Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחסנת רכב מחובר למטען

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואין מקור מתח 220 וולט וגם אין מטען מצברים רגיל אז,

ניתן לרכוש פנל סולרי המיועד לשמירה על המצבר במחיר מצחיק.

מבצע טעינה בזרם נמוך ושומר על מתח המצבר.

חיסרון, שחייב להיות גלוי לאור חיצוני או לקרני השמש ומחייב מרחק סביר בין הרכב המאוחסן במקום סגור למעבר בו ניתן להעביר את כבל ההזנה מהפנל למצבר הרכב.

מבחינה בטיחות בטוח מאוד, מאחר והזרם נמוך וגם לא מחובר למקור 220 וולט.

כמו שנאמר "ותחשבו על זה"

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם
אני מוכן לאאחסן אצלי את האוטו מבטיח לך שתקבל אותה עם מצבר טעון +כמה ק"מ

תודה, אבל

צריך לנסוע כחצי שעה עם הרכב וזה בעייתי מכיוון שלרכב יש הגבלה ביטוחית לנהגים נקובים בשם.

פורסם

באיזה רכב מדובר דגם ושנת יצור.

תבדוק בספר הרכב של הרכב אם יש הוראות לאחסנה.

3 חודשים זה זמן קצר ונראה לי שחוץ מחניה רגילה ואם המקום סגור אולי גם כיסוי נגד אבק ו"עין רעה" מספיק בהחלט.

לי יש והיו כמה רכבי "יוקרה" כמו אודי, קאדילק פיזו 607 וחלק מהם עמדו חודשים בלי שקרה להם דבר.

אם יש בעיה ברכב של הורי אשתך, גש לחשמלאי ותבקש שיבדוק אם אין לך זליגה ברכב שמרוקת את המצבר.

אגב רק ביום שישי האחרון הנעתי קאדילק אספנות 1956 שעמדה בחניה מקורה חודש וחצי והיא הניע במכה השניה בלי בעיה. וזה רכב עם דינמו ומצבר קטן ובחודש ינואר היו 29 ימי גשם.

ברכבי יוקרה יש היום מצברים של 110 -120 אמפר ולרובם יש מערכת שיודעת לשמור על כך שהמצבר לא יתרוקן ויהיה לו מספיק כח להנעה.

יכול להיות שהתקינו ברכב את האיתורנים או אביזר לא מקורי אחר (פלא פון או דיבורית אלחוטית נוספת) באופן שצורך חשמל או יוצר זליגה מעבר למקובל.יכול גם להיות שהמצבר הקודם לא היה תקין או שנשאר אור פנימי דולק או צרכן זרם אחר פועל ולא שמתם לב.

לא הייתי משאיר רכב מחובר למטען, אפילו לא מטען אלקטרוני אוטומטי, בלי פיקוח שכן קצר קטן או טעינת יתר יכולים לגרום למדורה גדולה.

הרעיון של קודמי להוסיף מצבר גיבוי הוא רעיון טוב. אחרי שתדע מה הזליגה ניתן לחשב כמה חשמל הרכב יצרוך ב 3 חודשים ואם לא מוצאים את הסיבה ניתן יהיה להתקין גיבוי מספיק.

נ.ב.

בניגוד לקודמי אני רק "חובב משוגע" עם המון נסיון ולא בעל מקצוע עם תעודה.

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה רבותי.

מדובר בתוצרת בווארית סדרה 7 החדשה.

כרגע דברתי עם מוסך ראשי של קמור שאמרו לי שחיבור מצבר גיבוי למצבר טעון תקין יכולה לפגוע באחריות.

אבל הם לא נשמעו לי בטוחים בעצמם.

בכלל. המקצועיות של קמור נראת לי בעייתית.

חברה של צ'מפיון נראו ונשמעו יותר רציניים.

פורסם
תודה רבותי.

מדובר בתוצרת בווארית סדרה 7 החדשה.

כרגע דברתי עם מוסך ראשי של קמור שאמרו לי שחיבור מצבר גיבוי למצבר טעון תקין יכולה לפגוע באחריות.

אבל הם לא נשמעו לי בטוחים בעצמם.

בכלל. המקצועיות של קמור נראת לי בעייתית.

חברה של צ'מפיון נראו ונשמעו יותר רציניים.

חחחחח תבקש את זה בכתב!!! אני אישית יעשה מזה מטעמים!!!

גיבוי למצבר הרכב נעשה בכל רכב חדש כישן ברור שלפי הכללים -גם מתקיני אזעקות למיניהם מוספים סוללת גיבוי.

ונניח שהרכב לא מניע ואתה משתמש בכבלי הנעה עם מצבר נוסף האם אתה צריך לפני כן הערכת מומחה שינפיק לך תעודה בכתב

שהמצבר היה לא טעון כדי שלא תפגע האחריות?

היבואנים היום מתחבאים אחרי "תקופת האחריות" כמו חומת מגן ומפחידים לשווא את הלקוחות מה גם שקיום יש בעייה רצינית

של בעלי מיקצוע בתחום הדיאגנוזסטיקה/אלקטרוניקה ברכב וחשמלאי 6 וולט לצערי עדיין מועוסקים בחברות גדולות מבלי להכשיר

ולטפח את עובדיהם בהשתלמויות בתחום שמתקדם בקצב אש. גם אני לאחר השתלמויות רבות ובנוסף לתעודות מקצוע בתחום

אני לא מעיז לחשוב שאני מומחה גדול. כל יום לומדים משהו חדש כמו שנאמר כל החיים אנו לומדים ומתים טיפשים.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

אני לגמרי מסכים. אני גם יודע להבין האם בן אדם מדבר שטויות או דברי טעם לפי הדיבור שלו. לכן אמרתי שזה לא נשמע לי מי יודע מה.

אבל מדובר במאות אלפי שקלים מצד השני. אתה לא לוקח שום צ'אנסים במקרים כאלה.

פורסם

נ.ב.

בניגוד לקודמי אני רק "חובב משוגע" עם המון נסיון ולא בעל מקצוע עם תעודה.

אני לא בטוח שאין לך תעודה :-P עם ניסיון רב כמו שלך :-P

עדי גולדנברג 13399

פורסם
אני לא בטוח שאין לך תעודה :-P עם ניסיון רב כמו שלך :-P

אני לא בטוח שזה משנה משהו לחובבי רכב בעלי הגו'ק הזה השיגעון לתחום הרכב.

אני מחזיק בדעה שתעודה היא רק שלב בהתמקצעות היא לא מעידה על דבר. מה גם שבדרך כלל לניהול עסק בתחום אתה נדרש

להיות בעל תעודות מסויימות בתחום אך הם לא בהכרח מעידות על רמת ההתמקצעות בו.

בעל מקצוע וותיק שרכש תעודה כשעדיין כיוון מירווח בפלטינה אולי שרד את ההצתה האלקטרונית אך עם מחשבים הוא כבר בבעיה.

בעל מקצוע מודרני שבקי בניהול מנוע ומערכותיו החדישות יתקשה להבין כיצד פועלת הצתה עם קבל ופלטינות וקורבורטור זה הדבר הזה שעוצר לו את הדלת במשרד שלא תיסגר.

ולשניהם יש תעודות בתחום......

פורסם
חחחחח תבקש את זה בכתב!!! אני אישית יעשה מזה מטעמים!!!

גיבוי למצבר הרכב נעשה בכל רכב חדש כישן ברור שלפי הכללים -גם מתקיני אזעקות למיניהם מוספים סוללת גיבוי.

ונניח שהרכב לא מניע ואתה משתמש בכבלי הנעה עם מצבר נוסף האם אתה צריך לפני כן הערכת מומחה שינפיק לך תעודה בכתב

שהמצבר היה לא טעון כדי שלא תפגע האחריות?

היבואנים היום מתחבאים אחרי "תקופת האחריות" כמו חומת מגן ומפחידים לשווא את הלקוחות מה גם שקיום יש בעייה רצינית

של בעלי מיקצוע בתחום הדיאגנוזסטיקה/אלקטרוניקה ברכב וחשמלאי 6 וולט לצערי עדיין מועוסקים בחברות גדולות מבלי להכשיר

ולטפח את עובדיהם בהשתלמויות בתחום שמתקדם בקצב אש. גם אני לאחר השתלמויות רבות ובנוסף לתעודות מקצוע בתחום

אני לא מעיז לחשוב שאני מומחה גדול. כל יום לומדים משהו חדש כמו שנאמר כל החיים אנו לומדים ומתים טיפשים.

החשמלאי שלי לא מגבה בשיטה שלך: דרך המצית. הוא מחבר מינוס לגוף ופלוס לקופסת הפיוזים.

פורסם
במחיר של 350/400 ש"ח אפשר לרכוש מצבר חדש נוסף לחבר כבל למצית הרכב/או חיבור אחר כדי לגבות את המצבר הקיים.

מספיק זמן לשלושה חודשים. הרעיון בדיוק כמו סוללת גיבוי לאזעקה רק יותר הספק ולטווח ארוך יותר.

מספיק זול?

אני הייתי מעמיד את הרכב גם על בוקים כדי לא לגרום נקודות לחץ על המיסבים ומחזירי השמן בגלגלים לאורך זמן, אך אם

החניון לא נסתר מהעין זה רק ימשוך עיניים...ואחר כך ידיים....

כתבתי בצורה ברורה "למצית הרכב או לחיבור אחר" העיקר הגיבוי מה לא ברור אסף?

פורסם

אני עדיין לא מבין מדוע המצבר שלך מתרוקן.

אם הרכב באחריות לך למוסך ותבקש שיבדקו לך זליגות או תקלה אחרת שמרוקנת את המצבר ואם זה יקרה צלצל למנכ"ל ב 12 בלילה כדי שידאג שבפעם הבאה זה לא יקרה.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...