Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שיש מי שאוהב את מה שה- 500 או האפסילון מציעות, ומוכן לשלם שם סכום עודף, ויש מי שאוהב את הפביה ומה שהיא מציעה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש כבר שניים, גם לי נשמע מחיר הזוי!

בעיקר כאשר האמביאנט נמכרה (וגם תמכר בעתיד) ב- 27,000 ש"ח פחות, אני חוזר 27,000 ש"ח פחות! :shock:

סליחה, אבל לא משנה מה רמת האבזור, תוספת של 27,000 ש"ח מתאימה יותר לתוספות אבזור באודי ולא בסקודה!!

מבחינת המנוע, נכון הוא אכן חזק יותר אך לא זריז יותר באופן משמעותי (לפחות על פי הנתונים היבשים), וגם אם כן, שוב זה לא מצדיק תוספת של 27,000 ש"ח.

אגב, את הדגם הזול יותר ניתן היום למצוא אצל הרבה יבואנים אחרים (פורד, סיאט, קיה, אופל, רנו, פיג'ו, סיטרואן, יונדאי ואני מניח שהרשימה עוד תתארך).

ולכן, כן זה אכן נראה הזוי.

אחי. תירגע. אני חוזר תירגע

:lol:

אתה לא בכיוון, האמיבנטה נמכרת ב-74 בערך שזה כבר 23 פחות.

אחר כך, כאמור לא מדובר כאן בגרסאת ה-1.4 אלא בגרסת ה-TSI החזקה (105) ובנוסף תוסיף לזה את האיבזור ותוכל להבין בערך לאן הכסף הזה הולך.

המנוע TSI הזה הוא שד קטן ומאיץ את הרכב הזה בצורה מדהימה (יחסית(, באמת שלא ציפיתי ממנו להרבה ובנסיעת המבחן פשוט הייתי מופתע.

רק סאנרוף מקורי, גג לבן, מערכת בקרת אקלים, ג'אנטים + צמיגים גדולים יותר ומושבים מיוחדים שווים לבד את ה-10K+.

והמנוע TSI 105 לא שווה משהו? גיר 6 הילוכים?

אם הייתי קונה כזאת? לא בטוח. אבל זה לא קשור לדגם של ה-74.

(למרות שגם לדעתי כאמור היה צריך לתמחר אותו בפחות).

בכל מקרה המבצע של סקודה הוא לא מבצע חיסול מטורף, אלא הנחות די הגיוניות שלא נראה שישברו את השוק יד 2 שלה.

בוא נגיד שמי שרצה גם ככה סקודה זאת אחלה סיבה לסגור עסקה ומי שלא רצה, לא יבטל את ההזמנה בסוכנות ליד וירוץ בטירוף לסוכנות הצ'כית...

פורסם

סבבה, לקחתי כוס מים ונרגעתי. 8)

עדיין המחיר נראה לי מופרז.

לגבי המנוע, זה נכון שיש ייתרון ביצועים (10.2 ש' ל-100 לעומת 12.2 באמביאנט), אבל הוא באמת לא כזה משמעותי, זו עדיין לא GTI.

לגבי המחיר, חבר שלי רכש אותה ב-69K לפני מספר חודשים, מאז סקודה העלו במעט את המחיר אך אני מניח שמחיר של 70K עוד יחזור בקרוב מאוד.

כל האבזור שציינת הוא בגדר nice to have אבל לדעתי ממש לא שווה תוספת של 25,000 ש"ח, פשוט לא.

בסופו של דבר זה אותו הרכב כאשר הפרש המחיר הוא 40% יותר מהפאביה שחבר שלי רכש.

סתם לדוגמא, מבחינת אחוזים זה יותר גבוה מההפרש בין פיג'ו 3008 לבין סיטרואן DS5 (שעומד על 32%, שעדיין גבוהים מידי לטעמי).

bar72 - אתה באמת משווה רכבי נישה לסקודה פאביה?! :roll:

פורסם

חבר'ה, אתם עושים סלט, לכן נעצור ונעשה סדר מחדש - ברשותכם כמובן.

הפאביה במבצע הינה 1.4 וברמת הגימור הבסיסית ביותר (אמביאנטה). אופיר רכש פאביה 1.2TSI105 וברמת גימור הבכירה ("ספורט") - מי שלא נהג בהן, לא יודע עד כמה הפער גדול באמת בפועל, בכל רגע / שנייה / דקה ומצב.

נתחיל בפער יחידות הכוח, ל-1.4 (אותה יחידת כוח ותיקה למדי מלפני עשור עם עדכון ניהולי / זיהומי כצו האופנה) 86 סוסים ו-13.5 קג"מים המושגים ב-3800 סל"ד גבוהים ורועשים. כמובן שגם נתון התאוצה סביר ל-100 איטי יותר עם 12.3 שניות.

לעומת זאת, ה-1.2TSI מספקת 105 כ"ס ו-17.8 קג"מים החל מ-1550 סל"ד נמוכים וזמינים משמעותית. האצה ל-100 ב-10 שניות.

כמובן שגם בתחום האיבזור ישנו פער מורגש - כריות אוויר וילון, בקרת אקלים דיגיטלית, פנסי ערפל קידמיים, נורות DRL, מושבים שונים לחלוטין, הגה שונה, תא עליון למשקפי שמש, חבילת עור (הגה / בלם יד / ידית הילוכים), חישוקי 16' על צמיגי 205/45 וכדומה.

בנוסף, בניגוד לכל הדעות הרווחות כאן (שאינן נכונות) - גרסאות ה"ספורט" הבכירות (1.2TSI105 ו-1.6TDI105) מקבלות שינויים במערך המתלה, הכולל משולשים / בושינגים (וכדומה) - וגם כיול הלקוח מגרסת ה-vRS (החולקות רכיביה עם ה-GTI וה-CUPRA) כך שמבחינת תחושות היגוי, אחיזה, התנהגות יש הבדל מסויים. בגרסאת ה-1.2TSI105 בלמי 288 מ"מ קידמיים, מול 256 מ"מ ב-1.4. בהחלט מורגש הבדל הנשיכה / דעיכה בין הבלמים.

קחו את כל זה, עשו חשבון קל - ותגיעו למסקנה אם יש סיבה לשלם עוד 20K על כל החבילה המתווספת (מנוע / איבזור), במידה ובאמת זקוקים או חושקים בה מכל סיבה שהיא. לדעתי, בהחלט כן ואין ספק שאופיר ירגיש שדרוג מה-TSI86 כ"ס שהייתה לפני כן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

EZUF תתחדש! אבל מה קרה לפאביה הקודמת? למה RIP? :cry:

אגב, בנוסף לדברים של RS, אם תקנו אמביאנט ושדרגו את האבזור הכסף הזה לא יחזור אליכם במעמד מכירת הרכב. בשונה מדגם הספורט שחלק ניכר מההשקעה (אם לא כולו) כן יחזור.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ידידי RS, בד"כ אני תומך בדעתך אבל אהבתך הבלתי נלאה לתוצר מעוורת אותך.

מגוון יצרנים החלו לאחרונה להחליף את מנועיהם מאטמוספרים למוגדשים (פורד, אופל, שברולט וכו'), האם גם שם ראית קפיצה של 20K ש"ח במחיר?

צ'מפיון פשוט משתינים עליכים בקשת ואתם חושבים שזה גשם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
EZUF תתחדש! אבל מה קרה לפאביה הקודמת? למה RIP? :cry:

אגב, בנוסף לדברים של RS, אם תקנו אמביאנט ושדרגו את האבזור הכסף הזה לא יחזור אליכם במעמד מכירת הרכב. בשונה מדגם הספורט שחלק ניכר מההשקעה (אם לא כולו) כן יחזור.

תתחדש על הפאביה המוגדשת! :-)

גם אני תוהה היכן השניה...:shock:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מגוון יצרנים החלו לאחרונה להחליף את מנועיהם מאטמוספרים למוגדשים (פורד, אופל, שברולט וכו'), האם גם שם ראית קפיצה של 20K ש"ח במחיר?

אלעד, אתה עירני להולך בשוק הסופר מיני מבחינת מחירים ואופציות? אני בספק.

יש לך מושג מהן האופציות הידניות שיש לרכישה בתקציב סביב 90K עד 100K? שוב, ספק.

אומר לך בדיוק - אופל קורסה 1.4 (85K), הונדה ג'אז 1.2 (99K), יונדאי איי 20 1.6 (107K), סיאט איביזה 1.2 (112K) ופונטו איוו 1.4 מולטאייר (110K).

תביט שוב בכל הרכבים המדוברים, באיבזור הנלווה, בביצועים ועלויות הרכישה - לא תמצא דיל שמספק תמורה נאה מזאת תמורת פחות מ-100K. למען הספר ספק - נהגתי ברובן המוחלט. אין ספק שחלקן נוחות יותר וכולן בטוחות יותר - ובסופו של יום, תוך כדי התחשבות בתמורה המתקבלת - הפאביה מספקת חבילה נאה מאוד לכל הדעות.

שים לב לכך שהאיביזה היא האופציה הידנית הנוספת לה מנוע מוגדש, כל השאר הן אטמוספריות, כך שהמשפטים השני והשלישי שלך הופכים לחסרי חשיבות ואווילים לחלוטין. כשאין אופציות גודשות אחרות - אין למה להשוות.

ואם רצית דוגמה - קח את האופל אסטרה 1.4T. גרסה זו הייתה יקרה משמעותית מהגרסה האטמספרית, ורק לאחרונה השכיל שמלצר להוריד את מחירה - וגם ברגע זה היא יקרה (לצורך העניין בלבד) מאוקטביה 1.4TSI שאומנם חלשה ממנה אך מצויידת בתיבת הילוכים טובה משמעותית, המספקת - בסופו של דבר - ביצועים שאינם נחותים בדבר, אם לא עדיפים.

אני בהחלט אסכים איתך לגבי מחירה של הגולף 1.2TSI DSG, או האיביזה 1.2TSI הידניות - בלי מבצעים כאלו ואחרים הן פשוט יקרות ולאו דווקא מצדיקות זאת. (במחיר נמוך משל הגולף - אעדיף את האסטרה שהזכרנו מעלה. במחיר של האיביזה - אקח פאביה TSI).

אף אחד לא התחתן עם צ'מפיון מוטורס - ואנחנו לא חייבים להם דבר. נכון שנכוונו משני רכבים שלהם (האיביזה והפאביה הלימונית) - מתוך 7 - ובשני המקרים היחס לא היה הולם ולקח זמן רב מידי (ופרסום בעיתונות) כדי שיגיבו, אך בסופו של דבר הובא פיצוי הולם והוחזרו ה"יחסים הטובים" למסלולם התקין והראוי כלקוחות ותיקים / מועדפים - וזאת אחת מהסיבות שאנחנו עימם. אף יבואן אחר לא מסוגל להתמודד עם תנאי הרכישה (והיחס האישי) שאני מקבל כלקוח כל כך ותיק - בשקודה - אף אחד לא "משתין" עלי. תהיה בטוח.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הבעיה היא שאתה משווה בין רכבים ידניים, משהו שעד לא מזמן היה סוג של "קללה" בלקסיקון של היבואנים.

אם תכניס למשוואה גיר אוטומט פתאום תראה שכן יש תחרות. ולדעתי ל-VAG בתחום הזה יש חיסרון אדיר עם תיבה שפשוט לא מספקת את הסחורה. ואל תתחיל עכשיו למכור לי את השטויות של האחריות כי:

1) גם אם צ'מפיון יתנו לי אחריות לכל החיים אני אשלח אותם לחפש אותי בסיבוב.

2) כמו שהיום אנשים לא מוכנים לגעת בקורולה הרובוטית בגלל שהיא יצאה מאחריות והיא ידועה כתור תיבה שעושה בעיות כך יהיה עם התיבות האלו עוד 5 שנים.

השאלה היא מה זה דיל טוב בשבילך? 100K ש"ח בשביל רכב מיושן שכבר אבד עליו הקלח (הוצגה אאל"ט ב-2007), עם רמת בטיחות נחותה בשבילי הוא דיל ברייקר. אני הייתי מעדיף להתפשר על האינטריור העלוב של הקורסה בשביל לקבל רכב מעט יותר

וד"א, המחיר של היונדאי שרשמת הוא מונפץ. כשאני הייתי בסוכנות לפני פחות משנה המחיר היה 92K ש"ח ל-1.4 ידנית וקצת יותר מ-100K ש"ח ל-1.6 ידנית וזה עוד לפני מיקוחים כאשר אתה מציג את הפאביה במחיר אחרי מיקוחים ולא במחיר מחירון שלה.

אני מסכים אתך שהמתחרות הם גם לא כאלה אטרקטיביות אבל זה לא הופך את הרכב לקניה של השנה.

צרכן נבון יבחר את הרכב שהכי מוצא חן בעיניו ויחכה למבצע של היבואן (לדוגמא אם הפיאט הכי מתאימה לי אני אחכה למבצע ואוציא אותה מהסוכנות ב-100K ש"ח במקום המחיר המופרך שיש לה כיום).

בנינו, אני אכלתי בצ'מפיון רבע מהח*א שאתה אכלת ועדיין אני לא אקנה מהם קילו עגבניות. זה בגלל שלי יש זכרון לטווח ארוך, מי שיורק לי בפנים ואחרי שבוע שולח לי זר פרחים לא יקבל ממני מחילה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד\alonjp - איש הישר בעיניו יעשה :) הייתה לי סקודה לפני,הייתי מאוד מרוצה ואני ממשיך באותו קו.

TheOne & saar - תאונה עצמית + טוטאלוס מלפני כמעט שבועיים בחזרה הביתה (סיפור ארוך,אולי נכתוב בהזדמנות)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אלעד, הלכתי לפי המחירונים הרשמיים. לא חפרתי במה נותנת סוכנות X וסוכנות Y, זה כרגע לא רלוונטי. גם בשקודה אפשר להשיג הנחה מסויימת ולאו דווקא בימי מבצע.

אבדה או לא, זאת עדיין אחת האופציות הטובות ביותר שקיימות בקטגורייה (שאלאת הגרמנים, המעדיפים אותה על פני כל המתחרות האחרות, כולל הפולו המודרנית ממנה).

מסכים איתך במאת האחוזים שזה הזמן להציג דור חדש, כזה שיהיה בטוח מבעבר - וזה רק עניין של זמן, הדור הבא אמור להחשף עוד השנה (יחד עם גרסאות מעניינות מבעבר ועיצוב נועז מבעבר).

בניגוד אליך לא ארוץ להעדיף את הקורסה המאכזבת או הפונטו היקרה (הפחות נמרצת באופן מורגש בפועל).

ואומר זאת שוב - דיברתי על ידניות, לא על אוטומטיות. ה-DSG עלתה במחיר והיא אינה רחוקה מעלות פולו, וחבל.

זכור לי הניסיון המריר שלך עימם - וזה מובן לי. כפי שאמרתי, אצלנו זה קרה עם 2 לימונים - ובסופו של דבר הגענו להסדר, פיצוי הולם והיחס הראוי שב למסלול, כפי שהיה צריך להיות גם במהלך ה"תקל".

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נתחיל בפער יחידות הכוח, ל-1.4 (אותה יחידת כוח ותיקה למדי מלפני עשור עם עדכון ניהולי / זיהומי כצו האופנה) 86 סוסים ו-13.5 קג"מים המושגים ב-3800 סל"ד גבוהים ורועשים. כמובן שגם נתון התאוצה סביר ל-100 איטי יותר עם 12.3 שניות.

ממתי רעש זה רע? :twisted:

אני דוווקא אוהב את הצעקה המעודנת שהמנוע הזה מוציא.

(אהבתי יותר את הצווחה שהוציא ה1L של הפיקנטו, שם בכלל יש הרגשה כאילו אתה מצויד בV6..)

בלי להתייחס לכל שאר הנקודות שהועלו כאן, שחבילת האיבזור יקרה מדי (27K~), תיזכרו בפרארי שהוזכרה לא מזמן עם חבילת תוספות של 1.2מיליון ש"ח..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמה נכון, יש כנראה עוד כמה אנשים בעולם שלא יודעים שיש עוד יבואנים חוץ מצמפיון.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
כמה נכון, יש כנראה עוד כמה אנשים בעולם שלא יודעים שיש עוד יבואנים חוץ מצמפיון.

Niv, זה כמו שאומר עליך שאינך מכיר עוד יבואן למעט סמל"ת. חבר'ה, תשתו כוס מים קרים ותרגעו. במהרה...

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...