Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגרמניה: גולף או A3 ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף החודש אני טס שוב לגרמניה והאזור (צרפת, שוויץ, איטליה). בפעם שעברה הייתי עם המשפחה והשכרנו BMW 320D, הנה קישור להתרשמות שלי:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=14005&highlight=320d

הפעם אני טס עם חברים, החלטנו להשכיר רכב מקטגוריה C (מכיוון שבקטגוריה B יש פוקוס או אסטרה ללא מזגן וקטגוריה A שזה לופו, A2 וכו' הם קטנות מדיי) שזה אומר אאודי A3 או פלוצווגן גולף, שתיהן כנראה יהיו דיזל (זה מה שנבקש).

א. האם מישהו כבר נסע על 2 הרכבים ויכול לתת לי קצת רקע (עדיף על גרסאות הדיזל) ???

ב. לאיזה רכב יש את התא מטען הגדול יותר (אין זמן לקפוץ לסוכנות לבדוק כי אני עובד כל היום) ??? אני לא מחפש השוואות של נפח (ליטרים) כי את זה גם אני יכול לעשות באינטרנט אלא איזה תא מטען יתאים יותר ל-3 מזוודות גדולות (לדוגמא ב-BMW סטיישן היה ממש מעט מקום למרות הדלת החמישית לעומת האומגה ללא דלת תא מטען ששם המזוודות נכנסו ללא מאמץ) ...

ג. מה אתם הייתם בוחרים ???

ד. יש לי אופציה להוסיף עוד קצת (ההבדלים ברמות האלה נעים בין 50 ל-100 יורו לשבועיים) וללכת על אומגה :inlove: או רכב משפחתי אחר (בארץ נקרא מנהלים, כגון מונדיאו, פאסאט וכו'). האם זה כדאי לדעתכם ??? לאחר עריכה: בדקתי את הנושא וזה יעלה רק 50 יורו יותר מקטגוריה C (כ-600 יורו לשבועיים).

הנה טיפ קטן לנהגים צעירים שמעוניינים להשכיר רכב בחו"ל, אני בן 19 (מיום שבת האחרון!!!) וחברת בדג'ט היא היחידה שמשכירה רכבים עד קטגוריה H לנהגים מגיל 19. מעל לקטגוריה H (רכבים משפחתיים יוקרתיים כגון A4 וכו') צריך להיות מעל גיל 25.

חברות AVIS דורשת מעל 24, הרץ והשאר דורשות לפחות 21.

המחירים ממש לא נוראים כמו שחושבים, רכב מקטגוריה B (פוקוס או אסטרה ללא מזגן) עולה 514 יורו לשבועיים לנהג יחיד ללא תוספת להורדת ההשתתפות העצמית (עניין של 3-4 יורו תוספת ליום) שעומדת על 750 יורו (1000 יורו בקטגוריה H ומעלה) אם קורה משהו לאוטו (נגנב סמל, פוגעים ברכב בחניה או חס וחסה תאונה) ואין לך את התוספת הזו.

רכב מקטגוריה C (משפחתיות יוקרתיות) עולה משהו כמו 40 יורו יותר (כלומר כ-550 יורו לשבועיים). לאחר שחקרתי את הנושא, זה יוצא הרבה יותר זול מרכבות ותחבורה ציבורית (וגם חוסך הרבה זמן).

ככה הקטגוריות ממשיכות ועולות כאשר יש הבדל של 50-100 יורו בין כל קטגוריה.

ממליץ בחום גם על האתר של חברת בדג'ט, באמת נוח ומלא באינפורמציה. המחירים שרשומים שם קרובים מאוד למחירים שמקבלים מהסוכנים (רשום שם שבשיא העונה המחירים גבוהים יותר), רשום שם בכל ארץ מאיזה גיל אפשר להשכיר כל רכב וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא מכיר את הA3 הישנה, אבל בחדשה אני מאמין שיהיה לך מקום מאחורה ל3 מזוודות, התא מטען יחסית בסדר.

לא תוכל להחליט במקום? (אני מאמין שיהיה להם גם וגם...)

בכל מקרה - הייתי ממליץ (אם יש לכם) על שימוש במזוודות פחות רחבות (לא פחות עמוקות - פחות רחבות) כך תוכלו בשקט להכניס הכל לתא מטען של הA3... חבל לבחור ברכב אחר - הA3 TDI החדשה פשוט מדהימה :) (גילוי נאות: יש לי אותה ואני משוויץ עליה בכל הזדמנות ;))

רק לידע כללי - אל תצפה לחסכון דלק כמו הצהרת היצרן, במידה ואתה לא נוסע כמו זקנה ויש לך רגל אפילו קצת כבדה הרכב יאכל ליטר ל14.5 ק"מ בשקט...

כל פעם שאני מתדלק אני אומר: "זהו, הפעם אני חייב לבדוק כמה האוטו אוכל בנסיעה רגועה" אבל אני לא עומד בזה ובצומת הקרובה אני מרביץ... :)

פורסם
אני לא מכיר את הA3 הישנה, אבל בחדשה אני מאמין שיהיה לך מקום מאחורה ל3 מזוודות, התא מטען יחסית בסדר.

בכל מקרה - הייתי ממליץ (אם יש לכם) על שימוש במזוודות פחות רחבות (לא פחות עמוקות - פחות רחבות) כך תוכלו בשקט להכניס הכל לתא מטען של הA3... חבל לבחור ברכב אחר - הA3 TDI החדשה פשוט מדהימה :) (גילוי נאות: יש לי אותה ואני משוויץ עליה בכל הזדמנות ;))

רק לידע כללי - אל תצפה לחסכון דלק כמו הצהרת היצרן, במידה ואתה לא נוסע כמו זקנה ויש לך רגל אפילו קצת כבדה הרכב יאכל ליטר ל14.5 ק"מ בשקט...

כל פעם שאני מתדלק אני אומר: "זהו, הפעם אני חייב לבדוק כמה האוטו אוכל בנסיעה רגועה" אבל אני לא עומד בזה ובצומת הקרובה אני מרביץ... :)

אז זה כנראה ההבדל בין אאודי ל-BMW, ב-BMW ששכרנו בגרמניה נהגנו בדיוק ההפך מנהיגה חסכונית (שיוטים בקרוב ל-200 קמ"ש כל הזמן, משיכת הילוכים וכו'), פשוט קרענו את הרכב ועדיין הרכב עשה בין 1:16 ל-1:18.

גם אם אתה לוחץ הרבה דיזל הרבה יותר משתלם מבנזין באירופה. אומנם שם המחירים של הדיזל והבנזין זהים (בניגוד למה שיש פה בארץ) אבל עם דיזל אתה עושה פי 2 ק"מ על כל ליטר לעומת בנזין (גם בנהיגה חסכונית וגם עם רגל כבדה) ולכן הוא יותר משתלם.

ד"א, מה הביצועים של ה-A3 TDI ???

פורסם

אז זה כנראה ההבדל בין אאודי ל-BMW, ב-BMW ששכרנו בגרמניה נהגנו בדיוק ההפך מנהיגה חסכונית (שיוטים בקרוב ל-200 קמ"ש כל הזמן, משיכת הילוכים וכו'), פשוט קרענו את הרכב ועדיין הרכב עשה בין 1:16 ל-1:18.

גם אם אתה לוחץ הרבה דיזל הרבה יותר משתלם מבנזין באירופה. אומנם שם המחירים של הדיזל והבנזין זהים (בניגוד למה שיש פה בארץ) אבל עם דיזל אתה עושה פי 2 ק"מ על כל ליטר לעומת בנזין (גם בנהיגה חסכונית וגם עם רגל כבדה) ולכן הוא יותר משתלם.

ד"א, מה הביצועים של ה-A3 TDI ???

קצת הגזמתי במספרים... אחרי הכל - אני מבלה המון בפקקים וברמזורים... בנסיעות בשטח פתוח האוטו לוגם בסביבות ה1 ל18.

נתונים רשמים:

הספק: 140 כ"ס ב4000 סל"ד

מומנט: 32.6 קג"מ בין 1750 ל 2500 סל"ד

מהירות מירבית 207 קמ"ש (בסקאלה יש עד 260)

0 עד 100 ב9.4 שניות (אני מדדתי פחות אבל לא משנה...)

צריכת דלק:

1 ל21.5 בין עירוני

1 ל17.5 משולב

1 ל13.6 עירוני

פורסם

פרט "שולי וקטן" ...

נכון לעכשיו הA3 מגיעה עם 3 דלתות (יש את הsportsback אבל למיטב ידיעתי היא עוד לא משווקת, גם אם כן אני בספק אם חברת השכרה כלשהי כבר קנתה אותה)

די נוח להכנס אחורה (יש ידית על החלק העליון של המושבים הקדמיים) אבל צריך לקחת את זה בחשבון.

אי אפשר בכלל להשוות בין הגולף החדשה לA3 החדשה... אני יודע - אותו מנוע, אותם מתלים בלה בלה בלה...

הA3 החדשה פשוט מדהימה (ראה סקירה בhttp://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=42096

לא משנה מה תבחר (גולף TDI או A3 TDI) - תוודא שאתה מקבל את הגרסא עם ה DSG... פשוט חוויה של גיר....

פורסם

שאתה משקיע הרבה יותר מדי מחשבה ומאמץ מנטלי בעניין.

זה השכרה, אתה לא קונה רכב.

אמנם זה רכב שתנהג עליו שבועיים, אבל מהנסיון שלי אתה לעולם לא תקבל בדיוק את הרכב שהזמנת (למעט אם מדובר באיזה יגואר או פורש). בשביל זה יש קטגוריות, ובתוך הקטגוריה מקבלים את מה שיש זמין. הרכב שאתה מסמן בטופס ההזמנה הוא מה שקרוי "מייצג קטגוריה". את הרכב מקצים לך לפני שאתה מגיע, ואם הוא לא מוצא חן בעיניך תצטרך להתעקש הרבה בשביל שיחליפו אותו, ולהסביר את זה ביותר מאשר "בטח שאני רוצה A3, האינטרקולר שלו הרבה יותר יעיל".

נראה לי שמזה אפשר להסיק שלקפוץ לסוכנות לברר למי יש תא מטען גדול יותר יכול להיות קצת מיותר.

אגב, בעניין כמות מזוודות: כל חברות ההשכרה מציינות ליד כל קטגוריה את הקיבולת של הרכב בנוסעים, מזוודות, ותיקי גולף (ברצינות) בדיוק בשביל התלבטויות כמו שלך.

ובטון חיובי, ברוב המקרים שאני נסעתי בכלל קיבלתי שדרוג. בטיול האחרון למשל הזמננו קטגוריה של 307/פוקוס וקיבלנו מאזדה 6. בטיול לפני שנה הזמננו רנו מגאן אוטומטית בנזין וקיבלנו C5 דיזל, בגלל מחסור באוטומט כנראה. באיטליה היה המקום היחיד שקיבלנו אוטו בקטגוריה שהזמננו (206). רוב השידרוגים, אגב, היו ביורופקאר.

אה כן, וממש אל תצפה לקבל את הרכב עם DSG או בגירסה הספורטיבית האחרונה או עם המנוע המוצלח ביותר שיש לו. אם צ'ופר כלשהו הוא איבזור בסיס ברכב אז תקבל אותו. אם זו אופציה ברכישה, תשכח מזה.

לגבי רכב גדול בתוספת €50, זה לגמרי עניין של מה אתה צריך מהרכב. גדול זה יותר מרווח, בעיר ובכבישים כפריים צרים זה לא טוב.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אה כן, וממש אל תצפה לקבל את הרכב עם DSG או בגירסה הספורטיבית האחרונה.

כמה דברים:

אל תשכח שבגרמניה הA3 TDI החדשה קיימת כבר שנתיים, אם הוא לא מקבל את הA3 החדשה זאת אומרת שהוא מקבל רכב בן 3 שנים, ברור לי שיש כאלה אבל יש סבירות גדולה שחלק מהסוכניות ריעננו חלק מהרכבים

בקשר לDSG - לא הייתי מהמר על זה, אין לTDI גיר אוטומאטי רגיל, זה או ידני או DSG מה שאומר שאם אין להם DSG - יש להם רק גיר רגיל...

סתם קוריוז - אני קיבלתי (כאחד מהרכבים החלופים שלי) אופל קורסה עם גיר רובוטי (סיקוונציאלי). אמנם גיר מזעזע (פתאום קלטתי למה כולם מתלהבים מהDSG) אבל במדינת ישראל השכירו רכב עם גיר רובוטי, אז בגרמניה לא? :)

מה גם שגם אודי וגם פולקסוואגן ממש לא נחשבות לחברות יוקרה בגרמניה... לנו זה נראה "ואו" להם זה נראה בקושי "שגעון" ;)

פורסם

"הגרסה הספורטיבית האחרונה" התייחס לכל רכב, לאו דווקא ל-A3.

לגבי ה-DSG או גיר רגיל, רוב המכוניות באירופה הן 'גיר רגיל', ובהתאם 90% מרכבי ההשכרה הם 'גיר רגיל' אלא אם מבקשים משהו מיוחד.

וזה לא משנה אם הרכב הוא "ואו" או "שיגעון", לחברת ההשכרה יש תחשיבים כלכליים לעשות ורוב הלקוחות פשוט צריכים משהו שנוסע, ומכיל את כמות האנשים והמזוודות שהם צריכים.

פורסם
שאתה משקיע הרבה יותר מדי מחשבה ומאמץ מנטלי בעניין.

זה השכרה, אתה לא קונה רכב.

אמנם זה רכב שתנהג עליו שבועיים, אבל מהנסיון שלי אתה לעולם לא תקבל בדיוק את הרכב שהזמנת (למעט אם מדובר באיזה יגואר או פורש). בשביל זה יש קטגוריות, ובתוך הקטגוריה מקבלים את מה שיש זמין. הרכב שאתה מסמן בטופס ההזמנה הוא מה שקרוי "מייצג קטגוריה". את הרכב מקצים לך לפני שאתה מגיע, ואם הוא לא מוצא חן בעיניך תצטרך להתעקש הרבה בשביל שיחליפו אותו, ולהסביר את זה ביותר מאשר "בטח שאני רוצה A3, האינטרקולר שלו הרבה יותר יעיל".

נראה לי שמזה אפשר להסיק שלקפוץ לסוכנות לברר למי יש תא מטען גדול יותר יכול להיות קצת מיותר.

אגב, בעניין כמות מזוודות: כל חברות ההשכרה מציינות ליד כל קטגוריה את הקיבולת של הרכב בנוסעים, מזוודות, ותיקי גולף (ברצינות) בדיוק בשביל התלבטויות כמו שלך.

ובטון חיובי, ברוב המקרים שאני נסעתי בכלל קיבלתי שדרוג. בטיול האחרון למשל הזמננו קטגוריה של 307/פוקוס וקיבלנו מאזדה 6. בטיול לפני שנה הזמננו רנו מגאן אוטומטית בנזין וקיבלנו C5 דיזל, בגלל מחסור באוטומט כנראה. באיטליה היה המקום היחיד שקיבלנו אוטו בקטגוריה שהזמננו (206). רוב השידרוגים, אגב, היו ביורופקאר.

אה כן, וממש אל תצפה לקבל את הרכב עם DSG או בגירסה הספורטיבית האחרונה או עם המנוע המוצלח ביותר שיש לו. אם צ'ופר כלשהו הוא איבזור בסיס ברכב אז תקבל אותו. אם זו אופציה ברכישה, תשכח מזה.

לגבי רכב גדול בתוספת €50, זה לגמרי עניין של מה אתה צריך מהרכב. גדול זה יותר מרווח, בעיר ובכבישים כפריים צרים זה לא טוב.

אני יודע טוב מאוד איך זה עובד וגם בשנה שעברה הזמנו רכב מנהלים (שהיה אמור להיות C5) אבל בסוף שדרגו לנו ל-BMW.

אני בטוח -DSG אני לא אקבל (וטוב שכך, אני תמיד מעדיף ידני), כי כל הרכבים הם ידניים בקטגוריה הזו, יש קטגוריה מקבילה שהיא רכבים דומים עם גיר אוטומט.

בקשר לקורסה, בארץ לקורסות יש גיר חצי אוטומט מכיוון שהם לא נמכרות בארץ עם גיר ידני ולכן ניתן להזמין את הקורסה רק בגרסאת איזי (חצי אוטומט) וזה מה שהחברות השכרה מקבלות ...

פורסם
אני בטוח -DSG אני לא אקבל (וטוב שכך, אני תמיד מעדיף ידני), כי כל הרכבים הם ידניים בקטגוריה הזו, יש קטגוריה מקבילה שהיא רכבים דומים עם גיר אוטומט.

בקשר לקורסה, בארץ לקורסות יש גיר חצי אוטומט מכיוון שהם לא נמכרות בארץ עם גיר ידני ולכן ניתן להזמין את הקורסה רק בגרסאת איזי (חצי אוטומט) וזה מה שהחברות השכרה מקבלות ...

ההפסד כולו שלך, הDSG הוא ממש חוויה...

לגבי הקורסה - הגיר היה אוטומאט מלא + טיפטרוניק, אבל הוא היה רובוטי והרגיש כמו נהג חדש שמחליף הילוכים... אני דווקא אתמול ראיתי קורסה חדשה עם גיר ידני (הסתכלתי פנימה כדי לראות אם מישהו באמת קנה אוטו עם גיר כזה מזעזע :)

פורסם
לגבי הקורסה - הגיר היה אוטומאט מלא + טיפטרוניק, אבל הוא היה רובוטי והרגיש כמו נהג חדש שמחליף הילוכים... אני דווקא אתמול ראיתי קורסה חדשה עם גיר ידני (הסתכלתי פנימה כדי לראות אם מישהו באמת קנה אוטו עם גיר כזה מזעזע :)

כשאמרתי "מזעזע" התכוונתי לגיר הרובוטי שלהם, לא לידני רחמנא ליצלן... (לא יכולתי לערוך את ההודעה... מצטער...)

פורסם

תלוי כמה אנשים אתם. כאשר אני היתי בגרמניה רצינו להשכיר מרצדס רגילה והכי זולה, אבל כאשר הבנו באין מצב שכל התיקים יכסו לבגאז'... הלכנו על A4 סטיישן. ( 6 הילוכים 1.9 - רכב מהנה מאוד ).

פורסם
אני יודע טוב מאוד איך זה עובד וגם בשנה שעברה הזמנו רכב מנהלים (שהיה אמור להיות C5) אבל בסוף שדרגו לנו ל-BMW.
נו, אז בתור מי שמכיר את הנושא (ונשמע שגם הוספת עוד מחקר לאחרונה), אתה מבין שזה לא כל כך חשוב אם ל-A3 יש עוד מאפרה ומחזיק כוסות מאחורה שאין בגולף.

פורסם
נו, אז בתור מי שמכיר את הנושא (ונשמע שגם הוספת עוד מחקר לאחרונה), אתה מבין שזה לא כל כך חשוב אם ל-A3 יש עוד מאפרה ומחזיק כוסות מאחורה שאין בגולף.

דווקא איבזור לא מזיז לי, האבזור ב-BMW היה ממש מביש,אפילו הקורולה ליסינג שלנו הייתה יותר מאובזרת מה-BMW ...

מה שכן אכפת לי זה קצת חוות דעת על התנהגות, נוחות, מרווח ממי שנהג כבר על הרכבים האלה ...

BoBCaT, אנחנו 3 אנשים (אני, חברה שלי ועוד חבר). החלטתי בסוף ללכת על קטגוריה C כי היא מתאימה לנו, קטוגוריה אחת יותר זה מותרות ולכן נלך על זה רק אם ישדרגו לנו במקום ...

פורסם

ציניות, כאילו ? לא באמת התכוונתי למאפרה ...

ונניח שנחקור ונגלה שה-A3 מתנהגת אגדית. ונניח שהגולף מתנהגת על הפנים. ונניח שהמנוע של הגולף זכה במנוע השנה 1946. ונניח שאת המנוע של ה-A3 לא היית מוכן לשים אפילו במכסחת הדשא של השכן, אפילו שאצלו ירוק יותר.

ונניח שהזמנת קטגוריה C, באת לשם ואמרו לך, צ'מע, צ'ופרת, קבל מאזדה 6. מה אז ?

ונניח, יותר גרוע (?) שבאת ואמרו שבדיוק בא איזה גרמני ושכר את הגולף האחרונה, קבל רנו מגאן במקום ?

• תוכן חדש...