Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה היתה השאלה?

כנראה שהבעיה שלך היא לא בהבנת הנקרא אלא בהבנת הנשאל :-D

הוא שואל (כמו במערכון של חידון התנ"ך): האם מד מהירות הנקוב במיילים זהה מבחינה מכאנית לחברו המטרי ורק הלוח (fascia) שונה, או שיש בו הבדל מכאני.

התשובה היא שבמד מהירות מכאני הספידומטר (מנגנון מדידת המהירות) זהה, אבל האודומטר (מנגנון מדידת המרחק) שונה.

מסיבה זו ניתן להחליף לוח או לצייר סקאלה מקבילה במייל/ק"מ, אבל אם רוצים גם למדוד מרחק יש להחליף את המנגנון המכאני.

נמרוד

פורסם
כנראה שהבעיה שלך היא לא בהבנת הנקרא אלא בהבנת הנשאל :-D

הוא שואל (כמו במערכון של חידון התנ"ך): האם מד מהירות הנקוב במיילים זהה מבחינה מכאנית לחברו המטרי ורק הלוח (fascia) שונה, או שיש בו הבדל מכאני.

התשובה היא שבמד מהירות מכאני הספידומטר (מנגנון מדידת המהירות) זהה, אבל האודומטר (מנגנון מדידת המרחק) שונה.

מסיבה זו ניתן להחליף לוח או לצייר סקאלה מקבילה במייל/ק"מ, אבל אם רוצים גם למדוד מרחק יש להחליף את המנגנון המכאני.

נמרוד

הללויה!

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
שאלה אינה מביכה מכיוון שאם לא תשאל לא תדע.

לוח הספרות הוא החלק השונה בין שני הספידומטרים.

נכון, יתכן גם שחלקים טכניים אחרים באים לפצות על כך שהמחוג בשתי שיטות המדידה יתכן ויהיה מצוי במקום אחר לצורכי "דקורציה".

על מנת לבדוק את לוח השעונים החדש שלך, חבר את מד המהירות החדש וסע בכביש בין עירוני. חפש בצד הכביש עמודי ק"מ ומדוד כמה זמן לוקח לך לעבור בין עמוד לעמוד במהירות קבועה נאמר 50 מייל. חלק 3600 (מספר השניות בשעה) בתוצאת זמן המדידה והתוצאה תתן לך את המהירות.

לדוגמא אם נסעת 45 שניות הרי שהתוצאה היא 80 קמ"ש. מדוע קמ"ש ולא מייל? כי מדדת את הזמן שלקח לך לעבור 1 ק"מ.

על מנת לתרגם את התשובה מק"מ למייל עליך לחלק את המהירות 80 קמ"ש ב 1.605 ותקבל 48.48 מייל לשעה.

כלומר בדוגמא לעיל הספידומטר מראה פחות או יותר תוצאה נכונה.

אם תקבל תוצאה אחרת נאמר שהרכב עבר את מרחק של 1 ק"מ בין העמודים ב 36 שניות הרי שהמהירות היא מאה קמ"ש

(100 = 3600/36) = כ 62 מייל/שעה. ואז יש זיוף. הזיוף יכול לנבוע מאי התאמה בין מספר השיניים בגלגלי השיניים במד המהירות, ו/או מחיבור הגי (חילזון) ו/או משינוי בצמיגים.

בדיקה כזו תתן לך מושג איך להתיחס למהירות אותה מראה הספידומטר שלך.

אם יש זיוף גדול או אז סביר שיש תקלה טכנית והיה רצוי להתיעץ עם בעל מקצוע.

בהצלחה

נ.ב. המאמר שקודמי ציטט הוא מאמר מקיף ואם תוכל לקרוא אותו תרחיב את הידע שלך בנושא.

אגב גדרון איך הוא יבדוק שהעמודים אכן כל ק"מ, והקבלן של מע"צ לא הרים אותם כל 1200 מ' לחסוך כל עמוד חמישי? -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים אבל אף אחד לא נתן לי תשובה מדויקת וכנראה שדי באשמתי. אז אשאל בנוסח קצת שונה:

האם בלוח שעונים בריטי מד המרחק (קילומטרז') מודד ביחידות מייל? (מד המהירות מראה מייל בגדול וק"מ בקטן).

ולמי שחשב שהוא חכמולוג, מד אוץ - מד מרחק.

"סקאלה" - מד מהירות.

שני דברים שוני לגמרי.

פורסם
תודה רבה לכל המגיבים אבל אף אחד לא נתן לי תשובה מדויקת וכנראה שדי באשמתי. אז אשאל בנוסח קצת שונה:

האם בלוח שעונים בריטי מד המרחק (קילומטרז') מודד ביחידות מייל? (מד המהירות מראה מייל בגדול וק"מ בקטן).

"סקאלה" - מד מהירות.

שני דברים שוני לגמרי.

אם היחידות מספרים של הסקלה הן במייל, גם המונה סופר במיילים.

ההבדל במונה בין הק"מ למייל- בגלגל שיניים והחילזון בתוך הספידומטר.

מקווה שעזרתי

סיגל

פורסם

"סקאלה" - מד מהירות.

שני דברים שוני לגמרי.

ואני חושב, וזה רק אני, שאם אתה פונה ושואל ומצפה לעזרה ושואל שאלה לא נכונה, לא יהיה זה נכון ללגלג על אלה שניסו לעזור לך, בתהייה אמיתית.

"מד המהירות" נותן את המהירות. כן, יש בו גם סקלה אחת או שתי סקלות.

"מד הקילומטרים" נותן את המרחק, הק"מ המצטברים או הבדידים.

"מד האוץ" הוא כל המכלול. (ולרוב מתייחסים ב"מד האוץ" ל"מד המהירות" דווקא)

פורסם

מונה הקילומטרים נקרא אודומטר.

בשועל מד המהירות מראה מיילים וכך גם האודומטר. במירוץ בקפריסין, נדרשתי לעשות "קליבריישן", כלומר, כיול של המספרים המופיעים ברכב בהשוואה למציאות. מדדתי נסיעה של 1000 מטר בדיוק, שסימנו המארחים וכך נקבע היחס בין המיילים לקילומטרים. התוצאה היתה 1.8 קילומטר למייל אחד, מה שאומר שהאודומטר ממש לא מכויל ואמור להיות 1.6 קילומטר למייל. זה לא הפריע לנו לחשב את המרחקים המדויקים לאורך המסלול והתוצאה ידועה...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

זה אני שחשבתי שאני חכמולוג (ודי, יותר לא אחשוב כך לעולם)!

אילו היית פותח את הקישור שצירפתי להודעתי (ולא צריך להיות לא חכם ולא חוכמולוג לשם כך - רק להקליק קליק אחד בעכבר) היית מוצא מדריך מפורט ומבואר, ואפילו עם ציורים, כן, אפילו ציורים של כל אחד משני החלזונות. מדריך שמסביר כל מה שצריך לדעת ואפשר לדעת על מדי מהירות (כולל איך לכייל אותם - לידיעת הממציאים בפורום).

קיוויתי ליותר מדי?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

ברור שניתן לבדוק את המהירות בכל מכשיר שנותן מידע מדוייק אבל...מהנדסים שאני עובד אתם טוענים כי קביעת המהירות של הGPS ברכב אינה נכונה ויש סטיה גדולה. אני רואה את זה בירור כאשר אין כל התאמה בין מה שאומר ה GPS לבין מה שהרכב נוסע בפועל. כן אני בודק את מד המהירות יחסית לאבני המייל (העמודים עם המספרים) והספידומטר אינו מזייף ה GPS מזייף.

שלמה דן גדרון

פורסם
היי שבוע טוב יש לי שאלה קצת מביכה, אצלי ברכב (פורד אסקורט שתי דלתות 71) הותקן לוח שעונים מקורי של דגם RS שהסקאלה מראה את המהירות במיילים כביכול. האם גם מד האוץ מכוון גם הוא למיילים? הכוונה אם מה שמשנה זה החילזון או הלוח שעונים עצמו?

אני עניתי לשאלה שלך. רק אחרי שהבהרת שאתה אינך מתכוון למד האוץ אלה למד המרחק קיבלת תשובה מקצועית מסיגל מאון ספידומטרים שעונה בדיוק לשאלה שלך.

מכל מקום הקוראים יצאו עם כלים להבנת הנושא.

שלמה דן גדרון

פורסם
אם היחידות מספרים של הסקלה הן במייל, גם המונה סופר במיילים.

ההבדל במונה בין הק"מ למייל- בגלגל שיניים והחילזון בתוך הספידומטר.

מקווה שעזרתי

סיגל

תודה רבה כולכם עזרתם לי מאוד!

• תוכן חדש...