Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה לפרק בעצמך גלגל אחר גלגל ולראות מה עובי הרפידות? אם מדובר בג'נט מסגסוגת קלה אז בהרבה מקרים רואים את עובי הרפידה גם ללא צורך לפרק גלגל. תקנו אותי אם אני טועה, על רפידה חדשה יש 10 מ"מ עובי ואפשר להשתמש בה עד שנשאר כ-2 מ"מ למרות שבמוסך נוהגים כבר אחרי 5 מ"מ להחליף (זאת אומרת כשנשאר חצי רפידה עדיין).

אני מבין היטב למה פותח השרשור לא סומך על שום מוסך. אני עשיתי לפני שנה טיפול גדול במוסך מורשה, ישור קו לאחר שרכשתי את הרכב וידעתי היטב מה אני צריך להחליף ומה לא. כמובן שאמרו לי שהבלמים שלי גמורים ויש צורך להחליף אותם, ראיתי בבירור שיש עוד עובי נכבד ביותר על הרפידות וכמובן שאמרתי - לא! עברה שנה ואני עדיין איתם וכנראה הם יספיקו לעוד שנה לפחות. :?

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, על רפידה חדשה יש 10 מ"מ עובי ואפשר להשתמש בה עד שנשאר כ-2 מ"מ למרות שבמוסך נוהגים כבר אחרי 5 מ"מ להחליף (זאת אומרת כשנשאר חצי רפידה עדיין).

מאוד פשוט:

מוסך מחליף רפידה ששחוקה ב 40-50% כי הוא לוקח בחשבון, שבפעם הבאה הרכב יכנס לטיפול בעוד 15.000 קילומטרים ורפידה שחוקה ב 50% אולי לא תחזיק את הזמן הזה.

אם המסך ישאיר רפידה בעובי 3 מ"מ ברכב כי זה עדיין "בתקן", לאחר כמה אלפי קילומטרים הרפידה תשחק עד הברזל ולא נראה לי שזה מה שהלקוח רוצה.

פורסם
מה הבעיה לפרק בעצמך גלגל אחר גלגל ולראות מה עובי הרפידות? אם מדובר בג'נט מסגסוגת קלה אז בהרבה מקרים רואים את עובי הרפידה גם ללא צורך לפרק גלגל. תקנו אותי אם אני טועה, על רפידה חדשה יש 10 מ"מ עובי ואפשר להשתמש בה עד שנשאר כ-2 מ"מ למרות שבמוסך נוהגים כבר אחרי 5 מ"מ להחליף (זאת אומרת כשנשאר חצי רפידה עדיין).

אני מבין היטב למה פותח השרשור לא סומך על שום מוסך. אני עשיתי לפני שנה טיפול גדול במוסך מורשה, ישור קו לאחר שרכשתי את הרכב וידעתי היטב מה אני צריך להחליף ומה לא. כמובן שאמרו לי שהבלמים שלי גמורים ויש צורך להחליף אותם, ראיתי בבירור שיש עוד עובי נכבד ביותר על הרפידות וכמובן שאמרתי - לא! עברה שנה ואני עדיין איתם וכנראה הם יספיקו לעוד שנה לפחות. :?

לא כולם יכולים לקחת החלטה מושכלת בעניין עובי הרפידות והאם עד לטיפול הקרוב יישאר 'בשר' על הרפידות לכן במקרים כאלה קשה להאשים שהמוסכניק טעה.

לצערי רוב המוסכניקים לא בודקים את עובי הרפידה בעזרת מיקרומטר או קליבר לכן לפעמים נשאר על הרפידה מספיק בשר גם לעוד 15K.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם להציץ מהצד ולא לפרק לגמרי את הקליפר, זו גם טעות.

ראיתי כבר רפידות שבצד אחד שלהן היה הרבה בשר, ואחרי פירוק, בצד השני של אותה רפידה, היא כבר שרטה את הצלחת.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
.

ראיתי כבר רפידות שבצד אחד שלהן היה הרבה בשר, ואחרי פירוק, בצד השני של אותה רפידה, היא כבר שרטה את הצלחת.

אתה קצת מתבלבל.

לרפידה אין שני צדדים, כלומר יש, אבל רק צד אחד עובד.

יכול להיות מצב, בו רפידה אחת נשחקת מהר יותר מהשניה, רק שזה מצב לא תקין, וצריך לבדוק מדוע זה קורה.

בקליפרים שאני ראיתי אפשר היה לראות דרך חלון הביקורת את שתי הרפידות ללא פירוק.

פורסם
אתה קצת מתבלבל.

לרפידה אין שני צדדים, כלומר יש, אבל רק צד אחד עובד.

יכול להיות מצב, בו רפידה אחת נשחקת מהר יותר מהשניה, רק שזה מצב לא תקין, וצריך לבדוק מדוע זה קורה.

בקליפרים שאני ראיתי אפשר היה לראות דרך חלון הביקורת את שתי הרפידות ללא פירוק.

לא, אני לא מתבלבל.

אני מתכוון בדיוק למה שאני אומר.

אכן בכל רפידה יש צד אחד שעובד, ויש לו שני חצאים, (בערך, מחולק על ידי פס ביקורת) כלומר שני צדדים במאוזן על אותו קו ישר, לא שני צדדים משני עברים, אלא שני צדדים מאותו עבר. ימין ושמאל. בחלון הביקורת אתה רואה רק את החלק העליון של הרפידה, והוא יכול להיות מלא, והחלק השני שנמצא יותר כלפי מטה ואותו אתה לא יכול לראות ללא פירוק, יכול להיות שחוק הרבה יותר.

בקיצור, אותה רפידה עצמה יכולה להיות שחוקה באופן לא שווה. (ראיתי בעיני)

כמובן, מצב לא תקין בהחלט.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
עכשיו הבנתי, אתה מתכוון לשחיקה אלכסונית.

יפה, בקצרה את כל הדרשה שלי.

• תוכן חדש...