Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים קניתי רכב (מכרתי את הישנה שלי ) ועכשיו יש לי סזוקי בלנו 95 אוטומט.

בדקתי לפני כחודש וחצי ככה שמן ומים. אז שמן היה סבבה (מילאתי ממש בקטנה כי גם היה) ומים מילאתי דרך הפקק המרכזי (שדרכו זה מגיע למיכל) וגם שם זה הראה שיש מים אז בכל אופן מילאתי קצת מים דרך הפקק המרכזי..

עכשיו באתי לבדוק מים ושמן שוב,ואני רואה שמן סבבה. ומים - אין כלום במיכל! הסתכלתי בכ"ז בפקק המרכזי של המים וראיתי שיש שם כמה טיפות של מים..ספק אם זה "שאריות" ממה שהיה שם,אם בכלל..ולכן ייתכן והמצב היה ככה לפני חודש וחצי ונסעתי כל הזמן ככה (מיכל ריק ממים ירוקים ואילו הפקק המרכזי של המים הירוקים היה קצת מים.אבל יכול להיות שהיה שם מים , אי אפשר לדעת..)

השאלה שלי- האם יש מצב שנגרם נזק לאוטו ? ואם כן האיך אפשר לדעת ?

חשוב לציין שהחום מנוע היה רגיל [בדר"כ אחרי רבע/חצי שעה של נסיעה, המד-חום של המנוע עולה לי עד לחצי, ואף פעם לא יותר. כמו"כ לא היה שום נורת אזעקה המראה על חום מנוע או משהו כזה] וכמו"כ אני לא נוסע נסיעות ארוכות מחוץ לעיר-רק בתוך העיר,כחצי שעה אולי בכל פעם]

כמובן שמיד מלאתי מים ירוקים (תמיד היה שם מים ירוקים). מה לעשות? ללכת לבדיקה? או אפשר להמשיך בשיגרת יום-יום?

תודה רבה לכל העונים!

פורסם

1. זה לבדוק כמה חסר.

2. אם חסר הרבה זה לא טוב ויכול להיות שיש פרצה בראש מנוע שגורמת לאיבוד מי קירור.

3. תסתכל בפקק של מילוי שמן המנוע ייתכן שבתחתית הפקק (החלק הפנימי) יש סימן של מרקם בצבע ב"ז שנראה כמו טחינה.

צריך לבדוק את הנ"ל ולהחזיר תשובה, לא ממליץ לנסוע עם הרכב ככה עד שתבדוק את הנ"ל, חימום מוגזם של המנוע ללא נוזל קירור יכול לגרום להרס המנוע.

Opel Adam S 2017

פורסם

1: כשבדקתי עכשיו- היה מיכל מים ריק.

2:כפי שאמרתי,אני לא יודע אם חסר הרבה או לא, כי רק היום בדקתי (ולפני חודש בדקתי והיה סבבה לדעתי)

3: לא בדקתי את הפקק של השמן אני אבדק מחר-עכשיו זה חושך (ומה זה קשור בכלל?)

כמו שאמרתי, לא שמתי לב בכלל שאין מים מבחינת מנוע הוא נסע רגיל ללא תנועות מיוחדות..פשוט גילתי שאין מים ועכשיו מילאתי אז אני אבדוק מחר בבוקר שהמים נשארו שם (שזה לא נשפך באמצע הלילה) וזהו.

האם ללכת למוסך שיבדוק האם קרה תקלה או משהו?

פורסם

"הטחינה" בפקק שהבחור התכוון מוכיחה הרבה פעמים אבל לא בהכרח שהרכב יתחמם ויש חשש לראש מנוע.

בכל מקרה קח את ה"טחינה" הזאת בערבון מוגבל, עדיף חומוס ;)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

עדכון: עד כמה שהיה ניתן לראות בחושך - לא היה סימן מיוחד מאחורי הפקק של השמן. הפקק (מבתוכו) היה נראה "משומן" היטב (כי כשמדליקים את המנוע השמן "קופץ" כנראה עד לפקק וכאמור לעיל היה מספיק שמן באוטו והנעתי לפני שעתיים בערך)

אז...? מה אתם חושבים חברים ?

וגם, האיך אפשר לדעת האם נגרם נזק כלשהו ? ללכת למוסך שיבדוק הכל ??

פורסם

אכן כן "טחינה" על הפקק לא תמיד מאשרת את הנ"ל

אבל אם יש זה סיכוי גבוה, אם אין כמו שאתה אומר ייתכן שזהו מקרה שהתחיל זה עתה, ולכן יש לבדוק את זה בדחיפות, אתה צריך לדעת כמה חסר לך במים או לגשת למוסך אמין שיוכל לתת לך דעה טובה מדוע המי קירור שלך נעלמים במערכת.

או כמובן להמתין לעוד תשובות מצד המומחים שבאתר :)

האם יש ירידה בסחיבה בזמן האחרון? צלצולים מהמנוע (יכולים להעיד לפעמים על התחממות)

האם האוטו נלקח לבדיקה לפני הקנייה?

מתי בוצע טיפול אחרון?

Opel Adam S 2017

פורסם

תילך למוסך בלי לחשוב פעמיים.

אתה טוען שהמיכל עיבוי היה ריק לגמרי,מצב כזה הוא בכלל לא תקין.

קורה פעמים שמפלס המים יורד קצת במיכל עיבוי אבל ברגע שזה מגיע למצב שהמיכל ריק לגמרי,נדרשת בדיקה של מוסכניק.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אין מצב שעם הזמן (והנסיעה) המים נעלמים לגמרי?

נניח אחרי תקופה מסויימת (שבוע) זה יורד קצת ועוד קצת ואחרי כמה שבועות הכל נעלם. זה לא אופציה ?

נ.ב. לפי הבנתי,אתם טוענים שיש איזשהוא נזילה...האומנם?

פורסם
אין מצב שעם הזמן (והנסיעה) המים נעלמים לגמרי?

נניח אחרי תקופה מסויימת (שבוע) זה יורד קצת ועוד קצת ואחרי כמה שבועות הכל נעלם. זה לא אופציה ?

נ.ב. לפי הבנתי,אתם טוענים שיש איזשהוא נזילה...האומנם?

לא, המים לא אמורים להתאדות יותר מדי,

אני חושב שהמים אצלי בגטס הם יותר משנה ולא מאבד לדעתי (וגם אם איבד אז כמויות מזעריות מאוד).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברים,עדכון:

הלכתי למוסכניק ,הוא בדק לחץ מים וראה כי זה "משפריץ" מאיזה חור קטנטן מאיזה צינור.. הקיצר הוא חשב להחליף את הצינור הזה ואז הוא חשב שחבל להחליף (120 שקל) אלא הוא "יקצר אותו" ויחבר אותו ישירות וזהו. הוא עשה את זה חינם.(זה לקח 5 דקות ככה..)

כששאלתי אותו האם נגרם נזק לראש מנוע/מנוע/משהו? הוא אמר לי שהוא בדק שוב לחץ (אחרי שהוא תיקן) והכל היה תקין. כלומר: הוא הסיק שלא נגרם נזק לראש מנוע מכך שלא "השפריץ"/ניתז מים כשהוא פתח את הפקק "הקטן" של המים (יש 2 מקומות לשים מים: מיכל ראשי, ועוד פקק מרכזי קטן שהוא מחובר למיכל הראשי דרך צינור קטן).

האם הטענה שלו נכונה ?

פורסם
חברים,עדכון:

הלכתי למוסכניק ,הוא בדק לחץ מים וראה כי זה "משפריץ" מאיזה חור קטנטן מאיזה צינור.. הקיצר הוא חשב להחליף את הצינור הזה ואז הוא חשב שחבל להחליף (120 שקל) אלא הוא "יקצר אותו" ויחבר אותו ישירות וזהו. הוא עשה את זה חינם.(זה לקח 5 דקות ככה..)

כששאלתי אותו האם נגרם נזק לראש מנוע/מנוע/משהו? הוא אמר לי שהוא בדק שוב לחץ (אחרי שהוא תיקן) והכל היה תקין. כלומר: הוא הסיק שלא נגרם נזק לראש מנוע מכך שלא "השפריץ"/ניתז מים כשהוא פתח את הפקק "הקטן" של המים (יש 2 מקומות לשים מים: מיכל ראשי, ועוד פקק מרכזי קטן שהוא מחובר למיכל הראשי דרך צינור קטן).

האם הטענה שלו נכונה ?

יש שיטה שפעם הראו לי במוסך של לתת סטרטר בזמן שהמיכל עיבוי פתוח, ואם משפריצים מים למעלה זה סימן לראש מנוע. יש אכן 2 מקומות לשים מים, אחד המיכל העודפים שמחובר בצינור קטן לרדיאטור שגם עליו יש פקק (אני מניח שלזה קראת "פקק מרכזי") עדיף תמיד למלא מים ישירות לרדיאטור עד הסוף, ואז למלא מים במיכל העודפים. כמו כן מז"א קיצר לך את הצינור? הצינור היה ארוך והיה אפשר פשוט לחתוך אותו ולחבר ? או שהוא פשוט עשה את האלתור הידוע של לקחת חתיכת צינור נוספת ו"להלביש" באיזור שחותכים. ?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
יש שיטה שפעם הראו לי במוסך של לתת סטרטר בזמן שהמיכל עיבוי פתוח, ואם משפריצים מים למעלה זה סימן לראש מנוע. יש אכן 2 מקומות לשים מים, אחד המיכל העודפים שמחובר בצינור קטן לרדיאטור שגם עליו יש פקק (אני מניח שלזה קראת "פקק מרכזי") עדיף תמיד למלא מים ישירות לרדיאטור עד הסוף, ואז למלא מים במיכל העודפים. כמו כן מז"א קיצר לך את הצינור? הצינור היה ארוך והיה אפשר פשוט לחתוך אותו ולחבר ? או שהוא פשוט עשה את האלתור הידוע של לקחת חתיכת צינור נוספת ו"להלביש" באיזור שחותכים. ?

כן,זה מה שהוא נראלי עשה:

1: הוא קיצר את הצינור,לא כ"כ הבנתי איך הוא עשה את זה . הצינור לא היה ארוך במיוחד.מה גם שהחור היה קטן מאוד, באמצע הצינור ככה.עכשיו שאתה אומר לי את האופציה השניה,יש מצב שזה מה שהוא עשה. האופציה הזאת לא טובה?

2:אחרי שהוא "תיקן" את זה הוא מילא עוד קצת מים ירוקים ואז הוא אמר לי להתניע (כשמיכל עיבוי פתוח) ואני לא ראיתי מה היה שם (כי התנעתי..ומכסה מנוע פתוח..) ואז ישר יצאתי והוא אמר לי שזה בסדר עכשיו וזהו..

אז מה אתה אומר..?

פורסם
לפני כחודשיים קניתי רכב (מכרתי את הישנה שלי ) ועכשיו יש לי סזוקי בלנו 95 אוטומט.

בדקתי לפני כחודש וחצי ככה שמן ומים. אז שמן היה סבבה (מילאתי ממש בקטנה כי גם היה) ומים מילאתי דרך הפקק המרכזי (שדרכו זה מגיע למיכל) וגם שם זה הראה שיש מים אז בכל אופן מילאתי קצת מים דרך הפקק המרכזי..

עכשיו באתי לבדוק מים ושמן שוב,ואני רואה שמן סבבה. ומים - אין כלום במיכל! הסתכלתי בכ"ז בפקק המרכזי של המים וראיתי שיש שם כמה טיפות של מים..ספק אם זה "שאריות" ממה שהיה שם,אם בכלל..ולכן ייתכן והמצב היה ככה לפני חודש וחצי ונסעתי כל הזמן ככה (מיכל ריק ממים ירוקים ואילו הפקק המרכזי של המים הירוקים היה קצת מים.אבל יכול להיות שהיה שם מים , אי אפשר לדעת..)

השאלה שלי- האם יש מצב שנגרם נזק לאוטו ? ואם כן האיך אפשר לדעת ?

חשוב לציין שהחום מנוע היה רגיל [בדר"כ אחרי רבע/חצי שעה של נסיעה, המד-חום של המנוע עולה לי עד לחצי, ואף פעם לא יותר. כמו"כ לא היה שום נורת אזעקה המראה על חום מנוע או משהו כזה] וכמו"כ אני לא נוסע נסיעות ארוכות מחוץ לעיר-רק בתוך העיר,כחצי שעה אולי בכל פעם]

כמובן שמיד מלאתי מים ירוקים (תמיד היה שם מים ירוקים). מה לעשות? ללכת לבדיקה? או אפשר להמשיך בשיגרת יום-יום?

תודה רבה לכל העונים!

אל תדאג זה ככה בהרבה רכבים ישנים - כמעט בכולם (אולי לא במרצדס וכו) . כמו שאמרו לך תמשיך לעקוב אחרי זה בתדירות - חודש וחצי זה הרבה זמן . תבדוק כל שבוע .

האם יש מצב שנגרם נזק לאוטו - כן אפשרי , אפשרי שלא . רוצה לדעת אם ראש המנוע פגום ? קח למוסך שיבדקו אותו תחת לחץ - אגב אתה לא חייב לשלם על זה שיחליפו לך פלאגים "על הדרך" - זה טריק של מוסכניקים לשדוד ממך עוד כמה שטרות .

כל מוסכניק יכול לבדוק לך לחצים בראש מנוע - גם חאפר רק תהיה איתו בבדיקה תראה שבאמת המים לא עולים כשהוא עובר בין הצילינדרים עם הלחץ .

אני לא חושב שאתה אמור להיות לחוץ מדי בקטע הזה - רכבים ישנים אוכלים בד"כ גם מים וגם שמן . למשל אצלי היה חריץ שהתפתח בצינור מים שמחובר למנוע ובהתחלה מים היו נעלמים והייתי ממלא כל שבוע - עד שהרכב התחיל להתחמם כשבנסיעות מהירות היו יוצאים אדים ממתחת למכבה המנוע וחום המנוע עלה -ואז פתחתי את המכסה וראיתי שהצינור משפריץ באותו רגע שמתי אילוזר בנד - שאגב עזר כמה שזה מצחיק והחזיק לא רע במשך שבוע עד שמצאתי צינור מים בצורה מתאימה והחלפתי .

אני לא חושב שיש לך ממה לדאוג , רק שתהיה כל הזמן עם העין על המד טמפרטורה של המים ותדאג שזה לא עובר את החצי .

נ.ב יש פלאשים לראדיטור -אני משתמש בנוזל כזה כל 3 חודשים וזה עוזר נורא לשמור את הרדיאטור נקי . אם להשתמש או לא זה כבר בחירה שלך אני רק לא מציע לך להשתמש באלה שמוכרים באוטו דיפו ואייס - יקרים ולא שווים הרבה , יש חומר כזה מרוסיה או גרמניה אני לא זוכר איך קוראים לו ,מגיע בבקבוק כחול של כ:300 מ"ל .

זהו

בהצלחה

אמא של במבי מלחכת לא רק דשא .

• תוכן חדש...