Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

Macbook או להשאר או PC?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתלבט קשות עם עצמי לגבי לפטופ חדש, macbook air כזה סקסי וקטן והמפרט שלו ממש טוב, אבל ..זה OSX, לעומתו יש כל מיני ultrabooks עם ווינדוס אבל הם יקרים יותר, עד כמה זה נוח סביבת עבודה של מק?

אשמח לקצת עזרה בנושא..

תודה מראש

  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד - העיצוב זה הדבר המרכזי במחשב?

בדוק מה הצרכים הפונקציונאליים ומה תקיצבך.

והמתן ל-Liviur שישכנע אותך לקנות מאק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

האולטרהבוקים יותר זולים מהמאקבוק אייר, בפערים שבארץ מגיעים ל-1000 שקלים.

 

כמובן שבארה"ב הסיפור הוא שונה, ואין כאלה פערים(למרות שהמאקים עדיין יקרים יותר)

פורסם

איזה אולטרבוק עולה בארץ 3800 ש"ח עם SSD ? (לא באיידיגיטל - http://www.istoreil.co.il/145492/MacBook_Air)

 

השתמשתי בכמה אולטרבוקים - לא משהו , חוץ מהסמסונג שהוא בר השוואה - רובם היו והרגישו כמו חיקויים.

לגבי Win מול osx - ווינדווס מתאים לרוב האנשים הרגילים , OSX מצד אחד נותנת הרבה למשתמש החדש באינטואיטיביות , יציבות ומהירות והרבה למשתמש המתקדם מאוד בזה שזה יוניקס שלם.

בא נגיד שקשה לרדת אח"כ חזרה לPC, אבל מדי פעם צריכים בגלל בעיות תאימות (שהרבה נעלמו עם האינטגרציה המשופרת לעברית בעדכון האחרון).

 

מי שמחפש אולטרבוקים - מראש לא מחפש את הפיסי הלבן הזול - וברמות מחיר האלו - חבל לא ללכת על מק.

מקסימום מתקינים עליו Win - ועדיין קיבלת מחשב שהוא בטופ של הקבוצה עם סוללה , מקלדת ומסך הכי טובים שיש.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הרעיון של המק זו ניידות מקסימלית, כול המערכת בנוויה לעבוד אם פאד עד לרמה שאתה אפילו לא חושב על לחבר עכבר עליו.

בכללי הOSX מוזר בהתחלה אבל איך שמתרגלים לאופן העבודה הוא מעוד נוח.

ואם ממש לא הולך לך אז BOOTCAMP ויש לך WIN7 עליו, אם אני זוכר נכון IDIGITAL אפילו נותנים WIN7 מקורי ביחד איתו.

 

בסוף אתה צריך להציב לעצמך דרישות מהמחשב ולבדוק מה יתאים לך יותר, למשל אם אתה הולך לשחק משחקים אז תוותר על MAC.

אודי A4

דימה.

פורסם

דעתי:

 

המק מעוצב נפלא, קל משקל ויש בו פטנטים שאתה לא יכול שלא לשאול 'איך לא חשבו על זה קודם?'. לדוגמא: תקע ההטענה במק, הוא מלבן (כמעט) שטוח, קטן, המתחבר למחשב באמצעות מגנט. היתרון הוא שאתה לא צריך לחשוש שהתקע יצא, ואתה יכול להיות רגוע במקרה שמישהו נתקל בכבל ההטענה שלך, משום שהמגנטים פשוט יתנתקו, ללא נזק למחשב עצמו.

 

מצד שני, יש לך מערכת הפעלה חדשה שאתה צריך להתרגל אליה. אני אישית, מוצא אותה כלא נוחה (כמובן, נכון להיום כל המחשבים שלי היו ווינדוס). כ"כ המחשב לא זול בעליל, ואתה די מוגבל מבחינת התוכנות שאתה יכול להריץ על מע' ההפעלה של אפל. כמובן, אתה תמיד יכול להתקין ווינדוס בדואל בוט, אבל אז אתה מאבד חלק מהפיצ'רים של המחשב.

 

ההמלצה שלי, היא ללכת לחנות של אידיגיטל, ולשחק במערכת ההפעלה של המקים. לראות אם אתה מצליח 'להתחבר' אליה.

אם כן, והמחשב מוצא חן בעינך - לך על זה. מאחר ואתה מעוניין בנטבוק, אני מניח שהשימושים שלך בו יהיו אינטרנט ויצירת או קריאת מסמכים, כך שלענ"ד לא תתקל בהמון בעיות תאימות עם המק.

 

(לי אין מק)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני אכתוב בקצרה.

 

אני רכשתי מק בוק פרו 13 לפני טיפה פחות משנה, יש לי בבית מחשב נייח חזק עם מסך 24 אינץ'.

מאז שרכשתי את המק השתמשתי אולי פעמיים בנייח.

 

איכות החומרים של המק, הנוחות, החדות של המסך והנוחות של הos פי כמה וכמה מאשר הנייח או מווינדוס!

לוקח להתרגל למערכת הזאת יום בדיוק ואחר כך יהיה לך קשה לחזור לווינדוס, יש לה גם את החסרונות שזה שהיא לא יודעת לעבוד טוב עם וורד ופאוור פויינט ועם תוכנות אחרות, אבל לכל דבר כמעט יש תחליף.

Got To love It

פורסם

מתעלק על השרשור.

 

במידה ומתקינים וינדוז על המק, אז בעצם יהיה לנו 2 מערכות הפעלה. ונהנים משני העולמות. וזה מצב מושלם לא?

מה החסרונות של מצב זה?

פורסם

לעבור בין השניים זה מציק, אי אפשר להעביר קבצים בין המערכות הפעלה אלא אם כן יש לך פרלל ווינדוס וזאת תוכנה שמאיטה את המחשב.

 

לידע כללי, בos הסוללה מחזיקה לי בערך 6-7 שעות בהפעלה.

בווינדוס אולי 3 שעות.

Got To love It

פורסם

השאלה היא איזה סוג של משתמש אתה. אצלי השימוש במחשב כבר הרבה שנים כולל עיבוד תמונה (הפרנסה), אינטרנט, מוזיקה וסרטים. זהו פחות או יותר.

כשהחלטתי לפני כמה שנים לעבור למחשב נייד צצה הזדמנות פז וקניתי מקבוק פרו דור ראשון, בלי שחשבתי בכיוון בכלל (נרתעתי מ-OSX אחרי היכרות שטחית). לקח לי יומיים לשנות פאזה בראש ובמקום להתחיל לחפש תוכנות שיעזרו לי לבנות את סביבת העבודה הנוחה לי - להבין שה-OSX כבר מציעה את כל מה שצריך, בתנאי שאבין את ההגיון הבסיסי שלה. עם הזמן מצאתי פחות ופחות סיבות להפעיל את הווינדוס שהיה מותקן במקביל.

 

זמן העבודה התקצר בהרבה, זמן הפנאי נעשה מהנה הרבה יותר בזכות המקלדת ומשטח העכבר. לא הייתי צריך יותר לבזבז זמן על פתרון תקלות או שיפור ביצועים, המערכת יציבה לחלוטין לאורך שנים. פרמוט? התקנת מע' הפעלה? איחוי דיסק? Ccleaner? כל אלה מושגים שאני לא זוכר יותר (חוץ מה-PC במשרד כמובן :? ). אין שום שינוי בביצועים לאורך זמן. מדי פעם כן צריך ריסטרט, זהו בערך.

 

לפני חודש רכשתי מקבוק פרו 15" חדש, היעילות בעבודה וההנאה קפצו עוד כמה מדרגות. אין לי עליו ווינדוס וגם לא יהיה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מסתבר שלא צריך לשכנע אף אחד אה ספירל?

 

בינתיים ד"א - גם אצלי בבית של ההורים - אני אחי ואבא שלי - מהרגע שנגענו במקבוק - לא נכנס לפטופ PC הביתה והמחשבים הביתיים צוברים אבק (רק אמא שלי עוד מתעקשת , וגם זה כי אני חמור ולא מסדר לה את המקבוק שיושב לי פה ליד - בן 4 , אבל CORE2DUO עם 4 גיגה זיכרון ועובד פיקס).

 

יש לאפל את היכולת הלא מוסברת הזו , פשוט לתת את ה+ הקטן הזה במוצר שאחרי שמתרגלים - קשה מאוד לרדת ברמה, וזה לא תמיד מתבטא במספרים יבשים (אבל אל תחשבו לרגע - זה לא רק משהו רגשי - המחשבים האלו פשוט מעולים בביצועים)

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סליחה שאני סוטה (מהנורמה), אבל כמי שהתלבט באותה שאלה, אני הייתי נשאר דווקא עם ה windows: ה 7 עובד בצורה יפה מאוד, אין שום בעיית תאימות לאופיס ולעברית, והכל בגדול הרבה יותר פשוט ונוח למשתמש הממוצע.

 

כמו שאמרתי למוכר שאמר לי שמתרגלים מהר ל OS של המק, ושיש פתרון לכל בעיית תאימות, אם מישהו היה משאיל לי מק לכמה חודשים כדי לראות אם אני אתרגל או לא, אולי הייתי עובר. כיון שב windows אני יודע מה אני מקבל, כשאני מוציא כמה אלפי שקלים, למה לכל הרוחות להמר?

פורסם
מסתבר שלא צריך לשכנע אף אחד אה ספירל?

 

בינתיים ד"א - גם אצלי בבית של ההורים - אני אחי ואבא שלי - מהרגע שנגענו במקבוק - לא נכנס לפטופ PC הביתה והמחשבים הביתיים צוברים אבק (רק אמא שלי עוד מתעקשת , וגם זה כי אני חמור ולא מסדר לה את המקבוק שיושב לי פה ליד - בן 4 , אבל CORE2DUO עם 4 גיגה זיכרון ועובד פיקס).

 

יש לאפל את היכולת הלא מוסברת הזו , פשוט לתת את ה+ הקטן הזה במוצר שאחרי שמתרגלים - קשה מאוד לרדת ברמה, וזה לא תמיד מתבטא במספרים יבשים (אבל אל תחשבו לרגע - זה לא רק משהו רגשי - המחשבים האלו פשוט מעולים בביצועים)

 

ליביו

 

אין לי התנגדות עקרונית למק - אני חוזר על השאלות ששאלתי קודם:

1. האם המק יתאים לצרכים?

2. האם העלות הנוספת מוצדקת?

 

אין לי כל ספק שיש למק לא מעט יתרונות, אבל גם מגבלות. אילו, למשל, בני הסטודנט היה משתמש במק הוא היה נאלץ לרכוש רשיונות לתוכנה בעלות של מחשב נוסף (סדרי גודל של $800-1000) לתוכנות שגרסאות לסטודנטים שלהן לחלונות מסופקות חינם על ידי הטכניון, או להתקין פרללס מה שעולה גם במחיר רשיון לחלונות (כסטודנט זו אינה בעיה) וגם לאבדן חלק נכבד מהיתרונות של Mac OS כיון שישתמש ב"חלונות". וכמובן עניין האופיס בעברית שהסטטוס שלו במאק לא ברור לי לגמרי - הרי צריך להגיש עבודות בפורמט סטנדרטי ולפחות בפעם האחרונה שבה בדקתי תמיכת אופיס למאק בעברית היתה לא מספקת.

 

גם לצרכים האישיים שלי, שהם בעיקר אינטרנט, אני מניח שלא הייתי רוכש מאק בעיקר בגלל הפרש המחירים. מחשב וינטל "15 בסיסי עולה סביב 2500 ש"ח ופחות, ואם הוא מספק את הצרכים איני רואה סיבה להשקיע כפול במאק. כמובן שמי שזקוק למחשב נייד מאד, קל, מבוסס SSD על יתרונותיו וחסרונותיו והתוכנות הדרושות לו קיימות במאק בעלות סבירה יהנה מיתרונות מחשב כזה, בעיקר כיון שהפרש המחיר בהשוואה לאולטראבוק כבר הרבה יותר קטן.

 

ד"א - הפוסט נכתב על מחשב נייד מבוסס "חלונות" ישן שלא היה גיבור גדול גם כאשר היה חדש, ב-2007, הגיע עם חלונות ויסטה המושמצת והצריך פרמוט רק פעם אחת - כאשר שדרגתי ל-7. בכל התקופה לא היו שום בעיות יציבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
ואתה די מוגבל מבחינת התוכנות שאתה יכול להריץ על מע' ההפעלה של אפל.

 

מוגבל בתוכנות?

לכל תוכנה, ובאמת לכל תוכנה, לPC יש מקבילה, ולרוב כמה מקבילות לא פחות ממעולות למק. מעולם לא נתקלתי במצב בו אני מוגבל.

 

לפותח השרשור, שים בצד יציבות, נוחות תפעול ופיצ'רים יפים של המה"פ.

תחשוב על דברים כמו,

טראקפד עצום ונוח להפליא - כל כך טוב שאתה לא צריך עכבר. לחבר עכבר חיצוני נוגד את כל הרעיון של מחשב נייד הרי.

זמן סוללה טוב פי 2 מPC (כאשר מדובר כמובן על סוללות בעלות אותה קיבולת). לראיה, כמו שנרשם לך, אם תריץ WIN על המק, זמן הסוללה יורד בחצי.

משקל נמוך.

מסך דק עם חדות צבעים מעולה.

 

לפני 3 וקצת שנים קניתי מקבוק אלומיניום, אחרי שמסרתי לאחר כבוד את הפאוורבוק שלי לאפסון בארון, עד היום הוא עובד כמו ביום שקיבלתי אותו. זמן הסוללה לא השתנה ומגרד את ה5 שעות שאפל הבטיחו דאז, אני לא צריך לעשות ריסטרט כל יום. כן, גם אם המחשב נשאר דולק בלילה. אני צריך לרסט את הPC בעבודה כמעט על בסיס יומי בגלל זה. בשורה התחתונה, דברים פשוט עובדים, כמו שאתה מצפה מהם, עם כמעט אפס קונפיגורציה.

!AWDSOME

פורסם

ספירל - אני העברתי תואר ראשון עם מק - במדעי מחשב.

אולי הייתי צריך בבית קצת וורד וסמסטר אחד מכונה וירטואלית לויזואל סי , אבל כמעט הכל (בתואר מדעי מחשב) עשיתי על המק.

 

דבר שני - מי שמחפש מחשב 15" בסיסי ב2500 ש"ח , לא ישווה מולו מק שעולה כפול. מי שמחפש אולטראבוק שמתחילים מ5 אלף - ויבחר משהו שהוא לא אייר - לרוב יתפשר על כל הסעיפים שהבחור מעלי כתב (הפרו שלי ד"א - מתקרב ל8 שעות עבודה אמיתית , בלי סוללות בולטות וכל מני וודו של החשכות מסך, דוגרי 8 שעות על מחשב 15" ששוקל 2.4 קילו).

 

מי שנותן לבן שלו להסובב עם 15" בתור סטודנט ד"א - גורם לו לסבל. אני מקווה שהבן שלך מסתובב עם מחשב קטן יותר במשקל 2 קילו ומטה ועם זמן סוללה נורמאלי.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting


×
×
  • תוכן חדש...