Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין אפשרות לערוך את הכותרת.

אני יודע שהתוכניות הופסקה.

אשמח להתייחסות בנוגע לתקלה ,כי הייתי בכמה מוסכים כל אחד אומר משהו אחר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז החלפתי לשמן של וולוולין סינטטי 75W90 הגיר הרבה יותר חלק והחריקות נעלמו כמעט בכלל.

יש בעיה של איבוד מים:

הבעיה היא: הרכב התחמם לפני 4 שנים (תיעוד חשבוניות מהיד הראשונה שקניתי ממנה אותה) וטופל ע"י ניקוי רדיאטור והחלפת טמרוסטט ,מאז הרכב כמעט ולא נסע (אישה מבוגרת).

מאז שקניתי אותה היא נוסעת מעולה ,לפעמים בפקקים היא היתה מתחממת כמעט לתחום האדום ובהמשך הנסיעה היה מתקרר.

עשיתי ניקוי רדיאטור (היה סתום) ,לאחר הניקוי יש התחממות ברמזור מעל החצי (לא חושב שזה תקין) ויש איבוד נוזל קירור דיי רציני.

שאני פותח מכסה מנוע אחרי נסיעה ,שהרכב עדיין מונע מיכל העיבוי מלא מעל המקסימום ,אחרי כיבוי והמתנה של כמה דקות המפלס יורד מתחת למינימום.

אני חושב שיש בריחה של קומפרסיה מהראש מנוע מה שגורם למיכל העודפים לדחוף את המים החוצה דרך צינורית הניקוז. ומפה איבוד הנוזל.

אין סימני בוצה בשמן ,אבל יש המון ליכלוך שמצטבר כל הזמן במיכל עיבוי מין פיח שחור שמתנקה בקלות.

מה להערכתכם הבעיה , ראש מנוע?

user_online.gifforward.gifreply_small.gif

שלום רב !

לא ברור לי מדוע ניקית רדיאטור כאשר ציינת בפרוש שהרדיאטור נוקה לפני כ3 שנים , כולל החלפת טרמוסטט, והרכב נסע 3500 קילומטר בלבד?!

מכיוון שהרדיאטור נקי, ואם אצא מהנחה שהתרמוסטט תקין ולא תפוס למרות שהוא חדש, המלצתי החלף תחילה מכסה רדיאטור, ולו רק כדי להסיר חשד ממכסה רדיאטור בעל קפיץ חלש, שלא שומר על הלחץ הנדרש, ומשחרר מי קירור ללא הבחנה לעבר מיכל העודפים ומשם החוצה, וזה הסיבה למחסור.

לא פוסל החלפת תרמוסטט בשלב הבא,ובדיקת לחץ הפוך, כדי לשלול או לאשר חדירת קומפרסיה למים, עדיין זה לא מסביר את ההתחממות , שמוסברת בקירור לא יעיל של מערכת הקירור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פקק רדיאטור (המקורי) הוחלף מייד עם קניית הרכב.

תתפלא אבל הרדיאטור היה מאוד מלוכלך למרות שיש לי חשבונית מלפני 3 שנים שעשו ,ומאז הרכב כמעט ולא נסע.

אולי לא עשו ניקוי כמו שצריך אולי "עבדו" על הגברת הזקנה. עשיתי בשביל לשלול את האופציה של רדיאטור סתום.

בדיקת לחץ הפוך לדברי המוסכניק יכולה לגרום לנזק מכיוון שמדובר ברכב ישן לא כדאי לבצע אותה.

פורסם
פקק רדיאטור (המקורי) הוחלף מייד עם קניית הרכב.

תתפלא אבל הרדיאטור היה מאוד מלוכלך למרות שיש לי חשבונית מלפני 3 שנים שעשו ,ומאז הרכב כמעט ולא נסע.

אולי לא עשו ניקוי כמו שצריך אולי "עבדו" על הגברת הזקנה. עשיתי בשביל לשלול את האופציה של רדיאטור סתום.

בדיקת לחץ הפוך לדברי המוסכניק יכולה לגרום לנזק מכיוון שמדובר ברכב ישן לא כדאי לבצע אותה.

מה????......

בדיקת לחץ הפוך שעושה נזק?? איזה נזק??

פטר את המכונאי שלך ושלח אותו להיות מנקה רחובות.

פורסם

זכריה שלום רב !

יש שמועות שברכב ישן ,בעל ראש אלומיניום שצבר אבנית וקורוזיה פנימית, שימוש במי קירור חזקים מנקה וממיסה את האבנית, ופותחת פצעים שהגלידו, וכיסו על סדקים בבלוק ובראש, אשר האבנית סיפקה שקט נפשי, ושימוש במי קירור פתחה פצעים שהגלידו.

על סמך אותה , אסכולה, יש חשש שלחץ הפוך , מעט גבוה מהנדרש ירחיב סדקים קימים, אשר בטמפרטורה סבירה של המנוע, לא גרמה להתממות מיוחדת ולאיבוד מסיבי של מי קירור, אך לאחר החדרת לחץ אויר למערכת , נוצרה הרחבת סדק קיים שנסתם עקב אבנית, ובעייה של בריחת קומפרסיה חמורה למי הקירור, מתחילה ביתר שאת.

מכונאים מ הזן הישן, בעלי ניסיון מר עם רכב ישן, נמנעים מלהכניס ראש בריא למיטה חולה, על מנת להמנע מחיכון עם לקוחות, שיטענו שהכניסו רכב תקין למוסך, ויצאו עם נזק ברור, ומפילים את התיק על המוסך.

במקרה הזה ולו רק בשל העובדה שפותח השרשור טוען שהרדיאטור שצבר לכלוך וסתם רדיאטור למרות שהרכב לא נסע, מעלה חשד שהתרמוסטט שהוחלף לפני כשלוש שנים, נתפס במצב סגור בגלל לכלוך במערכת, החלפתו שווה ,\ ומשתלמת במקום לפתוח ראש מנוע, או לגרום לגריטת הרכב כאשר יתאפשר,ויאפשר לבעליו, להמשיך לנסוע עם הרכב, עוד מספר שנים, בגלל הקילומטר הנמוך יחסית שצבר.

בברכה

צביקה

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא מבין גדול במכונאות רכב אבל יש לי המון סימפטיה לרכבים ישנים ונתקלתי בלא מעט תקלות ברכבים שהיו ברשותי.

קראתי את השרשור ויש משהו שמאוד צורם לי

בהתחלה כתבת:

טוב אז ככה,

... בנתיים עשיתי עם הרכב 1200 ק"מ

בשבועיים שהוא אצלי אין איבוד מים ושמן ,אז כנראה שהראש מנוע תקין...

ואח"כ כתבת

...עשיתי ניקוי רדיאטור (היה סתום) ,לאחר הניקוי יש התחממות ברמזור מעל החצי (לא חושב שזה תקין) ויש איבוד נוזל קירור דיי רציני.

שאני פותח מכסה מנוע אחרי נסיעה ,שהרכב עדיין מונע מיכל העיבוי מלא מעל המקסימום ,אחרי כיבוי והמתנה של כמה דקות המפלס יורד מתחת למינימום.

רק לי זה נראה מוזר שלאחר ניקוי הרדיאטור פתאום הרכב החל לאבד מים? לך זה נראה הגיוני?

היו לי שתי תקלות {בזמנים שונים} ברכב. פעם אחת משאבת מים שנזלה בנסיעה והחוסר בנוזל גרם לנוזל שנותר במערכת הקירור לרתוח ולעלות למיכל העודפים ובפעם אחרת התגלה שהגורם היה תרמוסטט תקול שלא נפתח כמו שצריך בעקביות (פעם נפתח יותר ופעם פחות) ובפקקים ורמזורים זה היה מורגש במיוחד.

לדעתי, לפני שאתה מחפש תקלות גדולות, תבדוק את הדברים הקטנים.

פורסם

שלום רב !

מצטרף ומחזק את דברי מאיר(פלטיניום)!

הצטרפות המקרים שהתחממות היתר לא פסקה אחרי הנקוי הרדיאטור בשנית, ולא חל שינוי לטובה אלא להפך, יכולה להעיד על סחיפת בוצה חלודה ואבנית לעבר התרמוסטט, ומניעת פתיחתו המקסימלית .

את איבוד מי הקירור ניתן ליחס ל לנזילה שלא נראית בעין, אך קיימת בגלל צנרת לא מחוזקת באזור הרדיאטור, או צנרת מים אחרה במערכת, כולל משאבת המים, וזאת ניתן לראתר בקלות בעזרת משאבת לחץ יעודית, הקיימת בשביל מטרת איתור נזילות בעת לחץ במערכת.

מכיוון שלא הוזכר בעיית פליטת עשן לבן מצינור הפליטה, סביר להניח שהבעייה פשוטה הרבה יותר מאשר חושב פותח השרשור.

ולכן יש לגשת לבעייה מהקל לכבד.

רדיאטור ניטרלנו, מכסה רדיאטור חדש, עכשו יש לבדוק נזילות מים ותפקוד תרמוסטט.

לא ציינת מה הלחץ הרשום על מכסה הרדיאטור 0.9 או 1.1?

בברכה

צביקה

פורסם

צודק מאיר ,לפני הניקוי לא היה איבוד נוזל בכלל.

על מכסה הרדיאטור רשום 0.9 .

עשן לבן אין בכלל ,גם לא איבוד שמן.

אני יבדוק בשלב הבא טסמוסטט ומשאבת מים.

המוסכניק אמר לי להחליף קלאץ ,כי אצלי הוא עדיין מקורי ולדבריו הוא "גמור"

ואז המנוע מתאמץ ובגלל זה הרכב מתחמם ,אותי זה לא שיכנע.

הרכב זריז, הקלאץ אולי מפריד קצת גבוה אבל לא מחליק וכל עוד אין סימני גסיסה אני לא ימהר להחליף.

קשה קשה למצוא בעל מקצוע אמין ,ניסתי כ"כ הרבה מוסכים כל פעם אני מאוכזב ממישהו אחר.

שילמתי אצלו 830 ש"ח עבור ברקסים אחוריים+משאבות כולל נוזל בלמים ועבודה ומע"מ ,זול/סביר/יקר?

פורסם

יסלח לי המכונאי שלך, אבל קשקוש אחד גדול. המנוע לא יתחמם עקב קלאץ' גמור, וכפי שאמרת, כל עוד והוא לא מחליק והילוכים עוברים טוב, אין צורך להחליף. מצטרף לדברי ידידיי להעיל, בדוק טרמוסטט ומשאבת מים.

בנוסף, אם יש לך מעברי מים בין הסעפת יניקה לראש מנוע, יש לוודא שאין בריחת נוזל קירור אל הצילינדרים משם! דבר שיכול להסביר גם את הניפוח שאתה מקבל במיכל העודפים.

האם המכונאי בדק שהמאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה בזמן ובטמפ' הנכונה?

כמו כן, האם המכונאי ניקז אוויר ממערכת הקירור לאחר ניקוי הרדיאטור והחלפת נוזל הקירור? (נקודה מאוד חשובה).

בצע את הבדיקה הבאה: כשהמנוע קר, פתח את מכסה הרדיאטור והתנע תוך כדי הסתכלות עליו. במידה ונוזל קירור קופץ משם, החשד לגבי אטם ראש פרוץ עולה.

פורסם

יתכן ולא עשה ניקוז אוויר.

אם אני פותח מכסה רדיאטור ונותן למנוע לעבוד כמה דקות בטורים גבוהים עד שהמים גולשים זה ינקז את האויר?

ואם לא, איך לבצע ניקוז אויר בצורה נכונה?

ככל הידוע לי אין ברז ניקוז אויר בסוויפט.

פורסם

חשוב! בזמן התהליך בורר המזגן צריך להיות מכוון על חום מקסימלי ע"מ לרוקן אוויר גם מהמערכת הזו.

תן למנוע לעבוד בסרק כאשר מכסה מילוי הרדיאטור פתוח, וצפה בנוזל בפנים. במידה ויש בועות, תן למנוע להמשיך לעבוד כדי לרוקן אותן לחלוטין מהמערכת.

בכל פעם שמהאוורר יכנס לפעולה, מפלס המים ירד וזה הזמן להוסיף נוזל קירור. המשך בתהליך עד שיפסיקו להופיע בועות אוויר לחלוטין. מים שזולגים החוצה תוך כדי, זו תופעה תקינה לחלוטין. התהליך יכול להתבצע בין רבע שעה לחצי שעה.

אפשרי להעלות טורים כדי לזרז את הפעולה, אבל לא מומלץ.

בכל מקרה יש להזהר מהמים הרותחים ברדיאטור, ולנקוט באמצעי בטיחות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עשיתי ניקוז אוויר ,ההעלמות המים נמשכת.. קצת פחות ,אבל עדיין יש איבוד.

שמתי לב שבכל פעם שאני נותן גז המים עולים למעלה ,זה תקין או מעיד על בריחת קומפרסיה מהראש?

האם רדיאטור חימום פנימי סתום יכול לגרום להתחממות הרכב?

ראיתי נזילה קטנה של נוזל קירור מהצינור שנכנס לרדיאטור החימום (בקיר האש) .

איך הגישה לרדיאטור חימום ברכב הזה? צריך לפרק את הדשבורד או שיש גישה נוחה?

החימום עובד ואין נזילות בתא נוסעים ,אבל אני בטוח שהרדיאטור מלא בגיפה מכיוון שהחימום לא חזק.

פורסם
עשיתי ניקוז אוויר ,ההעלמות המים נמשכת.. קצת פחות ,אבל עדיין יש איבוד....

ראיתי נזילה קטנה של נוזל קירור מהצינור שנכנס לרדיאטור החימום

אם יש לך נזילה, איך לא תהיה היעלמות מים?

האם רדיאטור חימום פנימי סתום יכול לגרום להתחממות הרכב?

מערכת הקירור של מנועי הרכב לא מתוכננת להסתמך על רדיאטור החימום הפנימי כרכיב לקירור המנוע. לא אמורה להיות לו תרומה להתחממות יתר של המנוע גם אם יבוטל לחלוטין.

איך הגישה לרדיאטור חימום ברכב הזה? צריך לפרק את הדשבורד או שיש גישה נוחה?

תעשה חיפוש בפורום על ניקוי רדיאטור פנימי, ניתן לנקות אותו לרוב ללא פירוק מהרכב ע"י הזרמת מים לתוכו באמצעות צינור בשני הכיוונים עד ליציאה של מים צלולים בזרם תקין.

• תוכן חדש...