Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

אני שוקל החלפת פילטר מזגן בקליאו ומעוניין לעשות זאת עצמאית,

עד כמה זה מסובך, איך ניגשים לפילטר הזה, ומאיפה אני קונה אחד חדש?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם הקליאו משנת 2012, כלומר הפילטר עוד חדש ולא צריך להחליפו.

החלפה לא מסובכת בד"כ הפילטר הנ"ל נמצא מאחורי התא כפפות. ולמה אתה רוצה להחליף פילטר לרכב חדש, יש ריח ממערכת המיזוג?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אם הקליאו משנת 2012, כלומר הפילטר עוד חדש ולא צריך להחליפו.

החלפה לא מסובכת בד"כ הפילטר הנ"ל נמצא מאחורי התא כפפות. ולמה אתה רוצה להחליף פילטר לרכב חדש, יש ריח ממערכת המיזוג?

לא, אבל הוא מקרר מעפן כזה. האוטו במקור נמצא בארץ מנובמבר 2011, מה שאומר שהוא כבר נמצא בארץ קרוב לשנה, יש מצב שזה קשור לסתימה של הפילטר או משהו??

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אם הוא מקרר מעפן,כנראה חסר גז. ברגע שהפילטר סתום אז המזגן מוציא פחות אוויר וניתן להגיש את זה בבדיקה הבאה: הדלק את המזגן (לא משנה עם הA/C לחוץ או לא) שהיה על מצב סירקולציה פנימית ועל עוצמה גבוה, ועכשיו העבר את המתג לסירקולציה חיצונית והקשב "למשב האוויר" האם הוא ירד משמעותית? במצב זה משב האוויר אמור לרדת במעט, אם נראה לך שהוא ירד משמעותית וה"כוח של המזגן" אבד מעט, גש להחליף את הפילטר. בנוסף אם אוויר מהמזגן יוצא מסריח אז זה גם סימן שצריך להחליף את הפילטר.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אם הוא מקרר מעפן,כנראה חסר גז. ברגע שהפילטר סתום אז המזגן מוציא פחות אוויר וניתן להגיש את זה בבדיקה הבאה: הדלק את המזגן (לא משנה עם הA/C לחוץ או לא) שהיה על מצב סירקולציה פנימית ועל עוצמה גבוה, ועכשיו העבר את המתג לסירקולציה חיצונית והקשב "למשב האוויר" האם הוא ירד משמעותית? במצב זה משב האוויר אמור לרדת במעט, אם נראה לך שהוא ירד משמעותית וה"כוח של המזגן" אבד מעט, גש להחליף את הפילטר. בנוסף אם אוויר מהמזגן יוצא מסריח אז זה גם סימן שצריך להחליף את הפילטר.

סירחון הנפלט מפתחי האיוורור לא בהכרח מצביע שיש להחליף פילטר מזגן. בהרבה מקרים מתיישבות בקטריות בחלקים שונים של מערכת המיזוג שגורמים לריח רע והחלפת הפילטר לא תעזור במאומה.

איזה כייף לי :)

פורסם
סירחון הנפלט מפתחי האיוורור לא בהכרח מצביע שיש להחליף פילטר מזגן. בהרבה מקרים מתיישבות בקטריות בחלקים שונים של מערכת המיזוג שגורמים לריח רע והחלפת הפילטר לא תעזור במאומה.

נכון, אבל אני מאמין שברכב משנת 2011 הסירחון,במידה והוא קיים לא דומיננטי כל כך. ופה פותח האשכול מתלונן על מזגן מעפן ולא על ריח :wink:

יש לציין כי גם על הפילטר יש מצה בקטריות ולא רק במערכת המיזוג.

פורסם

יש הפרשים די גדולים עם הסירקולציה, יצא לי לשחק עם זה מדי פעם.

פורסם

כנראה הפילטר סתום, ממליץ לך לבדוק אותו אם הוא שחור ומלא לכלוך אם כן בצע החלפה, לבד או במוסך לפי הידע שלך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אני יכול להמליץ לך, על החנות ממנה אני קונה חלפים.

משה חלפים, האלוף דוד מרכוס 30 פתח תקוה.

תודה רבה, אני אקפוץ לשם

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

איפה קונים פילטר מזגן כזה באיזור פתח תקוה, ראש העין?

יש לי אלמרה 99

תודה

עדכון:

בשבוע שעבר הוצאתי את הפילטר וניקיתי אותו עם לחץ אויר.

אין שיפור משמעותי, אם בכלל, אבל הידיעה שאני נושם אויר קצת יותר נקי, מרגיעה אותי.

פורסם
איפה קונים פילטר מזגן כזה באיזור פתח תקוה, ראש העין?

עדכון:

בשבוע שעבר הוצאתי את הפילטר וניקיתי אותו עם לחץ אויר.

אין שיפור משמעותי, אם בכלל, אבל הידיעה שאני נושם אויר קצת יותר נקי, מרגיעה אותי.

האבק חודר לפילטר טוב טוב שגם עם לחץ אוויר זה לא יתנקה, ולא מומלץ לשטוף אותם כי הם נפרמים ומתפוררים.

יש להחליף לפילטר חדש.

פורסם

יש רכבים, בהם גם במצב סירקולציה פנימית האוויר זורם דרך הפילטר, כך שלא תמיד יש משמעות לבדיקה הזו.

שנית - יש בפורום שירשור יעודי בנושא מיקום פילטר אוויר למזגן.

תרשמו בחיפוש: איפה נמצא מסנן אוויר למזגן ברכב שלי?

בהודעה הראשונה של אות שירשור שמתי קישור לאתר של MANN, בו יש הוראות מצולמות להחלפת הפילטר הזה, והאתר מכסה כמעט את כל הדגמים הקיימים. בדוק שם. שאלות נוספות אפשר לשאול בשירשור היעודי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...