Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן רופא באולם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שאלתית:

מים לאינהלציה,הם מים עם מלח בתוכם? אני מדבר על הבקבוקונים הקטנים מפלסטיק.

למה אני שואל? המזגן, הבריכות הים והבדלי הטמפ' הקיצוניות לפעמים בין לבין גורמות לנזלת אצל הבת קטנה שלי, אני משתמש בתרסיס מי מלח של אוטריווין שדווקא עוזר ומייבש את הנזלת, אמהמה.. הוא נגמר וחדש עולה 23 שקלים(כבר קניתי) ואז עלה בי הרעיון שאולי ניתן להשתמש במים של האינהלציה אם הם זהים.

פשוט לשפוך אותם לתוך הבקבוק?

מה אומרים המומחים?

פורסם

לא רופא אבל, מה ההרכב של התרסיס? אם מדובר על Saline אז זוהי תמיסה זהה למיים לאינהלציה.

בכל מקרה שים לב לחטא את המיכל לפני מילוי שלא תגדל שם חיידקים!

בכללי אני לא הייתי ממליץ לעשות את זה (ושוב אני לא רופא) מאחר ולאורך זמן קשה לשמור על הבקבוקים האלה נקיים (נזלת נוגעת בהם וכו') ועלול להווצר מצב שאתה מרסס חיידקים לתוך האף של בתך.

בכל אופן זו דעתי ואולי היא מוטעת.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני רחוק מאוד מלהיות רופא.

אוטריוין מכיל חומר בשם Xylometazoline בנוסף למי מלח.

לא מומלץ להשתמש בו לתקופות ארוכות ברצף כי הוא מייבש את הריריות באף וגורם לנזק בלתי הפיך. כשהריריות יתייבשו תצטרך להשתמש במינונים גבוהים יותר של אוטריוין. סוג של התמכרות.

תתיעץ עם רופא או רוקח בנוגע לתרופות.

אסף

פורסם

חבר יקר, תשתמש בסליין רק במזרק ולאחר השימוש לזרוק אותו ! סליין מותר להחזיק פתוח לא לזמן ארוך.

אנא ממך, אל תעשה ניסויים בטח לא בבריאות. במידה ואתה לא רוקח או כימאיי תעזוב אותך מWILD ADVENTURES.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ממליץ בחום לא להשתמש בשום דבר שקשור לאוטריוין או בכלל כל תרופה שפותחת את האף כשהוא סתום אם היא לא טבעית. מנסיון אישי, הייתי "מכור" לזה...

פורסם
אני רחוק מאוד מלהיות רופא.

אוטריוין מכיל חומר בשם Xylometazoline בנוסף למי מלח.

לא מומלץ להשתמש בו לתקופות ארוכות ברצף כי הוא מייבש את הריריות באף וגורם לנזק בלתי הפיך. כשהריריות יתייבשו תצטרך להשתמש במינונים גבוהים יותר של אוטריוין. סוג של התמכרות.

תתיעץ עם רופא או רוקח בנוגע לתרופות.

אסף

מדובר על אוטריוין לילדים שמכיל מי מלח בלבד.

חבר יקר, תשתמש בסליין רק במזרק ולאחר השימוש לזרוק אותו ! סליין מותר להחזיק פתוח לא לזמן ארוך.

אנא ממך, אל תעשה ניסויים בטח לא בבריאות. במידה ואתה לא רוקח או כימאיי תעזוב אותך מWILD ADVENTURES.

אני מניח שהם יודעים על מה הם מדברים כאשר יש תוקף על המרסס של המוצר ככה שאין בעיה להשתמש במוצר עד סיום התוקף שלו.

ושוב אני מבהיר,מדובר על מי מלח בלבד,לא כימיקלים וכו...השאלה אם המים של האינהלציה הם מים זהים או שהם מים מזוקקים בלבד או משהו כזה ללא מלח?

פורסם

האוטריוין (וגם טיפות ותרסיסי אף אחרים) מכילים קסילומתאזולין או תכשירים דומים, שפעולתם היא כיווץ כלי הדם באף ועל ידי כך הקטנת כמות ההפרשות המתבטאות כנזלת. מאוד לא רצוי להשתמש לתקופה ממושכת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנשים...אתם לא קוראים את כל המילים אז אני אדגיש:

מדובר על תרסיס לילדים שמכילים מי מלח בלבד!

לא כימיקלים,לא קסילומתאזולין ולא חרטוזולין...

פורסם

ציין שמדובר בתרסיס לתינוקות. האוטריוין לילדים מכיל את הקסילומתאזולין, אם כי בריכוז מופחת בהשואה לתכשיר המיועד למבוגרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוטריווין לתינוקות זה מים מזוקקים וסטריליים עם NaCl = מלח בישול.

תאורטית (כי אני לא רופא), אתה יכול לעשות כן או להכין בעצמך.

אני קיבלתי פעם המלצה מרופא ותיק, שהכי טוב זה לתת שטיפה לאף של הילד\ה עם מי ים כי זה הכי טבעי.

וכן. הרופא היה עולה מרוסיה.

רפואה שלמה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בזמנו אבי היה מכין לבד את הטיפות מי-מלח, היה עובד יותר מ35 שנה בבית חולים, וזה תמיד היה עוזר לנו, אם אתה רוצה אני יכול

לשאול אותו איך הוא היה מכין אותם.

פורסם

הסליין המוכר, או, ליתר דיוק, normal saline, הוא תמיסת נתרן כלורי (מלח בישול) בריכוז 0.9% שהוא ריכוז המומסים הפיזיולוגי בנוזלי הגוף - ולכן תמיסה כזו, כמובן שהוכנה כראוי וסטרילית, משמשת ברפואה למטרות רבות.

ריכוז הנתרן הכלורי בטיפות האוטריוין קצת יותר נמוך. אני לא יודע מה המשמעות הפיזיולוגית של הפרש זה.

פורסם

מהילדות ועד היום יש לי בעיות נזלת קשות (קצת כמו לנד רובר).

כמבוגר זה מעצבן, כילד זה יכול לאמלל את החיים הרבה יותר ממש זה נראה.

תגיד תודה שמצאת איך לעזור לה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...