Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ערב טוב.

מותקנת מערכת עם זוג מגברים:

מגבר 1 אחראי על קומפוננט

מגבר 2 אחראי על סאב.

השאלה היא כזו:

במגבר שאחראי על הרמקולים ( JBL 1004), איך אמוררים עקרונית לכוון את הרמקולים כשיש סאב בנוסך.

האם הגיוני לעשות שהרמקולים לא יוציאו צלילים נמוכים בכלל? , ולכוון את הFREQ על320HTZ ?

לגביי הסאב זה לא בעיה, זה הכי קל לכוון סאב, אבל לגבי הרמקולים, מה מקובל?

נכון שאני מחליט מה שאני רוצה, אבל עקרונית השאלה אם מקובל ברגע שיש סאב, לא להוציא צלילים נמוכים מהרמקולים, כי הסאב נותן את זה.

תודה.

פורסם

הסאב שלך לא מנגן -או לפחות לא אמור לנגן- מעל ה100-120, תתאים את המגבר שאחראי על הקומפוננטים שירדו נמוך מספיק בשביל לסתום רווח אם יש כזה.

בתדרים נמוכים קשה יותר להבדיל את מקור הסאונד, אבל כבר בתחום של הקיקים (נגיד 100-200) אתה יכול לשמוע אם זה בא מאחור וזה מושך את כל הסאונד אחורה, כך שאם אפשר תן לקומפוננטים מקדימה לרדת כמה נמוך שרק אפשר בלי להרוס את האיכות כדי לטשטש את המקור.

כל זה בתאוריה, פרקטית, הקרוס על ה1004 רחוק ממושלם, גם אם תשים אותו על LPF ותחתוך ב32Hz תוכל לשמוע שתי אוקטבות וחצי למעלה. אני מנחש שכנ"ל לגבי הHPF.

פשוט תנתק את הסאב ותתחיל להוריד את הקרוס של הקומפוננטים. מתחיל להשמע כמו רעש בגלל הבאס? תעלה טיפה. אחרי זה תחבר את הסאב והקומפוננט, שב מקדימה ותקשיב לסאב. אתה יכול לשמוע בוודאות שכל הבום בא מאחורה? תכוון את הקרוס טיפה נמוך יותר. בסופו של דבר או שתגיע למצב מושלם או שימאס לך לרוץ מהמושב לבגאז', בכל מקרה תהיה מרוצה.

פורסם

לכוון כמו שרשמו לך זה הכי טוב, ככה אתה מתאים הכל לאוזן שלך ולרכב שלך.

אני אוהב לחתוך את הקומפוננט באזור ה-100 הרץ ואת הסאב ב-120.

אבל זה עניין של אוזן, תצורת רכב וסוג הרמקולים.

• תוכן חדש...