Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים היקרים,

אנו נוסעים בפורסטר 2007 X (ללא טורבו) ששירתה אותנו נאמנה בשנתיים וחצי האחרונות אבל לאחרונה היא התחילה ל"הזדקן" (מזגן הוחלף, קוילים הוחלפו והקילומטרז כבר גבוה).

החלטנו לשדרג את הרכב ואני מחפש משהוא בתקציב של עד 130,000 ש"ח רצוי שנתון 2010 ומעלה.

האידאלי היה קרוס אובר או "דמוי שטח" נחמד (כמו הפורסטר) או לחלופין רכב גבוה אחר (5 מקומות זה מספיק אבל 7 מקומות יהיה נפלא).

עיקר הקושי הוא העובדה שאנו חיים במדינה עושקת יושביה ולכן אני מחפש משהוא עם צריכת דלק טובה (מעל 12 ק"מ לליטר זה טוב בעיני, מעל 15 ק"מ לליטר זה מדהים).

אני יודע שב"ממש חסכוניות" יש את הרנו פלואנס דיזל אבל ממש מבאס אותי לעבור לרכב משפחתי "פשוט" (התרגלתי לפינוק של הפורסטר ולגובה הנח שלה).

יש לכם רעיון או המלצה לרכב שיכול להתאים?

אשמח לעצה ודעה מנסיונכם.

תודה מראש!

תודה,

גילעד.

פורסם

מעל 12 ק"מ לליטר בקרוסאובר\דמוי שטח ?

אולי סקודה ייטי TSI עם מנוע 1200 סמ"ק נותנת צריכה כזאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הייתה מרוצה מהפורסטר אולי להחליף לאחד חדש יותר, הרי אתה מכיר את הרכב ומרוצה ממנו.

אבל פורסטר לא עושה 1 ל-12, אלא יותר בכיוון 1 ל-10 כמו שאר הקרוס אוברים.

לחבר שלי יש קשקאי, 2009, 2X4, בנסיעה סופר רגוע, מוציא כ-11.5 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית, הממוצע עדיין עומד על כ-9.5 10 קילומטר לליטר.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אני מציע לבדוק את הטויוטה וורסו.

רכב מרווח ונעים לנסיעה, המנוע והגיר עובדים היטב יחד יחד.

נכון לא מדובר בקרוס אובר אבל העיצוב החיצוני הוא גם לא ממש מיניוואני ונראה יותר כמו רכב האצ'בק מגודל.

יש 2 מושבים אחוריים מתקפלים אבל הם מתאימים בעיקר לילדים וכמובן שכשהם פתוחים לא נשאר הרבה מתא המטען.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

השילוב בין הגיר הרציף והמנוע בטויוטה וורסו לא מתאים לכל אחד - אני מאד לא אוהב את השילוב הנ"ל בזמן תאוצות (עלייה, או סתם עקיפה) אשר מייצר רעש לא נעים. בכלל יש מתחרות עדיפות משמעותית על הטויוטה ובראשן ה-3008 (פשוט מעולה) וה-5008 (אם יש צורך ב-7 מקומות).

בכל אופן הבחור ביקש קרוסאובר, ואני חושב שהייטי 1.2 תענה היטב לצרכיו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אכן לא מתאים לכל אחד אבל הטויוטה מצליח להיות דיי שקט גם תחת מאמץ והביצועים מושגים בזריזות כך שהוא לא שוהה זמן רב בסל"ד גבוהה, זה תורם כמובן לצריכת הדלק.

פורסם

תודה חברים. האמת שתארתי לעצמי שאין אופציות חסכוניות.

יש את הX1 של BMW שהיא מגה חסכונית אבל גם מגה יקרה.

ראיתי שהIX35 והספורטאז החדשות נראות חסכוניות "על הנייר".

הן לא?

לגבי הוורסו - שקלתי אותו אבל חששתי שהוא קטן (נראה מאוד קטן בתמונות ועוד לא יצא לי לראות אחד על הכביש). האם הוא בגודל של פיקאסה או גדול יותר (נאמר קרניבל)?

אגב - מיניוואנים חסכוניים יכולים להיות אופציה טובה (גם הם גבוהים) אם יש משהוא חסכוני ומומלץ.

תודה,

גילעד.

פורסם

הוא אכן קומפקטי יחסית למיניוואנים אחרים כמו הפיקסאו שאתה ציינת אבל המרווח בפנים לא רע בכלל, ממליץ לך לבדוק אותו, אולי אפילו בסוכנויות משום שהדגם שנמכר כרגע זהה לזה של 2010 מלבד גגון ומערכת מולטימדיה.

פורסם

פולקסוואגן טוראן .

יש בנזין TSI ודיזל TDI (הדיזל יותר חיסכוני).

לרכב הזה יש אופצית 7 מקומות.

החיסרון היחיד שמצאתי - אין גלגל רזרבי.

סויוטה וורסו פחות גדולה מפיקאסו, אבל לא פחות גדולה מהג'יפונים שציינת כאן.

רק בתמונה היא נראית קטנה. כמובן, המקומות בשורה השלישית לילדים בלבד.

פיקאסו עם מנוע טורבו בנזים מכונית יחסית חסכונית, אבל הגיר הרובוטי לא נעים במיוחד.

יש לך גם רנו סניק החדשה (מנוע וגיר זהים לקשקאי), אבל היא לא תהיה חסכונית יותר מפיקאסו, גם בגרסת ה 5 מקומות .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רודיוס הוא רכב ענקי, מיניוואן פול סייז עם 7 מקומות אמיתיים.

גם עם מנוע דיזל אני בספק מאוד גדול אם הוצאות הדלק יהיו נמוכות יותר משל וורסו או פיקאסו למשל.

פורסם

יש ליטי גרסת דיזל - שהיא די חסכונית, משהו כמו 1:14 בפועל לגרסת DSG ו 1:15.5 (!!!) לגרסה ידנית, לפי kml.co.il.

הרבה יותר חסכונית מגרסת בנזין, אך גם יותר יקרה.

• תוכן חדש...