Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם רעש המזכיר רעש של מייסבים ב60+ קמ''ש יכול לתפרש כבעיה בגיר?

בבעלותי וולבו S40 שנת2006 האם הגיוני שזה הגיר הלך ב80 אלף ק''מ ואוטו לא עבר התעללות,

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין

פורסם

באותה מהירות אם אני שם ניוטרל הרעש נישמר האם זה זה אומר משהו??

למה אני שואל כי הייתי באיזהשהוא מוסך שאני די מפקפק במקצועיותו שם החליפו לי מייסב שמאלי..הרעש נישמר בבדיקה חוזרת אמרו לי שהרעש מגיע מכיוון הבייצה איפה שהחיבור בין הגיר לגלגלים, ובגלל שזה חלק אחד אז יש צורך להחליף את הגיר.

הגיר מתפקד מצויין אז אני בבליבול מאוד גדול מה אתם אומרים?

פורסם

צריך להרים את החלק הקידמי באויר להכניס למצב נסיעה ולתת לגלגלים הקידמיים פשוט לנוע ותוך כדי להקשיב לרעש. לדעתי זה לא מכיוון הגיר או הדיפרנציאל אלא יותר מכיוון הגלגלים. אם אין לך את הכלים המתאימים למען בטיחותך תן לבעל מיקצוע לבצע את הבדיקה.

פורסם
צריך להרים את החלק הקידמי באויר להכניס למצב נסיעה ולתת לגלגלים הקידמיים פשוט לנוע ותוך כדי להקשיב לרעש.

זה יכול לגרום לדיסקו של תקלות בלוח שעונים: ABS, מערכת מניעת החלקה ועוד. אני לא ממליץ לעשות את זה. זו אחת הסיבות למה בטסט הפסיקו לבדוק זיהום אויר במאמץ כי זה פשוט מסוכן כאשר זמן מה אחרי זה הABS למשל לא מתפקד. ובכלל להרים רכב ככה בתנאים ביתיים זה מסוכן ועוד כאשר הוא במצב נסיעה. מה יקרה אם הג'ק יקרוס מויברצייה?

מכיוון שאי אפשר לשמוע את הרעש דרך הפורום, אני ממליץ לגשת למוסך. אני חושד במייסב באחד הגלגלים. האם הרעש כמו של שואב אבק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעיקבות כך ציינתי שאם אין את הכלים הנכונים כמו בוקים אין לבצע זאת אלא לגשת לבעל מקצוע. אם הבדיקה נעשית למספר שניות כדי לאתר את התקלה אני לא רואה בזאת שום בעיה ולא מעט מוסכים מניעים גלגלים שהרכב על הליפט דרך מנוע עובד.

פורסם

במוסך יש את הכלים לאפס את התקלה אחרי זה וליפט יותר בטוח מג'ק. זו סוג הבדיקה שלא הייתי מציע לבצע אותה בבית. במוסך בדרך כלל יודעים מה עושים ואיך עושים, אבל גם זה לא תמיד (ראיתי מישהו עובד באחד המוסכים מתחת לג'ק הידראולי ללא שום אבטחה - אם הרכב היה נופל - היה מוריד לאותו מכונאי את הראש). כמו שרשמתי, יש לפנות למוסך לצורך דיאגנוסטיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני גם לפעמים רואה את המוסכי מידרכה האלה עובדים שצד אחד של הרכב באויר ע"י ג'ק הידראולי אחד והם מיתחתיו. עד היום לא מבין את החוסר פחד הזה...

פורסם

זה מה שעשו לי במוסך ואמרו שהרעש מגיע מהביצה אבל אני לא כך סומך על זה. הרעש מגיע ב60 קמש בשילוב ניטרל יש אותו רעש אין שום התנהגות חריגה בנסיעה למעט הרעש, זה פשוט לא מסתדר לי בראש שוולבו זקוק להחלפת גיר ב80.000 ק''מ.

• ספונסר פורום
פורסם

אני מתקשה להבין למה נכנסת למוסך שאתה לא סומך עליו.

פנה אל מוסך הייטק מוטורס ברעננה לאיבחון מדוייק. הוא בשום פנים לא יגיד שצריך להחליף חלק שלא דורש החלפה/תיקון.

פורסם

ביצה - דיפרנציאל?

אם כן, בדרך כלל הדיפרנציאל לא ירעיש כשאין עליו עומס.

חוץ מזה, אם היתה שחיקה בדיפרנציאל - סביר שהיו שבבים בגיר, ולכן סביר שהתיפקוד שלו היה לקוי.

אפשר להרים את הרכב באויר ולהקשיב (עם מיכשור), ולאתר את מקור הרעש (שכרגע נשמע יותר כמו מיסבי-גלגל).

והגיר שלך הוא בכלל של חברת AISIN, ולא יוצר בוולבו או באירופה. אם זה 4 הילוכים זה למיטב זיכרוני 50-42, ואם חמישה

אז 50-55.

פורסם

היום הייתי במוסך וולבו בנצרת (לא מרכזי) אחרי נסיעה הוא הרים את האוטו על ליפט אני שמעתי רעש מייסבי אבל מכיוון הגיר הוא טוען בגלל שהחליפו לי משולש לפני שקניתי את האוטו אז סביר להניח שהאוטו קיבל מכה שם או ניכנס בבור עם הגלגל השמאלי לכן החליפו אותו וסביר להניח שזה השפיע על המייסב בגיר. הוא יעץ לי לנסוע למרכזי לקבל את חוות דעתם אבל גם הוא חושב שזה מייסב בגיר.

ואם זה נכון אין מכון גירים שיכול לנטרל את התקלה מה ככה ישר הולכים ומחליפים גיר תקין בגלל המייסב הזה?

• תוכן חדש...