Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה תמה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
^

אמנם כרגע לנצ'יה מחוברת להנשמה מלאכותית אך במידה ותהיה הצלחה בשנים הקרובות, סביר להניח כי יוקצו משאבים על מנת להחיות מחדש את המותג.

אי אפשר להחיות מותג ש "מת" מעל 15 שנה, בדיוק כפי שאי אפשר להחזיר לחיים נפטר.

עולם הרכב המשיך הלאה גם בלי לנצ'יה, וימשיך גם בשנים הבאות.

לנצ'יה נקנתה ע"י פיאט ב 69', ולמעשה מאז נאלצה להשתמש במה שיותר מיכלולי פיאט, וכאן הוכיחה לנצ'יה את גדולתה.

עם כל הכבוד לאינטגרלה האגדית, היא התבססה על שלדתה הדפוקה של הפיאט ריטמו, שלנצ'יה חוללו בה ניסים ממש, וגם התמא היתה המוצלחת, לפחות דינאמית, במשפחת הטיפו 4.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
וואו ממש קרייזלר עם סמל של לנצ'יה!

ואם מדברים על לנצ'יה, למה כמעט ולא קונים את האפסילון בארץ?

נמכרת אבל לא הרבה.

שילוב של עיצוב שונה, מנוע שונה מהסטנדרט, מחיר גבוה וקבלת פנים מזעזעת ולחלוטין מוטעית מכל עיתונות הרכב המקומית לא עוזרים לה.

כבעלים של אחת אני מאוד מרוצה, יש לי רכב מצוין. אמין וחסכוני מעבר לציפיות, ונדיר על הכביש.

פורסם

עם כל הכבוד לאינטגרלה האגדית, היא התבססה על שלדתה הדפוקה של הפיאט ריטמו, שלנצ'יה חוללו בה ניסים ממש, וגם התמא היתה המוצלחת, לפחות דינאמית, במשפחת הטיפו 4.

תרשה לי לחלוק עלייך, שוב, משפחת הטיפו - 4 הורכבה מ-3 רכבים כמעט זהים וסאאב 9000 אחת.

ה-9000 הייתה המוצלחת בכל משפחת הטיפו 4.

מבחינת ההתנהגות בעוד שה-9000 הרגילה הייתה מכוונת לבטיחות פאסיבית ונוחות מירבית.

הייתה את גרסת ה-אירו המעולה שהלכה למקום קצת אחר, מקום שהתמה כיוונה אליו בגרסאות היותר חמות שלה.

את הקריילנציה החדשה ראיתי באיטליה - אבל מעט מאוד, להבדיל מרכבים אחרים של פיאט ולנצי'ות קטנות. היא לא נראית טוב, התחפושת לא ממש עובדת. זאת קרייזלר לכל דבר ועניין, גם במראה.

פורסם
קבלת פנים מזעזעת ולחלוטין מוטעית מכל עיתונות הרכב המקומית לא עוזרים לה.

רק המקומית? גם העיתונות האירופית לא ממש יצאה מכליה.

אגב, ניסית לשבת פעם במושב האחורי של מכוניתך, עם הברכיים באויר? איזו בדיחה עצובה.

ולכל ההוזים, מרקיונה כבר רמז שב-2015 לנצ'יה כבר לא תהיה עמנו :cry:

זה היה יכול להיות כל כך שונה. אני מקוה בשביל אלפא שיירכשו על ידי יצרן אחר למען יוכלו לשרוד מבלי להתבזות(אולי מאזדה :roll:)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

באירופית הדיעות לפחות היו חלוקות. חלק אהבו וחלק לא. לגיטימי. הרכב באמת שונה, במיוחד המנוע כך שברור שלא כולם יאהבו.

כאן היתה קטילה גורפת כאשר כל המבחנים שאני קראתי לפחות קטלו את הרכב לחלוטין.

למען האמת, אם הייתי קורא את המבחנים לפני שרכשתי אותה לא הייתי קונה.

הפער המהותי בין תיאור הרכב על ידי הבוחנים לבין המציאות כל כך גדול עד כדי פגיעה באמינותם בעיני.

פורסם
תרשה לי לחלוק עלייך, שוב, משפחת הטיפו - 4 הורכבה מ-3 רכבים כמעט זהים וסאאב 9000 אחת.

ה-9000 הייתה המוצלחת בכל משפחת הטיפו 4.

מבחינת ההתנהגות בעוד שה-9000 הרגילה הייתה מכוונת לבטיחות פאסיבית ונוחות מירבית.

הייתה את גרסת ה-אירו המעולה שהלכה למקום קצת אחר, מקום שהתמה כיוונה אליו בגרסאות היותר חמות שלה.

אולי תאיר את עיני ותסביר לי מה היה כמעט זהה באלפא 164 והפיאט כרומה ?!

מבחינה דינאמית, קרי שילבו של נוחות נסיעה והתנהגות כביש, התמא היתה הטובה ביותר ואחריה האלפא 164.

לזכות סאאב עמדו מנועי טורבו מעולים ומתקדמים ועיצוב פנים מקורי.

הלנצ'יה היתה האלגנטית ביותר, בדיוק כפע שלנצ'יה צריכה להיות, ונהנתה משילוב מעולה של נוחות נסיעה והתנהגות כביש מעולה.

אגב משותף, הסאאב 9000, הפיאט כרומה והלנצ'יה תמא השמתשו בדלתות זהות.

פורסם

כל הדגמים החזקים של משפחת הטיפו קוואטרו סבלו מטורק סטיר נוראי, בין אם היתה זו 164 עם מנוע V6 או הדגמים המוגדשים של סאאב/לנצ'יה (גם לכרומה היה דגם מוגדש, חלש יותר, אשר לא נראה לי שעניין מישהו מחוץ לגבולות איטליה :lol:).

בכל מקרה, גרסאות 2 הליטר האטמוספריות התנהגו הרבה יותר טוב ומאוזן.

לטעמי ומנסיוני האישי עם כל הארבע, 164 חשה מודרנית ומיוחדת יותר מהשאר. התנהגותה של התמא היתה פחות חיה ותזזיתית מהאלפא, שהרגישה קלה יותר. מנוע ששה עשר השסתומים של התמא(מדגמי 1989 ואילך) היה חלק ונעים בצלילו, אך סיפק את כל תנובתו בין 4000-6500 סל"ד ומתחת לזה היה די מת, קל וחומר משצויד בגיר האוטומטי. או אז הזכיר הזינוק וולוו 240 עייפות :oops:.

כנראה שאני בדעת מיעוט, אך מצאתי את הקאפה מוצלחת יותר מהתמא.

אפרופו לנצ'יות גדולות, נזדמן לי לנהוג גם בשתי גרסאות של הת'זיס(נחמדה למדי אך נוסעת פחות דרמטי מהמראה שלה), בגאמה משנות השמונים(שהיתה פשוט מבריקה) ואפילו בפלאביה מתחילת שנות השבעים, שנקראה פשוט 2000(והיתה זריזה ונוחה אך פחות מתנהגת מהפולביה). יש לי המון רספקט למכוניות העבר של לנצ'יה(לשמחתי זכיתי לנהוג לא מעט מהן) ומה שהנהלת פיאט עושה היום, זו התעללות בגופה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

גם התמא, כמו לא מעט מכוניות אירופאיות בנות תקופתה, סבלה קשות מהתיבה האוטומטית של ZF שסירסה כל מכונית בה היא צויידה, למעט מכוניות ב.מ.וו בה היא כויילה שונה.

גם האלפא 164 V6 סבלה ממנה, והזינוק מהמקום היה די מביך.

במתיחת הפנים של 94' שופרה התיבה, ותגובותיה היו טובות בהרבה.

אגב מומנט, גם מנוע ה TS של ה 164 היה מת לחלוטין בסל"ד נמוך.

פורסם
אי אפשר להחיות מותג ש "מת" מעל 15 שנה, בדיוק כפי שאי אפשר להחזיר לחיים נפטר.

עולם הרכב המשיך הלאה גם בלי לנצ'יה, וימשיך גם בשנים הבאות.

לנצ'יה נקנתה ע"י פיאט ב 69', ולמעשה מאז נאלצה להשתמש במה שיותר מיכלולי פיאט, וכאן הוכיחה לנצ'יה את גדולתה.

בטח שאפשר! כל מה שצריך זה כסף.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כל חברת רכב גדולה מחזיקה מלאי של מותגים, חלקם מתים מזה מספר עשורים, חלקם נשמרים על אש קטנה.

להבדיל מבני אדם, החזרת מותג לחיים אפשרית, אבל דורשת טקטיקה שיווקית ראויה ומכוניות ראויות.

VAG הצליחו להחזיר את המותג בוגאטי לתודעה (אבל טרם לרווחיות).

BMW עשו נפלאות עם המותג מיני.

פיאט החזירו ממוות קליני את מזארטי.

אבל --

מרצדס נכשלו עם המייבאך.

קרייזלר הרגו את המותגים פלימות' ודה-סוטו.

GM הרגו את אולדסמוביל - מהמותגים הוותיקים ביותר בעולם המוטורי.

בריטיש-לילנד על תהפוכותיה השונות ותעשיית הרכב הבריטית בכלל היא רוצחת סדרתית של מותגים מהוללים. רובר, אוסטין, מוריס, טריומף (בין השאר) נקברו. אבל הנה המותג MG מקבל כרגע הנשמה מלאכותית ושורד.

קונצרן פיאט כרגע בתקופה מאוד קריטית של הצגת קו מוצרים חדש (סדרת ה-500) ומכירות צולעות באירופה, חדירה מחודשת לשוק של ארה"ב וקנדה ביחד עם רענון כל הקו של קרייזלר וכן המשך תהליך ההבראה של המותג אלפא-רומיאו.

בתקופה כזאת התעסקות עם מותג נוסף היא פיזור משאבים שלא לצורך ואף יצירת תחרות פנימית בין מוצרים שונים החברה. המותג לנצ'יה כנראה ישאר בכמה מדינות שם יש ערך למותג, אולם כגרסאות "כיסוי" (brand engineering) של דגמי קרייזלר ואולי גרסאות "מקושטות" של פיאט.

לו הייתי יו"ר פיאט - הייתי עושה בדיוק כמו מרקיונה. לנצ'יה כרגע מותג מיותר בפורטפוליו של פיאט.

פורסם

ל GM יש המון מותגים והם הצטמצמו היום רק לשברולט, קדילאק, ביואיק (במעט מאד מדינות שישראל ביניהן), GMC, אופל/וקסהול/הולדן ועוד כמה שמות סיניים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...