Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל החלקים הנראים בתמונה הם פלסטיים. שפשוף בסמרטוט עם מעט ווקס (או משחת פוליש) יסיר את כל סימני הצבע. מה שנשאר שרוט - תשאיר לכפרות.

הגריל שהחזרת למקום מחובר רק באמצעות קליפסים - אין שום דבק.

כדאי לבדוק אם הקליפסים שמחברים את הפגוש בחלקו התחתון לא נגזרו מן המכה. (הכנס את הראש מתחת לפגוש והסתכל על החלק הפונה לכוון המנוע).

אם אינך רוצה להשקיע במספר חדש - את המספר העקום אפשר ליישר בקלות. קדח החוצה את הניט השני והוצא את המספר, עטוף בשמיכה, הנח על משטח ישר ויישר בכמה מכות של פטיש גומי את הפלטה. חבר בחזרה למקום בשני ניטים. אם נקרע בפלסטיק חור גדול כשהניט נתלש - שים שייבה מאחורי הטמבון ותפוס את הניט דרכה.

פורסם

לפי תקנות התעבורה במקרה של תאונה עליך למסור לו את הפרטים.

בהמשך לתקנה, אם פגעת ברכב ולא היתה השגחה של בעל הרכב או בעל הרכב לא היה במקום,

עליך להשאיר פרטים ולדווח למשטרה תוך 24 שעות שפגעת ברכב שחנה ברחוב.

אני יודע שזה לא המקרה, והוא היה ברכב, אבל...וזה אבל גדול....

אם הוא יתלונן במשטרה שפגעת בו, ולא נתת לו פרטים (למרות שזה לא נכון, אבל היו מקרים בעבר)

זה נחשב לפגע וברח וזאת עבירה מאוד חמורה.

מה אני מנסה לומר, למרות שהוא ראה את הפגיעה, והוא המשיך ללא לקיחת פרטים,

סע למשטרה, תן את הפרטים שלך, תגיד שפגעת ברכב, ותמתין.

אם הוא יפנה למשטרה כיוון שלא מסרת לו פרטים, אתה מכוסה.

אם הוא לא יפנה, מקסימום בזבזת חצי שעה מהחיים.

זה בכל אופן מה שאני הייתי עושה.

פורסם

תרגע ואל תשלח נהג חדש לצפרניים של משטרת התנועה. אף אחד לא הולך להתלונן, ואף אחד לא יאשים אותו בפגע וברח אחרי שהנהג שחרר אותו לדרכו.

הוא לא יכול לתת לבנאדם פרטים בכוח.

גם אם התיאוריה ההזויה שלך תתממש, יהיה קל מאד להסביר במשטרה את מה שקרה.

אל תפחיד אנשים סתם עם ציטוטים "מלומדים" מתקנות התעבורה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

asix, הגזמת מעט. אולי הוא גם צריך לאמר ברכת הגומל?

הצד הנפגע יצא מרכבו, ראה את הנזק ושלח אותו לשלום. במקרה זה לא צריך משטרה ולא ביטוח.

פורסם

אחי זה באמת שטויות,

תסדר את הלוחית רישוי ,קצת תעשה ואקס ידני אחרי השטיפה וזהו ,

אין לך מה יותר מדיי להתעסק כי לא תצא מיזה עד שנה הבאה .

אמממ הסתכלתי עכשיו שוב בתמונה לעומק, ואני רואה שיש עוד מכהנונת קטנה בצד ימין עם שפשוף מעליה (סימנתי בשני אדומים בתוך העיגול הצהוב) ובתחתית יש שפשוף נוסף (סימנתי באדום) ככה שאלה מצטרפים לרשימת הנזקים...

בנוסף, סימנתי בכחול את הפלסטיק השחור (סוג של תריס) ששכחתי לציין שאחרי המקרה ראיתי שהוא יצא מהמקום (הוא המשיך לשבת שם, אבל הקליפסים שתפסו אותו השתחררו). כשהגעתי הביתה פשוט חיברתי קליפס אחרי קליפס לתוך החיבור שלו מימין עד לשמאל וזה חזר למקום - האם זה מספיק וגם לפני זה זה כבר היה עם קליפסים? או שלפני זה גם היה מחובר עם דבק או משהו וחיבור הקליפסים לבד לא טוב?

פורסם
אגב התפתחות חלודה- אחרי שתעבור בעדינות עם פוליש תראה מה מצב הצבע שם. אם הפח שם באמת חשוף, תיגש לפחח ותראה לו. רצוי לתקן כדי שלא יחליד. לדעתי,ממה שרואים בתמונה הרוב זה צבע של הרכב השני שירד על הרכב שלך. הפוליש יסיר את זה ואז תראה אם בכלל נשאר משהו שצריך לתקן.

שוב תודה על ההסבר - במידה ויש צורך, איך מתקנים כזה דבר ללא צביעה? ז"א, אין שום דנט (שקע או עיקום כלפי פנים) של הפח, רק גירוד\קילוף של הצבע.

והכי חשוב לי כמובן זה הדבר השני, הצבע הלבן עם השריטות שאתה אומר שזה מהרכב השני - איך אני עושה את הפוליש הזה? האם יש סוג מומלץ? האם יש מקומות שעושים את זה או שכדאי לבד?

הוא אומר שיש לו מכה בתחתית מכסה המנוע.

כנראה משהו שלא רואים בתמונות.

לא, הכוונה הייתה בחלק הכי תחתון של מכסה המנוע (מעל הלוחית), ז"א אותה מכת חצי-בוטן שהזכרתי פה הרבה.

כל החלקים הנראים בתמונה הם פלסטיים. שפשוף בסמרטוט עם מעט ווקס (או משחת פוליש) יסיר את כל סימני הצבע. מה שנשאר שרוט - תשאיר לכפרות.

הגריל שהחזרת למקום מחובר רק באמצעות קליפסים - אין שום דבק.

כדאי לבדוק אם הקליפסים שמחברים את הפגוש בחלקו התחתון לא נגזרו מן המכה. (הכנס את הראש מתחת לפגוש והסתכל על החלק הפונה לכוון המנוע).

מה אני אמור לראות שם בעצם? כי את הקליפסים החזרתי למקום אחד אחרי השני מצד לצד והם יושבים חזרה כמו שצריך.

איך אני עושה וקס?

ונצל"ש - מה זה הגריל הזה? מה הוא נותן לרכב?

פורסם

לא התכוונתי לקליפסים שמחזיקים את הגריל בפגוש אלא לקליפסים אחרים הנמצאים בחלק התחתון של הפגוש (לא רואים אותו בתמונות שצירפת).

הגריל הוא פתח לכניסת אוויר לצינון המנוע והבלמים (לא בולמים).

ווקס היא משחה להברקה ולהגנה על הצבע. מורחים אותה על פני השטח ולאחר ייבוש קצר מבריקים את פני השטח במטלית (ללא סיבים). שפשוף במטלית מרוחה בווקס יכול להסיר גם לכלוך וסימני צבע שטחיים.

פוליש הוא חומר לשיוף עדין של פני השטח. הפוליש מסיר שכבה עליונה של פני הצבע (בדרך כלל זו שכבת לכה שקופה המגינה על הצבע). הפוליש יסיר שריטות קלות וסימני צבע חיצוניים. זה לא חומר פלא - במקומות בהם הצבע מקולף או חסר, הפוליש לא יחזיר אותו.

אפשר לקנות צבע מותאם לרכב ולעשות תיקונים ידניים קטנים, כדי שתיקון כזה ייראה טוב צריך יד טובה ונסיון.

חלקי גומי ופלסטיק לא ממלאים בשפכטל, גבס, בטון ושטויות. נקה את סימני הצבע .

אתה ממש מוטרד מנזק שולי ואני מקווה שאתה משקיע מחשבה רבה יותר בהפקת הלקח - שמירת מרחק מרכב הנוסע לפניך.

• תוכן חדש...