Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי גטס 2007.

כבר כמה פעמים היה נדמה לי שאני שומע חריקות בלמים כאילו שהדיסק או הרפידות, אחד מביניהם גמורים.

בדר"כ היה זה בתחילת הנסיעה. כבר תכננתי בראש מתי אני נוסע למוסך, אבל בהמשך הנסיעה - פתחתי חלון בלמתי עוד פעם ועוד פעם, והרעשים כבר לא היו.

אתמול באמצע הלילה הייתה לי נסיעה, ושוב, אותו רעש שכמעט אי אפשר לטעות בו, ואח"כ אני בולם באמצע הנסיעה שוב ושוב עם חלון פתוח, כביש שקט אמצע הלילה - וכלום.

אין לי כח ללכת סמוסך רק לבדוק, כי כולם יודעים שבכל מקרה יחליפו לי ואני אצטרך לשלם סכום יפה. גם אם הבלמים בסדר. אני לא סומך על זה שישחררו אותי סתם ככה אם יגיעו למסקנה שהבמלים תקינים. בכל מקרה יחייבו אותי. (ואני עוד מטופל במוסך מורשה וגם עליו אני לא סומך. בעצם לא סומך על אמינות של שום מוסך).

השאלה שלי האם יתכן שהרעשים נובעים מרטיבות ראשונית באיזור של הבלמים או כל דבר אחר.

וגם: מה באמת המדד האמיתי להבין שהבלמים נגמרו.

תודה.

פורסם

המדד האמיתי להבין שהבלמים נגמרו הוא ללכת למוסך, לפרק גלגלים, לבדוק עובי רפידות ולהחליף בעת הצורך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לך בעיית אמון קשה במוסכים ועל אף שהרכב חשוד של ידך כלא תקין (בדבר מהותי כמו בלמים) - אתה לא הולך לבדוק את העניין.

מה שאני חושב - שתרשום מהיכן אתה ותקבל המלצה של מוסך אמין שיוכל לטפל בך לשביעות רצונך.

לא חייבים להכנס למוסך מורשה יבואן (מוסך יונדאי). יש מספיק מוסכים שיוכלו לבצע בדיקה + תיקון במידת הצורך, ובעלויות נמוכות יותר.

כעיקרון - יש להעלות את הרכב על ליפט, לפרק גלגלים ולראות מה מהות הרעשים שאתה שומע, כמה "בשר" יש לדיסקים + לרפידות.

alfa 156 2.5.

פורסם

המדד האמיתי הוא בדיקת עובי הרפידות בפועל.

רעש של חריקות מהבלמים יכול להיגרם מכמה סיבות

1. רפידות גמורות.

2. רפידות סיניות זולות.

יכולות להיות עוד סיבות, בנתיים זה מה שאני יודע.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
יש לי יונדאי גטס 2007.

כבר כמה פעמים היה נדמה לי שאני שומע חריקות בלמים כאילו שהדיסק או הרפידות, אחד מביניהם גמורים.

בדר"כ היה זה בתחילת הנסיעה. כבר תכננתי בראש מתי אני נוסע למוסך, אבל בהמשך הנסיעה - פתחתי חלון בלמתי עוד פעם ועוד פעם, והרעשים כבר לא היו.

אתמול באמצע הלילה הייתה לי נסיעה, ושוב, אותו רעש שכמעט אי אפשר לטעות בו, ואח"כ אני בולם באמצע הנסיעה שוב ושוב עם חלון פתוח, כביש שקט אמצע הלילה - וכלום.

אין לי כח ללכת למוסך רק לבדוק, כי כולם יודעים שבכל מקרה יחליפו לי ואני אצטרך לשלם סכום יפה. גם אם הבלמים בסדר. אני לא סומך על זה שישחררו אותי סתם ככה, אם יגיעו למסקנה שהבלמים תקינים. בכל מקרה יחייבו אותי. (ואני עוד מטופל במוסך מורשה וגם עליו אני לא סומך. בעצם לא סומך על אמינות של שום מוסך).

השאלה שלי האם יתכן שהרעשים נובעים מרטיבות ראשונית באיזור של הבלמים או כל דבר אחר.

תודה.

המדד האמיתי להבין שהבלמים נגמרו הוא ללכת למוסך, לפרק גלגלים, לבדוק עובי רפידות ולהחליף בעת הצורך.

רוני שלום רב !

איך אתה מציע לפתור את בעייתו של פותח השרשור?

האם אתה מסוגל לפתור את בעיית הסבך,של" הביצה והתרנגולת מה קודם למה"?!

מה יש לנו כאן:

רעש של חריקות מאזור הבלמים, כמו חיכוך ברזל בברזל, שמרמז על דיסקיות בלמים גמורות, המתחכחות בצלחת הבילום ומשמיעות רעש של חיכוך ברזל בברזל.

על מנת לאבחן זאת או לשלול הבעיה בבלמים יש לגשת למוסך לפרק את הגלגלים ולהחליף דיסקיות בלם וצלחות בלם, אך לפותח השרשור אין כוח, לגשת למוסך והוא לא סומך על המוסך המורשה שהוא מטפל, למעשה הוא לא סומך על שום מוסך, לכן במקרה זה מה עושים, כיצד יוצאים מהמלכוד?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מתחילים בזה שמוצאים מכונאי שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות.

בכל מקרה בתקלה מהסוג הכי בטיחותי שיש עדיף לשלם 200 שקל על בדיקת ברקסים "לחינם" מאשר למצוא את עצמך נכנס בעמוד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
להיסתכל על רפידות ולראות אם תקינות או לא, זה עניין של לא יותר מ-7 דקות ולדעתי לא מצדיק אפילו תשלום. מאיפה אתה בארץ?

להיסתכל על רפידות בלמים זה בדיוק 20-25 שניות לכל גלגל!!!

לדעת עם יש צורך להחליף זה ניסיון וידע.

כמו כן קרו לא מעט מקרים בהם המכונאי לא גבה תשלום על העמל , ובנוסף על כך בעל הרכב תבע את המכונאי-

כי פתאום התגלו בעיות לאחר שהמכונאי נגע ברכב..............

אז מה אתה מעדיף לעשות?

1 לשלם סכום שמכונאי יבקש על הבדיקה .

2 לא לגשת לבדיקה כלל ויש חשש שתגמור מעוך על הקיר...

3 להכנס לעמדת ביקורת של משרד התחבורה ולהידק. במידה ויש ליקוי תשלם גם על גרירה,הורדה מהכביש ,רישוי חוזר,טירטור וסחבת...

ירון מאיר

פורסם
רוני שלום רב !

איך אתה מציע לפתור את בעייתו של פותח השרשור?

האם אתה מסוגל לפתור את בעיית הסבך,של" הביצה והתרנגולת מה קודם למה"?!

מה יש לנו כאן:

רעש של חריקות מאזור הבלמים, כמו חיכוך ברזל בברזל, שמרמז על דיסקיות בלמים גמורות, המתחכחות בצלחת הבילום ,ומשמיעות רעש של חיכוך ברזל בברזל.

על מנת לאבחן זאת, או לשלול בעיה בבלמים ,יש ל כמובן גשת למוסך לפרק את הגלגלים ולהחליף דיסקיות בלם וצלחות בלם, אך לפותח השרשור אין כוח, לגשת למוסך והוא לא סומך על המוסך המורשה שהוא מטפל, למעשה הוא לא סומך על שום מוסך, לכן במקרה זה מה עושים, כיצד יוצאים מהמלכוד?!

בברכה

צביקה

רוני אני איתך לאורך כל הדרך, כידוע לך, אך איך אתה פותר את בעיית המלכוד 77, של הבעייה המודגשת באדום?!8)

בברכה

צביקה

פורסם

את בעיית המלכוד 77 אני פותר קודם כל בהורדת 55 ממנה. אח"כ כמו שאמרתי - יהיה בסדר. אחרי הכל אנחנו ישראלים, לא?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעיה שלי היא מה שנשאר זה הישראלי, ועם המשפט הנדוש"יהיה בסדר"... !

לא הייתי רוצה לנסוע לצידו או מולו בכביש !

והמבין יבין !!

אכן מלכוד 22 (ציינתי בטעות מלכוד 77) !

פורסם
יש לי יונדאי גטס 2007.

אין לי כח ללכת סמוסך רק לבדוק, כי כולם יודעים שבכל מקרה יחליפו לי ואני אצטרך לשלם סכום יפה. גם אם הבלמים בסדר. אני לא סומך על זה שישחררו אותי סתם ככה אם יגיעו למסקנה שהבמלים תקינים. בכל מקרה יחייבו אותי. (ואני עוד מטופל במוסך מורשה וגם עליו אני לא סומך. בעצם לא סומך על אמינות של שום מוסך).

תודה.

בהחלט. רעשי בלמים לאחר חנייה של כמה שעות, הנעלמים לאחר מספר הפעלות בודדות של הבלמים זה תוצאה של הצטברות של חלודה קלה על חלקי הבלמים ולא מעידים על תקלה.

מדד אמיתי לבדיקה של בלמים הזה רק לפרק גלגלים לבדיקה חזותית.

• תוכן חדש...