Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה בשנה בסביבות ה 40 אלף קילומטר ואני די בתקציב מצומצם, (בערך 15 אלף ש"ח )

חשבתי על דיזל קטן, מה הנקודות תורפה הכללים ברכב דיזל? מבחינה מכנית? אגרות? ביטוח ? וכו'...

הוצעה לי ה C3 2003 במחיר של 14 אלף ש"ח הרכב שמור ומטופל כמו שצריך, מה שקצת מפחיד אותי זה העובדה שהוא עשה 280 אלף קילומטר, האם יש לי לחשוש מזה? האם ידוע לכם מחלות אחרות של הרכב שיש לבדוק ? או אולי אפי' לא לגעת ברכב?

אשמח על כל עזרה בנושא...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

אם לרכב עשו את האחזקה שצריך והחלו את המכלולים שהתבלו והוא במצב טוב, במקרה של דיזל כדאי להבין שקונים רכבים כאלה כדי לנסוע הרבה. כלומר קילומטרז יהיה גבוה.

אני לא יודע איך דיזלים של סיטרואן מזדקנים. אבל אני נוסע היום על דיזל שחצה חצי מיליון קילומטר והיה לי דיזל שעשה כ400,000 קילומטר. אני לא מרגיש שכתוצאה מקילומטרז הרכב מרגיש פחות טוב מרכבים שהיו לי ועשו הרבה פחות מזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן, פשוט לא לקנות. אין שום סיבה שתצדיק רכישה של הרכב הזה.

ולא בגלל שהוא לא מוצלח או לא יפה, אלא פשוט בגלל שהוא עבר כמות ק"מ היסטרית.

אתה עומד לרכוש רכב בן 9, עם טונות של מכלולים מורכבים - וכל אחד מהם יכול להתפגר בכל רגע נתון.

על מה אני מדבר? על מיסבי גלגל, מנועים חשמליים קטנים, ממסרים, בולמי זעזועים ועוד ועוד...

אתה בטח גם רוצה לנסוע לא מעט, אז רק שתדע שמספיק שתאכל כאפה עם טורבו או מזרקים, אתה תחזור אחורה בכמה אלפים טובים.

אם אתה מעוניין ברכב אמין, ידני, קטן, שצורך מעט דלק - יש לך את הפונטו והפנדה. אין מערכות מורכבות, מנוע בנזין שצורך 1:15 בתוך העיר וכמעט 1:20 מחוצה לה, ותוכל להשיג גם כאלה עם ק"מ שהוא חצי ממה שאתה רוצה לקנות עכשיו.

אני אישית עשיתי טעות זהה לשלך לפני 5 שנים בערך, וברגע שראיתי שההוצאות על הרכב גדלות והולכות והחיסכון בדלק רק מממן מוסכים, עברתי לפונטו ומאז שקט לי.

פורסם
כן, פשוט לא לקנות. אין שום סיבה שתצדיק רכישה של הרכב הזה.

ולא בגלל שהוא לא מוצלח או לא יפה, אלא פשוט בגלל שהוא עבר כמות ק"מ היסטרית.

זה דיזל, רכבים כאלה קונים כדי לנסוע לא 1500ק"מ בשנה. אצלי דיזל נוכחי עם חצי מיליון, דיזל קודם היה עם 400K ק"מ. נו ו..? נוסע יופי. אם הרכב טופל והוחלף כל מה שצריך, דין רכב דיזל לא כדין רכב בנזין. מוניות עוברות על מנועי דיזל מיליון בפחות שנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תשווה מנוע 6.5 ליטר שהיה לך למנוע 1400 קטן.

למשל מנוע 18 ליטר דיזל של משאית עושה בשקט 2 מיליון קילומטר, האם מכאן אפשר להסיק מסקנה של דיזל, גם קטן בהרבה יכול להגיע לזה?

גם אם (נניח, ולא בטוח בכלל) שהמנוע מסוגל לעבור יותר קילומטרים ממנוע 1400 בנזין, כל יתר המכלולים של הרכב זהים לחלוטין לגירסת הבנזין. זו סה"כ מכונית מיני קטנה, שעדיין מוגדרת "עירונית", גם בגירסת דיזל.

בצבא ראיתי כמה פיז'ו 205 1400, שעשו 400-500 אלף על אותו מנוע, שהחזיק מצויין. אבל שאר המכלולים עברו אינספור החלפות ותיקונים. וכאן זה בדיוק אותו דבר.

ואז נשאלת השאלה - האם היית קונה סיטרואן C3 בנזין עם 280 אלף קילומטר?

אם התשובה היא לא, אז בדיזל גם לא.

ובכלל, בעייתי מאוד לרכוש רכב ב 15.000 ולנהוג איתו 40.000 קילומטרים בשנה. אם אין אפשרות להגדיל תקציב, ממליץ לקנות משהו בנזין ידני קטן, עם כמה שפחות קילומטרים. 150.000 הם נקודת פתיחה הרבה יותר טובה מ 280.000.

פורסם

Buki, כרגע יש לי דיזל 2.1 ליטר ולא 6.5. ורכב הזה עבר יותר קילומטרים מדיזל 6.5 שהיה לי ומכלולים שהם זהים לרכבי בנזין מחזיקים לא רע. מאוד טוב מראים את עצמם דיזלים 1.9 של VAG ובנפח זהה של סיטרואן/פיג'ו. יש דיזלים קיה ריו עם מנוע 1.5 שעובדים כמונית, אני לא יודע כמה הם מחזיקים אבל כדאי לחקור את זה, יש דיזלים 1.5 של רנו ו1.6 של פיג'ו/סיטרואן שעובדים כבר כמה שנים על פרטנרים וברלינגו והם עושים לא מאט קילומטרים.

עריכה: הדיזל דרך אגב הוא של פורד, מותקן גם ברכבי מזדה דמיו, פיג'ו 206, פורד פיאסטה, סיטרואן C1 ונגזרות, סוזוקי ליאנה ועוד. יש לו גירסא 70 ו92 סוסים 16 שסתומים. לא אתפלא אם דיזלים בגירסאות 1.6 מבוססים על אותו מנוע (המנועים שמותקנים על ברלינגו ודומות, פוקוס ווולבו).

פורסם

תגיד, אתה נוסע על אוטו או על מנוע?

מה עם כל יתר הדברים? מיסב לגלגל נוסע X קילומטרים לפני שהוא מתפגר. בולם זעזועים נוסע Y.

מאיפה לך שכל אחד מהם, בדיוק בנקודת הכשל או רגע לפניה, הוחלף? יותר סביר שנסעו על הרכב במשך זמן ממושך, כולל תקופה מסויימת בחברת השכרה, ועכשיו, רגע לפני התיקונים היקרים מאוד - מוכרים.

עזוב, גם אני האמנתי לשטויות האלה שדיזל זה לא כמו בנזין, אבל זה בדיוק אותו רכב. עם אותם מכלולים ואותן בעיות. וכן, אין סיבה לרכוש ב-15 אלף ש"ח רכב משנת 2003 עם 280 אלף ק"מ, כי במחיר הזה אפשר לקנות פונטו 2005 עם 160 אלף ק"מ.

ואם הרעיון הוא לנסוע 30-40K בשנה, אז אדרבא - עדיף להתחיל מק"מ נמוך בהרבה מאשר לבלות כל יומיים במוסך.

פורסם
תגיד, אתה נוסע על אוטו או על מנוע?

מה עם כל יתר הדברים? מיסב לגלגל נוסע X קילומטרים לפני שהוא מתפגר. בולם זעזועים נוסע Y.

מאיפה לך שכל אחד מהם, בדיוק בנקודת הכשל או רגע לפניה, הוחלף?

בולמים אפשר לבדוק, מצב של מתלים ניתן לבדוק וכך גם שאר מכלולים גדולים. אינדיקצייה לאיך שהרכב טופל זה מצב ומותג של פילטרים, מצב שך רצועות, נזילות, סוג נוזל קירור ועוד. גם מצב כללי אומר הרבה: ריפוד, תריסים של מזגן, מצב הפלסטיקים ועוד.  

פורסם

אתה צודק, ניתן לבדוק הכל. רוב הסיכויים שאם תיקח רכב כזה לבדיקה הוא יצא שחור משחור.

שאלה אליך - אני אישית עושה טיפול כל 10K או חצי שנה, דואג להחליף כל דבר בלוי לפני שהוא מתקלקל. משתמש אך ורק בחלפים מקוריים ותמיד דואג שהרכב ייצא בדיוק כמו שנכנס (ז"א שלא חסרים קליפסים או ברגים או שיש משהו שבור או שרוט).

כמה אנשים כמוני אתה מכיר, שיעשו את הטיפול הזה 28 פעם במהלך חיי רכב ועוד ברכב בן 9?

כמה אנשים יחליפו כל פלסטיק שבור, לא יתפשרו על תיקון אם הרכב טיפה מקרקש אח"כ וחסר קליפס או שלא הודק בורג?

אין שום צ'אנס שתמצא רכב ברמה הזו, ברכב ישן יחסית עם ק"מ גבוה כ"כ. לכן כל הדיבורים האלה חסרי משמעות.

פורסם

אני לא מבין בדיזל אבל לקחת רכב מודל 2003 עם 280 אלף כדי לנסוע 40 אלף בשנה נשמע רע מאוד.

זה לא בגלל שהC3 או כל רכב אחר הם לא אמינים,

פשוט רכב עם קילומטראז' כזה אפילו אם טופל בצורה סבירה זה רכב עם בלאי טבעי גדול מאוד.

אם היית אומר 20 אלף בשנה מילא אבל לא 40 אלף.

כמו שאמרו לך קודם לא מדובר רק על המנוע אלא כל מה שמסביב.

אני הייתי מחפש רכב עם ק"מ נמוך בהרבה.

פורסם

בעיות חשמל קטנות ומציקות, לקראת גיל 9 הצרפתיות אוהבות נזילות ברדיאטור חימום פנימי וכו' וכו'.

תסתכל על הודעות שלי מלפני 5 שנים ותראה התלבטות דומה, בסוף עשיתי טעות ובמקום לקנות פונטו חסכונית קניתי קסארה דיזל בת 9 בתקציב נמוך. לקח לי שנתיים וחצי להבין את הטעות ועצרתי את חגיגת ההוצאות הזו במכה אחת כשמכרתי אותה בגרושים.

פורסם
בעיות חשמל קטנות ומציקות, לקראת גיל 9 הצרפתיות אוהבות נזילות ברדיאטור חימום פנימי וכו' וכו'.

תסתכל על הודעות שלי מלפני 5 שנים ותראה התלבטות דומה, בסוף עשיתי טעות ובמקום לקנות פונטו חסכונית קניתי קסארה דיזל בת 9 בתקציב נמוך. לקח לי שנתיים וחצי להבין את הטעות ועצרתי את חגיגת ההוצאות הזו במכה אחת כשמכרתי אותה בגרושים.

תלמד בתור אחד שהכיר הרבה צרפתיות דיזל במשפחה וגם טיפל בהם ,כל הבעיות חשמל שאתה מדבר עליהם לא באים בגלל ק"מ ,בעיית חשמל באה פתאום ולא משנה כמה ק"מ עבר הרכב ,חיישן יכול ללכת אחרי 20K וגם יכול לסחוב עד 500K .לנו היה פיג'ו 405 מונית לשעבר שתאמין או לא חצה את ה900.000 ק"מ ,נסענו עליו שנתיים ללא בעיות חשמל והכל עבד באוטו עד שהוא שבק חיים בגלל מנוע שהלך, ועוד יותר המנוע היה מקורי ,הכל תלוי איך מטפלים באוטו .

עכשיו לעניין :כרגע אני נוסע על רנו קליאו B 2001 דיזל 1900 ללא טורבו ,עם 300.000 ק"מ ,עברתי איתו כבר 10000 ק"מ ואני יכול להמליץ לך על האוטו הזה .ואפילו הוא מתחת לתקציב שלך הייתי ממליץ על הדגם ללא הטורבו שהוא עד שנת 2001.

אור.,

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

• תוכן חדש...