים על 100-120) אכן גורמות למנוע לעבוד קשה -> המנוע והשמן נמצאים בטמפ' עבודה גבוהה יותר -> הופך לדליל יותר -> לא מומלץ שמן 30, אין ויכוח. אלא אם אתה מבלה כל יום וכל היום את כביש 6 במהירויות בלתי חוקיות בעליל ההמלצה הזו תקפה, בכל מצב אחר היא לא.

ba323f, בכלל טרחת לקרוא את מה שכתבתי או שאתה נהנה לקפוץ כמו חמור בראש? רוב מה שרשמת פשוט אינו נכון, חד וחלק.

איתמר.

פורסם

התייחסתי למה שאתה רשמת כאן וברוב האשכולות שלך על שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W30/40 לכלל המכוניות בלי להתחשב בבלאי המנוע.

כאילו שאתה בעל מכון התקנים לשני מנוע ועברת על כל המנועים של כל היצרנים בבדיקות ייסודיות.

פורסם

אם המנוע שלך בלוי אז תתקן אותו, אל תשתמש בשמן סמיך יותר או תוספי דבש, זה כמו כוסות רוח למת.

כמו שרשמתי לא פעם ולא פעמיים, זה לא ששמן 30 דק כמו מים ושמן 40 סמיך כמו דבש, ההבדלים זניחים.

אני גם לא ממליץ לאף אחד אוטומטית להשתמש ב 5W40 או 5W30, בדיוק כמו במקרה הזה ותראה כמה הסתגויות רשמתי לאורך השרשור.

אני כן טוען שאין שום יתרון לשמן 10 או 15 על פני שמן 5 או 0. מה לעשות, זו ההתקדמות הטכנולוגית בשוק השמנים ולכן אם היצרן המליץ על 10W40 או 10W30 אז 5W30 ו 5W40 יהיו טובים יותר, בדיוק בנקודה הקריטית שהזכרת של התנעת מנוע קר.

אני לא מעבדה ולא מכון תקנים אבל כן חקרתי ותקפתי את נושא השמנים מהרבה זוויות, אני חושב שיש לי הבנה מספיק עמוקה ומבוססת לעמוד מאחוריה כשאני רושם את מה שאני רושם. לכל שאלה קונקרטית אשמח לענות, לצאת בהכללות והכפשות אישיות לא תורם לא לך, לא לי ולא לנראות והמקצועיות של הפורום.

איתמר.

פורסם
תראי לי שמן מינרלי מלא מדרגת SN

מה זה שמן מינראלי מלא?

יש שמן מינראלי, שמן על בסיס סינטטי (נקרא בפי עם ישראל חצי סינטטי למרות שבמציאות הוא בכלל לא כך) ושמן סינטטי מלא.

אם התכוונת לשמן מינראלי בדרגת SN אז כנראה שלא קראת את תגובותיי עד הסוף. ציינתי שם בפירוש שמן מינראלי של פרסטון בדרגת SN.

בבקשה. ואנא ממך, אל תתן למילה "פרימיום" להטעות אותך. מדובר כאן על שמן מינראלי בדרגת צמיגות 15W-40 עם API SN.

http://www.mibemall.co.il/ProductPage.aspx?MallID=150&BranchID=558&ProductID=69217

אבל היצרן ממליץ שחור על גבי לבן על צמיגות 20W40 או 20W50 אז למה אתה חושב שמשהו אחר יהיה יותר טוב?

20W-50? השם ירחם (והוא לא מרחם) מדובר על התאכזרות לרכב, למנוע ולשאר הרכיבים. מדוע להעמיס שמן כבד שלא נדבר נחות ביותר. לא ראיתי שמן מנוע כזה בדרגת API גבוהה מ SG שנחשבת לדרגה "עתיקה". למה ליצרן להמליץ על שמן נחות שנגמר זמנו לפני 10-15 שנים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אבל היצרן ממליץ שחור על גבי לבן על צמיגות 20W40 או 20W50 אז למה אתה חושב שמשהו אחר יהיה יותר טוב?

יש ברשותך מסמך שבו הייצרן ממליץ לבחור בצמיגות שכתבת ?

אם תבדוק שוב פעם בהמלצות הייצרן אתה תגלה שהייצרן ממליץ גם על שמן 10W40 וגם 5W30 וגם 5W40 בהתאם לסוג המנוע. אבל הוא גם מציין שהצמיגות העדיפה היא 5W30 או 5W40.

מתוך הניסיון והידע שברשותיי אני ממליץ לבעל הרכב לבחור שמן מנוע 'סינטטי מלא' בצמיגות 5W40 או 10W40 בדרגת איכות SM/SN ולא לעלות מעבר לצמיגות הזו בכדי לצמצם את רמת הבלאי בזמן ההתנעה במיוחד בימי החורף.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה‏ ‏מצחיקים‏ ‏אתם‏ ‏‏ ‏‏ ‏‏ ‏‏ ‏אלו‏ ‏המלצות ‏היצרן‏ ‏ואין‏ ‏מה‏ ‏לעשות‏ ‏גם‏ ‏אם‏ ‏זה‏ ‏סותר‏ ‏לכם‏ ‏את‏ ‏הידע‏ ‏שחשבתם‏ ‏שיש‏ ‏לכם...

פורסם
אני כן טוען שאין שום יתרון לשמן 10 או 15 על פני שמן 5 או 0.

זאת הבעיה העיקרית שעליה אני מדבר.

אולי לשמן עצמו אין יתרון/ חסרון, אבל מה שקורה בתוך המנוע בפועל זה ועוד איך משמעותי ואפילו קריטי בשניות הראשונות של התנעת המנוע ובניית לחץ השמן בתלות בטמפ'.

"אם המנוע שלך בלוי אז תתקן אותו, אל תשתמש בשמן סמיך יותר או תוספי דבש" עם זה אני מסכים איתך, ואם תבצע חיפוש תגיע לאשכול שלי על שיפוץ מנוע של הרכב שלי למטרת מיזעור צריכת השמן, אחרי האוברול המנוע צורך 0% שמן ל 10Kק"מ עם שמן בצמיגות 5W30 סינטטי מלא, ואני כניראה המשוגע היחד ששיפץ מנוע בשביל שלא תהיה לו בכלל צריכת שמן.

בעל רכב ממוצע לא יכנס לפרוייקט כזה בשביל קצת צריכת שמן תקנית ויעידף להשתמש בשמן בעל צמיגות מעט יותר גבוהה על מנת למזער עוד יותר את צריכת השמן, מיזעור זיהום אויר והארכת חיי המנוע והממיר.

"ולכן אם היצרן המליץ על 10W40 או 10W30 אז 5W30 ו 5W40 יהיו טובים יותר" שוב אתה מטעה, אם היצרן קבע שצריך צמיגות שמתחילה ב 10 אז היא חייבת להתחיל ב 10 ו 5 היא לא הצמיגות שהוא קבע, הרי מה הבעיה ליצרן לרשום צמיגות 5?

יש משתנים שאינך מתייחס אליהם כמו טמפ' פנימית של המנוע והתרחבות המתכות בחום שמשפיעות על מרווחי השימון, ותכנון מעברי שימון צרים או רחבים ומאגרי השמן הפנימיים במנוע שצמיגות השמן קריטית מאוד עבורם.

תציע לי מה לעשות עם מכוניות משנות ה 80 עם הוראות יצרן לשמן 20W50, עם התקדמות הטכנולוגיה הגענו לשמנים סינטטיים בצמיגות 0W20 וכד' האם אוכל להשתמש בשמנים אלו? הרי הטכנולוגיה התקדמה אז מדוע לא?

אותו הדבר לגבי הבנזין, ישנם מכוניות ישנות שתוכננו לעבוד עם אחוז עופרת מסויים בדלק, וכיום הבנזין אינו מכיל עופרת, הרי הטכנולוגיה התקדמה והסירו את העופרת אז מדוע לא לוותר על העופרת? (במנועים מסויימים שזקוקים לכך).

בקיצור יש להשתמש בדיוק באותה צמיגות שמן שהיצרן קבע בהתאם לטמפ', כאשר נוצר בלאי ניתן לפצות על כך ע"י מעבר לשמן צמיגי יותר זה מה שכולם עושים וזה מה שהכי נכון לעשות בסדר עדיפות אחרי שיפוץ/החלפת מנוע.

פורסם

למנוע הנ"ל מתאימים סוגי צמיגויות שונות , לדעתי עדיף אמצע 10W-40 של חברה טובה .

חצי סינטטי עדיף , בתקן SL ומעלה, בד"כ כך השמנים הללו נמכרים בישראל .

ההבדל בין הסינטטי המלא לחצי , ולמינראלי - הוא עומס התפרקות בחום עדיף לסינטטי המלא , עומסי התפרקות בד"כ מעל 200 מעלות .

קשרי מולקולות חזקים יותר , ועמידות לאורך זמן

(אפשרות לק"מ רב יותר ומרווח החלפה ארוך יותר ) ותוצאת לוואי המסת מישקעים .

לרכבי ספורט ורכבים עם מדחס טורבו (גודשים) עם עומס חום במנוע , או מרווח טיפולים אחת לשנתיים .

או רכבים אשר היצרן קבע במפרט הטכני חובה לתקן גבוה יש להשתמש בתקן הגבוה , ובד"כ הוא כבר סינטטי מלא .

לאלמרה לא דווח על עומס חום קיצוני במנוע הגורם להתפרקות השמן , ודרישת הטיפול היא אחת לשנה ,

כך כי שמן חצי סינטטי יעמוד יפה מאוד בדרישה הזאת .

אם הרכב נוסע יותר מ 15,000 ק"מ בשנה - אולי כדאי לעבור לסינטטי מלא -

קשה להשיג 10W-40 סינטטי מלא במחיר סביר בארץ - ולכן יש לשקול מעבר ל 5W-40 .

במידה ויש לרכב צריכת שמן קטנה , עדיף להשאר עם 10W-40 - ואולי לחזור ל 15W-40 , אשר היה השמן אשר בעבר היה בשמוש

למנועים אלו , גם במיצובישי ובמאזדה - וללא בעיות .

תנאי האקלים בארץ הם טרופי חם , ממוצע מעל 30 מעלות עם לחות גבוהה ברוב אזורי הארץ .

כך כי תאורטית 20W-40 יכול להתאים , אבל ברמת השמנים היום אין טעם להשתמש בו , והוא גם לא זמין.

במנוע הנ"ל לא הייתי יורד ל 5W-30 , הן בגלל האקלים בארץ , וגם המנוע ישן ועבד עם שמנים עבים קצת יותר ,

כך שאין בכך תועלת טכנולוגית ואולי אפילו זיהום אויר ונזק , עקב אכילת שמן ודחיפת תוצרי שמן שרופים לאויר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
זאת הבעיה העיקרית שעליה אני מדבר.

אולי לשמן עצמו אין יתרון/ חסרון, אבל מה שקורה בתוך המנוע בפועל זה ועוד איך משמעותי ואפילו קריטי בשניות הראשונות של התנעת המנוע ובניית לחץ השמן בתלות בטמפ'.

"אם המנוע שלך בלוי אז תתקן אותו, אל תשתמש בשמן סמיך יותר או תוספי דבש" עם זה אני מסכים איתך, ואם תבצע חיפוש תגיע לאשכול שלי על שיפוץ מנוע של הרכב שלי למטרת מיזעור צריכת השמן, אחרי האוברול המנוע צורך 0% שמן ל 10Kק"מ עם שמן בצמיגות 5W30 סינטטי מלא, ואני כניראה המשוגע היחד ששיפץ מנוע בשביל שלא תהיה לו בכלל צריכת שמן.

בעל רכב ממוצע לא יכנס לפרוייקט כזה בשביל קצת צריכת שמן תקנית ויעידף להשתמש בשמן בעל צמיגות מעט יותר גבוהה על מנת למזער עוד יותר את צריכת השמן, מיזעור זיהום אויר והארכת חיי המנוע והממיר.

"ולכן אם היצרן המליץ על 10W40 או 10W30 אז 5W30 ו 5W40 יהיו טובים יותר" שוב אתה מטעה, אם היצרן קבע שצריך צמיגות שמתחילה ב 10 אז היא חייבת להתחיל ב 10 ו 5 היא לא הצמיגות שהוא קבע, הרי מה הבעיה ליצרן לרשום צמיגות 5?

יש משתנים שאינך מתייחס אליהם כמו טמפ' פנימית של המנוע והתרחבות המתכות בחום שמשפיעות על מרווחי השימון, ותכנון מעברי שימון צרים או רחבים ומאגרי השמן הפנימיים במנוע שצמיגות השמן קריטית מאוד עבורם.

תציע לי מה לעשות עם מכוניות משנות ה 80 עם הוראות יצרן לשמן 20W50, עם התקדמות הטכנולוגיה הגענו לשמנים סינטטיים בצמיגות 0W20 וכד' האם אוכל להשתמש בשמנים אלו? הרי הטכנולוגיה התקדמה אז מדוע לא?

אותו הדבר לגבי הבנזין, ישנם מכוניות ישנות שתוכננו לעבוד עם אחוז עופרת מסויים בדלק, וכיום הבנזין אינו מכיל עופרת, הרי הטכנולוגיה התקדמה והסירו את העופרת אז מדוע לא לוותר על העופרת? (במנועים מסויימים שזקוקים לכך).

בקיצור יש להשתמש בדיוק באותה צמיגות שמן שהיצרן קבע בהתאם לטמפ', כאשר נוצר בלאי ניתן לפצות על כך ע"י מעבר לשמן צמיגי יותר זה מה שכולם עושים וזה מה שהכי נכון לעשות בסדר עדיפות אחרי שיפוץ/החלפת מנוע.

איתמר כבה ענה לך שמכוניות ישנות צריכות שמן ישן שהרי המנועים שלהם תלויים באבץ ובשאר תוספים שהיו בזמנו בשמנים "העתיקים". התוספים הללו כבר נמצאים בשמנים החדשים ולכן חסרונם עלול להשפיע על תפקוד המנוע. חברות שמנים אמריקאיות מציעות ליין של שמנים למכוניות עתיקות. אבל לך תדע אם זה באמת אמיתי או רק גימיק שלהם למכור יותר שמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...