Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקווה שהרכב יתוקן (גם אם באמצעות חלפים מפירוק) אחרת עתידו להגיע לידי סוחר שיתקן את המכה, יחליף חגורות בטיחות וינתק את הנורת תקלה של כריות האויר, יסגור את מכסי הכריות אויר וימכור את הרכב ״כחדש מרופא״.

ולצערנו יגיע הקונה שיהיה בטוח שעשה עסקה מצויינת והוא לא יודע שברכב אין כריות אויר והרכב עבר תיקון חאפרי..

ושמת לב שכבר מישהו קפץ פה על המציאה ?

לא שאני מאשים או משהו אבל אם תקבל מחיר טוב על הרכב נניח חצי מחיר ומעלה זה יהיה מישהו שיתקן פח ודשבורד וימכור את הרכב כיד ראשונה ללא תאונות, כשמישהו יעשה את זה אני לא רוצה לכתוב פה מה אני מאחל לו .

פורסם
ושמת לב שכבר מישהו קפץ פה על המציאה ?

לא שאני מאשים או משהו אבל אם תקבל מחיר טוב על הרכב נניח חצי מחיר ומעלה זה יהיה מישהו שיתקן פח ודשבורד וימכור את הרכב כיד ראשונה ללא תאונות, כשמישהו יעשה את זה אני לא רוצה לכתוב פה מה אני מאחל לו .

וואו אחי אתה לא יכול להאשים סתם זה לא יפה אני פחח רכב וזה הפרנסה והמקצוע שלי ברוך השם

לפני שנה וחצי עברתי תאונה קשה מאוד מאוד בחור צעיר עם ניסן טרנו נכנס בסיריון שנהגתי בה במהירות 130 מאחורה והדביק אותי לתוך עמוד ואני יכול להגיד לך בבירור שאם לא היה כריות אוויר היום לא הייתי רושם תהודעה הזאת

אז תשקול מילים אחי אני לא סוחר רכב אני מתפרנס מהידיים שלי בעבודה קשה מאוד והבחור דיבר איתי והתחרט כנראה בגלל כמה הודעות שרשמתם פה אבל לא נורא הכל מלמעלה

אני באמת אוהב אותכם אתם יהודים יקרים רק ניסיתי להבהיר נקודה שלא כל מי שקשור לרכב הוא נוכל זה הכל

תודה ולילה טוב

פורסם
שאלה - איך ניתן לבדוק תקינות כריות אוויר ברכב יד שניה? בבדיקה סטנדרטית - מכון בדיקה למשל, בודקים את החיישנים\מחשב? לא זכור לי סעיף כזה בבדיקת עבר במכון..

זאת באמת נקודה מעניינת, גם לי לא זכור שראיתי מעולם הערה כזאת בבדיקה, בטח יותר חשוב להם לכתוב בסעיף גיר "נקישות בהערבת הילוך" במנוע "סימנים לשריפת שמן" בסעיף מרכב "סימני תיקון ומילוי חומר". מעניין אם יש אפשרות לבדוק את הדברים האלה והאם בודקים אותם.

פורסם

אפשר, אך לא במכון בדיקה.

-במוסך עם סורק יעודי לרכב תתגלה התקלה הרשומה במחשב וכן שהכריות/מותחנים אינם פעילים.

-במכון בדיקה להבדיל בודקים כי נורית האזהרה ניכבת לאחר התנעה (כך שע"י חיבור לנורית לחץ השמן ניתן לזייף פעולה תקינה) ובנוסף, ישנו תמיד סעיף קטן וכללי הפותר את המכון מאחריות לכל המערכות הממוחשבות ברכב.

zhr112, אני לא יודע מה שווי הרכב שלך אך כנראה שלא תוכל לעבור טסט (אני מנחש, אני לא בטוח) כך שתיקוני פח ללא תיקון כריות/מותחנים לא יהיה כדאי.

פורסם
וואו אחי אתה לא יכול להאשים סתם זה לא יפה אני פחח רכב וזה הפרנסה והמקצוע שלי ברוך השם

לפני שנה וחצי עברתי תאונה קשה מאוד מאוד בחור צעיר עם ניסן טרנו נכנס בסיריון שנהגתי בה במהירות 130 מאחורה והדביק אותי לתוך עמוד ואני יכול להגיד לך בבירור שאם לא היה כריות אוויר היום לא הייתי רושם תהודעה הזאת

אז תשקול מילים אחי אני לא סוחר רכב אני מתפרנס מהידיים שלי בעבודה קשה מאוד והבחור דיבר איתי והתחרט כנראה בגלל כמה הודעות שרשמתם פה אבל לא נורא הכל מלמעלה

אני באמת אוהב אותכם אתם יהודים יקרים רק ניסיתי להבהיר נקודה שלא כל מי שקשור לרכב הוא נוכל זה הכל

תודה ולילה טוב

קודם כל רשמתי בהודעה שאני לא מאשים, אבל,

אם רצית לתת לו מחיר טוב, ולתקן את הרכב כמו שצריך (לא מדובר פה רק בעבודת פחחות) וכמו שהחברה אמרו פה זה עולה בערך חצי אוטו אז אין שום סיכוי שהיית מרוויח מזה משהו.

אני לא מכיר אותך ולכן לא מאשים אותך אבל קשה לי להאמין שיכולת לתת לו "מחיר טוב" ולהרוויח מזה בלי לעגל קצת פינות.

פורסם
למיטב זכרוני, מר נוימן טען שניתן להרכיב כריות אויר משומשות בתנאי שגילן נמוך מ-10 שנים.

אם כך הדבר, נסה למצוא כאלה מפרוק או צור קשר עם אייל נוימן. מותחנים, אני לא יודע? בלי להיכנס לאספקט החוקי והבטיחותי, אתה יכול גם לנסוע בלי כריות אויר. נכון לא פיתרון קלאסי ואפילו לא מומלץ אבל אפשרי.

ואוו, מעולם לא קובצו יחד שורת המלצות כל כך לא חכמות, שלא לומר מסכנות חיים! אני מבין שהכוונה טובה, אבל כל הרעיון של החלפת כריות אוויר שהיו בשימוש בכריות חלופיות ועוד משומשות ושהוצאו מתוך רכב אחר - הוא פשוט שטות מהמעלה הראשונה.

לגבי המותחנים - אופן הפעולה שלהם זהה לחלוטין לזה של כריות האוויר ולכן יש להחליפם וביחד איתם להחליף את החגורות עצמן. לנסוע בלי כריות אוויר זה כבר בכלל שטות בליגה אחרת...

כשמדובר על בטיחות כל כך בסיסית - או שמשלמים (ואפילו הון עתק) או שמוותרים על המכונית - ובלבד שלא נחשוף את עצמו לאפשרות של סכנת חיים שכזאת, ולא משנה איך נוסעים והיכן!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחרי שהתאוששתי מהמכה שנפלה עליי באשמתי הישירה , אני חושב באמת לתקן את הרכב ואת הנזק שנגרם ולאוו דווקא במוסך מורשה כי לצערי אני מצפה לקבל מחיר טוב והוגן ולא שכבר ינסו לזמבר אותי ולהגיד לי כמו ששמעתי שביררתי הצעת מחיר להחליף "הכל " עוד לפני שהמכונאי של המוסך ישב על הרכב כי זה לא מקצועי, והרכב שוב באמת בובה ולי כואב לזרוק אותו לפח

כרגע אני צריך להחליף חגורות וזאת השאלה שלי אם ניתן להחליף חגורות לבד בשלב הראשוני בלי הכריות או שזה מותאם ביחד ? חוץ מזה מישהו סיפר לי שיש סט של כריות אוויר ומחשב וחגורות שבא ביחד והוא עולה בסביבות ה5000 ש"ח מישהו שמע על זה ?

או שאולי אני שוב טועה ולא כדאי בשבילי לשבור את הראש ולתקן, ולמכור אותו ככה ?

פורסם

תדבר עם חברת ביטוח שלך ותדרוש מהם את הכסף.ברגע שנפתחות כריות אוויר בזמן התאונה הרכב נחשב מושבת מבחינת חברת ביטוח והם חייבים לשלם לך את הערך של הרכב לפי מחירון הבעיה שהם לא ממש ממהרים לעשות את זה.

פורסם

צר לי לאכזב אותך אך אם כריות אויר נפתחות הדבר הפחות חשוב זה עלותן אלא שום מוסך בישראל לא נותן לך אחריות שהן יפתחו בתאונה שניה..

פורסם

חיפשתי וראיתי שכרית אוויר אחת באייבי עולה בסביבות 200$.

אפילו ראיתי שמוכרים כרית+הגה ב-280$ למכונית שלי.

בארץ אני מניח שהמחיר פי 3 לחלקים, לא כולל עבודה.

כמובן שאי אפשר ליבא אחת בגלל שיש שם חומר נפץ. נראה מי אמיץ להביא את זה במזוודה :lol:

אני מניח שהעלות הגבוהה היא לא רק הכריות אוויר, אלא אם המכונית חטפה מכה שנפתחו הכריות כנראה צריך להחליף מכסה מנוע, רדיאטור, אולי מדחס מזגן וכו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
אחרי שהתאוששתי מהמכה שנפלה עליי באשמתי הישירה , אני חושב באמת לתקן את הרכב ואת הנזק שנגרם ולאוו דווקא במוסך מורשה כי לצערי אני מצפה לקבל מחיר טוב והוגן ולא שכבר ינסו לזמבר אותי ולהגיד לי כמו ששמעתי שביררתי הצעת מחיר להחליף "הכל " עוד לפני שהמכונאי של המוסך ישב על הרכב כי זה לא מקצועי, והרכב שוב באמת בובה ולי כואב לזרוק אותו לפח

כרגע אני צריך להחליף חגורות וזאת השאלה שלי אם ניתן להחליף חגורות לבד בשלב הראשוני בלי הכריות או שזה מותאם ביחד ? חוץ מזה מישהו סיפר לי שיש סט של כריות אוויר ומחשב וחגורות שבא ביחד והוא עולה בסביבות ה5000 ש"ח מישהו שמע על זה ?

או שאולי אני שוב טועה ולא כדאי בשבילי לשבור את הראש ולתקן, ולמכור אותו ככה ?

זרוק את הרכב לפח (או מכור אותו לפירוקים) כי כל תיקון חאפרי שתעשה לא שווה את הסיכון בשימוש ברכב תפור עם תיקון פחחות מעאפן, בלי כריות אויר או עם כריות אויר מפוקפקות מפירוק.

• תוכן חדש...