Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כבר מספר לא מבוטל של שבועות מושכים אותי עם איזה תקלה ואני מרגישה שפשוט עובדים עליי,

הייתי לפני כמה שבועות במוסך מורשה של סוזוקי לבדיקה לפני טסט. החליפו לי גלגלים בשביל הטסט, ובנוסף ניקו לי את המצערת כי האוטו היה נכבה לפעמים מיד אחרי שהדלקתי אותו (יש לי סוזוקי אלטו 2010)

מאז שהאוטו יצא מהמוסך אני מרגישה שצריכת הדלק עלתה לשמיים (אני מודעת לכך שאני לא בודקת את צריכת הדקל לפי הספר, אבל בנסיעות בינעירוניות צריכת הדק באמת נמוכה עדיין, אני מרגישה שיש הבדל משמעותי בנסיעות קצרות ובתוך העיר- אלו רוב הנסיעות שלי), עד אותו ביקור במוסך צריכת הדלק (בשותף- אני נוסעת בעיקר בתוך העיר) הייתה כ18 ק"מ לליטר, ועכשיו היא כ-14 ק"מ לליטר. לא שיניתי בכלל את הנסיעות שלי, ואני מתדלקת באותה תחנה.

הייתי הרבה פעמים מאז במוסך והם כל הזמן נותנים לי הרגשה שאני מבלבלת את המוח,

בקיצור אני מרגישה דיי מתוסכלת, זה לא שאני מוציאה הרבה כסף על דלק בחודש, אבל אני מרגישה שקילקלו לי את הרכב שהיה אחלה, ועכשיו הוא סתם שותה דלק.

למישהו יש רעיון מה לעשות? אולי בעל מקצוע שאפשר לפנות אליו?

פורסם

קשה לי להאמין שברכב בין שנתיים יש כ"כ הרבה לכלוך המצערת עד שהאוטו נכבה.

האם הרכב היה מגמגם בהילוך סרק?

צמיגים לא מחליפים סתם כי מוסכניק רוצה למכור - אם הם סדוקים/יבשים או חלפו 3 שנים מתאריך הייצור.

בכל אופן תבקשי שיבדקו לך חיישן חמצן (למבדה),לדעתי הבעיה של הצריכת דלק נמצאת שם.

אנדרי

פורסם

לא, הרכב לא גמגם בהילוך סרק, אבל הבעיה של הכיבוי אכן נפתרה אחרי שהם ניקו את המצערת

ללכת למוסך הרגיל ולבקש שיבדקו את חיישן החמצן?

ואיך אני בודקת את הסיפור עם הטורים, גם במוסך הרגיל שלי??

פורסם

קודם כל, 14 ק"מ לליטר בנסיעות עירוניות זה ממש לא בשמיים. איך את יודעת שהצריכה קודם הייתה 18 ק"מ לליטר? הרי אמרת שאת לא בודקת "לפי הספר".

מציע לך לבצע לפחות בדיקה אחת מדויקת - למלא, לאפס מד, לנסוע, למלא שוב כשהמיכל ריק ולחלק ק"מ בליטרים. חזרי עם התוצאות וננסה לעזור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין סיכוי שלפני זה בנסיעות קצרות בתוך העיר הייתה לך צריכה של 1:18.

כנראה לא מדדת נכון.

1:14 גם כן נשמע מופרך לחלוטין אם מדובר בהרבה הנעות קצרות ונסיעות מרומזרות.

את מודה בעצמך שאת לא מודדת נכון - אז תמדדי נכון, לפי הספר.

פורסם

גם לי הייתה עד לא מיזמן סוזוקי אלטו 2010 ידנית אומנם והצריכה אכן נעמדה קבוע על 1 ל-18 משולב. לא מבין מדוע נגעו במצערת שהרכב חדש וסה"כ שנתיים על הכביש אך קשה לי להאמין שזה מה שפתר את בעיית ההיתכבות ואם לא עשו משהו אחר על הדרך שפתר באמת את הבעיה. בכל מיקרה לא ניתן להחזיר כרגע את הגלגל לאחור ואני ממליץ לך לגשת ולהיתחבר לתוכנת דיאגנוזה מתאימה ולקרוא נתונים מדוייקים כמו סיבובי מנוע ותהליכי עבודה של המנוע בזמן אמת, זה יכול לתת כיוון טוב לבעייה.

פורסם
קשה לי להאמין שברכב בין שנתיים יש כ"כ הרבה לכלוך המצערת עד שהאוטו נכבה.

האם הרכב היה מגמגם בהילוך סרק?

צמיגים לא מחליפים סתם כי מוסכניק רוצה למכור - אם הם סדוקים/יבשים או חלפו 3 שנים מתאריך הייצור.

בכל אופן תבקשי שיבדקו לך חיישן חמצן (למבדה),לדעתי הבעיה של הצריכת דלק נמצאת שם.

אנדרי

אנדרי היקר

מאיפה הבאת את הנתון שצריך להחליף צמיגים אם חלפו 3 שנים ממועד הייצור

לידיעתך מותר להרכיב צמיג חדש עד 6 שנים ממועד היצור ( לא שזה מומלץ אבל מותר) . מעל 10 שנים אסור לנסוע כלל עם הצמיג, גם אם נראה תקין לחלוטין

פורסם
אם אינני טועה זמן מדף מקסימלי לצמיגים זה 4 שנים. תקנו אותי אם אני טועה....

מתוך האתר של מנהל התחבורה, משרד התחבורה - הצמיג והטיפול בו

יש להסיר מהרכב (להפסיק את השימוש) צמיג שחלפו 10 שנים מתאריך ייצורו

גם אם הוא נראה תקין ולא שחוק.

חל איסור מוחלט ואין להתקין ברכב צמיג לאחר שחלפו 6 שנים מתאריך

ייצורו (גם אם הוא לא היה בשימוש ).

פורסם
מתוך האתר של מנהל התחבורה, משרד התחבורה - הצמיג והטיפול בו

יש להסיר מהרכב (להפסיק את השימוש) צמיג שחלפו 10 שנים מתאריך ייצורו

גם אם הוא נראה תקין ולא שחוק.

חל איסור מוחלט ואין להתקין ברכב צמיג לאחר שחלפו 6 שנים מתאריך

ייצורו (גם אם הוא לא היה בשימוש ).

הבנתי..

פשוט זה מה שהיה זכור לי. :)

פורסם

נסיעות מרובות בעיר, גם אחרי שנה, עלולות לטנף את בית המצערת עד לרמה שדורשת טיפול.

התקלה של דימום מנוע בסרק נפתרה אז לא קלקלו אלא בכל זאת תיקנו .

יתכן ונדרש לבצע כיול לבית מצערת לאחר הניקוי אז השאלה שנשאלת האם תיקנת את הרכב במוסך מורשה והאם כיול זה בוצע?

• תוכן חדש...