Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי יונדאי לנטרה 94 המתפקד כרכב שני. מטבע הדברים הרכב עמוס בבעיות ואף העלתי שירשורים בעניין בעבר (פרוייקטים שונים כולל תיקונים למיניהם שביצעתי עצמאית בחודשים האחרונים, אעלה בהמשך....).

ברכב קיים חיווט אזעקה ישן שלא פעיל שנים. אני מעוניין לנתק אותו מכיוון שאני מעוניין לסדר את הבלאגן הקיים ברכב מכל מיני התקנות ישנות שבוצעו לאורך השנים. כרגע יש ברכב זליגת יתר ובמסגרת טיפול הבעיה חשבתי להתחיל בפירוק חיווטים לא פעילים.

בתמונה המצורפת, צילמתי את המחבר שכנראה בעבר התחבר למערכת הניטרול של האזעקה באמצעות המפתח. מערכת הניטרול לא נמצאת ברכב כבר שנים ולדברי קרוב משפחה (שהרכב היה בבעלותו עד לפני כשנתיים), הוא בטוח ב 99% שהמחבר שבתמונות היה מחובר למנגנון ניטרול האזעקה. עקבתי אחרי החיווט והוא עובר דרך קיר האש לתוך הרכב מתחת להגה. כרגע המחבר לא מחובר לכלום....

לפני שאני מתחיל לפרק את החיווט, האם לדעתכם המחבר/חיווט שבתמונה אכן קשור למערכת האזעקה הישנה? אילו השלכות קיימות לניתוק אזעקה ישנה ( לדעתי היא מתחברת גם למנגנון נעילת החלונות - כשהאזעקה הייתה פעילה, היא הייתה סוגרת את חלונות הרכב כאשר הייתה נדרכת)?

תודה ויום טוב!

IMG_1143.jpg

IMG_1145.jpg

IMG_1147.jpg

פורסם

אני הייתי מוצא את הצד השני שלה, מאתר את מקור ה+ וה- שלה, מנתק אותם מהצמה ומבודד אותם.

לאחר מכן, למצוא כל חוט לאן מתחבר ולנתק בעדינות.

במידה והכל מבוצע בצורה מסודרת ועקבית, אם בידוד כנדרש לאחר כל ניתוק וחיבור מחדש מסודר של חוטים שנותקו, רק לאחר מכן ניתן וכדאי לשלוף החוצה את הצמה.

בהצלחה!

פורסם

מה שאתה הולך לבצע הוא לא רק נכון , אלא ממש הכרחי - לראות דברים כאלה, אפילו בתמונה, עושה לי רע.

זליגת מתח, היא הקטנה שבבעיות שהבאלגן המתואר בתמונות עלול לגרום.

לענייננו-

כן, זו בוודאות צמה של מוח אזעקה חד רכיבית ישנה. אין לך שום בעיה שבעולם לנתק אותה ולהחזיר את החוטים למצב מקורי.

מכיוון שמוח האזעקה נמצא כבר מזמן במזבלה כלשהיא, רוב הסיכויים שניתוקי המנוע/התנעה/הזרקה/הרמת חלונות/נעילת דלתות שבוצעו עבור האזעקה הנ"ל כבר שוחזרו, אחרת הרכיבים הנ"ל לא היו עובדים.

בכל מקרה, קח לך פרויקט ונתק את השאריות בצורה מסודרת.

ראשית, כמו שכבר אמרו לך, אתר את הצד השני של הצמה.

כל חוט בצמה הנ"ל שמתחבר ב"התעלקות" לצמת הרכב (נראה כמו צומת T - דהיינו החוט של הרכב המשכי ,ואילו החוט של האזעקה מתחבר אליו ב"אמצע הדרך") אתה יכול לנתק ללא חשש ורק לבודד היטב את איזור ההתעלקות בצמת הרכב.

חוט של צמת האזעקה שמתחבר לחוט ברכב בשיטת "קצה לקצה" הוא חשוד. זה עלול להיות ניתוק מנוע או הרמת חלונות. במקרה כזה, אתה צריך לאתר את החוט בצמת הרכב באותו צבע ועובי, שגם אליו מתחבר בשיטת קצה לקצה חוט של האזעקה. אז אתה מנתק את אלו של האזעקה , ומחבר את השניים המקוריים אחד לשני.

שוב, אם נשפוט לפי מצב קצה הצמה שצילמת,אני לא מאמין שבכלל תמצא כאלו, אבל אם כן, הזהר. חשוב ובדוק היטב לפני שאתה מחבר סתם חוטים. חיבור לא נכון בצמת הרכב עלול לגרום נזק רציני. אם כן מצאת ניתוקים כאלה וחיברת חזרה, מומלץ להלחים את החיבור ולבודד אותו בבידוד מתכווץ ("שרינק") איכותי ולא באיזולירבנד.

תרגיש חופשי להעלות פה עוד תמונות מהתהליך או לשאול אותי בפרטי אם יש לך איזה שהוא ספק לגבי משהו באמצע העבודה.

ניקוי הצמה של הרכב מכל הג'אנק שנוסף לה במהלך השנים זו עבודה סזיפית וארוכה אבל זה ישתלם לך בטווח הארוך. באחריות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה ,חברים, עבור התגובות......

אני מקווה שבסופ"ש הקרוב יהיה מזג אוויר נורמלי ואני אוכל להתקדם בעבודה על הרכב.

כרגע אני בשלבי סיום של התקנת כפתור התנעה (דרך ממסר הגברה) עקב נפילות מתח שהיו בהתנעה דרך הסוויצ'.

בנוסף הרכב מתחמם לאחרונה ואני מקווה להספיק להחליף תרמוסטט בסופ"ש הקרוב. לאחר שני אלה, אני אתפנה לפרוייקט האזעקה.

הרכב עבר בשנתיים האחרונות מתיחות פנים לא קטנות. בעיקר בפנים הרכב: כל הפלסטיקה הוחלפה כולל דש בורד,דיפוני הדלתות רופדו בבד דמוי עור, הוחלפו מנגנוני חלונות ותוקנו מפסקי חלונות ועוד ועוד.כך שהעבודה על הרכב היא ריצה למרחוק....:)

אעדכן בהמשך...

תודה!

• תוכן חדש...