Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התקנתי לא מזמן מערכת לגז ברכב שברשותי (סקודה פביה 2005 )

מאז נורת ה"בדוק מנוע" דולקת. מספר פעמים שלקחתי את הרכב למתקין מערכת הגז כדי שיתקן וכל פעם הנורה הוא גיבה את הנורה, אבל אחרי נסיעה של 5 דקות היא שוב חזרה לעבוד.

מצאתי איפשהו בגוגל שאיציק (החבר היקר בפורום הזה) כתב פעם שכשמתקינים את המערכת לא נכון אז זה לקרוא. מהמעט שהבנתי מדבריו של איציק, אם משאבת הבנזין עובדת בזמן השימוש בגז, זה אומר שהתקינו את מערכת הגז לא נכון וזה יכול לגרום לבעיות.

שאלתי את המתקין אם משאבת הבנזין עובדת כשהרכב נוסע על גז והוא אמר שכן אבל מה שאיציק כתב זה שטויות.

רציתי את עזרת מומחי הפורום

1. להבין קצת יותר איך כן אמורים להתקין ומה הבעיה בצורה הנוכחית של ההתקנה.

2. איזה בעיות זה יכול לגרום?

3. יש עוד שאלות שאני צריך לבדוק לגבי אופי ההתקנה?

אני רוצה להדגיש שזה הרכב הרביעי בו אני מתקין מערכת גז אצל אותו המתקין, ובכל הרכבים הקודמים הייתה לי את אותה הבעיה (צק אנגן) והמתקין אמר לי שככה זה צריך להיות, ובכל הרכבים התחילו בעיות חמורות במנועים.

הפעם, אחרי קצת חיפושים באינטרנט, אני יותר עקשן איתו, ואשמח לקבל כל מידע בנושא מכם.

תודה רבה לכולכם.

פורסם

אני רוצה להדגיש שזה הרכב הרביעי בו אני מתקין מערכת גז אצל אותו המתקין, ובכל הרכבים הקודמים הייתה לי את אותה הבעיה (צק אנגן) והמתקין אמר לי שככה זה צריך להיות, ובכל הרכבים התחילו בעיות חמורות במנועים.

למה לעזעזל אתה ממשיך ללכת אליו אז?

אני לא ממש מבין בזה אבל קח בחשבון שמשאבה, אם היא משאבה רטובה (כלומר היא תוכננה להיות טבולה בנוזל) מקוררת ע"י הנוזל שמקיף אותה. כאשר אין נוזל היא עלולה להתחמם ולהישרף.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

המשאבת דלק עובדת על סרק שהמנוע עובד על גז.

יש בלאי יותר גבוהה למשאבה מן הסתם.

וכל כמה זמן היא תשרף.

קימת אפשרות לנתק אותה בזמן הפעלת הגז, צריך לפנות לחשמלאי ממומחה .

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

זה מה שראיתי שאיציק כתב ואני מצטט:

"הטריק המקובל שגורם נזק כבד הוא התקנת ברז דלק חשמלי על קו יציאת הדלק מהמשאבה

כך שכל אבל כל מערכות הרכב ממשיכות לעבוד כולל משאבת הדלק ."

אז לגבי הציטוט: למה הטריק הזה רע ואיזה נזק הוא גורם?

איך כן אמורים לעשות את זה?

תודה רבה לכולם

הפוסט המלא שממנו ציטטתי:

מי שהוא כתב שיש למנוע מערכת גז ? :shock:

וכשהמנוע עובד \ עבד על גז איך בדיוק בוצע הניתוק של מערכת הבנזין ?

איך בדיוק ניתקו את מערכת מרססי הדלק ?

איך גרמו למנוע להמשיך לעבוד כאשר הוא לא מקבל דלק ?

הטריק המקובל שגורם נזק כבד הוא התקנת ברז דלק חשמלי על קו יציאת הדלק מהמשאבה

כך שכל אבל כל מערכות הרכב ממשיכות לעבוד כולל משאבת הדלק .

רק שהדלק לא מגיע למרססים ( הם ממשיכים לעבוד על יבש )

המשאבה פורקת דרך שסתום ההגנה ( חזרה למיכל במקסימום לחץ )

כל חישני הרכב ממשיכים לעבוד ולספק נתונים ( רק שהפעם המנוע עובד על גז )

במצב כזה הנתונים בחלקם אינם נכונים .

למצב כזה יש תופעות ונזקים שלא ניתן לזהות על ידי חיבור לסורק וקריאת קודי התקלה בלבד .

יש צורך להתחבר לסורק לצורך מעקב כלל מערכתי של נתוני המנוע והמחשב ( ולא לכל מוסך

ולא כל יצרן מספק נתונים אלה ) .

במידה והמנוע שלך באמת עבר התעלולות כזאת .

אתה חייב לנתק את כל מערכת הגז ( לא להסתפק בהזזת המפסק למצב בנזין )

ניתוק פיזי של כל חיבור דלק \ חשמל \ מחשב .

ורק אז להתחבר לסורק התקלות ... בתקווה שיש טכנאי \ מוסך שמבין ומעונין להתחפר בתקלה .

כמובן שיש אפשרות שאני מגזים בחשש שלי :rolleyes:

אבל בכל זאת בדוק לעומק מה מותקן אצלך

איציק

פורסם

* משאבת הדלק עובדת כל הזמן כשאתה נוסע על גז! זה חייב להיות כך, כי אם במקרה יש תקלה במערכת הגז, או שנגמר הגז, המערכת עוברת אוטומטית לבנזין, ואם משאבת הדלק לא תעבור, הרכב עלול להכבות עד שיהיה מספיק לחץ בקו.

* אין שום נזק למשאבת הדלק, שעובדת בצורה הזאת. הדלק עושה סירקולציה. הוא מגיע עד לחליל ההזרקה, ומשם הוא חוזר למיכל הדלק דרך יציאת העודפים.

* micam

אני ממש לא מבין למה אתה חוזר לאותו המתקין שהרס לך את כל המכוניות הקודמות וגם זאתי עושה בעיות?!

פורסם
מי שהוא כתב שיש למנוע מערכת גז ? :shock:

וכשהמנוע עובד \ עבד על גז איך בדיוק בוצע הניתוק של מערכת הבנזין ?

ניתוק מערכת הבנזין מבוצע על צמת החשמל של מרססי הדלק (אינג'קטורים), והוא נשלט ע"י מחשב ההזרקה של מערכת הגז.

איך בדיוק ניתקו את מערכת מרססי הדלק ?

כמו שרשום.. ע"י חיבור של הצמה דרך מחשב הגז.

איך גרמו למנוע להמשיך לעבוד כאשר הוא לא מקבל דלק ?

מחשב ניהול המנוע של מערכת הגז, שולט במזרקי הבנזין ובמזרקי הגז, ויכול להעביר פקודה לפעולה כאן או כאן.

הטריק המקובל שגורם נזק כבד הוא התקנת ברז דלק חשמלי על קו יציאת הדלק מהמשאבה

זה טריק שנעשה על רכבים מונעי קרבורטור בלבד, וגם תעשה כך שיציאת העודפים נשארת פתוחה, או מבוצע במקביל לכיבוי חשמלי של משאבת הדלק.

כך שכל אבל כל מערכות הרכב ממשיכות לעבוד כולל משאבת הדלק .

חוץ ממזרקי הדלק, שלא מקבלים יותר פקודה לעבוד.

רק שהדלק לא מגיע למרססים ( הם ממשיכים לעבוד על יבש )

הדלק מגיע למרססים, אבל הם לא עובדים. בדיוק הפוך ממה שרשום.

המשאבה פורקת דרך שסתום ההגנה ( חזרה למיכל במקסימום לחץ )

לא נכון. הדלק זורם בלחץ רגיל עד לחליל ההזרקה במנוע, ושם הוא חוזר למיכל הדלק דרך יציאת העודפים. קו הדלק נמצא תחת לחץ נורמאלי ורגיל לחלוטין.

כל חישני הרכב ממשיכים לעבוד ולספק נתונים ( רק שהפעם המנוע עובד על גז )

במצב כזה הנתונים בחלקם אינם נכונים .

במצב הזה הנתונים כן נכונים ועוד איך. הנתון היחידי שלא נכון הוא נתון צריכת הדלק במחשב הדרך, מכיוון שהרכב נוסע על גז.

למצב כזה יש תופעות ונזקים שלא ניתן לזהות על ידי חיבור לסורק וקריאת קודי התקלה בלבד .

איזה נזקים? אין שום נזקים. בדיקת רכב ע"י סורק תקלות בלבד מבוצעת ע"י אנשים שאין להם מספיק ידע בדיאגנוסטיקה.

יש צורך להתחבר לסורק לצורך מעקב כלל מערכתי של נתוני המנוע והמחשב ( ולא לכל מוסך

ולא כל יצרן מספק נתונים אלה ) .

כמעט כל רכב ממודל 2001 ומעלה מגיע עם חיבור סטנדרטי OBDII ובכל מוסך פשוט ישנו המכשיר הזה, אשר דרכו אפשר לקרוא ולעקוב אחר כל נתוני החיישנים של המנוע.

מקווה שזה מבהיר כמה שאלות נוספות.

פורסם

הבחור המסוקס מעלי יודע על מה הוא מדבר,בקשר לנורת התקלה שמופיעה אחרי הסבת הרכב לגז היא דולקת במרבית המקרים בגלל שיחס הדלק מכוייל לא נכון במחשב הגז.קודי התקלה השכיחים הם P0171 ו P0172 שמדברים על יחס עני או עשיר בתערובת דלק/אויר כלומר מחשב ניהול המנוע צריך לשנות את זמני ההזרקה ביותר או פחות מ 24% ולכן מזהה תקלה.במרבית המערכות ניתן פשוט לבצע קליברציה שהיא מעיין לימוד מחדש של זמני ההזרקה בהתאם לנתוני המנוע כגון טמפ',סל"ד,לחץ סעפת ומתח חיישן למדה.במידה וזה לא עוזר יש לשנות את גודל הנחירים במרססי הגז או לבצע כיול תוך כדי נסיעה ע"י שינוי זמני ההזרקה במפת ההזרקה של הגז בהתאם לתיקון המחשב של הרכב.

ישנם רכבים שבהם מופיעות תקלות כגון P2906 ביונדאי ומיציבושי שהן תקלות שקשורות ביכולת של חיישן החמצן הקידמי לקרוא נתונים מדוייקים בגלל הרכב וטמפ' שונים של גזי הפליטה אבל זה כבר סיפור אחר.

• תוכן חדש...