Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יום רביעי בערב נסיעתי לי להענתי הביתה לאשקלון ופתאום, ליד בית-שמש, שמתי לב להבהוב קצרצר של נורת השמן.

ישר עצרתי בתחנת הדלק הקרובה וגיליתי שרמת שמן עצלי במנוע אף לא מגיע למדיד. עברתי על כל מה שיכולתי לרעות מתחת למכסה המנוע אך לא ראיתי שום נזילה. קניתי 2 ליטר שמן של פז, הוספתי והמשכתי בנסיעתי כאשר דיברתי עם המכונאי שלי וסיכמתי לבוא עליו למחרת.

לאחר הגעתי למוסך ובדיקה ויזואלית של הרכב על הליפט לא התגלה שום נזילה והוחלת על ביצוע בד' קומפרסיה לצלינדרים. התגלה לחץ נמוך בצילינדר השני(~8.5 BAR).

המוסכניק ביסר לי הרוב הסיכויים שצריך לשלוח את הראש מנוע לשיפוץ.

מחר אני הולך להביא לו את הרכב לפירוק ושיפוץ ראש מנוע, אך אתמול שמתי לב להתנהגות מוזרה של הרכב.

א. עשן לבן בפליטה.

ב. ריח של משהו שרוף בתא המטען ולפעמים אף בתא הנוסעים.

ג. קליקים מוזרים שאני שומע בזמן נסיעה מהמנוע.

ד. התנהגות לא רגילה בזמן נסיעה. בסביבות ה96-98 קמ"ש הרכב מתחיל לקבל דחיפות קצרות ודי מהירות קדימה ואחורה ונוצרת הרגשה כאילו הרכב פעם סוכב ופעם לא, אך בתדירות שינוי מצב גבוהה.

צריך לומר שמדובר בניסן אלמרה פרפקט 2002 1800 סמ"ק. 123,000 ק"מ.

הרכב עבר טיפול גדול ב120500(הח' פילטר אויר ושמן, הח' גומי עטימה למכסה שסטומים, הח' נוזל קירור, שמן מנוע ושמן גיר, הח' פלאגים.)

תודה רבה מראש לכל העונים והעוזרים!

Nissan Almera Perfect 1.8 2002

• ספונסר פורום
פורסם

נשמע שהמנוע עבר טראומה של חוסר שימון.

לא מומלץ להמשיך לנסוע ברכב כדי שלא תגרום למנוע נזק בלתי הפיך.

גרור את הרכב במיידי למוסך.

פורסם

זה כנראה תוצאה של אטם ראש פרוץ.

מה שכן שזו בדרך כלל בעיה שנוצרת במשך זמן ולא בבת אחת.

כנראה גם שהיה חוסר של שמן במשך זמן ולא שמת לב.

עכשיו לא נשארה ברירה אלא לשפץ ראש מנוע, רק על הדרך אני ממליץ כבר לבצע שטיפה למערכת קירור והחלפה לנוזל קירור איכותי בהזדמנות זו.

כמובן לבדוק מצב רצועת הטיימינג מתי הוחלפה ואם יש צורך להחליף גם אותה.

בהצלחה.

פורסם

forum770,

למה צריך לבצע שתיפה למע' הקרור? לפי 2K הוחלף הנוזל קרור לנוזל איכותי(בטיפול הגדול).

לגבי רצועת הטיימינג, יש לי שרשרת תיזמון בתוך המנוע.. אז מן הסתם שאם אני פותח את המנוע אני גם עושה בד' לשרשרת..

המכונאי שלי אמר שיכול להיות שגם הרינגים ניזוקו עקב מחסור ממושך בשמן או שימוש בשמן לא איכותי/מתאים לפני שהרכב הגיע עלי, ולכן יתכן שאדרש להחליפם.

בכל מקרא, ברגע שהוא יפתח את המנוע הוא יעשה את הבד' הנדרשות ויגיד לי מה בסדר ומה לא..

פורסם

שלום רב !

ברכב זה קיימת שרשרת טיימינג ולא רצועת טיימינג, לכן באם השרשרת לא מרעישה לא חובה להחליפה, אלא רק בגלל שפירוק ראש המנוע מחייב פירוק השרשרת, ולכן על הדרך מומלץ להחליפה.

בנוגע למי הקירור הכותב מעלי המליץ לרענן את מי הקירור, ולו רק בשל העובדה שהמנוע והרכב לא טופל והוזנח לאחרונה אצלך, וכנראה אצל בעל הרכב הקודם, ולכן בסבירות גבוהה, מי הקירור הם מים בצבע ירוק.

לגבי התוצאה של בדיקת הקומפרסיה שנתקבלה בבארים, היה רצוי שתתקבל בPSI, ובהשוואה לשאר הצילנדרים.

משום מה ניראה לי שאתה נכנס להרפתקאה, שתוצאתה לא יידועה מראש, וכלכלית היא עלולה לא להיות מוצדקת.

ברגע שהמנוע יפתח, כבר יהיה מאוחר, ולא תוכל לסגת לאחור !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקשר למי הקירור לא ידעתי אם הוחלף לאחרונה לכן המלצתי מנקודת הנחה שרוב האנשים לא מחליפים מי קירור בדרך כלל המלצתי על הדרך לשטוף מערכת ולהחליף. את העניין הזה סגרנו מה שנקרא.

טיימינג - אני את האמת אלמרה לא מכיר לא ידעתי שזו שרשרת נחכים להבא.

בהצלחה.

פורסם

מה שאתה מתאר זה אחד לאחד מה שהיה לי עם הרכב שלי גם ניסאן אלמרה 2003 מנוע 1800

הייתי מאבד שמן בכמות מטורפת! ליטר ל-100 ק"מ, בכל המוסכים אמרו לי להתחיל לחפש מנוע אחר, בסופו של דבר הוחלף גומיית נשם, הוא נמצא ממש מתחת למכסה שסתומים, כניראה כשהחלפת את האטם מכסה שסתומים לא החלפת את הגומיית נשם או שהוא התבלא בעת ההחלפה של האטם וכתוצאה מכך בורח השמן, אתה בטח שמוע תקתוקים כמו בריחות של ניצוץ. גם אצלי היה ריח של שמן בתא הנוסעים וגם במהירות של 100 קמ"ש הייתה הרגשה כאילו מישהו בולם את הרכב למרות שאתה לוחץ על דוושת הגז.

האמת גם לחבר טוב שלי היה אותו מקרה, גם הוא החליף את הגומיית נשם והכל הסתדר.

עלות של הגומייה בערך 50 ש"ח גומייה קטנה מרובעת.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב,

אז כך נגמר הסיפור...

כנראה שהמכונאי שלי באמת צדק. אחרי שיפוץ ראש מנוע והחלפה של רינגים מחזירי שמן, כל הבעיות נפתרו.

למרות שהתיקון שיצא לי לא זול בכלל. היום המנוע מתנהג הרבה יותר טוב!

אחרי כמה ימים שהוצאתי את הרכב, יצאתי לנסיעה ערוכה (מאשקלון לאריאל) ובערך ליד ראשון שמתי לב שהרכב שוב התחיל להוציא עשן לבן בכמויות גדולות ואכל לי בנסיעה הזאת כמעת ליטר שמן.

אז לאחר שיחה טלפונית עם המוסכניק, הוספתי שמן וישר חזרתי עליו. הוא ישר הבחין שנסתם נשם ראש מנוע וניקה לי אותו + החליף שמן, ללא עלות של שקל אחד.

ומאז טני נוסע כבר שבועיים, ללא שום זכר לבעיות שהיו.

עשכיו המנוע בתקופת הרצה של 1000 ק"מ, ואחר מכן אני חוזר עליו לטיפול קצר של הח' שמן ופילטר שמן.

תודה לכל העונים והמגיבים!

פורסם

מהתחלה כתבתי לך על הגומיות נשם, חבל שלא הקשבת, חבל על כל ההוצאות המיותרות שנכנסת אליהם, היית מחליף תחילה את הנשם ואז מתקדם. זאת בדיוק אותה תופעה שהייתה אצלי, מזלי שלא הקשבתי לאף אחד כשאמרו לי להחליף מנוע.

פורסם

motorishta,

זאת לא הייתה גומיית נשם. הגומיה בסדר. הנשם עצמו היה סתום!

P.S.

יומיים אחרי, הגיע עליו עוד אלמרה פרפקט אחת שהיא בדיוק כמו שלי, רק 10,000 ק"מ מעליי.

בדיוק אותה בעייה והוא ביצע לה את אותו הטיקון שהוא עשה לי..

הבחור של האלמרה השניה מרוצה.

פורסם

Dan-idin,

האם ניקוי הנשם היה מבטל לי את הדחיפות שדיברתי עליהם בסעיף ד' של ההודעה הראשונה לעיל?

• תוכן חדש...