Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר הוכך לדוגמא ב TOP-GEAR שקידמים ליכולה ליהיות יותר מהירה מאחורית או כפולה.

פעם אחת שהסיוויק טייפ R לקחה במסלול את ה WRX, והפוקוס RS לקחה את שתייהן,

ועוד פעם שהמונדיאו עשתה זמן הקפה עדיף משל סידרה 3...

הכי פייר זה לקחת אותה מכונית פעם עם קידמית ופעם עם אחורית, עם אותו אופי כיול מיתלים (אותו "אופי" המישתנה בהתאם בין סוגי ההנעות), וליראות.

דבר כזה לא ממש אפשרי לביצוע.

אבל ישבו אנשים חכמים מאיתנו, פיזיקיים דגולים, וראו שלהנעה אחורית יש

פוטנציאל להיתנהגות כביש עדיפה.

בכול זאת, המכוניות החזקות בעולם הן עם הנעה אחורית או גם כפולה עם יחס הספק גדול יותר לגלגלים האחוריים, כדוגמאת כל דיגמי פרארי, למבורגיני, בוגאטי, מכוניות F1, קארט, ופשוט כולם.

בטוח שזה לא סתם...

עוד סתם שאלה, ה 156 GTAm היא תיהיה ההנעה הכידמית החזקה בעולם?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.

1. רובנו רגילים למכוניות הנעה קדמית

2. נכון שיש יתרונות בהפרדה בין הגלגלים המניעים למכוונים, אבל השליטה הנפרדת בכל גורם דורשת פיצול קוגניטיבי וקוארדינציה טובה יותר במכונית הנעה אחורית.

ולמה כוונתי ב-2?

במכונית הנעה אחורית אתה לא חש את השפעת המצערת על הגלגלים המניעים דרך ההגה ולכן נדרשים חושים חדים ומנוסים יותר על מנת להרגיש מה קורה ולהגיב נכון. במכונית הנעה קדמית, למשל, יותר קל להרגיש שהגלגלים "מפרפרים" כי מרגישים זאת דרך ההגה!

זה נכון שמבחינה "טהורה" יש יותר אפשרות לכיוונון עדין של תיאום ההיגוי עם המצערת במכונית הנעה אחורית, אבל מעשית זו תורה שקשה ללמוד אותה. מה שכן, לחובב ההגה ככל שגדול האתגר גדולה ההנאה...

אמת ויציב.

ביחס למירוצי הטורינג, זה היה רק דוגמא להפריח את הטענה שמכונית עם הנעה אחורית תמיד תהיה מהירה יותר על מסלול ממכונית הנעה קדמית.

איפה טענתי כך???

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
אני לא צריך לצאת למבחן במגזין רכב כדי לדעת איך מתנהגת הנעה אחורית בטאמן, יש לי אחת פה, בבית.

אה- והיא יוצאת טוב בהרבה מהנעה קדמית במצב של תת היגוי מאסיבי.

ירון, יכול מאוד להיות שהברנדה שלך יוצאת טוב יותר מתת היגוי מנניח, פז'ו 205. באמת יכול להיות. אבל מה בנוגע לסיטרואן C5? (סתם נתתי דוגמא). או למשל מרצדס E קלאס? והרי ההנעה היא רק דבר אחד במכלול שנקרא מכונית. יש מכוניות הנעה קדמית שיצאו טוב יותר ממכוניות הנעה אחורית מתת היגוי, וההפך.

הדיון צריך להיות - האם סוג ההנעה בלבד (בניטרול שאר המרכיבים) משפיע על יכולת השליטה ברכב מעבר למגבלות (תת היגוי והיגוי יתר). התשובה היא - כמובן. השאלה היא באיזו צורה.

אני לא מאמין שלא אתה ולא אני יודעים לענות על זה. מכיוון שלנו ניסיון קטן ביותר בתחום הזה, לא?

רוני

מגבלות האחיזה של ה-205 (כל 205) הן הרבה יותר גבוהות מברנדה סטנדרטית.

בזמן שבברנדה תתעסק בעבודת הגה ה-205 תבצע את אותה פניה ללא שום דרמות.

הברנדה אמנם הנעה אחורית, אבל לא משיקולי ניהוג. קצת פרופורציה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

תודה Z-MAN על התרומה העיניינית לתרד

ואני מסכים עם דברים שנאמרו, קשה לקבוע בצורה חד-צדדית.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
אני לא צריך לצאת למבחן במגזין רכב כדי לדעת איך מתנהגת הנעה אחורית בטאמן, יש לי אחת פה, בבית.

אה- והיא יוצאת טוב בהרבה מהנעה קדמית במצב של תת היגוי מאסיבי.

ירון, יכול מאוד להיות שהברנדה שלך יוצאת טוב יותר מתת היגוי מנניח, פז'ו 205. באמת יכול להיות. אבל מה בנוגע לסיטרואן C5? (סתם נתתי דוגמא). או למשל מרצדס E קלאס? והרי ההנעה היא רק דבר אחד במכלול שנקרא מכונית. יש מכוניות הנעה קדמית שיצאו טוב יותר ממכוניות הנעה אחורית מתת היגוי, וההפך.

הדיון צריך להיות - האם סוג ההנעה בלבד (בניטרול שאר המרכיבים) משפיע על יכולת השליטה ברכב מעבר למגבלות (תת היגוי והיגוי יתר). התשובה היא - כמובן. השאלה היא באיזו צורה.

אני לא מאמין שלא אתה ולא אני יודעים לענות על זה. מכיוון שלנו ניסיון קטן ביותר בתחום הזה, לא?

רוני

מגבלות האחיזה של ה-205 (כל 205) הן הרבה יותר גבוהות מברנדה סטנדרטית.

בזמן שבברנדה תתעסק בעבודת הגה ה-205 תבצע את אותה פניה ללא שום דרמות.

הברנדה אמנם הנעה אחורית, אבל לא משיקולי ניהוג. קצת פרופורציה.

ב-ר-ו-ר...

לכן כתבתי מילים כמו "נניח" ו"למשל" - אלו היו דוגמאות סתמיות. באותה מידה הייתי יכול לכתוב סוזוקי אלטו (אבל בטח גם לה יש יותר אחיזה מלברנדה, סתאאאאם)

ולרומאו - מכוניות על הן בעלות הנעה אחורית או כפולה לא מטעמי התנהגות בלבד. פשוט מכיוון שכל כך הרבה כוח על הגלגלים הקדמיים זה בלתי ניתן לשליטה.

דרך אגב, גם על האחוריים. נהג הניסוי של פורשה ציין שהקררה GT החדשה שתצא בקרוב היא הרכב הראשון שהפחיד אותו. הוא טען שללא בקרות מאוד מאוד מתוחכמות הרכב מפרפר בכל חמשת ההילוכים הראשונים (מתוך ששה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לרועי: מה רע בתיאוריה? שומדבר, אבל עד שחברי הפורום יקבלו תואר בהנדסה ויתחילו לעבוד על פרויקטים בהנדסת הנעה ומתלים, מדובר בטחינת מים די מיותרת. אין לי בעיה עם זה, תעשו מה שאתם רוצים עם הזמן שלכם, סתם הבעתי את דעתי בעניין, ואפילו לא בצורה מגעילה מדי.

לירון: אמממ... לא. חשבתי על זה לשנייה, ולא בא לי להגיב לך. אני משתתף בצערך (ובצער הציבור) שכל מה שיכלת להשיג עם הנעה אחורית זו ברנדה, אבל זה לא מזכה אותך בתשובה רצינית.

אני הרבה זמן שומר את הדעה הזו בפנים, אבל השקעתי בזה עוד קצת מחשבה, ואין סיבה לא לפרסם אותה:

הפורום הזה (הפך ל)תיאורטי מדי.

יותר מדי טחינת מים, יותר מדי ויכוחים תיאורטיים, פחות מדי תכל'ס, פחות מדי חומר ששווה קריאה.

אני, כמובן, חוזר וקורא, אבל פחות ופחות כל פעם. אני מוצא את עצמי מדלג על יותר ויותר כותרות, יותר מרפרף מקורא, מנסה לדלות משהו עם בשר לקריאה. ולא - ויכוח בפעם ה-1,000 על משהו יותר תיאורטי מתיאוריית המפץ הגדול הוא לא בשר.

אני לא טוען שהפורום אינו חיוני - אני מאמין באמת ובתמים שהוא אחד הגופים המשמעותיים בארץ התורמים לצרכן (כל עוד לא הוכח שמשפרים כאן תרבות נהיגה, אני לא אתייחס לנושא) והוא משמש בית נהדר לחולי הגה (בעיקר מדור הטיפול ברכב, בזכות כמה גאונים/משוגעים). כל חולה צריך בית. אחלה.

אבל - אתם לא מרגישים באיזשהו מקום שכמעט על כל דיון שמתחיל אפשר להפנות את הפותח בו לדיון אחר שכבר היה ונטחן על אותה נקודה?

כנראה שלא, וכנראה שאני במיעוט.

אני מספיק ליברלי להבין את שוכני הפורום, אין לי בעיה עם זה. זכותי לא לקרוא, כמו שיגיבו חלק עוד מעט. ונכון, זכותי לא לקרוא, אבל זכותי גם לקרוא וגם להביע את דעתי. אולי יהיה שיפור. לפורום הזה יש פוטנציאל עצום, אני מקווה שלא עברנו את נקודת השיא שלו.

הנהלת הפורום מורכבת מאנשים שאני מכבד ומעריך. ההשקעה שלהם בהרצת הפורום ובמתן השירות שהפורום מעניק ראויה להרבה מעבר לסתם הכרת תודה (יותר, למשל, לתשלום). אני גם רואה מי מביניהם כותב יותר ומי פחות, מי משתתף באיזה דיון ומה הדעה שאותה הוא מביע (או לא מביע) - ואני מקווה שיש ביכולתם להמשיך ולהרים את רמת הפורום כלפי מעלה, ולא לתת לה להידרדר לרמה שמישהו ישאל שאלה ויקבל תגובה "כבר היה דיון בעניין, פנה לכאן ושם", או במקרה הגרוע, סמיילי מסוג כלשהו.

כנראה שהפורום הוא כמו כל שלב בחיים - צריך להחליף ברגע שנדמה שכבר מיצית את העניין. אני מקווה שרק נדמה לי.

בטאמן

(-;

מעדיף לשתות מים מלטחון אותם, אבל עדיין לא מיואש לגמרי

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...