Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Macbook או להשאר או PC?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני צריך לרסט את הPC בעבודה כמעט על בסיס יומי בגלל זה.

אתם קצת מזכירים לי את עדות ה"צרפתיות זה חרא של אוטו"... אני לא יודע איזה מחשב יש לך, אבל לי יש לנובו X200 בן כמעט 4 עם windows 7, ולמרות שהמחשב נשאר דולק כל הזמן אני עושה לו ריסט פעם בשבוע כדי לרענן לו את הזיכרון וזהו. הבטריה (9 תאים) מחזיקה המון זמן, מעודי לא חיברתי אליו עכבר חיצוני (יש לי עכבר מחובר לדוקינג וטראק פוינט במחשב עצמו).

קצת מזכיר לי את ה fanboys של האייפון, שמשתלחים בכל אנדרואיד כאילו זו היתה מערכת הפעלה שמקומה בפח הזבל ורק iOS היא האורים והתומים. אה, יש כאן קו מקשר, אופס, איך לא שמתי לב... :-)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי זה מזכיר את החברה עם PC שמעולם לא החזיקו מק, או את החברה עם אנדרויד שמקסימום שיחקו עם אייפון אצל חבר שלהם ולפי זה שופטים אותו.

אם תשים לב - כל מי שכתב פה - היה לו PC , עדיין עובד עם PC ועובד גם עם מק.

ראית פה משהו עם מק שהיה לו מק וחזר לPC?

תמשיך לשכנע את עצמך שהלנובו סבבה , ומתישהו כשתיהיה עם מקבוק שבוע נדבר.

"במקרה" המחשב שממנו שדרגתי למק הוא X, אין קשר בין ה2.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - אל דאגה, לבן שלי קניתי מחשב "13 של Asus שלא מכביד עליו יותר מדי, וגם עושה את העבודה הנדרשת בקצב טוב. הוא כן צגיש דוחות בפורמטי אופיס שאליהם הוא מחבר את שרטוטי SW והעקומות שהופקו במאטלאב כך שאפשרות לשלבם חשובה לו. את הסיפור על המאק אני מכיר מחבר שלו ללימודים שהגיע ארצה עם מאקבוק והדבר הבא היה צורך לרכוש רשיון יקר ל-SW.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור משתמש PC וגם איש סיסטם במקצוע-

ביום יום אני משתמש ב X220 עם Core I5 ו4GB זיכרון שמריץ WIN7, בתכל'ס מאוד מרוצה ממנו והווינדוס 7 אחלה מערכת הפעלה עם כל מני פיצ'רים שמקלים על השימוש.

א-ב-ל

תמיד הייתי בראש של "אהה, המקים האלה גימיק נחמד לFanboys", אפילו בלי לנסות אחד, עד שאחד נקלע לדרכי בעבודה...

מדובר בMacbook Air המקביל בנתוניו לX220 שלי שמריץ OSX.

מיום של משחקים בו בגעתי למסקנה- אני רוצה אחד!

אם במעבר לווינדוס 7 חשבתי לעצמי "פשש, הכניסו פה פיצ'רים שבאמת מועילים ונחמדים" אז כשהגעתי למק פשוט נשארתי בלי מילים.

הטראקפאד וכל הטריקים שאפשר לעשות איתו פשוט הטריפו אותי.

בשיא הרצינות, יש שם דברים שווינדוס לא יעשה בחיים, וחבל... בסופו של יום הסיכום היה המשפט הבא לבוס- "תשמע, זהו. החרמתי אותו. תשכח מלקבל אותו חזרה, הצעצוע הזה שלי!"

המבט שקיבלתי חזרה היה מהמבטים האלה של Bitch please..... אבל שיהיה. אם הייתי צריך לרכוש לפטופ- זה בהחלט היה מק, וזה אחרי שנים של סביבת ווינדוס (ואל תגלו לאף אחד שככה איש Win מדבר:lol: )

ולהבהרה- אני עדיין חושב שאנדרואיד עדיף מאייפון:wink:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מבחינתי כמישהו ש5 שנים כבר עובד עם מק ברורה לי העליונות של מערכת ההפעלה בבירור, המערכת עובדת בצורה יציבה ללא דופן, מעולם לא נדרשתי לעשות ריסט כי קרתה תקלה ברמת מערכת הפעלה, אפילו לא ברמת תוכנה בודדת שבאמת חייבה אותי לעשות ריסט (מה שקורה לי בממוצע אחת לשבוע בווינדוס).

גם אצלי, גם אצל חברה שלי ועוד עשרות אנשים בעלי מק, עוד לא שמעתי על אחד בודד ויחיד אפילו שהיה צריך לבצע פירמוט או התקנה מחדש של תוכנה כזו או אחרת כי המחשב הפסיק לעבוד, בווינדוס בממוצע אני שומע לפחות על מחשב אחד בחודש שנופל מסיבות כאלו ואחרות ודורש תחזוקה.

מעבר לכל זה, גם אם מתעלמים לרגע מהתוכנה ומסתכלים ישירות על החומרה, קשה לי מאוד להאמין שתמצאו חומרה באותה רמת בנייה, עם שימוש בחומרים הכי טובים ובמפרט אפילו קרוב (תראו לי אולטררה בוק אחד עם SSD ברמות מחיר\מפרט דומות, בארץ(!)). ולכן גם אם אתם מאוד מתעקשים לעבוד עם ווינדוס אז זה עדיין יוצא משתלם יותר לטעמי.

עכשיו באופן כללי, לכל אותם אנשים שמאוד מאוד מתעקשים להשמיץ את אפל, אבל בפועל לא נתנו למק ניסיון אמיתי אפילו אחד אני חייב להגיד לכם שאתם מפסידים עולם ומלואו, חברה שלי ואחותה = 0 ידע טכני בצורה מוחלטת, עברו שתיהן למק לפני מעל לשנתיים ופשוט לא מסוגלות בצחוק לחזור לווינדוס, הממשקים במק כ"כ הרבה ברורים ואינטואטיביים שפשוט אין מה להשוות בצחוק בכל תחום ממשק המשתמש.

אבי

פורסם

יש עניין של הרגלים, ואם תתן לחברתך מחשב חלונות האי תשתלט עליו תוך זמן קצר, וגם אם תעביר אותה לגרסה ידידותית למשתמש של לינוקס זה לא ייקח הרבה יותר זמן.

אבל זה עניין אישי מאוד.

אם מישהו רצה כאן הקבלה לטלפונים ניידים - לעצמי בחרתי בבלאקברי (במידה רבה בשל איכות הבניה ורצון להמנע ממסך מגע בשל חשש משברים), לבנים שלי יש אנדרואידים ואני מניח שכיום הייתי רוכש גם לעצמי אנדרואיד. כל כך למה - המכשירים זולים יחסית לאיכות החומרה שלהם, ולא אכפת לנו להתעסק עם קונפיגורציה. לאשתי, לעומת זאת, הייתי קונה אייפון - כיון שהוא יותר פשוט לשימוש ישר מהקופסא, ולמרות שעלות המכשיר גבוהה משמעותית מעלות מכשיר אנדרואיד מתקדם.

כפי שכתבתי קודם - גם לגבי מחשבים מדובר בעניין של צרכים, תקציב והרגלים. לצרכים שלי העלות הנוספת של מאק לא מוצדקת, יתכן שלצרכי פותח השרשור יש הצדקה לעלות זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתם קצת מזכירים לי את עדות ה"צרפתיות זה חרא של אוטו"... אני לא יודע איזה מחשב יש לך, אבל לי יש לנובו X200 בן כמעט 4 עם windows 7, ולמרות שהמחשב נשאר דולק כל הזמן אני עושה לו ריסט פעם בשבוע כדי לרענן לו את הזיכרון וזהו. הבטריה (9 תאים) מחזיקה המון זמן, מעודי לא חיברתי אליו עכבר חיצוני (יש לי עכבר מחובר לדוקינג וטראק פוינט במחשב עצמו).

ריסט פעם בשבוע? לרענן זיכרון? קשקוש. איך זו צורת עבודה הגיונית? מחשב צריך לעבוד, בלי צורך "לרענן זיכרון". מעולם לא הייתי צריך לבצע את זה במק. אם אני רוצה להשאיר את המחשב דולק בלילה, אני צריך להיות מסוגל להגיע בבוקר ולהמשיך בדיוק מאיפה שהפסקתי. ואני לא מתייחס עכשיו לתוכנות זוללות זיכרון שכתובות לא נכון.

מה זה הרבה זמן מבחינתך?

9 תאים, זו סוללה גדולה יותר, ולרוב הן אלו שבולטות מהלפטופ החוצה (שמדובר בגדלים של 13" נניח). מה הרעיון בזה? למה לא לגרום למחשב לעבוד כמו שצריך עם סוללה שלא צריכה לבלוט ממנו החוצה? מק יכול לעבוד בערך פי 2 יותר מבחינת זמן סוללה מאשר מחשב מקביל שמריץ WIN, וזו עובדה בדוקה. הכל מסתכם בצורה שבה המה"פ עובדת.

!AWDSOME

פורסם

יש לי פיסי בן 4 שאני עושה לו ריבוט אחת ל4 חודשים.

עובד יציב עם xp.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליק - אני לא מכיר מחשב שעובד (הכוונה עובדים עליו - עם תוכנות חדשות וכבדות) עם XP יציב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אליק - אני לא מכיר מחשב שעובד (הכוונה עובדים עליו - עם תוכנות חדשות וכבדות) עם XP יציב.

ליביו

צריך להוסיף את זה לשרשור "אתה ידוע שאתה זקן...." זה כשאתה עדיין עובד עם XP. או יותר גרוע- שאתה האבא העקשן שלי ועדיין מתעסק עם Vista:shock:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

זה אמור להיות אליקו, כשה0 מתפקדת כאו:-)

אני לא מעצב גרפי או משהו, אבל כן מתעסק בפוטושופ, עריכת וידאו, והמחשב הזה גם משמש כשרת קבצים לרשת הביתית שלי עם 6 טרהבייט של שטויות.

בקשר לזקן, לא רואה תועלת לעבור ל7 64 רק חוץ מהאדובי פרימייר ופוטושופ

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ויסה=מזוכיזם

האמת מידי פעם הסתכלתי על המקים, אבל המחיר מפחיד מאוד, אותו המפרט בשאר החברות זול יותר בכ-700 דולר, זה הפרש ענק מידי. במחיר הזה קונים עוד איזה מחשב מיני

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ליביו

אפל משלמים לך או משהו?

יש לי מחשב Windows 7 שרץ 24/7 כבר שנתיים (עם המערכת הפעלה המקורית שהותקנה אז).

פרט לעדכוני אבטחה קריטיים שדורשים אתחול, המחשב עובד כל הזמן.

המערכת מעולם לא קרסה, נתקעה, שידרה חוסר יציבות או דרשה ממני להריץ "כלי תחזוקה" כלשהם.

המחשב תמיד עובד חלק ואני לא מרגיש שום האטה כי "עבר כבר חודש ולא עשיתי ריסט".

צא מזה שאפל הכי טובים וכל השאר שווה לת@ת.

אולי למערכת של אפל יש יתרונות מבחינת נוחות הממשק.

ואולי איכות הבנייה טובה (ואפילו טובה מאוד) לעומת הרבה מחשבים אחרים.

אבל

מי שמפתח ב c/c++/c# כנראה יעדיף לעשות את זה ב Visual Studio.

לאפל פשוט אין שום דבר להציע שיתחרה במוצרי פיתוח של מיקרוסופט. גם Eclipse רחוק שנות אור משם.

מי שסטודנט וצריך לעבוד עם קבצי Office למינהם, יעדיף לעבוד עם Office של מיקרוסופט. זה ה"סטדנדרט" בהרבה מוסדות.

סטודנטים לעתים גם נדרשים להריץ תוכנות למינהן (סימולטורים, כלי לימוד יעודיים לקורס וכו') שרצים רק תחת Windows.

כמו שאמרו, סטודנטים מקבלים את כל התוכנות של מיקרוספט בחינם, פרט לאופיס שנמכר בהנחה.

בקיצור, אין שחור ולבן.

שכל אחד יבחר לפי הצרכים שלו.

פורסם

יש לי PC ולאישתי מק בוק האחרון. אני יכול להגיד שהמחשב הבא שלי יהיה מקבוק פרו 13 אינץ מאחר והנוחות של המחשב הזה עולה על כל לפטופ שפגשתי. גם האחריות שאפל נותנים זה משהו שכן משנה לי.

אם אני אצטרך חלונות יש לי את הלפ טופ הישן (סוני שעלה 1000 יורו לפני 4 שנים).

אין מה לעשות, אפל כן בשורה התחתונה עובדים יותר חלק ממחשבי חלונות וככה זה ישאר כל עוד החומרה יותר מוגבלת ומערכת ההפעלה מותאמת לה בצורה מושלמת.

ולא אני לא עוד אחד שמתלהב מאפל סתם. היה לי איפון ועכשיו יש לי אנדרואיד ואני חושב ששניהם טובים כל אחד מהמקום שלו אותו דבר לגבי מחשבים.

בשורה התחתונה, לצרכים שלי (הקלטת מוזיקה, עריכת סרטים, זמן סוללה, ביצועים, משקל, אחריות) , מק בוק הרבה יותר מתאים.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...