Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון מעניין. תמיד טענתי שאין דבר כזה "מכונית מהנה לנהיגה". הנאה מנהיגה היא שילוב של סיטואציות - ואפילו זכרונות ילדות מתוקים.

אני קניתי פונטיאק טמפסט למשך חודש רק כי היה לי זיכרון ילדות מאוד מתוק ממנה לגיל 6. פשוט חיפשתי תירוצים למה לקנות.

ואם כבר מנסים לכמת הנאה מנהיגה, שאלה לדיון פתוח:

כולם מדברים כל הזמן על 'הגה מתקשר': מהי ההגדרה המדויקת שלכם לכזה?

סתם שאלה בעקבות דיון שהיה לי עם חבר.

(ולא, תשובה בסגנון "משנה את משקלו כתלות באחיזה" היא אבסטרקטית מדי, ובטח לא אותה ציפיתי לשמוע).

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגה מתקשר (לטעמי) נמדד במבחן התוצאה - כמה שפחות תיקונים בנהיגה נמרצת. אם אתה לא מתקן הרבה - סימן שההגה מספיק מתקשר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תקשורת היא אמצעי (אחד מני רבים), לא מטרה. מכיוון שההנאה היא אינדיבידואלית, גם הדרך של כל אחד להגיע להנאתו שונה.

נכון, חלקן מגיעות עם הנאה קדמית, חלקן עם אחורית וחלקן גם וגם :twisted:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הגה מתקשר כשמו כן הוא, מעביר לך אינפורמציה מהגלגלים שלך, הוא מחבר אותך לפני הכביש, הוא עוזר לך לדעת מה מצב האחיזה שלך ומתי אתה מתקרב למגבלות, הוא נותן לך פידבק על כל פעולת האצה, בלימה, הפניית הגה.

אני כל פעם מופתע מכך שבנהיגה אגרסיבית אני בולם חזק לתוך פניה, מגיע לנעילת גלגלים ואז מרגיש דרך ההגה את הפעולה של ה-ABS ברמה שאפשר לדעת בדיוק איזה צמיג ננעל.

משקל של הגה זה מצויין כאשר להגה יש משקל טבעי נכון ולא כאשר זה הגה מנותק שמצויידות במערכת לשינוי משקל ההיגוי, כשלהקה יש משקל נכון אתה מקבל טונות של בטחון ותדחוף את הרכב חזק יותר מאשר תעשה עם אותו רכב עם הגה חסר משקל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הגה מתקשר כשמו כן הוא, מעביר לך אינפורמציה מהגלגלים שלך, הוא מחבר אותך לפני הכביש, הוא עוזר לך לדעת מה מצב האחיזה שלך ומתי אתה מתקרב למגבלות, הוא נותן לך פידבק על כל פעולת האצה, בלימה, הפניית הגה.

אני כל פעם מופתע מכך שבנהיגה אגרסיבית אני בולם חזק לתוך פניה, מגיע לנעילת גלגלים ואז מרגיש דרך ההגה את הפעולה של ה-ABS ברמה שאפשר לדעת בדיוק איזה צמיג ננעל.

אתה מרגיש את פעולתה בצד ימין/שמאל של גלגל ההגה? למען האמת אני מאמין שאת המידע הזה מעבירה השלדה דרך המושב.

משקל של הגה זה מצויין כאשר להגה יש משקל טבעי נכון ולא כאשר זה הגה מנותק שמצויידות במערכת לשינוי משקל ההיגוי, כשלהקה יש משקל נכון אתה מקבל טונות של בטחון ותדחוף את הרכב חזק יותר מאשר תעשה עם אותו רכב עם הגה חסר משקל.

הגה מתקשר זה נחמד מאוד, אבל אפשר לנהוג בבטחון רב גם בלעדיו.

פורסם

הייתי מדרג בלמים טובים ועמידים, שלדה קשיחה, מנוע נמרץ ומתלים טובים לפני הגה מתקשר בכל הקשור למה אני צריך בשביל לנהוג מהר ובבטחון בקטע נתון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שאתם מפחיתים מחשיבות הגה מתקשר בעל משקל נכון,שילדה טובה ובלמים עמידים לא יגיעו למיצוי מלוא היכולות שלהם במכונית שההגה שלה לא משהו.

לגבי השאלה באדום לגבי ההגה, מעבר לתחושה מהשילדה אתה מרגיש בהגה היטב את התקתוק של ה-ABS והרעידות שמייצר הגלגל שננעל.

פורסם

ספציפית את הABS אתה מרגיש הרבה יותר טוב דרך הדוושה, התקתוק גם כך אינו קשור להגה. במקרה הנ"ל אתה נותן להגה קרדיט מופרז כיוון שאילו ההגה היה ערוץ התקשורת היחיד, גם אם תרגיש שהABS מופעל, בטח שלא תוכל להבחין באיזה גלגל מדובר.

אגב, יש גם מכוניות על בעלות הגה לא משהו (מבחינת תקשורת).

הגה מתקשר מוסיף לחגיגה זה בטוח, אבל אפשרי להסתדר גם בלעדיו. כרגע, מרבית ההגאים החשמליים (וזהו כיוונה של תעשיית הרכב) אינם מתקשרים. יש מוצלחים פחות ויש יותר, בין היתר כתלות באופי מערכת התגבור החשמלי ומיקומה. יש סיכוי סביר שזה ישתנה בעתיד.

פורשה לדוגמא, כך שמעתי ממקורות מהימנים ביותר, הצליחו ליצור ב911 החדשה הגה חשמלי בין הטובים ביותר בתעשיה, אם לא הטוב ביותר. בהשוואה להגה ההידראולי של הדור הקודם, ב99 אחוז מהזמן אין הוא פחות טוב.

פורסם

כולם מדברים כל הזמן על 'הגה מתקשר': מהי ההגדרה המדויקת שלכם לכזה?

מאוד פשוט - סיבוב אחד על קארטינג ותבין מה זה הגה מתקשר. הגה שמשנה את משקלו והתנגדותו כפונקציה של אחיזה ושל זווית ההחלקה של הרכב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ספציפית את הABS אתה מרגיש הרבה יותר טוב דרך הדוושה, התקתוק גם כך אינו קשור להגה. במקרה הנ"ל אתה נותן להגה קרדיט מופרז כיוון שאילו ההגה היה ערוץ התקשורת היחיד, גם אם תרגיש שהABS מופעל, בטח שלא תוכל להבחין באיזה גלגל מדובר.

אני מכיר את ההבדל בין תחושות דוושא, תחושות מהמושב ותחושות מההגה, אני יודע היטב מה אני מרגיש כך שבעניים זה כנראה לא נגיע להסכמה.

אגב, יש גם מכוניות על בעלות הגה לא משהו (מבחינת תקשורת).

נכון, לאסטון מרטין ונטאג׳ יש הגה פחות מתקשר מזה של פרארי קליפורניה, לדוגמא, ובאותו קטע נהיגה הייתי מהיר הרבה יותר על הפרארי מאשר על האסטון.

.

12345

פורסם
מאוד פשוט - סיבוב אחד על קארטינג ותבין מה זה הגה מתקשר. הגה שמשנה את משקלו והתנגדותו כפונקציה של אחיזה ושל זווית ההחלקה של הרכב.

בדיוק כמו במיני המקורית שנולדה ב 59'.

מדהים איך מכונית עם פחות מ 50 כ"ס יכולה לעלות כל כך הרבה חיוך על פני הנהג.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קודם כל, כנראה שהפרארי באמת מהירה מהאסטון מרטין. מעבר לכך, ההתנסות האישית שלך היא לא בדיוק מדד למשהו, עם כל הכבוד (הרי לא ביצעת הקפת חימום, למדת את המסלול, את הרכב).

פורסם

מובן שנהגתי על קארטינג. בנוסף, יש לי קליאו ספורט וסיטרואן קסרה בבית, הייתה לי ZX וולקן - כך שאני יודע איך צריך להרגיש הגה טוב.

סתם נושא לדיון - שוב ברמה האקדמית בלבד!. (ברמה הפרקטית, מבחינתי מה שחשוב לי ברכב זה שיהיה לי ביטחון לנהוג מהר - כחבילה כוללת):

האם Tourque steer היא סוג של תקשורת? לפי ההגדרה - כן. הציר הקדמי מאבד אחיזה ומרגישים את זה בהגה. האם זה עוזר במשהו בנהיגה ספורטיבית?

האם Bump steer זה סוג של תקשורת? על פניו - כן. האם זה עוזר במשהו בנהיגה ספורטיבית?

עוד דוגמא: יצא לי לנהוג על יונדאי וולוסטר. נעזוב רגע את העובדה שעם בקרת יציבות מכובה, יש לרכב הזה התנהגות מאוד קיצונית ובעייתית. כמאיצים החוצה מסיבוב מרגישים את ההגה מתקשה. לעומת זאת באיבוד אחיזה של הסרן האחורי - אין שום תקשורת.

גם הקליאו שיש לי בחניה: ביציאה מסיבוב ההגה מתקשר. בהחלקת זנב (היגוי יתר) - ממש לא.

זה עוזר בנהיגה ספורטיבית, אפשר לדעת כמה גז להוסיף אחרי האייפקס במדויק. אבל האם זה אומר שההגה מתקשר? הרי כשהרכב מתחיל להחליק קשה דרך ההגה לקבל פידבק עד כמה חמורה ההחלקה. את זה מרגישים דרך הישבן (או במקרה של הוולוסטר, זה בא במכה ולא מרגישים כלום :-).

אגב, לקליאו יש הרבה לוחמת מומנט בעיקר על אספלט גרוע - וזה כבר משהו אחר. אני מרגיש דרך ההגה שהאספלט גרוע והגלגלים מפרפרים - אבל אולי זו תחושה שדווקא מפריעה לי בנהיגה? כלומר - האם תקשורת מההגה יכולה לגרוע מההנאה?

אז האם הגה שמשקלו מתקשה תחת עומס (=האצה בתנאי אחיזה גבוליים), אבל לא נהיה קל באיבוד אחיזה - נקרא מתקשר או לא?

פורסם

הנאה מנהיגה היא בפירוש עניין סובייקטיבי. אני פגשתי המון נהגים שלא נהנים כמעט כלל מנהיגה ספורטיבית "טהורה" אלא מעדיפים להחליק, ואנשים אלו יעדיפו מכוניות שונות מאלו שיעדיפו נהגים כמוני. במכוניות אלו, דרך אגב, אותם פרמטרים חשובים של תקשורת, פרוגרסיביות וכדומה - ייזנחו לטובת מהירות נטו (אחיזה וכוח).

יש אנשים שחלק מההנאה בנהיגה אצלם קשורה ברכב עצמו (חובבי רכב שהם גם חובבי נהיגה, לך תבין...), ויש גם כאלו שאצלם הנאה מנהיגה היא ביטוי שניתן להשתמש בו גם בקשר לנסיעה מנהלתית בעיר או בסביבה אחרת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...