Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עד היום היו לי שעוני קסיו למיניהם, מהפשוטים ועד לG-SHOCK בשנים האחרונות. הג'י שוק איכזבו אותי שכן בתקופה של 3 שנים התקלקלו לי 3 שעונים, ושלושתם זמן קצר לאחר סיום האחריות. אל תשאלו איך. מרפי הוא חבר טוב שלי.

החלטתי שאני רוצה שעון איכותי, "צעיר" (אני בן 22) ועם שם טוב מאחוריו, במיוחד בכל הקשור לאמינות ועמידות. הכיוון הוא לשעונים אנלוגיים של סייקו, סרטינה, סיטיזן, בלובה (Bulova).

לגבי הבלובה- מישהו מכיר בכלל? ראיתי אותם בחנות של שעוני עדי, והם מייבאים אותו לארץ.

אין לי בעיה עם רכישה מחו"ל, ובתנאי שיהיה פער במחיר שיצדיק זאת.

אני מוכן להשקיע עד 1800 ש"ח, לצורך העניין, ועם קצת חריגה בהתאם למקרה.

שעונים שעלו בדעתי:

בלובה (אמזון)

סייקו (אמזון) או זה.

סרטינה DS ACTION: זה או זה (ההבדל הוא בצבע הרצועה, ויש עוד צבעים מסדרה זו שמצאו חן בעיני, יירכש בארץ שכן בחו"ל עולה יותר יקר).

סיטיזן: זה או זה.

מה מומלץ מבחינת השעון? אלה שמאמזון יעלו סביב ה800-1000 ש"ח. על הסרטינה מוכנים לדבר על סביב ה1800 ש"ח (חנות אחרת, ועם תעודות מקוריות של היבואן הרשמי ו5 שנות אחריות). האם ה1000 ש"ח מצדיקים את ההפרש?

אני מניח שכל הנ"ל הם שעוני קוורץ על סוללה. למעט הסיטיזן שהוא סולארי. כמה זה קריטי/ משנה?

כמובן שאפשר להציע עוד שעונים/ עיצובים/ חברות, אין לי העדפה מסויימת דווקא.

תודה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי בעניין:

לפני כמה זמן עמדתי בפניי דילמה- לקנות שעון קסיו שמצא חן בעיניי ב-300 שקל, או לקנות משהו "איכותי" בסביבות ה-1500 שקל. אז אמרתי לעצמי "וואלה, בוא נילך על היקר, ניראה איך זה", והלכתי על סייקו במחיר כזה.

עכשיו כעבור שנה עם השעון אני יכול להגיד לך ככה:

אני לא מרגיש בשום צורה שהשעון הזה אמין יותר(בחייאת, כולה שעון, יש לי קסיו ישן ב-50 שקל שמחזיק כבר 10 שנים).

אני לא חושב שהשעון הזה יפה יותר

לאף אחד לא אכפת איזה חברה השעון שלי, וגם אותי זה כבר לא מעניין, ככה שאני לא מרגיש שום יוקרה.

ומאז אני בהחלט מזדהה עם המשפט "אנשים קונים בכסף שאין להם, דברים שהם לא צריכים, בשביל להרשים אנשים שלא אכפת להם"

פורסם

זה נכון כשמדובר באנשים נורמטיביים שמסתובבים בחוגים של אנשים כאלו.

כאשר מדובר בבנאדם מהחוגים הגבוהים יותר שאמור להשאיר רושם של אדם רציני שמצליח בתחום שלו, על אנשים שעמם הוא רוצה לעשות עסקים - הוא לא יכול לענוד שעון קסיו ב-300 שקל.

ישנם חוגים של אנשים שבוחנים אותך מכף רגל ועד ראש. איזו חולצה/חליפה/מכנס אתה לובש, איזה שעון אתה עונד, באיזה רכב אותה נוהג ובאיזה עט אתה רושם.

לאדם נורמטיבי מהמעמד הבינוני שעובד מה שנקרא 9-17, אין שום סיבה לרכוש שעון יקר אלא בשביל הכיף.

פורסם

תשמע, כמה טיפים.

(א) שעון בודקים על היד. זה שאחר תלך ותחפש מחיר טוב באינטרנט זה סבבה, אבל קודם תיכנס לחנות ותראה איך הוא על היד, מה שמתאים לאחד לא מתאים לשני. חוץ מזה שלמדוד שעונים בחנות זה כיף, לא רק לנשים מגיע להנות משופינג...

(ב) אני רואה שאתה אוהב שחור, ואני חושב שעדיף לך עיצוב נקי יחסית. אתה עשוי לגלות, כמו הרבה אנשים שלא בקטע של "נצנצים", שאלמנטים של "אובר-עיצוב" שנראים טוב בהתחלה, נמאסים אחרי שבועיים. מה שמחזיק לאורך זמן, זה עיצוב נקי, שבו האלמנטים הבולטים הם מינימליסטיים ומעוצבים בקווים חדים וברורים, ואילו הייחוד נמצא בפרטים קטנים שלא בולטים לעין מיד: גימור של החוגה, הפוליש של השעון, הצורה שבה הלוגו או הספרות בולטות מעל החוגה. אלה הדברים שיגרמו לך להרגיש שהשקעת באיכות, גם אחרי שנים.

(ג) אקו-דרייב של סיטיזן זה אחלה מנגנון. הידיעה שהשעון שלך הוא מנגנון אוטונומי שלא צורך סוללות, מוסיפה משהו לחווית הבעלות עליו.

לטעמי האישי והבלתי מחייב, מאלו שהצגת הסייקו השני (SNAE77 השחור) מרשים, רצועת הפלדה יפה (מהצילום קשה לדעת אם שחורה או אפורה כהה, בכל מקרה נראית טוב), החיווי נראה מאוד נקי והמחוגים הכחולים הם אלמנט שמוסיף לנראות ושייכים לסוג האלמנטים שממשיכים למצוא חן לאורך זמן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שלום,

עד היום היו לי שעוני קסיו למיניהם, מהפשוטים ועד לG-SHOCK בשנים האחרונות. הג'י שוק איכזבו אותי שכן בתקופה של 3 שנים התקלקלו לי 3 שעונים, ושלושתם זמן קצר לאחר סיום האחריות. אל תשאלו איך. מרפי הוא חבר טוב שלי.

החלטתי שאני רוצה שעון איכותי, "צעיר" (אני בן 22) ועם שם טוב מאחוריו, במיוחד בכל הקשור לאמינות ועמידות. הכיוון הוא לשעונים אנלוגיים של סייקו, סרטינה, סיטיזן, בלובה (Bulova).

לגבי הבלובה- מישהו מכיר בכלל? ראיתי אותם בחנות של שעוני עדי, והם מייבאים אותו לארץ.

אין לי בעיה עם רכישה מחו"ל, ובתנאי שיהיה פער במחיר שיצדיק זאת.

אני מוכן להשקיע עד 1800 ש"ח, לצורך העניין, ועם קצת חריגה בהתאם למקרה.

שעונים שעלו בדעתי:

בלובה (אמזון)

סייקו (אמזון)

או זה.

סרטינה DS ACTION: זה או זה (ההבדל הוא בצבע הרצועה, ויש עוד צבעים מסדרה זו שמצאו חן בעיני, יירכש בארץ שכן בחו"ל עולה יותר יקר).

סיטיזן: זה או זה.

מה מומלץ מבחינת השעון? אלה שמאמזון יעלו סביב ה800-1000 ש"ח. על הסרטינה מוכנים לדבר על סביב ה1800 ש"ח (חנות אחרת, ועם תעודות מקוריות של היבואן הרשמי ו5 שנות אחריות). האם ה1000 ש"ח מצדיקים את ההפרש?

אני מניח שכל הנ"ל הם שעוני קוורץ על סוללה. למעט הסיטיזן שהוא סולארי. כמה זה קריטי/ משנה?

כמובן שאפשר להציע עוד שעונים/ עיצובים/ חברות, אין לי העדפה מסויימת דווקא.

תודה.

GSHOCK התקלקל?

יש לי GSHOCK במגירה שעבר איתי 6 שנים בסדיר ואח"כ במילואים, ועדיין חי, אחרי התעללות מזוויעה בבוץ, נפילות ומה לא.

פעם אחת הוא אפילו נדרס ע"י שני האמרים.

לגבי השעונים, הייתי בוחר דווקא את הסרטינה, בגלל הזכוכית מספיר ומכיוון שהוא די חזק ועמיד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאדם נורמטיבי מהמעמד הבינוני שעובד מה שנקרא 9-17, אין שום סיבה לרכוש שעון יקר אלא בשביל הכיף.

איפה מתחילים לעבוד ב 9 בבוקר? אני מיד מגיש מועמדות! :lol:

באמת מוזר שנפלת עם קסיו, יש לי G Shock כבר 5 שנים, שעבר חיים לא קלים, בין השאר עבודה עם כימיקלים, ועובד - כמו שעון:wink:

לדעתי כל שעון ב1800 ש"ח שיהיה לך נוח על היד יהיה אמין, זה בסך הכל שעון, לא מכונת כביסה. כל מה שאתה צריך להחליט זה איזה עיצוב מדבר אליך יותר וזהו.

חוץ מזה, היום שעון הפך לסוג של תכשיט לרוב האנשים (לא כולל אותי). כמעט כל מי שאני מכיר, נשים וגברים, משתמשים בסלולרי כדי להתעדכן בשעה ולא מציצים בשעון בכלל. זה על היד כדי לעשות רושם וזהו.

גם אם תקנה שעון מקולקל זה לא יעניין אף אחד, העיקר שהוא יהיה יפה :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שאלמנטים של "אובר-עיצוב" שנראים טוב בהתחלה, נמאסים אחרי שבועיים. מה שמחזיק לאורך זמן, זה עיצוב נקי, שבו האלמנטים הבולטים הם מינימליסטיים ומעוצבים בקווים חדים וברורים, ואילו הייחוד נמצא בפרטים קטנים שלא בולטים לעין מיד: גימור של החוגה, הפוליש של השעון, הצורה שבה הלוגו או הספרות בולטות מעל החוגה. אלה הדברים שיגרמו לך להרגיש שהשקעת באיכות, גם אחרי שנים.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

פורסם

ל alfa_draco ולdorki,

תודה על הטיפים. להבנת העניין, התכוונתם גם לשעונים כדוגמת זה (סיטיזן אוטומטי) או זה (סרטינה) או זה (סייקו)?

כמובן שאפשר להציע שעונים, לא בהכרח שחור. גם אפור ועוד גוונים לא צבעונים מדי מקובלים עלי. ואני באמת לא מחפש לשאוף ל1800 ש"ח, אם יש משהו טוב גם בחצי מזה ואף פחות- אז מה טוב. רק שהעיצובים היפים בעיניי לא זולים, לרוב.

השם פחות חשוב לי, ובאמת הגימור והאיכות חשובים יותר מבחינתי. ממש כמו שכתבתם.

ועוד שאלה- האוטומטיים של היום- איך הם? יש לנו בבית כמה שעוני סייקו אוטומטיים מלפני יותר מ20 שנה ועדיין מתפקדים, אך הם די לא מדוייקים (כנראה עקב מכות וחבלות).

לגבי הG- שוק, אחד מקצר במסך (רק כשמפעילים תאורה אפשר לראות את השעה, והשעון סופר את הזמן גם כשלא רואים כלום, כך שהסוללה לא הבעיה פה). בשני האטימה נפרצה, לא ברור למה ולמרות שמעולם לא נפתח. לגבי השלישי- לא זוכר. אני מסכים לגבי העמידות שלהם (לאחים שלי יש), אבל כנראה הם שונאים אותי.

תודה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
ועוד שאלה- האוטומטיים של היום- איך הם? יש לנו בבית כמה שעוני סייקו אוטומטיים מלפני יותר מ20 שנה ועדיין מתפקדים, אך הם די לא מדוייקים (כנראה עקב מכות וחבלות).

האומגה broad arrow שאני עונד הוא שעון מיכני למהדרין עם רמת דיוק מדהימה של סטיה בת שניות בודדות לחודש.

כמובן שרמת המחיר נמצאת בסקלה אחרת לתקציב שהקצת לנושא זה.

מיכניים זולים יותר - אין לי מושג איך הם מתנהגים, אבל תחושת בטן שלי אומרת "שהכסף לא משקר"...

פורסם

לשעונים אוטומטים זולים רמת דיוק נמוכה משמעותית מזו של שעוני קווארץ - הם מאבדים מספר שניות ביום לעומת קווארץ ממוצע שמאבד מספר שניות לחודש.

הסיטיזן אקו דרייב הוא מנגנון קווארץ לכל דבר ועניין, ההבדל הוא שהסוללה שלו נטענת על ידי אור. יש לי שלושה סיטיזנים ואני מרוצה מאוד מאיכות הבניה והעיצוב. אני לא יודע למה בחרת דווקא את השעונים האלו מההיצע שלהם, אני יכול להמליץ על מספר אחרים :

http://www.ebay.com/itm/Citizen-Mens-BT0000-58L-Eco-Drive-Calibre-3100-Twin-Date-Watch-/120926569648?pt=Wristwatches&hash=item1c27c904b0

http://www.ebay.com/itm/CITIZEN-NIGHTHAWK-BLACK-EURO-ECO-DRIVE-PILOTS-WATCH-BJ7019-62E-BJ7005-59E-/300701780695?pt=Wristwatches&hash=item4603390ad7

http://www.ebay.com/itm/Citizen-Calibre-8700-Eco-Drive-Perpetual-Calendar-Mens-Watch-BL8000-54L-/180899599276?pt=Wristwatches&hash=item2a1e74d3ac

אם אתה מוכן להוציא באיזור ה1800 ש"ח הרי שאתה יכול לרכוש שעונים אוטומטים טובים של המילטון :

http://www.ebay.com/itm/Hamilton-Khaki-Navy-BeLOWZERO-Auto-Mens-Automatic-Watch-H78555533-/150799284575?pt=Wristwatches&hash=item231c56795f

http://www.ebay.com/itm/Hamilton-Swiss-Watch-Khaki-Aviation-ETO-Chronograph-Date-Rubber-H77612333-NEW-/190675728305?pt=Wristwatches&hash=item2c6528b7b1

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• חברי המעגל הראשון
פורסם
איפה מתחילים לעבוד ב 9 בבוקר? אני מיד מגיש מועמדות! :lol:

אצלנו! וגם מסיימים ב9 :wink:

אני קיבלתי מתנה לפני שנתיים את השעון הזה, לאחר שבחנתי מספר אופציות יקרות יותר ויקרות פחות, הכי חשוב ללכת למדוד ולראות מה נוח, עד שהלכתי לחנויות הכיוון היה אחר לגמרי.

(ד"א - הדגם הספציפי הזה מגיע גם עם רצועת סיליקון וגם רצועת מתכת ככה שאפשר לגוון)

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

שעונים זו מחלה, מי שמתחיל להכנס לעניין הזה, סופו שיסיים עם שעונים יקרים בעתיד.

למה קשה לבחור? כי זה לא כמו רכב שעולה עשרות או מאות אלפי שקלים, אלא כמה מאות

עד כמה אלפי שקלים(נכון שיש שעונים גם במאות אלפים, אבל אני מדבר על שעונים לאדם הממוצע),

ורוב האנשים יכולים לעמוד בהוצאה כזו.

בנוסף, ההיצע הוא עצום, ולכל חברה, זולה או יקרה, יש עשרות או מאות דגמים.

לגבי השעונים שהצגת, לדעתי דווקא הסרטינה נראה הכי טוב מביניהם. אומנם יש בו אלמנטים

שקצת בולטים מידי, אבל עדיין הוא נראה טוב.

לגבי סיטיזן, יכול להגיד לך מנסיון שאלה שעונים מאוד מדוייקים ואמינים, וחלקם גם נראים לא רע בכלל.

צריך רק סבלנות לחפש, כי יש להם המון דגמים, אבל רובם מצועצעים או עמוסים בפרטים,

שלדעתי זה מוריד מיופי השעון. תשתדל שגם לא יהיו יותר מידי צבעים, ואני אישית מעדיף רקע שחור,

גוף ורצועת מתכת, וזהו, בלי קשקושים וכד'.

פורסם

אני ממליץ לך להקיש בגוגל תמונות את הבאים:

seiko sarb

orient cosmos

orient millenium (השגיאה במקור!)

orient star

הסייקו איכותי אבל לדעתי יחרוג מתקציבך; האוריינט הוא שעון מעולה ובדרך כלל במחיר סביר, בדוק גם ב- איביי וגם באמאזון.

דוגמא לחיפוש אוריינט כחול (אני אוהב שעונים עם רקע כחול כהה :lol: ): http://www.pmwf.com/Watches/WATCHSALES/OrientStarDBlueAutomaticSep2002/OrientStarDBlueAutomaticFullSizeSep2002.htm

• תוכן חדש...