Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים קניתי סוזוקי סוויפט 90 יד ראשונה עשתה רק 70000 ק"מ במצב פנימי וחיצוני מעולה.

טופלה כל השנים ברשת מוסכי סוזוקי (יש קבלות).

בפנים המושבים כוסו בכיסויי TURBO ששמרו על המושבים כחדשים ,ומצב הפלסטיקה כחדש ויש אפילו רדיו דיגיטלי מקורי.

יש לציין שהרכב ללא חלודות כלל וזה דיי נדיר לרכב בן 22 שנה.

הרכב נקנה במחיר גריטה.

לרכב יש בעיה של התחממות בפקקים ,במיכל עודפים של הרדיאטור יש סימנים לטחינה קלה ,השמן נקי ללא בוצה.

בדו"ח טיפולים ראיתי שלפני 3 שנים עשו ניקוי רדיאטור+החלפת טרמוסטט מאז הרכב נסע 3500 ק"מ בלבד אך עדיין יש בעיית התחממות.

הייתי ב 3 מוסכים באיזור הבית ,2 אמרו שצריך כנראה לעשות ניקוי רדיאטור וזה יפתור את הבעיה.

אחד בדק עם מכשיר שנראה כמו מבחנה עם נוזלים ופומפה לניפוח אוויר למכסה רדיאטור וקבע שצריך שיפוץ ראש מנוע.

בנוסף יש צורך בעוד כמה דברים לסדר כך שסה"כ נדרשת השקעה ברכב באיזור ה 3500 ש"ח.

האם להתחיל לשפץ או שזה בור בלי תחתית והשיפוצים האלה לא יחזיקו ,וכדאי לגרוט למרות המצב הקוסמטי המצויין?

מבחינת נסיעה הרכב משייט בקלות 120 קמ"ש וסוחב מעולה,

יש רעש מהפרונט שצריך לבדוק מה מקורו כנראה ציריה או גומיות מייצב.

אשמח לשמוע את דעתכם, מה הייתם עושים במקומי שיפוץ או גריטה?

ניסיתי להעלות מס' תמונות אך הוא רושם לי שיש כשלון בהעלאת התמונות..

002.jpg

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכיוון שהרכב נקנה במחיר גריטה השיקול הוא פשוט.

את עלות הקנייה של הרכב אתה יכול להשיב בודאות ובכל זמן בעתיד (לפחות עד למועד הרישוי השנתי הבא).

הבעייה היא ככל הנראה באטם ראש: חדירת שמן למים.

לא דווחת כמה שמן הרכב מאבד. חשוב לבדוק בתדירות גבוהה (יומית) כדי שלא תרד מתחת למינימום.

רצוי לנקז ולהחליף את כל נוזל הקירור, גם אם אתה לא מתכוון לבצע תיקון של אטם הראש מייד.

עכשיו אתה צריך לבדוק:

האם יש רכב אחר שאתה יכול לקנות ב-3500 ש"ח , שיהיה במצב כזה ?

פורסם

בקשר לרכב אחר, הזדמנויות לא חסר.. השאלה אם תיקון ראש מנוע מחזיק מעמד או שזה לזרוק את הכסף?

הרכב לא מאבד מים או שמן בנתיים נסעתי עליו כ 1000 ק"מ ללא צורך בהוספה.

אחרי הבדיקה שעשו לי במכסה רדיאטור עם המבחנה והפומפה לניפוח אוויר הוא אמר שיש בריחת קומפרסיה מהראש לכיוון

מערכת המים ובגלל זה ההתחממות.

בנוסף יש צורך בהחלפת 2 בולמים קידמיים ,החלפת טיימינג וטיפול שמנים אני מאמין שאפשר לסיים הכל בסיבובות ה 3500 ש"ח.

בגלל שהרכב נסע בעיקר בעיר ולמרחקים קצרים עשו שימוש בעיקר בהילוכים 1 ו 2 והורדה ל 2 גם במהירות 30 מלווה בחריקה.

האם ניתן לעשות משהו? החלפת שמן גיר תעזור?

פורסם

מכיוון שקנית רכב בתקציב כזה קטן, סביר להניח שאתה לא יכול להרשות לעצמך לקנות רכב

יקר יותר/ חדיש יותר ועדיין אתה צריך רכב. אמנם אתה יכול להחזיר את ההשקעה, אבל השאלה

אם תוכל לקנות משהו במצב סביר באותם 3 אלף ש"ח? לדעתי זאת משימה לא קלה בכלל שדורשת

גם הרבה זמן וסובלנות. כאן יש לך רכב שהוא פשוט מאוד, אמין, במצב סביר פלוס. לדעתי כדאי לך

לתקן כל מה שצריך, גם אם מדובר בראש מנוע ולהנות מהאוטו הזה עוד כמה שנים טובות בעלות תחזוקה

מינימלית. בזמנו כהייתה לי פיאט אונו, עשיתי ראש מנוע, וכן, אם עושים את זה איכותי, אז זה יחזיק הרבה

מאוד זמן.

פורסם

אם איני טועה בסוויפט מד ה ק"מ הוא בעל 4 ספרות והוא מתאפס כשהוא מגיע ל99999.

האם בדקת לפי הקבלות שזה אכן הק"מ האמיתי?

אם כן והרכב באמת שמור,כדי להשקיע בתיקון,אם ראש מנוע נעשה טוב אין שום בעיה איתו,ואתה תזכה לרכב פשוט אמין עד כמה שאפשר לאותה שנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כך הייתי משקיע בתיקון במידה ובמחיר סביר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טוב אז ככה,

לאחר ניקוי חוזר של מיכל העודפים ,טחינה לא הופיעה שוב. בנתיים עשיתי עם הרכב 1200 ק"מ

בשבועיים שהוא אצלי אין איבוד מים ושמן ,אז כנראה שהראש מנוע תקין.

השלבים הבאים:

1.ניקוי רדיאטור ומילוי נוזל קירור חדש של וולוליין ZEREX

2.טיפול הכולל: שמן מנוע 10W40 של וולווליין, מסנן מקורי ,פילטר אוויר,3 פלאגים,החלפת שמן גיר של וולוליין 80w90,

הצמיגות מתאימה?

3.לגביי טימיניג ביררתי במוסך מורשה סוזוקי ונאמר לי שבמקרה של קריעת רצועת הטיימניג אין נזק למנוע, האם זה אכן כך?

4.החלפת 2 בולמים קדמיים + כריות.

פורסם

הרדיו מקורי, משום מה אין לי אפשרות להעלות תמונות ,ההפסד כולו שלכם :)

אז ככה היום בוצע הטיפול:

1.ניקוי רדיאטור ומילוי נוזל קירור חדש של וולוליין ZEREX

2.טיפול הכולל: שמן מנוע 10W40 של וולווליין, מסנן מקורי ,פילטר אוויר שהיה מטונף ,

לגביי שמן גיר המכונאי אמר שלא מתאים 80W90 ואמר לי לחפש שמן בצמיגות 80EP

ממה שהבנתי אין להשיג אותו כבר. אז מה התחליף?

3.הבולמים תקינים, הרעש היה מהמשולשים הוא שם לי גומיות חדשות ועכשיו אין רעש והכל בסדר.

סה"כ עבודה כולל הניקוי רדיאטור : 580 ש"ח.

סה"כ חלקים שקניתי בעצמי: שמן 10W40 וולווליין, מסנן שמן מקורי, פילטר אויר תחליפי,

נוזל קירור ZEREX ירוק של וולווליין :250 ש"ח

סה"כ כל הטיפול: 830 ש"ח כולל אישור רכב מיושן

פורסם

ביררתי לגבי השמן יש להשיג את השמן זה נקרא פזגיר 4 של "פז" מחיר 34 לליטר.

או שללכת על שמן 75W-90 סינטטי של וולווליין ,מה עדיף לדעתכם?

פורסם

קניתי שמן גיר של וולוליין סינטטי מלא 75W90 בעלות של 60 ש"ח לליטר.

האם יתאים או שזה לזרוק את הכסף ועדיף שמן בצמיגות 80EP של סונול/פז?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז החלפתי לשמן של וולוולין סינטטי 75W90 הגיר הרבה יותר חלק והחריקות נעלמו כמעט בכלל.

יש בעיה של איבוד מים:

הבעיה היא: הרכב התחמם לפני 4 שנים (תיעוד חשבוניות מהיד הראשונה שקניתי ממנה אותה) וטופל ע"י ניקוי רדיאטור והחלפת טמרוסטט ,מאז הרכב כמעט ולא נסע (אישה מבוגרת).

מאז שקניתי אותה היא נוסעת מעולה ,לפעמים בפקקים היא היתה מתחממת כמעט לתחום האדום ובהמשך הנסיעה היה מתקרר.

עשיתי ניקוי רדיאטור (היה סתום) ,לאחר הניקוי יש התחממות ברמזור מעל החצי (לא חושב שזה תקין) ויש איבוד נוזל קירור דיי רציני.

שאני פותח מכסה מנוע אחרי נסיעה ,שהרכב עדיין מונע מיכל העיבוי מלא מעל המקסימום ,אחרי כיבוי והמתנה של כמה דקות המפלס יורד מתחת למינימום.

אני חושב שיש בריחה של קומפרסיה מהראש מנוע מה שגורם למיכל העודפים לדחוף את המים החוצה דרך צינורית הניקוז. ומפה איבוד הנוזל.

אין סימני בוצה בשמן ,אבל יש המון ליכלוך שמצטבר כל הזמן במיכל עיבוי מין פיח שחור שמתנקה בקלות.

מה לערכתכם הבעיה , ראש מנוע?

user_online.gifforward.gifreply_small.gif

פורסם

תוכנית הגריטה הושעתה לתקופה בגלל מחסור בתקציב.

משרד התחבורה ומשרד איכות הסביבה מגבשים תוכנית גריטה חדשה שבמהלכו גיל הגריטה יקטן והחזר הגריטה יהיה 3500 ש"ח.

אז לעת עתה אין טעם לגרוט עד להודעה חדשה.

אז השאלה כרגע היא האם לתקן או להעמיד את האוטו.

שיהיה בהצלחה

• תוכן חדש...