Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

העברתי לרכבי החדש את המערכת שהיתה מותקנת בישן (HU, סאב, קומפוננט מגבר וחשמל).

חיברתי את הכל (הכל עובד חוץ מ..) אך המגבר אינו נדלק..

בדקתי את כבלי המתח (4G והפיוזים בדרך - תקין - בדקתי נורה ב+- שאמורים להכנס למגבר - תקין)

כאשר אני מנסה לחבר את המתח למגבר נדלקת הנורה לשבריר שניה ואז הוא כבה.. (הפיוז הגנה אינו נשרף)

נסיתי לבודד את הבעיה (מגבר ומתח בלבד, ללא הסאב, רימוט וכו'..)

יש למישהו רעיון? לשאול בפורום הטכני?

מדובר בJBL POWER 80.2

תודה!:-D

:wink: ". Alfa Romeo Alfetta 1982 :king: - "There are a lot of good sports cars on the road. I know, I pass them all the time"

!JBL

פורסם

אתמול קראתי בפורום על מקרה דומה בו הומלץ לנסות להדליק עם רכב מונע וכבוי (שינויי מתח, אלטרנור..) - נסיתי הבוקר אך גם זה לא עוזר..

הנורת בקרה של המגבר נדלקת לשניה וכובת..

רעיונות?

:wink: ". Alfa Romeo Alfetta 1982 :king: - "There are a lot of good sports cars on the road. I know, I pass them all the time"

!JBL

פורסם

חוט האפס (הארקה) אינו תקין. כדי לוודא, מדוד מתח על המגבר לפני ואחרי שאתה מדליק אותו. כמו כן מדוד את האפס של המגבר מול השלדה, גם כן לפני ואחרי ההדלקה. מפל המתח על חוט האפס צריך להיות 0.1V לכל היותר.

דני

פורסם

אתה אומר שלא שפשפתי מספיק את הצבע בהארקה.. (האמת השתמשתי בבורג שמחבר את החגורות בטיחות...)

שמע אין לי פלוק אז יהיה לי קשה למדוד..

אבל לקחתי את המגבר עצמו למכסה מנוע וחיברתי לו 2 כבלי מטח (4 G) באורך חצי מטר וחיברתי אותו ישירות למצבר..

עדין לא עובד..

כשאתה אומר להדליק אתה מתכוון סוויצ'? (כי המגבר עצמו כמו שאמרתי לא נדלק..)

!JBL

פורסם

כשחברתי בבגאז אז כן.. (עדין לא עבד - קרה בדיוק אותו דבר נורת המתח שלו נדלקה לשבריר שניה וכבתה)

כשחיברתי (כדי לבדוק תקינות) במכסה מנוע ישר למצבר חיברתי רק פלוס ומינוס..

מה הוא לא ידלק ללא רמוט? (חשבתי שהוא רק לא יעביר סאונד..)

אני אלך לנסות להשחיז את הנקודת מינוס בבגאז עם דיסק ולראות אם זו אכן הבעיה (אחבר גם מתח וגם רמוט) ואעדכן

!JBL

פורסם

המגבר לא ידלק בלי 12V ברימוט.

לא משנה כמה תנסה לשכנע אותו.

אני אומר שהגיע הזמן לפתוח את המגבר ולהציץ בפנים. יכול להיות שכתוצאה מהפירוק הוא טולטל בצורה אגרסיבית ולמשהו בפנים נמאס להיות מחובר לאותו מקום כל הזמן. :lol:

אני אומר תנסה גם להחליף כבלים. יכול להיות שהם כבר התפוררו בפנים מקורוזיה או סתם מחומרים לא איכותיים.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

השחזתי את המינוס עם דיסק (!) וחיברתי גם את הרימוט.. לא עוזר.. עדין נדלק לשניה..

הכבלים חדשים.. (מדובר ברכב אחר) חיוותתי אותו מחדש

אם יש בעיה ביציאת רימוט בhu המגבר לא ידלק?

שווה לנסות להחליף רדיו כדי לבדוק?

האופציה השניה היא לחבר לרכב אחר (מצבר אחר)...

דרך אגב גם פתחתי אותו לראות אם באמת משהו התנתק.. הכל נראה שם בסדר.. (מה גם שבזמן המעבר רכבים הוא ישב בקופסאת קלקר שלו..)

!JBL

פורסם

כשאתה מדליק את הרדיו, שים אותו על סורס של המקלט רדיו ותראה אם המגבר נדלק.

יש רדיודיסקים שיש להם יציאת פיקוד לאנטנה, יכול להיות שהתבלבלת וחיברת את הרימוט של המגבר לפיקוד של האנטנה ולא ליציאת רימוט למגברים.

דיוויד

פורסם

כן אני חושב שהבחור שמעלי צודק לפי כל מה שאמרת הכל חדש חיווט כבלים ,רכב חדש שהמצבר שלו תקין כל מה שמוביל לזה שהבעיה כנראה ברדיודיסק בחיבורים איך שהוא הסביר לך מעלי .

אני יוצא מנקודת הנחה שהמגבר לא נשרף לך כן ?

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם

מה הכוונה לשים על סורס? (AUX?)

מדובר בקנווד 315R (כמו בשאר הHU שראיתי זו יציאה בצבע כחול (הפעם עם פס לבן) אבל יודעים מה שווה בדיקה (!) יש שם עוד חיבור חום (MUTE לדיבורית) והאמת אולי עוד אחת בסגנון הכחולה.. (לפי החוברת של קנווד חיברתי תקין אבל אולי בכל זאת..)

בכל מקרה אם אני מבין נכון מה שאתם אומרים ללא חיבור רימוט (נצא מנקודת הנחה שהמתח פלוס מינוס תקין) המגבר לא ידלק?!

shaylpz - מקווה שהוא אכן לא נשרף.. בכל אופן לא קרה לו איזה משהו קיצוני

!JBL

פורסם

טוב חברים, אז בשעה טובה הכל הסתדר! תודה רבה לכולכם! :lol:

במיוחד לReZ0 שנתן פה את הרעיון.. 8)

אז כמו שאמרת, אכן חיברתי את הרימוט הלא נכון (אבל, לא לגמרי יצאתי שוקיסט..)

בקנווד החליטו לשנות את הצבעים המקובלים והחוט הכחול (שרשום עליו remote!) הכוונה לשליטה משלט הגה (אופציונאלי..) ודווקא החוט התכלת עם הפס הלבן שהוא "פיקוד אנטנה" (ANT CONT) (אך במידה והמשתמש רוצה הוא יכול להפוך אותו לpower.cont) ובכך לשלוט על יציאת מגבר (!) :twisted:

לכו תבינו הנדסת אנוש... מה היה רע להם בצבע הקלאסי הכחול כמו :twisted: כל שאר החברות הטובות...

אז אכן המגבר לא יכול להדלק עם פלוס ומינוס בלבד.. הוא חייב גם רימוט.. (גם את זה למדתי..)

אז שוב תודה לכולם!:wink:

!JBL

• תוכן חדש...